Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Smiley0109

Изследване за кондиломи?

Препоръчан отговор


Здравейте, аз съм на 20 години и от 1 година имам сериозен приятел. През зимата забелязахме малки пъпчици върху окосмената част на гениталиите му, но той си помисли, че са обърнати косъмчета и не отиде на лекар. През април месец имахме контакт без предпазни средства.. След това още няколко пъти август месец, когато може би е имал и отвътре.. С течение на времето тези израстъци се уголемяваха и разрастваха, излязоха му и вътрешни, та той чак преди няколко седмици отиде на лекар и разбра, че са кондиломи.. Аз се огледах отвякъде, до колкото можах- нищо не намерих, нямам сърбежи и дискомфорт, но отивам на лекар, та въпросът ми е: какво изследване да направя, понеже чета, че цитонамазка не открива във всички случаи; нужно ли е да си правя тест за папилома вируса, при положение, че съм почти сигурна, че го имам..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

Здравейте, аз съм на 20 години и от 1 година имам сериозен приятел. През зимата забелязахме малки пъпчици върху окосмената част на гениталиите му, но той си помисли, че са обърнати косъмчета и не отиде на лекар. През април месец имахме контакт без предпазни средства.. След това още няколко пъти август месец, когато може би е имал и отвътре.. С течение на времето тези израстъци се уголемяваха и разрастваха, излязоха му и вътрешни, та той чак преди няколко седмици отиде на лекар и разбра, че са кондиломи.. Аз се огледах отвякъде, до колкото можах- нищо не намерих, нямам сърбежи и дискомфорт, но отивам на лекар, та въпросът ми е: какво изследване да направя, понеже чета, че цитонамазка не открива във всички случаи; нужно ли е да си правя тест за папилома вируса, при положение, че съм почти сигурна, че го имам..

 

 

 

С д-р Росица Денчева, дерматолог и венеролог в Дерматологична клиника „София”, разговаря Кристина Пешина.

- Д-р Денчева, какво представляват гениталните брадавици? - Гениталните брадавици, наричани още островърхи кондиломи, са кожни изменения, предизвикани от инфекция с човешки папиломен вирус, която се предава по полов път. Сами по себе си те са доброкачествени образувания - представляват малки надигнатости над повърхността на кожата или приличат на „карфиолчета”.

Те се появяват при свръхразрастване на лигавицата под въздействие на папиломния вирус. Човек обикновено се заразява с вируса от някой от сексуалните си партньори, като не е задължително заразяването да е станало наскоро преди появата на самите брадавици. Инфектирането  може да настъпи както седмици преди поява на брадавиците, така и месеци и дори години по-рано и в момент на спад на активността на имунната система те се развиват на повърхността на лигавицата.

- Често ли се срещат и в коя възрастова група? - Те са една от най-често срещаните болести, предавани по полов път.  Честотата на появата им е пряко ангажирана със сексуалните контакти и най-вече с броя на сексуалните партньори. Възможно е да се появят както при млади хора в началото на сексуалния им живот, така и при много възрастни хора. Зависят и от активността на имунната система. Смята се, че по-големият брой интимни партньори увеличава риска от заразяване.

- Мъжете или жените са по-засегнати? - И двата пола са еднакво често засегнати. Страдат както мъжете, така и жените, като появата им зависи най-вече от общото здравословно състояние на индивида.

- Само по полов път ли става заразяването? - В повечето случаи заразяването е по полов път, като съществува риск за инфектиране независимо от вида на сексуалния акт  – вагинален, анален и орален. Възможно е в лигавицата на устата също да има папиломновирусни образувания, които да бъдат пренесени в гениталната област. Макар и изключително рядко, но е възможно човек да пренесе папиломния вирус и с ръцете си.

Различните типове на папиломния вирус предизвикват различни проблеми. Тип 6 и 11 са виновниците за развитието на островърхите кондиломи. За съжаление напоследък в практиката срещаме много по-голям набор от типове вируси. С помощта на съвременните изследвания се установи, че кондиломите могат да бъдат и следствие на инфектиране не само с 6 и 11 тип, а като резултат от смесена инфекция и от други типове папиломни вируси. В много редки случаи дори тези два типа въобще не участват.

- По какви белези човек може да се усъмни, че има кондиломи? - При появата на образувание в гениталната зона, било то във външната или вътрешната генитална зона. Това обикновено са много фини надигнатости или неравности по лигавицата. Те са с рехава повърхност. Понякога кървят при сексуален контакт. Това са белези, които би трябвало да накарат човек да обърне внимание и да направи консултация със специалист. В напреднала фаза са във вид на карфиолчета. Колкото по-рано се установят, толкова по-добър е шансът за изчистване на лигавицата от вируса. Важно е човек да потърси навременно лечение.

