Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравей те.

Имам един проблем от много време,а то е че компа си забива(понякога със син екран),просто мишката си стои в средата на монитора и толкова.Клавиатурата не бачка,индикатора на хард диска не свети общо взето си замръзва и само след няколко рестарта се оправя.

Не съм клокнал процесора

Нямам подути кондензатори

Тествах рам-24 часа с мемтест

Stress на хард дисковете 12 часа + формат,преинсталация и за грешки

Замерих захранването (12.3)-(5)-(3.3) всичко си е в норма

Вируси няма

Проверих кабелите

Температурите са в норма 40-44

Нова преинсталация + ъпдейт на всички програми и драйвери.

 

Дънната платка е GA-EP43-UD3L

 

 

Публикувано изображение

Захранване FORTRON BLUE STORM II 500

Рам А-дата екстрийм 1066+

Процесор интел Е8400

Видео карта Гигабайт GTS 250 1GB

Hard disk :

Hitachi 160GB

Samsung 160GB

WD green 1TB

WD blue 1TB

 

Къде може да е проблема?

Благодаря на отзовалите се!

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Инсталирай си по читав Windows 7 MSDN Technet  и направи ъпдейт на BIOS.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Инсталирай си по читав Windows 7 MSDN Technet  и направи ъпдейт на BIOS.

Windows-a ми е оригинален.Опитах и с друг Windows.

С последен ъпдейт на биос съм.

Редактирано от snuri (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Инсталирай си драйвера за чипсета и остани само със основния дял където е Windows-a.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз обикновено питам, дали има някакви файлове във C:WindowsMinidump.

Ако има качи ги някъде така че да могат да се изтеглят и дай линк

Може и да помогнат за решаване на проблема.


  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
(понякога със син екран),

 

Или поне грешката от тоя екран - как да ти помогнат иначе :(

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Files that help describe the problem:   C:ProgramDataMicrosoftWindowsWERReportQueueAppCrash_svchost.exe_iphl_33d69d57c912f32148f8e75681443238ebb3c_cab_0e65e81cWERDAD3.tmp.appcompat.txt   C:ProgramDataMicrosoftWindowsWERReportQueueAppCrash_svchost.exe_iphl_33d69d57c912f32148f8e75681443238ebb3c_cab_0e65e81cWERDB51.tmp.WERInternalMetadata.xml   C:ProgramDataMicrosoftWindowsWERReportQueueAppCrash_svchost.exe_iphl_33d69d57c912f32148f8e75681443238ebb3c_cab_0e65e81cWERE7D1.tmp.mdmp Read our privacy statement online:   http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409 If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:   C:Windowssystem32en-USerofflps.txt  

 

Това е от снощи

 

Само тези дъмп файлове имам

http://dox.bg/files/dw?a=9945ee1dc5

Инсталирай си драйвера за чипсета и остани само със основния дял където е Windows-a.

Тоест само с един хард диск,където е C?

Редактирано от snuri (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това което се вижда във дъмп файловете, е проблем със драйвера за твоята видео карта.

От къде е изтеглен драйвера.

Ако е от Windows Updat да се деинсталира.И от супорта на производителя да се изтегли най новият.

И още нещо.

Провери дали имаш следната добавка, и ако я нямаш инсталирай я.

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=17142

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това което се вижда във дъмп файловете, е проблем със драйвера за твоята видео карта.

От къде е изтеглен драйвера.

Ако е от Windows Updat да се деинсталира.И от супорта на производителя да се изтегли най новият.

И още нещо.

Провери дали имаш следната добавка, и ако я нямаш инсталирай я.

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=17142

Драйвера е от сайта на нВидиа последния,който си беше актуален когато преинсталирах.

Довечера ще проверя,ако има нов него ще инсталирам ще проверя и за добавката.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Драйвера е от сайта на нВидиа последния,който си беше актуален когато преинсталирах.

Довечера ще проверя,ако има нов него ще инсталирам ще проверя и за добавката.

Не мога да инсталирам добавката

П.П

Спрял съм някакъв сервиз..след стартирането му пак не може да се инсталира.

Log Name:   Setup Source:   Microsoft-Windows-WUSA Date:   8.10.2013 г. 12:51:35 ч. Event ID:   3 Task Category: None Level: Error Keywords:   User:   Admin-PCAdmin Computer:   Admin-PC Description: Windows update  could not be installed because of error 2149842967 "" (Command line: ""C:Windowssystem32wusa.exe" "C:UsersAdminDesktopWindows6.1-KB974431-x64.msu"   ") Event Xml: <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">   <System>   <Provider Name="Microsoft-Windows-WUSA" Guid="{09608C12-C1DA-4104-A6FE-B959CF57560A}" />   <EventID>3</EventID>   <Version>0</Version>   <Level>2</Level>   <Task>0</Task>   <Opcode>0</Opcode>   <Keywords>0x8000000000000000</Keywords>   <TimeCreated SystemTime="2013-10-08T09:51:35.533181100Z" />   <EventRecordID>696</EventRecordID>   <Correlation />   <Execution ProcessID="2016" ThreadID="2068" />   <Channel>Setup</Channel>   <Computer>Admin-PC</Computer>   <Security UserID="S-1-5-21-3861051686-1557260101-1012367784-1001" />   </System>   <EventData>   <Data Name="UpdateTitle">   </Data>   <Data Name="ErrorCode">2149842967</Data>   <Data Name="ErrorString">   </Data>   <Data Name="CommandLine">"C:Windowssystem32wusa.exe" "C:UsersAdminDesktopWindows6.1-KB974431-x64.msu"   </Data>   </EventData> </Event>

 

Няма промяна..отново замръзна.

