Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Мальчик Бананан

Един малък човек срещу мафията и бедността

Препоръчан отговор


Публикувано изображение
 

Нещо не можах да намеря източници на български за един малък човек, обикновен, като повечето нас.

 

Ренато Акоринти (Renato Accorinti), бивш учител по физическо, политически активист, ляво ориентиран, но не, както го разбираме ние или пък скандинавците, а така, както го знаят италианците. Радетел за просперитета на своята общност, екоактивист, синдикалист (отново нищо общо с нашето "синдикално-клерикално-партийно" движение), даже наричан от някои "анархист". Човек, който няма модерен мобилен телефон.

 

Публикувано изображение

 

Това е новия кмет на Месина, едно от многото целунати от Бог места по нашата земя, и като такова именно - примамлива хапка за Дявола - в случая - сицилианската мафия, Ндрангета и корумпираната власт в това забравено от "загрижения" за всичките си граждани Евросъюз. 

 

Малкият човек иска да покаже среден пръст на мафията - и то не от някоя спокойна кантора в Рим, Милано или пък Брюксел, а от леговището на чакалите. И той го прави още на най-големият празник La Vara, където показва отношението си към "онези".

 

А иначе преди да стане кмет, той е общински съветник и е един от виновниците да не се осъществи малоумен проект за свързването на Сицилия с Континента - 2.5-километрово чудовище, което е щяло да струва милиарди евро и вероятно е щяло да причини екологична катастрофа, не само разрушавайки уникална екосистема, но и с пагубно въздействие за морската флора и фауна и вероятно дългогодишни екопроблеми, чоетоо оправяне е щяло да коства отново милиарди. А в Сицилия нещата не са по-различни от тук и сещате се кой ще поеме подизпълнението на строителните дейности, как ще бъде построено съоръжението и още, и още... Той тръгва от врата на врата и обяснява на хората защо този проект е бедствие.

 

През февруари, проектът за мост през Месинския проток е спрян. Докога, не е известно...

 

Първите мерки, които Акоринти взема е намаляване на заплатата на кмета и съветниците и разходите на кметството, отваряне на вратите за гражданите, нова политика за сметопочистването и сметоизвозването (когато се сетите кой държи в Сицилия боклука няма да си кажете: "Какво пък толкова"), политика за енергоспестяване и екологични практики, сериозни промени в областта на образованието, спорта, културата, но особено важно социалната заетост, дългосрочна стратегия за местната икономика, туризъм, корабостроене и транспорт и др.

 

Програмата му:

http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=it&u=http://renatoaccorintisindaco.it/il-programma/&prev=/search%3Fq%3DRenato%2BAccorinti%26client%3Dopera%26sa%3DN%26channel%3Dsuggest%26biw%3D1024%26bih%3D587

И нещо от Шпигел:

http://www.spiegel.de/international/europe/new-mayor-of-messina-takes-on-corruption-and-the-mafia-in-sicily-a-925725-2.html

Интервю:

http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=it&tl=bg&u=http%3A%2F%2Fwww.huffingtonpost.it%2F2013%2F06%2F28%2Frenato-accorinti-sinda-messina-_n_3516393.html

 

Да, може и да е просто поредният популист или да е наистина "с искрени намерения, но с вързани ръце", кой знае?!

Особено като българин...като чуя за такива хора ми става едно такова...ех...

 

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Темата отива в раздел "Всичко останало", където и е мястото.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.