- Чрез обикновен профилактичен преглед при специалист могат ли да се диагностицират, или са необходими допълнителни изследвания? - Скрининговият преглед  ни позволява да открием наличието на папиломни образувания. Ако човек е имал сексуални отношения с друг болен човек, но при прегледа не се установява наличието на кондиломи върху гениталната област, ние препоръчваме да се направи изследване за папиломен вирус, за да се установи дали е носител на вируса. Възможно е човек да има достатъчно активна имунна система, която да не позволява на брадавиците да се развият, но въпреки това той да е носител на инфекцията и да може да я пренесе на други хора при сексуален акт. Затова именно диагностицирането на папиломновирусната инфекция изисква допълнително изследване.

- Какво се случва, ако не се проведе лечение и има ли опасност да се изродят в рак? - Колкото повече са брадавиците, толкова и вероятността да заразиш интимния си партньор е по-голяма. Възможно е да станат гигантски и в тях да започне да се наслагва и бактериална инфекция. Най-тежкото усложнение на папиломновирусната инфекция е развитието на злокачественото заболяване - рак на шийката на матката, на влагалищната лигавица или лигавицата на външните генитали и рак съответно на мъжката генитална система.

- Какви методи на лечение са познати? - Лечението има две страни. На първо място, трябва да се премахнат самите образувания, тъй като те правят човек много по-заразен, отколкото ако има само носителство на вирус. И на второ място, трябва да се стимулира имунната система, която да се справи с вируса и да не допусне по-нататъшното развитие на инфекцията. Начините за нейното активиране са два – чрез вътрешни средства, тоест таблети или инжекционни разтвори, които общо активизират имунната система, и локално активиране чрез кремове, които се нанасят на засегнатите зони.

В момента в медицинската практика съществува един такъв медикамент, който се нанася върху гениталната лигавица и стимулира локалния имунитет в третирания участък. Това е имиквимод, който е ефективен при малките кондиломи. Неговото приложение е достатъчно за пълно изчистване на лигавицата, без да се стига до изгаряне или третиране по друг начин.

Пациентите обаче рядко идват в самото начало от развитие на заболяването. Това поставя имиквимода като основен медикамент в по-късните фази от лечението. Затова и първо отстраняваме с някоя от другите техники брадавиците, след това предписваме за локална стимулация на имунитета този продукт, който да предотврати повторната поява на брадавици. Премахването на брадавиците може да стане чрез много методи – киселини, които ги разрушават, нанасяне на течен азот, изгаряне с ток, изгаряне с лазер, отстраняване по хирургичен път.

 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

 • Подобни теми

  • от apostoloff
   ДЕСЕТ ПРАВИЛА ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ТЕЛЕСНОТО ТЕГЛО


    

    

    

    
   Предлагам на вашето внимание десет правила за безболезнена редукция на телесното тегло. Те се основават на многобройни научни изследвания и са публикувани в американското издание Diets in Review.

   1. Направете менюто си разноцветно!


   Плодовете и зеленчуците са незаменим източник на целулоза, витамини, минерали и антиоксиданти. Те съдържат малко калории, създават усещане за ситост и се съчетават добре с всички ястия.


   2. Хранете се редовно!


   Когато се храните редовно, обмяната на веществата се извършва равномерно и калориите се изразходват през целия ден. Ако интервалът между приемането на храна е твърде голям, организмът се старае да изразходва по-малко енергия т.е. изгаря по-малко калории. Задължително закусвайте. Яжте не по-малко от 3 пъти всеки ден и от време на време похапвайте допълнително по-лека здравословна храна.


   3. Дайте време на стомаха си!


   От ранно детство ни учат да не похапваме преди обяд за да не развалим апетита си. В действителност приемането на малко количество храна може да предотврати преяждането. Усещането за ситост се появява след 10-15 минути и затова ние често изяждаме повече, отколкото е необходимо. Когато се храните у дома, обръщайте внимание на порциите. В ресторантите често сервират големи порции. Не се старайте да изяждате всичко.


   4. Избирайте пресни продукти!


   За да могат продуктите да се съхраняват по-дълго време, в тях се добавят всевъзможни консерванти, а това често води до намаляване на съдържанието на техните витамини и други полезни вещества. Старайте са да употребявате по-малко полуфабрикати, защото те са високо калорични, по-мазни и по- солени.


