Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

sladura_30

Задача по Програмиране и използване на компютри

Препоръчан отговор


Здравейте на всички.Затрудних се с една задача по програмиране и реших да се обърна към Вас.Ако някой може да ми помогне ще му бъда много благодарен.Начинаещ съм в програмирането,а от университета ни карат да решим задачата.Моля,помогнете ако можете.Та задачката е следната:

Да се създаде информационна система за студентите от първи курс на един факултет на ВУЗ.Информацията за всеки студент да бъде следната:

-трите имена;

-факултетен номер;

-специалност-група;

-успех от отделните дисциплини.

Основните операции,които се извършват със съхранената информация са:

-добавяне на нов студент;

-премахване на данни за напуснал студент;

-актуализация на информацията за даден студент;

-извличане на справки за даден студент или група.

 

Благодаря на всички предварително!!! :) :) :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте, 

 

Ще бъде ли възможно да представите кода, който сте успели да разпишете към момента, за да може да бъде използван като отправна точка при всяка помощ от страна на колегите във форума ?

Ако все още не сте разписал такъв, бихте ли представили идеята си, за решаване на проблема - типове данни, структури, класове - т.е. дизайна, който смятате да следвате при реализирането на задачата ?

 

Ако изпитвате затруднения в подхода на решаването на казуса, може да започнем оттам - а самия код като разписване да го извършите за минимално време, след като се уточнят детайлите по програмата и същностите (entity-тата), които ще бъдат използвани.

 

Лично не бих започнал директно с кода за програмата Ви, по няколко причини:

- Идеята е Вие да ръководите процеса по създаване на програмата, а ние да помагаме с насоки, проблеми по конкретен код или някой по-специален случай на работа на алгоритъм или програма.

- Заданието има за цел както да провери Вашите знания, така и ги обогати - ако ние реализираме кода Ви, това няма да Ви помогне и реално се губи смисъла на цялото упражнение. Това, че Вие реално ще бъдете оценяван върху тази разработка си е едно на ръка, но да кажем, че това не го класифицирам за себе си като проблем или причина да Ви откажа помощ.

 

Приложете досега направената реализация, и ние ще помогнем върху конкретните Ваши въпроси.

 

Поздрави !

 

P.S. Ще бъде ли възможно да коригирате заглавието на темата си малко по-конкретно. Лично аз останах малко подведен от него и написаното в коментара Ви.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами проблема е,че съм първи курс и за първи път ще уча езика с++,за сега сме учили главно само как е общия изглед на една програма и затова не ми е ясно как да се справя с тази задача,но все пак Ви благодаря!!! : :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами проблема е,че съм първи курс и за първи път ще уча езика с++,за сега сме учили главно само как е общия изглед на една програма и затова не ми е ясно как да се справя с тази задача,но все пак Ви благодаря!!! : :)

Това, за съжаление не звучи много обещаващо ... Можете ли да ни дадете представа до колко са обширни познанията Ви в тази материя - знаете ли какво е клас, член - променлива, как се пише метод и как се създават инстанции - конструктори, copy-конструктори, деструктори, предефиниране на оператори (в случая за решаването на задачата, може и да не трябват, но концептуално трябва да имате познания), масиви и динамична памет и т.н. Просто ако тези неща не са Ви ясни и изпитвате затруднения с тях, лично аз ще бъда затруднен в даването на помощ и насоки, тъй като ще си говорим в терминологията на езика. Надявам се, целта Ви в случая е да придобиете/затвърдите/повишите знанията си, а не просто "да минем този ***** предмет".

 

Поздрави !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.