Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Petq Ivanova_338384

LoL Проблем-Забиване

Препоръчан отговор


От заглавието разбирате,че става дума за ЛоЛ.НО това не е традиционото забиване.Забива клавиатурата  и спикъра почва да издава звуци.Кадрите не падат.Мишката и калвиатурата блокирват за 4-5сек.Сега съм със клавиатура и мишка от друго ПС,но резултата е същие.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не смятам, че проблемът се дължи на League of Legends. Това вкарва и темата малко в грешен раздел, но нека приемем, че е за тук.. 1. Сигурна ли сте, че въпросното забиване не се случва и по време на обикновено боравене с Windows? Ако не, то играете ли друга "тежка" игра освен LOL, която да окупира много системни ресурси? 2. Ще трябва да направите следните профилактични операции : -Обновяване на чипсет драйвера -Обновяване на USB драйверите -Изключване на USB power management features Първите две представляват общо ъпдейтване на драйверите. Едното е за чипсет драйвера, а другото е, ако мишката и клавиатурата имат специфични такива (драйвери). Ако не се инсталират, Windows използва фабрично зададените от Micrisift тип Plug and Play, които понякога могат да създадат проблеми. Най-лесното решение е DriverPack Solution пакета, от който изберете да обновите само чипсет и USB. Третата опция представлява възможност за зареждане на телефони или други устройства, при изключена машина т.е. продължава да се подава напрежение към USB портовете. Това също понякога пречи и затова е добре да е изключено. Вярвам говорим за USB клавиатура и мишка, а не за PS/2 ? Също може да е решение ъпдейт на BIOS, но това само в краен случай. Ако периферията използва USB уверете се, че в BIOS опцията "Enable USB legacy support" е включена. И накрая, не се притеснявайте, ако не разбирате някой от горните неща. Просто попитайте и аз или някой друг ще ви дадем допълнителни подробности. В противен случай трябваше прекалено много неща да описвам в този пост.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тъй като ме съмнява ъпдейтването на драйвери да помогне при проблем с PS/2 периферия, ето следващите стъпки: 1. Тъй като цената на една USB мишка и клавиатура може да варира в рамките на 10 лева и двете, бих посъветвал закупуването на такива и замяната им. Евентуално може да се закупи и "PS/2 to USB Adapter" две към едно, но това е по-лошият вариант и се препоръчва само ако клавиатурата и мишката са били много скъпи или имат носталгична стойност О.о 2. Ако след първата стъпка проблемите продължават да съществуват, ще се наложи някой леки модификации по BIOS. На теория просто влизането в BIOS и избирането "Load Optimized Defaults" би трябвало да свърши работа, но аз лично препоръчвам така наречения "CLR_CMOS (Clear CMOS Jumper)" метод, където трябва да се отвори кутията и да се използва метална пластинка за окъсяване на двата пин'а. Допълнително ще дам разяснения, ако се стигне до тази стъпка. 3. И ако и това не помогне, остава ъпдейт на фърмуера под който работи BIOS. Самата операция е краткотрайна, но енергозависеща и при евентуален шанс да спре тока по време на флашване - след това имаме доста сериозни проблеми. Затова го давам в краен случай.. Та реално това са моите стъпки. Ще видим до къде ще ескалира проблема и къде ще му намерим решението..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.