   5. Движете се!


   Човешкият организъм не е приспособен за безкрайно седене на бюрото. За да запазите своето здраве, вие трябва да се движите. Натоварването укрепва мускулите и сърцето, подобрява съня и настроението. Не е важно дали спортувате в спортната зала или просто се разхождате около дома си – главното е да се движите.


   6. Поглезете се!


   Много от вкусните неща са вредни, но без тях се живее много по-трудно. Ако постоянно се лишавате от нещо, можете да се “пречупите” и да изядете наведнъж твърде голямо количество от “забранената храна”. Хапнете си от най-любимото, но бъдете умерени.


   7. Четете етикетите!


   Ако не знаете съставките на продукта (т.е. ако те не са посочени на опаковката), по-добре не рискувайте и оставете продукта в магазина. Същото се отнася и за продуктите с безкрайно много съставни компоненти. Обръщайте внимание дали са посочени калориите и съдържанието на мазнини за една порция или за цялата опаковка.

   8. Консумирайте пълнозърнест хляб!

    
   Белият хляб няма никаква стойност, докато пълнозърнестият е богат на целулоза и други полезни вещества. Той е способен да ни предпази от резките спадове в нивото на гликоза и удължава чувството за ситост.


   9. Избирайте “правилните” мазнини!


   Мазнините не винаги са вредни. Наситените мазнини действително способстват за натрупването на излишни килограми и предизвикват сърдечно-съдови заболявания, но ненаситените са полезни за организма. Можете спокойно да използвате зехтин за  подправяне на салата си. А и за приготвяне на ястия.


   10. Избягвайте “течните” калории!


   В една единствена чаша кола се съдържа твърде много захар. Всеки ден в стомаха заедно с напитките попадат излишни калории, които не създават чувство за ситост, но способстват за добавянето на излишни килограми. Рекламата обикновено толкова добре представя тези напитки, че човек ги смята за полезни и не обръща внимание на захарта, която се съдържа в тях.


    

    
   АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ


    
  • от СТАМАТ
   https://stamat2015.blogspot.bg/ https://docs.google.com/document/d/1y... Най-после на Български език Първата Автентична Авторска книга за Плоската Земя: "Истината за Плоската Земя и Освобождението на Човечеството, или Зететичните изследвания на СТАМАТ" !!! Следовници на Истината и Търсачи на Трансцендента, сваляйте на PDF, разпечатвайте и разпространявайте!!! http://stamat2015.blog.bg/ http://sthamanuviro.blog.bg/ Да се върнем половин век назад и да чуем и видим какво казваха лекарите за тютюнопушенето. Тук са подбрани три реклами излъчвани по американските телевизионни мрежи през 50-те години, в които лекари не само препоръчват марката „Кемъл”, като средство за развлечение и отмора, но обявяват тютюнопушенето за незначителен рисков фактор за възникване на рак на белите дробове! http://stamat2015.blog.bg/ Клип към статията: "Месото – желаната отрова в менюто на „цивилизования” човек - СТАМАТ" https://docs.google.com/document/d/1M... Тъй като пренебрежението, присмеха, подигравките, обидните забележки, оскърбленията, ругатните и голословното невежо празнодумство не са от полза за разпространяването на Истината за Плоската Земя и не облагодетелстват израстването на Духа у Човека, на 28-ми Октомври 2016 година забраних коментариите на публикуваните от мен в Ю Тюб видеоматериали. Коментариите до тази дата публикувам в моя блог: http://stamat2015.blog.bg/ и в моя Google+ акаунт.
  • от СТАМАТ
   https://stamat2015.blogspot.bg/ https://docs.google.com/document/d/1y... Най-после на Български език Първата Автентична Авторска книга за Плоската Земя: "Истината за Плоската Земя и Освобождението на Човечеството, или Зететичните изследвания на СТАМАТ" !!! Следовници на Истината и Търсачи на Трансцендента, сваляйте на PDF, разпечатвайте и разпространявайте!!! http://stamat2015.blog.bg/ http://sthamanuviro.blog.bg/ Клип от филма на Ерик Дубей "Престанете да ядете приятелите си" https://www.youtube.com/watch?v=L5jaf... . Ако сте стъпили на здравословния път на вегетарианството, ще Ви е от полза да прочетете: "Месото – желаната отрова в менюто на „цивилизования” човек" - https://docs.google.com/document/d/1M... , както и да посетите блога ми: http://stamat2015.blog.bg/ Тъй като пренебрежението, присмеха, подигравките, обидните забележки, оскърбленията, ругатните и голословното невежо празнодумство не са от полза за разпространяването на Истината за Плоската Земя и не облагодетелстват израстването на Духа у Човека, на 28-ми Октомври 2016 година забраних коментариите на публикуваните от мен в Ю Тюб видеоматериали. Коментариите до тази дата публикувам в моя блог: http://stamat2015.blog.bg/ и в моя Google+ акаунт.
  • от apostoloff
   ЛЕЧИТЕЛ И ДУХОВЕН НАСТАВНИК


