Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте. Откакто си взех преди време лаптоп Asus K50 IJ, винаги съм бил с рутер. Днес реших да включа Lan кабел към лаптопа за по-добра връзка, но интернетът не тръгва. На какво се дължи проблемът? 

post-335404-0-55518400-1380908292_thumb.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

От настройките ще е .Трябва да настроите мрежовата карта.

 

п.п.Втори вариант,интернет доставчика ви е задал статичен IP адрес.Тогава вече ще трябва да потърсите доставчика си.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Обикновено доставчика има само един мак адрес в системата си(този на вашия настолен компютър най-вероятно) и когато свържите друг компютър с този кабел, не разпознава мак адреса на лан картата на лаптопа.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Въпроса е как закача мрежовия кабел към LAN картата. Дали е с участието на маршрутизатор, или е директно от доставчика. При втория случай е нужно да се клонира MAC адреса.

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)
  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Купи си кабел за рутера и връзвай лаптопа от там или  се обади да ти ресетнат мак адреса  при доставчика. Другия начин е да клонираш мака на лаптопа в рутера (след като го ресетнат) и така няма да го имаш тоя проблем повече.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Обикновено доставчика има само един мак адрес в системата си(този на вашия настолен компютър най-вероятно) и когато свържите друг компютър с този кабел, не разпознава мак адреса на лан картата на лаптопа.

Вчера идваха техници и пуснаха кабел от рутера към настолния компютър. На лаптопа пробваха с основния кабел за интернет, който влиза в рутера, но интернетът не тръгна. Уж гледаха, не знам какво правиха, в крайна сметка лаптопът е на уаерлес.

Редактирано от xelax (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Драйвер? Или да не би самата лан карта да е нещо повредена но не ми се вярва.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Драйвер? Или да не би самата лан карта да е нещо повредена но не ми се вярва.

Кликнах на обновяване на драйвера. Изписа, че е актуален. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А тези техници сетиха ли се да се обадят в "централата" им и да кажат да въведат мак адреса на лаптоп-а в системата ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Когато има запаметен в  сървъра на доставчика мак адреса на рутера може да си слагаш каквито си искаш кабели  но интернет няма да ти тръгне на лаптопа защото лаптопа е не оторизирано у-во и  връзката се разпада.Избери си  дали искаш да ти минава интернета през рутера или през лаптопа.  Написал съм ти начина да имаш  един и същи мак адрес и на рутера и на лаптопа с 2 клика и така ще може да си слагаш което искаш без да викаш не грамотните техници всеки път или да се обаждаш в офиса им .

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Когато има запаметен в  сървъра на доставчика мак адреса на рутера може да си слагаш каквито си искаш кабели  но интернет няма да ти тръгне на лаптопа защото лаптопа е не оторизирано у-во и  връзката се разпада.Избери си  дали искаш да ти минава интернета през рутера или през лаптопа.  Написал съм ти начина да имаш  един и същи мак адрес и на рутера и на лаптопа с 2 клика и така ще може да си слагаш което искаш без да викаш не грамотните техници всеки път или да се обаждаш в офиса им .

За да клонирам MAC адреса отворих http://192.168.0.1, за админ и парола написах: admin, но администраторският панел на рутера не се отвори. Затова reset-нах рутера, след което вече паролата е admin. Влязох в администраторския панел, клонирах MAC адреса на компютъра, но безжичният интернет спря и за пореден път нетът не тръгна по LAN кабела. След това върнах първоначалния MAC адрес на рутера, за да имам интернет.  На лаптопа в run - cmd - ipconfig /all изписва много локални връзки с един MAC адрес:  

post-335404-0-63796200-1381052666_thumb.

Редактирано от xelax (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За да клонирам MAC адреса отворих http://192.168.0.1, за админ и парола написах: admin, но администраторският панел на рутера не се отвори. Reset-нах рутера, след което вече паролата е admin. Влязох в администраторския панел, клонирах MAC адреса на компютъра, но безжичният интернет спря и за пореден път нетът не тръгна по LAN кабела.

Тук все още не съм виждал екстрасенси. :Д Ако не сте го конфигурирали вие, а въпросните техници, то е трябвало да ви оставят листче с паролата, ако не ще трябва да го рестартирате до заводски настройки и да го конфигурирате сам. По-лекият вариант е да няма всъщност парола или да е 4 нули, или 4 1-ци, или кой знае още какво. Вижте в книжката на рутера каква е стандартната паролаи пробвайте с нея. Ако си пазите документацията на рутера разбира се.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вие реално нямате проблем с лан картите и рутера а проблема ви е от вашето не знание как да си настроите интернета. Ние няма как да знаем  потребителското ви име и паролата за достъп до  интернет от доставчика ви ако е по PPoE примерно .

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да, колегата е прав. Ако рутера ви се свързва с интернет чрез потребителско име и парола, то трябва да си създадете такава мрежова връзка и на компютъра. Потърсете помощ от някой, който  може да дойде на място :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Каквато и да е връзката тя се прави единствено в рутера а на компютъра  е по DHCP и никакви настройки не се правят на него. .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Наскоро пробвах да включа друг лаптоп чрез кабел от рутера, настройките му за интернета бяха автоматични. Интернетът тръгна без проблем, следователно проблемът на другия лаптоп Asus K50 IJ е в лан картата му.Благодаря на всички отзовали се по темата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.