Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки,спам и бира на тема Сигурност (втора част)

Препоръчан отговор

Според е крайно време да разкараш това суперархаично ХР! Ако ти е толкова слаба машината, сложи си най-ниската версия на 7-ицата "Стартер". Колко памет има компа ти?

Другото което бих те посъветвал, ако машината ти е наистина слаба, махай и Комодото, то тежи много повече от Аваст и НОД.

Хардуерът ми е супер смешен...тоест, дъното ми е ..."забавно", иначе хардуерът е съобразен с нуждите ми общо взето:

Intel Atom 230 @ 1.60GH,

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Трябва и захранване, щото сега пали ръчно (срам). Игри...имам една фифка 2005, дето цъкам и това е. Другото си влиза във възможностите на ресурсите, макар и да не мога да пробвам Икарус да речем с мойта щайга - 2 гиги рам иска. Бе инсталва се, браузвам, ма мъка гоуема.

Относно 7...само при нов хардуер, ако ми паднат през пролетта от небето некви кинти, ок, ма засега няма такива изгледи. Страхувам се, че ще се наложи да се опингвиня, а нямам голямо желание, но звучи лудо да карам с Екс Пи-то след година да речем... Пък кой знае...

Относно Комодо, Аваст и Есет, по дефолт ЕСЕТ и Аваст ти ровичкат много по-здраво по харда, отколкото Комодо. Да не говорим, че уебскенерите на ЕСЕТ и Аваст тършуват отделните елементи по страниците.

А по лични наблюдения с Комодо и Аваст им е с една идея по-бавно да копират и разархивират (на моята система) - говоря за Комодо 5 и Аваст 8 и ЕСЕТ Смарт Сек и НОД32, версии 4,6 и 7. Петицата и тройките прекараха малко време на компа ми по разбираеми причини.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

звучи лудо да карам с Екс Пи-то след година да речем...

Защо?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ми софтуера постепенно ще почне да излиза без включена версия за ЕксПи и ако тук попада и антивир софтуера...лошо. Не знам какво ще им е решението на антивир разработчиците - дали ще ни помогнат - на експирианците - или не. Любимата ми Опера вече умря, което няма отношение към ЕксПи-темата, но не е много добре да карам така. И ако не ставаше дума за браузър, който е рядко атакуван отдавна да съм го сменил, може би. 

В смисъл, че трябва да свиквам вече, че идва смяна. Аз съм от хората, за които "страх-лозе пази" е много важна приказка и доколкото мога да избегна някакъв риск...Просто това "щом досега нищо не се е случило, няма и да се случи", не ми е сигурно. 

И не на последно място, скивай ми надписа над аватара. 

Знаех година преди да спрат 2-ката на НОД и въпреки това, когато дойде и смъртта му, аз бях неподготвен. Тройката нещо я бяха пообъркали - бъгваше, крашваше, понатежаваше...и се оказах в небрано лозе, просто на нищо друго нямах доверие. Почнах да пробвам, през това време излезе супер 4-тата версия и всичко беше ок отново, ама имаше един период дето ме беше бъз - тогава пак имах някакви пингвински намерения, но...пак се размина...

Колкото до 7-ма версия на ЕСЕТ, засега всичко е ток, няма крашвания на фейса - да чукна на дърво - и ако я позадържат - може да задмине в личната ми класация 4.7 и 6.4, които се представиха повече от чудесно (крашовете при 6, които бяха ми изскачали бяха след 6.4...май..). Колкото до 2.7 все още чакам антивир да ме впечатли толкова много, но ей го на колко години - няма.

Разбира се threat landscape-а е много по-различен от тогава, де.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Та ще си ползваш стари версии на антивирусните (и въобще на всичкият друг любим софтуер), когато почнат да не излизат за XP новите, какъв е проблема?

Почти всички си теглят дефинициите без да ги интересува реално коя версия на самата антивирусна (клиент) ползваш, така че проблем няма. Заковаваш се на една, която няма бъгове, вървят си ти обновленията на дефинициите, и си свиркаш.

Не виждам проблем с това.

Пък и защо не се опингвиниш в крайна сметка, какво лошо?

