Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Nikolay Hristov

Проблем с монитор

Препоръчан отговор


Здравейте,

проблемът е следния: кабелът за монитора ми се развали и когато сложих новия, доста неща се промениха. Стартовият "Welcome" екран ми излиза, не в центъра, а по-настрани, почти в периферията, също така и шрифта на всичко ми е различен, както и иконките... Много рових из настройки за резолюция и пр. , но без успех... На същата резолюция е, която беше преди смяната на кабела, но просто всичко е различно... 

Дали е възможно да е от самия кабел (но цветовете и всичко останало си е наред) или има някакви настройки, които не съм открил...

Благодаря предварително за помощта. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Кой кабел смени захранващия или видео кабела който отива към компютъра.Може да е от кабела може и нещо от драйверите да е,монитора трябва да има диск с драйвери пробвай да не е от тях

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Кой кабел смени захранващия или видео кабела който отива към компютъра.Може да е от кабела може и нещо от драйверите да е,монитора трябва да има диск с драйвери пробвай да не е от тях

 

Смених видео кабела. А колкото до драйверите, нямам идея къде е диска. Може да потърся в сайта на производителя, ако си сигурен, че там е проблема...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

От настройките на монитора е. Нагласете картината от настройките (наляво, надясно, нагоре и надолу, накъдето се налага да се наглася). Аз имах същия проблем, нагласих си настройките и сега е ок.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

От настройките на монитора е. Нагласете картината от настройките (наляво, надясно, нагоре и надолу, накъдето се налага да се наглася). Аз имах същия проблем, нагласих си настройките и сега е ок.

 

Ами проблема със шрифта и иконките?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

натисни auto configuration бутона на монитора

ако шрифта ти се струва различен - увеличи sharpness-а на монитора.

Виж дали в мониторните настройки на уиндоуса ти засича модела на монитора, ако не го засича и ти показва standart monitor или Unknown --> изтегляш "драйвера" от сайта на производителя и инсталираш.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

натисни auto configuration бутона на монитора

ако шрифта ти се струва различен - увеличи sharpness-а на монитора.

Виж дали в мониторните настройки на уиндоуса ти засича модела на монитора, ако не го засича и ти показва standart monitor или Unknown --> изтегляш "драйвера" от сайта на производителя и инсталираш.

 

След auto configuration  имаше лека разлика към по-добро, но не се оправи напълно.

А зa монитора - не ми пише марката и модела, а пише: Generic Non-PnP Monitor.

Драйвери не успях да намеря в нета. Модела е Hyundai  X93W .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хм, този монитор нямал драйвери - просто Plug and Play и уиндоус трябва да го разпознае. А за проблема с иконките - увеличи си sharpness-а от менюта на монитора и направи калибрация на текста в уиндоус.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Новия кабел случайно да е по мек или по тънък от стария?

Напомня на зле изолиран кабел.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Новия кабел случайно да е по мек или по тънък от стария?

Nапомня на зле изолиран кабел.

По-скоро обратното, по-твърд е... За дебелината не съм сигурен...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

запойка или букса? ако е запойка нищо чудно да трябва да Чупиш ръцете на майстора. на мен ми се случва постоянно да намирам писти на късо в работата. нямаш на идея какви главоболия докарват докато ги намериш...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Landser77
      Здравейте, искам да сваля един pdf фаил от сайт, когато кликна в дясно на прозорчето зарежда и след това ми дава грешка! 
      Моля ако някой може да го свали и да ми го прати това е сайта:
      https://parallelworlds-bg.blogspot.com/2014/01/blog-post_5.html?m=1
      Файла е най-отдолу преди коментара, ще съм адски благодарен ако някой го свали, трябва ми спешно! 
      Благодаря! 
    • от tishkoz
      Здравейте! Имам следния въпрос към вас.. Как да свържа домашното си кино към телевизора(трябва ми единствено и само да изкарам звук)!Ще покажа снимки на входове и изходи на двете неща 
      П.с телевизора няма 3.5мм букса за слушалки
      Дом.кино Panasonic SA-PT160 http://prikachi.com/images.php?images/779/9457779J.jpg 
      ТВ-LG43uj620v- http://prikachi.com/images.php?images/780/9457780P.jpg
    • от AngryChichko
      Здравейте,
      За първи път ми се случи нещо толкова нелепо като настоящатата яростна битка, която водя за да си върна обратно звука на машината. Всичко започна след като Windows "подобри" аудио драйверите ми довеждайки до тотална загуба на звука; независимо дали ще да е колони или слушалки свързани с преден / заден аудио жак, резултатът е все същия - тишина.  Опитах какво ли не:
      Писах във форумите на Windows  Инсталирах най-новите Realtek драйвери Върнах старата версия на драйверите Рестартирах драйверите от диспечъра на устройства Проверих дали някъде звукът не е mute-нат Махнах подобренията на звука Направих Realtek High Definition Audio по подразбиране в панела "Звук" Активирах Stereo Mix Резултатът е все един и същ. След гореспоменатия troubleshooting, единствено и само ако махна Realtek драйверите имам звук но само от задния аудио жак. Преди всичко си работеше както трябва и сега не знам какво да предприема за да се преборя с този проблем.
      ПП: За да отхвърля всички питанки дали има проблем със слушалките / колоните - тествах на друга машина  и работят идеално. Няколко скрийншота направих за всеки случай. Ако ви интересува какво е дъното, то е ASUS PRIME H270-PRO. Ще съм ви много благодарен за съдействието!
       



    • от iliqn marinovvv
      Проблема с моя Акаунт е следния: Добавях хора в моята Група в Фейсбук, и след около 2 мин. Сесията ви изтече. Изхвърли ме от Фейсбука, след това ми изискваше разпознаване на приятели, направих го. И стигнах до стъпка която ми изискваше. Смяна на парола ок! след това името ми в фейсбук. дава ми 2 имена но аз не съм нито с едното нито с другото. Писах на супорт в фейсбук но уви. от 26.11.2018 съм без Фейсбук и немога да си го възстановя. Моля кажете какво да направя? Ще пробвам да кача и снимки с проблема. Благодаря предварително!!!

    • от Klin411
      Здравейте имам рутер TP-LINK Archer C2 AC900. Тази сутрин ми светна лампичката за интернета в оранжево и няма интернет... какво означава като светне в оранжево?

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.