Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки,спам и бира на тема Сигурност (втора част)

Препоръчан отговор

не от таблет съм и ми е леко трудно писането  по късно ще редактирам всичко

А линкове за сваляне от таблета можете ли да давате?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

не от таблет съм и ми е леко трудно писането  по късно ще редактирам всичко

Чета и се чудя - тази песен не ми ли е позната от някъде????  Нямяше ли подобна тема??? Модовете не я ли заключиха??? Аааааа- да , това сигурно е 2-ри рунд :cant believe::giggle1:

Редактирано от Black Power (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

здравейте на всички казвам се Николай и съм от екипа на zeuscore antivirus до колкото сте уведомени или сте прочели  в бг има човек който се е заел с инициативата за създаването на наш роден антивирусен software ето тук може да видите повече

http://vbox7.com/play:bcdbfa7f36

Пак ли започвате старата песен на нов глас? Ще види ли някой това чудо, което сътворявате?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хм, изгледах клипа.

Първо, поздравления за програмата, явно вече имате нещо реализирано, въпреки, че това няма как да го коментирам, щом не съм тествал софтуера или нямам достъп до изходният код, за това поста ми сигурно ще прозвучи малко дървено-философски, за което се извинявам.

Второ, идеята на темата, без линк за сваляне на програма, е безсмислица, тъй като няма как да даваме коментари на база видяното в един клип, който може да е просто някакво заснето GUi без функционалност.

Та, откъм критика, ако приемем, че това, което видях във видеото е реално функционираща програма:

1. Самохвалството не ми харесва. Доста от коментарите под клипа, а и тона с който автора обяснява, ми се струва самохвалски, както казаха и колегите по-горе. Не е нещо революционно, не сте открили Америка, просто антивирусна.

Да, българска, но нека не превръщаме и това в Правец 64М.

2. Няма как да се разработва качествено софтуер само от един човек, особено антивирус. Трябва екип - програмисти, повече от един, бета - тестери, дизайнери на GUI, прочие. Това иска организация.

3. Не виждам как ще набира автора "спонсори" с един мижав клип и нищо насреща. Никой не би се хванал, а дори и поколеб*л да инвестира в това, без да има чисто на чисто продукта, дори най-успешно ще е ако бъде пуснат под отворен код, та тогава някой да му хареса, и да реши да инвестира нещо, защото, както Правеца, аджеба, е българско.

4. Не ми харесва и това, че автора планува да има платена версия. Първо - това, което ни се представя, не вярвам да е чак толкова успешно като антивирусен продукт, като софтуер, дори и въпреки приказките за 4 годишната работа, че да тръгнем да плащаме за него, както например плащаме на Касперски за нещо доказано. Просто няма как да стане.

Бъдещето на такава идея според мен е само и единствено отвореният код.

5. Последно, но едва ли ще е последната критика, реално - автора, нека не забравя, че това е антивирусна. Подобни модули за дефрагментиране, почистване на регистри - това не е CCleaner или софтуер за оптимизация, а антивирусен продукт! Нека, като програмист, да се фокусира върху тази му функционалност, да я развие на максимално ниво, вместо да търси къде другаде да си пилее времето по разни модули, за които има друг софтуер, какъвто този не може да надмине. Антивирусната функционалност на подобен продукт е най-важното за него. Просто, нека автора не взима пример от Аваст, които въведоха купища ненужни модули в продукта си. Това не е гаранция за успех, а напротив - неуспех сред по-напредналите потребители, защото нещата заприличват на шарения и детска радост.

6. Не ми харесват (ако реално разбрах правилно на какъв език се пише от коментарите под клипа) езиците на които автора пише програмата - затворени платформи. Пак повтарям - за мен успеха на нещо подобно е свързано с отвореният код, но не само със споделянето на този на програмата, а и писането и на езици, които са под такъв. Това ще даде повече поле за изява на програмисти, ако решите да набирате екип за този проект. Сериозно, вече все по-малко нови и амбициозни, млади програмисти се ориентират към затворените платформи. Те ще умрат, рано или късно. Бъдещето е в отвореният код и Линукс. Sad (for M$), but true.

Моите 5 стотинки.

Успех с програмата, ще коментирам пак, когато бъдат дадени линкове.

