Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×
ivaylo87

Периодично "забиване" на компютър

Препоръчан отговор


Здравейте на всички,

От скоро ми се появи проблем на компютъра, при който след като се включи и известен период(различно след няколко часа) започва периодично да забива за около 4-5 секунди и после пак се оправя. Курсора на мишката забива в смисъл, че след като почне да го прави приема формата на моментното си състояние и не се променя.(например слагам я в ъгъла на някой прозорез и тя приема формата на 2 "стрелкички" после я махам от там, но тя си оставя така, докато например не маркирам сърч бара и отбратното. От време на време докато е на бяло поле променя цвета си в жълто-червеникаво. Пусках различни програми за вируси - Нортън и Malwarebyte. Malwarebyte намираше някакви файлове, но ги изчистих, а положението не се промени.  Компютъра ми е i5-3470, Видео - GTX560 OC на Palit.

http://www.prikachi.com/images/459/6591459K.jpg (при игра на последната Мортал комбат, в момента нямам по-тежка игра, но като цяло нямам проблем с насичане при игрите освен, че вдига към 80 градуса на някои.)

Драйвъра на видеото ми е: 327.23

П.с. Забравих да кажа, че след рестарт всичко се оправя все едно нищо не е било. Утре мисля да направя един формат да видя ще има ли резултат.

Редактирано от ivaylo87 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тези драйвери на НВИДИЯ правят този проблем ! Аз онзи ден (преди 2 седмици да го кажем) бях си инсталирал най-новия драйвер за видео картата ми.Много ми насичаше компютъра... просто зацикля за по 1-2 секунди , някой път трябваше да го рестартирам...Върнах си стария драйвер (285.00) и всичко си върви по мед и масло ! Така ,че върни някой стар драйвер , ако не ми пиши на ЛС да ти дам СКАЙП да ти пратя моя :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сега ще сложа 314.22 и ще видя какво ще стане.

P.s. Засега се държи добре. След като сложих новия драйвър преди и ми направи проблема върнах предпоследния на който си бях(без бетите), но продължи да забива и изключих тая възможност, да е от драйвъра.

Редактирано от ivaylo87 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

и аз имам подобен проблем само че замръзва картината и край трябва рестарт и то 3 4 пъти на ден. И нз защо

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Опитайте с още по-стари драйвери.

Проверете в папката C:WNDOWS/Minidump какво има.

Сканиране на хард-диска също е добре дошло,да се види състоянието му.

Следете температурите.

Възможно е и по-цялостно сканиране за вируси,за което трябва да навестите антивирусният отдел.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Опитайте с още по-стари драйвери.

Проверете в папката C:WNDOWS/Minidump какво има.

Сканиране на хард-диска също е добре дошло,да се види състоянието му.

Следете температурите.

Възможно е и по-цялостно сканиране за вируси,за което трябва да навестите антивирусният отдел.

1. Драйвера за видеото е от 2003 и с от 2006 пробвах но няма промяна . 2. C:WNDOWS/Minidump - папката е празна . 3. Хард Диска съм го сканирал преди няколко дни няма лоши сектори и друго освен ограничена произвидителност на 67 % работи в режим UDMA MOD 2 който ограничава , хард диска подържа до UDMA MOD 5 но защо работи на този така и незнам. 4.Тествал съм и Ram-a с мемтест86 и нямаше открити грешки. 5.Температурите са : http://prikachi.com/images.php?images/837/6600837M.jpg 5.Вируси сканирах с нод32 антивирус и Superantispyware . каквото имаше го махнах .. пък нода намира вирус и в winamp и в daemontools инсталационните файлове , но едва ли е нещо сериозно. и така незнам или дъното или видео картата ще е проблема така предполагам .

Редактирано от vanko929 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Погледни във Event Viewer за грешки.

Може пък там да се намери отговор.

 

ПП: Кой контролер си гледал че работи на МОД 2.Да не е този за твоето CD/DVD.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Погледни във Event Viewer за грешки.

Може пък там да се намери отговор.

 

ПП: Кой контролер си гледал че работи на МОД 2.Да не е този за твоето CD/DVD.

Гледам в EVENt viewer няма грешки няма червени знаци има тук там жилти ама те са заради интернета. Няма регистриран проблем там НЕВИДИМ е.  най - често става когато съм в интернет . А относно кой контролер това е Дисковия контролер за хард диска

 

Твърдият диск работи в режим UDMA mode 2 (33 Mbytes/сек.), който ограничава производителността. Препоръчва се да ползвате 80-проводен IDE кабел, ако контролерът поддържа по-висока норма(и) на трансфер на данни.

Редактирано от vanko929 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това за режима на диска го видя тук нали?

http://prikachi.com/images.php?images/90/6601090r.jpg

Ако си сигурен че твърдият ти диск работи на режим 5 а сега е на 2 пробвай следното.

Деинсталирай контролера от тук:

http://prikachi.com/images.php?images/96/6601096w.jpg

Рестартирай компютъра.След рестарта той ще си инсталира наново драйвера.Погледни отново дали се е променил режима.

 

А иначе при мен CD контролера работи на режим 2.

http://prikachi.com/images.php?images/102/6601102K.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това за режима на диска го видя тук нали?

http://prikachi.com/images.php?images/90/6601090r.jpg

Ако си сигурен че твърдият ти диск работи на режим 5 а сега е на 2 пробвай следното.

Деинсталирай контролера от тук:

http://prikachi.com/images.php?images/96/6601096w.jpg

Рестартирай компютъра.След рестарта той ще си инсталира наново драйвера.Погледни отново дали се е променил режима.

 

А иначе при мен CD контролера работи на режим 2.

http://prikachi.com/images.php?images/102/6601102K.jpg

Направех каквото ми каза , но не пак си стои на MODE 2  погледнах в биоса там може да се промени мода но САМО за PIO режим за UDMA е направено на auto и няма опции за промняна на мода. Между другото доколкото помня почти при всички дискове съм имал този прожлем може и да е от кабела незнам.  Активен UDMA режим 33 MB/s (2)  максимален UDMA режим 133 MB/s (6) това се дава като инфо за хард диска .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Направех каквото ми каза , но не пак си стои на MODE 2  погледнах в биоса там може да се промени мода но САМО за PIO режим за UDMA е направено на auto и няма опции за промняна на мода. Между другото доколкото помня почти при всички дискове съм имал този прожлем може и да е от кабела незнам.  Активен UDMA режим 33 MB/s (2)  максимален UDMA режим 133 MB/s (6) това се дава като инфо за хард диска .

Не можеш ли да пробваш да смениш кабела? /Тук по добре е някой колега от хардуерният раздел да си каже мнението/

Но така страшно много губиш от към скорост на твърдият диск.

Направи сам сравнението.

http://prikachi.com/images.php?images/418/6601418y.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

знам , че губя а и хард диска е на 1 година и половина запазен за 20 лв го бях купел но проблема не е в него а се крие в компа а не ми се дават пари на сервиз.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.