Редактирано от programings (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хардуерът ми е супер смешен...тоест, дъното ми е ..."забавно", иначе хардуерът е съобразен с нуждите ми общо взето:

Intel Atom 230 @ 1.60GH,

Градски, мога ли да те попитам: какво работиш, и горе-долу колко ти е заплатата, спрямо средната в страната?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Та ще си ползваш стари версии на антивирусните (и въобще на всичкият друг любим софтуер), когато почнат да не излизат за XP новите, какъв е проблема?

Почти всички си теглят дефинициите без да ги интересува реално коя версия на самата антивирусна (клиент) ползваш, така че проблем няма. Заковаваш се на една, която няма бъгове, вървят си ти обновленията на дефинициите, и си свиркаш.

Не виждам проблем с това.

Ми, както за Windows 2000. Не знам излизат ли все още...Но пък от друга страна поддръжката на софтуера май беше бая време, доколкото помня - поне няколко години. Така че кой знае. Аз всъщност и в момента ползвам legacy версии на програми - SA Dictionary от 2005, която е безплатна, KM Player 2.9.4 (новата не се спогаждаме с нея), а също така на utorrent и скайп - главно, защото с новите версии изпитвам проблем с производителността, но има софтуер, като браузъра, антивируса, които няма как да ползвам стари версии...

Ами, не знам нямам грижи някакви специални с Убунтуто. Те го направиха съвсем като за американци. Даже ме пита, нали: "Виждам, че имаш Уин, искаш ли заедно да си живеят" и идва с общо взето всичко, което ползвам - даже djvu-четец има вграден, а по отношение на сигурността и това и поддръжката, нали е много добре. Просто тук се грижи цяла армия за сигурността ти, а в Майкрософт - един отдел и пак не знам. Нещо все има дето ми е терсене. Пусти навик. Поначало съм малко "спрял", когато трябва да завия нанякъде внезапно.

И има и още нещо. Когато и ако (понеже - чукам на дърво) ЕксПи-то почне нещо да заича знам къде да погледна и какво и да открия чат-пат какво става. Проблемите, които изпитвам най-често са от това, че инсталвам и деинсталвам някакви програмчета - примерно ей за два месеца, първо си качих да разгледам новия Симантек, после пък скивах някакъв нов пакет на Авира, който се оказа смешка, върнах се на Комодо, обаче пък излезе официалната седмица на ЕСЕТ (дотук продукти, на които имам доверие - не си качуля някакви екзотики, като индийски и не знам си какви работи). Та от тези глупости дето правя - регистър, системни папки се пълнят, драйвери остават и системата по едно време спихва (на виртуалка не е същото, понеже обичам да тествам дълго време при нормална работа - не да пусна там две-три семпли и да я разкарам) и ако може повече от месец или месец. И има и други подобни някакви дребни грижи, които при Убунту просто нищо няма да направя.

И има и нещо друго. Бе как не влязох за дерт в някой Убунту форум или в Гугъл и някакъв проблем, някой да ми го каже с нормални думи. судо-мудо...Абе не може и друг начин да няма. И то има в някои случаи, в други - оки, пиша в конзолата ма, някакво като не знам точно кво пиша и то става въпреки това, не ми идва самочувствие. Ама 15 реда, за да си включа бг-фонетиката (а то може, само дето сякаш искат да изтърпиш същите мъки, които са се мъчили те, докато го направят), айде няма нужда, че не може по по-лесен начин. Не знам що го правят така. Останал съм с неособено добро впечатление от форумната убунту и линукс общност. Съжалявам. Малко един вид - я ти стой настрана, като ... Пхах! Ми, окей...

Градски, мога ли да те попитам: какво работиш, и горе-долу колко ти е заплатата, спрямо средната в страната?

.В момента съм беззаботен. До скоро бачках на сЬело за 500 лъва, като учительница. В момента връзвам 50 кутии Виктори.

:) Принципно обаче една жена за годините и един мъж за заплатата нали знаеш, че...

.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хардуерът ми е супер смешен...

Intel Atom 230 @ 1.60GH,

Публикувано изображение

Виж при мен за какво иде реч, процесор 1.60 GHz, памет 512 MB.