Това е лога от евента

Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99" could not be reactivated in namespace "//./root/CIMV2" because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected.

post-225708-0-26731700-1381225068_thumb.

post-225708-0-41389800-1381225696_thumb.

Редактирано от snuri (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

 

Имаш проблем с ъпдейтите, който се решава с

 

Click Start   Type: cmd   Right click on cmd in start menu and select 'Run as Administrator'   Type: net stop wuauserv   Hit Enter   Type: ren c:windowsSoftwareDistribution softwaredistribution.old   Hit Enter   Type: net start wuauserv   Hit Enter   Type: exit   Hit Enter

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Направих това което ми казахте!

Сега ще чакам дали пак "ще замръзне"

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пак заби!!!

Добре.Сканирайте с този инструмент,който ще прикача,като първо го разархивирайте.След приключване на сканирането дайте долу вляво View report details а после долу вдясно View Full report.Прикачете доклада в следващия си коментар.Намира се в C:ProgramDataWRData

Можете да премахнете от съдържанието данните в секцията Network adapters като IP adress и Mac adress и т.н.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добре.Сканирайте с този инструмент,който ще прикача,като първо го разархивирайте.След приключване на сканирането дайте долу вляво View report details а после долу вдясно View Full report.Прикачете доклада в следващия си коментар.Намира се в C:ProgramDataWRData

Можете да премахнете от съдържанието данните в секцията Network adapters като IP adress и Mac adress и т.н.Публикувано изображениеsyswranalyzer.zip

SysAnalyzerLog-Wed_2013-10-09_21-22-22.zip

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С Малуеърбайтс ли сканирахте за вируси.Не виждам да е инсталирана антивирусна.Тук има проблем - VirtualBox

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С Малуеърбайтс ли сканирахте за вируси.Не виждам да е инсталирана антивирусна.Тук има проблем - VirtualBox

Да с МБАМ

Нямам антивирусна.

Имам инсталиран Виртуалбокс и на лаптопа със същия виртуален диск нямам проблеми.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да направим една проверка с ESET.Изтеглете го оттук:

http://download.eset.com/special/eos/esetsmartinstaller_enu.exe

 

След стартиране уверете се че има отметки навсякъде без последната и натиснете Start.

Публикувано изображение

 

И с този инструмент може да направим проверка.Изтеглете Superantispyware оттук:

http://www.bleepingcomputer.com/download/superantispyware/

След инсталиране го ъпдейтнете и пълно сканиране.

Редактирано от Alex&Vanko (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да направим една проверка с ESET.Изтеглете го оттук:

http://download.eset.com/special/eos/esetsmartinstaller_enu.exe

 

След стартиране уверете се че има отметки навсякъде без последната и натиснете Start.

Публикувано изображение

 

И с този инструмент може да направим проверка.Изтеглете Superantispyware оттук:

http://www.bleepingcomputer.com/download/superantispyware/

След инсталиране го ъпдейтнете и пълно сканиране.

Ще сканирам довечера.

Имам друго питане.

Единия ми хард диск има лош сектор,имали вероятност да е от него?

Възможно ли е да е от кабелите на хард дисковете.Да купя  4 кабела и да ги сменя?

 

П.П

Преди 2 дена спрях си компито и на следващата вечер си пускам и какво да видя..нито една програма не стартира(скайп,мозилла,стийм,ИЕ) нито една програма дори екплорер.ехе. с някаква грешка за апликатион ерор.И в сейф мод,сейф мод с мрежа не се стартираха.Опитах и с Last Known Good Configuration,наложи се да върна системата с 3 дена назад..

  Редактирано от snuri (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

П.П Преди 2 дена спрях си компито и на следващата вечер си пускам и какво да видя..нито една програма не стартира(скайп,мозилла,стийм,ИЕ) нито една програма дори екплорер.ехе. с някаква грешка за апликатион ерор.И в сейф мод,сейф мод с мрежа не се стартираха.Опитах и с Last Known Good Configuration,наложи се да върна системата с 3 дена назад..

explorerexe-application-error

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
 

Сканирах с Есет,МАБМ,САС откри само пачовете и кейгените на игрите.

 

Проблема е с ъпдейтите..снощи пак същата работа след ъпдейт..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Проблема все още не е решен.При стартиране на компютъра забива на логото на windows,след няколко рестарта си зарежда нормално(понякога след спиране на захрнаването).

Редактирано от snuri (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

Проблема е с ъпдейтите..снощи пак същата работа след ъпдейт..

Нищо не пречи да пуснеш System File Checker.

Това няма да навреди. Ще ти отнеме десетина минути.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нищо не пречи да пуснеш System File Checker.

Това няма да навреди. Ще ти отнеме десетина минути.

Пуснах да сканира.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имам друго питане.

Единия ми хард диск има лош сектор,имали вероятност да е от него?

Възможно ли е да е от кабелите на хард дисковете.Да купя  4 кабела и да ги сменя?

 

Дай някакъв S.M.A.R.T.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.