Редактирано от programings (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

здравейте на всички казвам се Николай и съм от екипа на zeuscore antivirus до колкото сте уведомени или сте прочели  в бг има човек който се е заел с инициативата за създаването на наш роден антивирусен software ето тук може да видите повече

Джеки , абе да не си се объркал че правиш антивирусна програма , да не си направил TuneUp Utilities 2020 година и да не си разбрал ?! :giggle1: :giggle1:  :giggle1: Да знаеш че сега сме 2013 година , машината ти на времето има някакъв дефект :giggle1:

Редактирано от Мохикан. (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1.Оставете тия оптимизатори и чистачи на регистри. Концентрирайте се в основните модули на един традиционен анти-вирус

2. Името - много несполучливо  http://en.wikipedia.org/wiki/Zeus_(Trojan_horse)

3. Разбирам,че това тука е по-скоро представяне/реклама  на  един все още несъществуващ продукт,за който се търсят спонсори.

От каква помощ точно се нуждаете? Финансиране или помощ в тестване на продукта. Ако е второто трябва да дадете нещо да се тества не клипчета! 

Поздрави

Редактирано от nikssi (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В темата пишеш - "здравейте на всички казвам се Николай"

Отворих ти vbox7 профила - "Здравейте казвам се Стефан"

:?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ха, да не вземе да пусне нещо да изтеглите и после да трябва да ходите в антивирусният раздел. Ами ако човека е именно самия писач на вируси, а не на антивируси продукти :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ха, да не вземе да пусне нещо да изтеглите и после да трябва да ходите в антивирусният раздел. Ами ако човека е именно самия писач на вируси, а не на антивируси продукти :D

Едва ли :clown:

Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, то нали всеки ще се сети да го дупне във виртуалката. Пък и има гадинки, които просто е достатъчно само да изтеглиш...те после сами се оправят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тъй като авторът очевадно няма намерение да отговори или да пусне нещо конкретно като линк, обединявам темата с другата за празни приказки в раздела.

Обещавам да пратя следващата такава от типа "Искам помощ за програма, ма няма да ви я покажа" заедно с автора ѝ на онова място, на което отиват всички изтрити теми и баннати потребители.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, то нали всеки ще се сети да го дупне във виртуалката. Пък и има гадинки, които просто е достатъчно само да изтеглиш...те после сами се оправят.

Нещо се бъркаш , не съществува файл който само като го изтеглиш да се самостартира :rolleyes:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нещо се бъркаш , не съществува файл който само като го изтеглиш да се самостартира :rolleyes:

Я пак, че ми стана интересно. За Линукс знам че няма как да тръгне нещо ако ползователя не разпореди. Обаче има autorun гадинки за бозата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Я пак, че ми стана интересно. За Линукс знам че няма как да тръгне нещо ако ползователя не разпореди. Обаче има autorun гадинки за бозата.

Това за което говориш е ако бъде включена вече заразена флаш памет , а тя е била заразена защото някой някъде е стартирал файл. Пак ти казвам че няма файл който се самостартира след изтегляне.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това за което говориш е ако бъде включена вече заразена флаш памет , а тя е била заразена защото някой някъде е стартирал файл. Пак ти казвам че няма файл който се самостартира след изтегляне.

Значи просто се разчита на ЗКУ-то. Еее, то малко ли е. Всички са свикнали да кликват...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да се самостартира не, да бъде стартиран отдалечено - да. Отваряш картинка с гола кака, дроп!, и то вече оттам-нататък, всичко може да стане. Не е нужно да е изпълним файл, може да е конфигурационен файл, контролиращ мрежовия поток от данни от и към твоята система. Да не говорим, че ако си в офис и ако някой нехранимайко реши да отвори от Фейса MeNaked.jpeg.(.exe)...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да се самостартира не, да бъде стартиран отдалечено - да. Отваряш картинка с гола кака, дроп!, и то вече оттам-нататък, всичко може да стане. Не е нужно да е изпълним файл, може да е конфигурационен файл, контролиращ мрежовия поток от данни от и към твоята система. Да не говорим, че ако си в офис и ако някой нехранимайко реши да отвори от Фейса MeNaked.jpeg.(.exe)...