И докато мога да браузвам и гледам филми, не мисля да си взимам нов. Антивирусната е най-малкия проблем. Дреме ми, че антивирусните компании след време няма да поддържат ХР.

Редактирано от nikval (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И има и нещо друго. Бе как не влязох за дерт в някой Убунту форум или в Гугъл и някакъв проблем, някой да ми го каже с нормални думи. судо-мудо...Абе не може и друг начин да няма. И то има в някои случаи, в други - оки, пиша в конзолата ма, някакво като не знам точно кво пиша и то става въпреки това, не ми идва самочувствие. Ама 15 реда, за да си включа бг-фонетиката (а то може, само дето сякаш искат да изтърпиш същите мъки, които са се мъчили те, докато го направят), айде няма нужда, че не може по по-лесен начин. Не знам що го правят така. Останал съм с неособено добро впечатление от форумната убунту и линукс общност. Съжалявам. Малко един вид - я ти стой настрана, като ... Пхах! Ми, окей....

Има разбира се ето го  Видео ръководство за персонализиране работния плот на PCLinuxOS KDE 2012  да не говорим че при убунту някои неща са по-лесни , но е много бъгаво и иска ресурси повече от  Уин7 ( PCLinux e мааалко по леко , но пък няма бъгове ).

.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ми не, Убунту е най-добре поддържаното дистро ()драйвери, съвместимост с хардуер, ъпдейти, софтуерна среда, удобство)  за бели хора. При него много рядко ми се е случвало да почна да си чеша главата. Та Убунту ще е, не друго - не ми е там проблема. Аз дуал-бутвам чат-пат. Това, че с лаишките си познания не усещам контрола, който имам или си мисля (заблудата върши работа също, хехех), че имам с ЕксПи. Дали ще е през май 2014г. или май 2016г. - неминуемо е - дотогава трябва да съм се подготвил. Мисля, че с дуал-бут и повечко време с Убунтуто, кой знае...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ми не, Убунту е най-добре поддържаното дистро ()драйвери, съвместимост с хардуер, ъпдейти, софтуерна среда, удобство)  за бели хора. При него много рядко ми се е случвало да почна да си чеша главата. Та Убунту ще е, не друго - не ми е там проблема. Аз дуал-бутвам чат-пат. Това, че с лаишките си познания не усещам контрола, който имам или си мисля (заблудата върши работа също, хехех), че имам с ЕксПи. Дали ще е през май 2014г. или май 2016г. - неминуемо е - дотогава трябва да съм се подготвил. Мисля, че с дуал-бут и повечко време с Убунтуто, кой знае...

Кога си пробвал PCLinux , или някой комплексар дето инсталира програмите през терминала те заблуждава ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ми не, Убунту е най-добре поддържаното дистро ()драйвери, съвместимост с хардуер, ъпдейти, софтуерна среда, удобство)  за бели хора.

Кажи си го, поне. Ubuntu е Linux-ският Window$, и винаги ще бъде, направен в подразбиращият си се вид като звено за миграция на Window$-ските потребители към Linux (нещо като "детските" метъл групички за тези, които тепърва се ориентират към праведната музика например), накичен с купища допълнения и нежелани екстри, излишно комерсиален, бягащ ми лично на мен от идеята на GNU.

Няма по-хубаво от чистият Debian, по-възможност с изчистена минималистична среда като XFCE, който ти си нагаждаш и настройваш по твой вкус.

...но има софтуер, като браузъра, антивируса, които няма как да ползвам стари версии...

Пак питам - защо? Точно това се опитах да обясня по-горе.

Какво откъм сигурност те притеснява, ако си със стар антивирусен клиент, при положение, че обновленията на дефинициите си вървят?

Ако няма някаква основателна причина, например подобрен алгоритъм за откриване на зарази при сканиране в новите версии на програмата, то не виждам смисъл да го изтъкваш като евентуален проблем.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво откъм сигурност те притеснява, ако си със стар антивирусен клиент, при положение, че обновленията на дефинициите си вървят?

Ако няма някаква основателна причина, например подобрен алгоритъм за откриване на зарази при сканиране в новите версии на програмата, то не виждам смисъл да го изтъкваш като евентуален проблем.