    
   Дийпак Чопра е лекар- ендокринолог, основател на център за борба с неизлечими болести, включително и рак. Изучава Аюрведа в Индия и интегрира древните познания със съвременните постижения на официалната алопатична медицина.

   Той минава за един от големите духовни водачи на нашето време. Автор е на десетки книги, преведени на много езици. За труда си "Квантово лечение" е номиниран за Нобелова награда за алтернативна медицина.


    
   Запознайте се с неговите 10 ключа за постигане на щастие:


    

    
   1.ТЯЛОТО ТИ Е МЪДРО


   В тялото ти е заложена безпогрешна система за избор на правилните за теб неща. Преди да вземеш поредното решение, вслушай се в сигналите, които тялото ти изпраща. Ако ти отговори с физически или емоционален дискомфорт - внимавай. Ако ти отговори с радост и задоволство - решението е правилно.   2. ЖИВЕЙ НА МИГА


   Единственото, което наистина имаш, е настоящият миг. И миналото, и бъдещето са извън твоята власт. Насочи вниманието си към своето СЕГА, усети го с цялата му пълнота. Мигът е такъв, какъвто е. Винаги, когато се противопоставяш на мига, ти се противопоставяш на цялата Вселена.   3. ПОДАРИ СИ ТИШИНА


   Помълчи и послушай вътрешния си глас. Вместо да се луташ в умуване, довери се на интуицията си. Ти си най-важният в този свят - подари си време и тишина, за да чуеш себе си.   4. НЕ РОБУВАЙ НА ДРУГИТЕ


   Отърси се от потребността да получаваш одобрението на другите. Ти не зависиш от ничие одобрение.   5. ТИ ЗАВИСИШ САМО ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ ИЗБОР


   Единствено ти избираш чувствата и отношението си към хората и ситуациите. По различно време един и същ факт може да ти изглежда тъжен или смешен. Фактите не се променят; променя се твоето отношение към тях.   6. СВЕТЪТ Е ОГЛЕДАЛО


   Ти мразиш или обичаш у другите само онова, което обичаш или мразиш у себе си. Ти привличаш в живота си хората и ситуациите, от които имаш нужда, за да научиш определен урок. Когато реагираш с гняв или избираш насилието, ти обръщаш гнева и насилието срещу себе си. Каквото даваш, това и получаваш. Не бъди жесток със себе си.

   Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.   7. НЕ СЪДИ


   Отърви се от вроденото си желание да съдиш другите за това, че са различни от теб. Приемай ги такива, каквито са, и ще се изненадаш от самия себе си, защото ще се почувстваш олекнал, освободен, извисен и просветлен.   8. ТИ СИ ХРАМ


   Не тъпчи тялото си с отрови: нито чрез храната, водата и въздуха, нито чрез собствените си емоции. Помни, че Бог живее в теб и пази чист Неговия храм.   9. НЕ СЕ СТРАХУВАЙ ДА ОБИЧАШ


   Страхът е в основата на твоето нещастие и на твоята болест. Страхът може да бъде победен само с любов. Изпълни се с любов и няма да остане място за страха. Изпълни се с любов и няма да остане място за болестта. Прости на другите, прости на себе си и ще бъдеш свободен.   10. БЪДИ ТАКЪВ, КАКЪВТО СИ


   Ти възприемаш този свят в собственото си съзнание. Чудесно е, че се грижиш за околната среда, защото почиствайки я от отпадъци, ти почистваш майката Земя, от която си жива част. Но не забравяй да почистиш токсините от своите човешки мисли.


    

    
   Подбрал:


    

    
   АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.

  • от aliza
   Здравейте!
   От една седмица детето ми има суха кашлица.Водихме я при много лекари но нищо не и помага.Когато и даваме лекарства тя кашла по силно. Презноща не спира с кашлицата.Не може да спи от една седмица.Чудя се дали от вируса които на скоо го гара не е усложнил нещо.Единствено и помагат чайовете ама то за кратко време и пак почва.Моля ви помогнете!
    
   Предварително Благодаря
 • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.