Винаги първото действие си остава стартиране/отваряне ( щото разликата е никаква ) на файл. Да ти кажа бая си е нужно файла да е изпълним , сам по себе си конфигурационния файл няма как да навреди на ОС.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Единственото...айде не единственото ми неволно компрометиране на системата стана, като един приятел си пъхна флашката в компа без да му разреша. Бях с Варана между другото. На компа почнаха да се появяват неизпълними файлове, почти всички .txt файлове с произволни имена, от рода на 8jdsR32910k.txt и подобни. С Екс Пи. Сваляха се основно в C:Documents and SettingsLocalServiceLocal SettingsTemporary Internet FilesContent.IE5, след което и в Windows. Почти всички те бяха с изключително ниски нива на засичане, но някои с по 35-40 - в Тотала. Оказа се Spyeye. От това, което прочетох, явно бях станал "зомби". Още когато разбрах, че нещо става нередно, в началото сложих Нод, и се почна, ама яко да засича, трие, те пак се появяват. Явно "мостът" бе осъществен. Не ми се ровичкаше повече, но като прочетох SpyEye (чрез него и sality могат да доставят и каквото си помислиш)и побързах с преинстал, а седмица по-късно направих и формат, ма тва беше без да искам...

!Комодо ми подсказа за заплахата! Лентата на svchost.exe на началната страница на програмата стана червена и дълга - не е била такава - т.е. подозрителна мрежова активност и множество отказани свързвания.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

!Комодо ми подсказа за заплахата! Лентата на svchost.exe на началната страница на програмата стана червена и дълга - не е била такава - т.е. подозрителна мрежова активност.

Подсказал ти е, ама май и до там е спрял! Нали има хипсове-мипсове.... Не можа ли да блокираш цялата мрежова активност? Американеца няма ли блокаж на "autorun" при пъхане на флашка? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Подсказал ти е, ама май и до там е спрял! Нали има хипсове-мипсове.... Не можа ли да блокираш цялата мрежова активност? Американеца няма ли блокаж на "autorun" при пъхане на флашка? 

Аз съм виновен, не Комодо толкова. Не пъхам току-така флашки в компа си, освен собствената си, а нея много рядко я използвам и често я форматирам. Казвам на хората, качи го някъде или изпрати. Ми тогава - лично мнение - комодо не се справяше добре със засичането на този тип заплахи. Има опция предполагам да предотвратява този тип инциденти, но не съм я задействал вероятно... Не знам как е можело да я контролирам. Това беше отдавна - преди три-четири... може би години.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Подсказал ти е, ама май и до там е спрял! Нали има хипсове-мипсове.... Не можа ли да блокираш цялата мрежова активност? Американеца няма ли блокаж на "autorun" при пъхане на флашка

Имунизацията и спирането на autorun не помага всеки път. Заразявал съм си флаш паметта ( имунизирана ) със Sality от заразен компютър.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм виновен, не Комодо толкова. Не пъхам току-така флашки в компа си, освен собствената си, а нея много рядко я използвам и често я форматирам. Казвам на хората, качи го някъде или изпрати. Ми тогава - лично мнение - комодо не се справяше добре със засичането на този тип заплахи. Има опция предполагам да предотвратява този тип инциденти, но не съм я задействал вероятно... Не знам как е можело да я контролирам. Това беше отдавна - преди три-четири... може би години.

Според е крайно време да разкараш това суперархаично ХР! Ако ти е толкова слаба машината, сложи си най-ниската версия на 7-ицата "Стартер". Колко памет има компа ти?

Другото което бих те посъветвал, ако машината ти е наистина слаба, махай и Комодото, то тежи много повече от Аваст и НОД.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Според е крайно време да разкараш това суперархаично ХР! Ако ти е толкова слаба машината, сложи си най-ниската версия на 7-ицата "Стартер".

...

Аз имам също една стара машина, като съм направил Dual Boot с Windows XP и Windows 7 (не е Starter). Няма особена разлика в поведението на двете системи, на които е инсталиран Comodo IS, последна версия. Аз използвам по-често на тази машина Windows XP, защото ми е необходим за разни тестове на програми и пр. дивотии, върху които работя  :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Според е крайно време да разкараш това суперархаично ХР!

Та то вече и седмицата е "архаична", приятелю. Слагай 8, бъди верен роб на M$!

M$ rulzz!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...