Дано не си на това ниво и при Линукс :clown:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...

Ами конкретен пример. Нод32 2-ра версия, прекъсна съществуването си, преди две години почти мисля, той поддържаше, доколкото си спомням и 2000. Край на двойката. С 4 на ЕСЕТ мога да си карам ок - а като му спрат ъпдейтите. И добре, че има места като filehippo, където да си търся legacy сифтуер, че...

А относно защо Убунту, а не друго дистро - ми заради юзърската приятелственост. Не, не мисля да се задълбоча с Линукс и някакви такива, просто да съм под шапката на една стабилна и защитена система - като Убунту.

@Мохикан: Не съм пробвал PCLinux, говоря от другите дистрибуции, с които съм съм пробвал на живо сиди - убнту-like дистрота, като Ксубунту да речем, Минт (преди 5-6 години), Крънчбенг, Пупи, трагичен експириънс с Оупън Сюс, Федора и др. Просто дуал-бутвам с Убунту (вече оляскох два пъти системата си при опит да дуал-бутвам с други дистрота) и това е - нищо лично срещу другите...еле пък срещу PCLinux. 

Не се занимавам (и интересувам от) с програмиране и такива. Трябва ми проста платформа за Мрежата. И надеждна. Познавам хора с Екс Пи, които не са преинсталирали с години и всичко им е шест на компа - но и тоя човек, за който говоря само обновява софтуера на компа - не инсталира програми или поне много, ама наистина много рядко. Преди година мина на 7, но си ползва и старото комп с XP - а, да и малко реклама: за всичките тези години е с Аваст.  Нищо, че не му се е обаждала, освен за ъпдейт и ъпгрейд.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дано не си на това ниво и при Линукс :clown:

За какво ниво говорите, колега? Не ви разбрах съвсем ясно.

Нима сте от параноичните Window$ потребители?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

.В момента съм беззаботен. До скоро бачках на сЬело за 500 лъва, като учительница. В момента връзвам 50 кутии Виктори.

:) Принципно обаче една жена за годините и един мъж за заплатата нали знаеш, че...

.

Уффф...не знам какво да ти кажа....и твоята не е лесна. То на кого ли му е лесно в днешният нео-либерален див капитализъм!  :mad:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За какво ниво говорите, колега? Не ви разбрах съвсем ясно.

Нима сте от параноичните Window$ потребители?

От това се страхувах , на нивото си на което предполагах.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От това се страхувах , на нивото си на което предполагах.

Аз никога не съм претендирал, че поддържам някакво високо ниво на определена тематика, ако твърдите това, колега.

Не знам как може да сте предполагали това, предвид, че аз никога не съм го твърдил.

Постовете ми в тази тема, както и в целият форум са базирани на личните ми виждания за нещата, които коментирам. Не следвам логиката на масата от потребители, никога. Имам си собствени разбирания, които при положение, че не ви харесват и не съвпадат с вашите, просто може да игнорирате.

Свободна страна и общество сме, всеки може да коментира каквото си пожелае. Ако не сте съгласен с някое от моите твърдения, цитирайте го, както подобава, дайте аргументи, и ще го обсъдим, за да стигнем до истината, защото именно така се ражда тя - в спора. Последните ви два поста тук, освен откровено заяждане, друго не представляват.

Мисля, че си изяснихме нещата.

Поздрави!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Моля да се въздържате от лични нападки...Темата е за спам и за забавление след тежката работна седмица, не повод за заяждане. Ако имате какво да уточнявате то го направете по Л.С.!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може да ме оплюете тука,обаче защо ми се струва,че почти всички проблемни компютри във форума имат Аваст.Съгласен съм,че добре изглежда и има Български език ама дотам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може да ме оплюете тука,обаче защо ми се струва,че почти всички проблемни компютри във форума имат Аваст.Съгласен съм,че добре изглежда и има Български език ама дотам.

И Microsoft Security Essentials

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

да бе, съвсем нормално е да има много потребители с аваст във форума с проблеми,  просто аваст е една от най - ползваните програми в момента

Редактирано от T H E G A M E R (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...