Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки,спам и бира на тема Сигурност (втора част)

Препоръчан отговор

Извинясам се ако съм сбъркал раздела.

Излиза следнато съобщение.

123.PNG

https://dox.abv.bg/download?id=dc617d9ddc# - Линк за сваляне

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, vizica написа:

123.PNG

Какво ти съобщават?  Виждам празна страница

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, vizica написа:

123.PNG

https://dox.abv.bg/download?id=dc617d9ddc# - Линк за сваляне

image.png.27a2e354a33ca08a1a861b2b6896212c.png

На снимката си пише. И поста няма връзка с темата.

Конфигурирай правилно локалната си мрежа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, attj написа:

Тоше ... за какво го пускаш във ВТ ? Обикновенна снимка на екрана е в .png формат бре. 😀

Цитат

Тази грешка най-често се появява при свързване към рутер (към локална мрежа). У дома или някъде на работа. Ако се появи грешка, това означава, че компютърът ви се опитва да получи IP адрес, който вече е зает от друго устройство в мрежата. Следователно има конфликт на IP адреси.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, nikssi написа:

Тоше ... за какво го пускаш във ВТ ? Обикновенна снимка на екрана е в .png формат бре. 😀

Весело да е.   При мен е празна страница -пак да се чудя с коя защитеност съм в повече.   

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И при мен прикачената картинка е някакво резеда каре. Каченият файл на dox e друга бира.

@vizica, премахни от настройките на мрежовата карта ip адреса, който си задал ръчно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...
на 22.03.2023 г. в 21:37, цър-вул написа:

И при мен прикачената картинка е някакво резеда каре. ...

+1

---------------

Абе... ползвах преди години Avast Free (подновявах лиценза 4-5 години, преди да ми писне), но нямам спомен да беше чак такъв мамут... са погледнах в "софтуер"-а - по около 700 мб са всичките предложени офлайн инсталатори. Не че ми е проблем, нито пък смятам пак да я ползвам... просто бая ръст ми се чини.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, M.Николов написа:

И-ха, имаш лично съобщение от шефа на МВФ!

:biggrin:

Мани мани , а го отворих, а забогатях изведнъж 🤣

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, nikssi написа:

Мани мани , а го отворих, а забогатях изведнъж 🤣

Тя е пресметлива и подарява пари само на тези в Киев, защото друго не и е указано.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сигурно питат за банковата сметка, на която да преведат жълтиците. Честито! Със здраве да си ги ползваш!  :beer:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...

Вчера се случи нещо интересно. Видях на главната страница на kaldata, че има нова версия на Edge. Тръгвам да обновявам през интерфейса на програмата (нямаше нужда да тегля инсталатора освен за архива) и хоп изплю грешка. Казва, че е блокирана от стената, а там си беше разрешена (нищо, че в секцията Блокирани програми се беше появила, сякаш стената игнорираше създадените правила). Проверих и Windows Firewall-a (освен Comodo), защото новата кръпка промени групирането на правилата там също. Но и там нямаше проблеми. Все пак възстанових правилата там по подразбиране, но пак нищо.

Понеже е обвързан и с Windows Update, реших да проверя какво е положението там и хоп...и там грешка. Първоначално помислих, че е от последните кръпки преди няколко дни (не тези за сигурността от Patch Tuesday, а тези за стабилност от тази седмица). Махнах ги и пак нищо. Всички настройки бяха наред (все пак минах пак с командите за проверка на системните файлове, резетване на протоколите и прочие) и нищо. За капак Kaspersky се бъгна (изчезна опцията за паузиране на защитата). Резетване на настройките му не помогнаха, нито излизането от програмата с Exit и повторното и зареждане.

Untitled.png

Такива теми в нета бол при безплатната версия (все заради заключени региони) и се оправя обикновено с преинсталация на програмата. Тръгнах да я качвам, но инсталацията спря по средата, а инсталатора се самоизтри. Стана ми смешно и викам руснаците да не са ме "блеклистнали" ако съм наливам някъде Путин. Както и да е. Свалих наново инсталатора, като го стартирах ми каза, че иска рестарт за да довърши. След рестарта, нищо не се беше оправило и затова пак го махнах, но този път с kavremover-a и след това го качих наново и се оправи. Оказа се, че Comodo VirusScope (незнайно защо го беше забърсал) като инсталатора е на седмица вече и и през първите дни не го закачаше като я обнових за първи път. Както и да е.

Image-451.png

Та, Касперски проработи пак, но кръпките още не... Няма да повярвате кой беше виновника за проблема. Аз лично бях смаян. Ами DNS услугата на Quad9. Аз лично я ползвам от няколко години и никога не съм имал подобни проблеми. Хайде да блокира определени сайтове и домейни (подобно на Hosts файла да), но чак такива ядове. Смених временно на Google DNS докато реша на коя услуга да мина (имам потенциални кандидати, може би NextDNS или UltraDNS) и проблема се оправи. Кръпките потекоха (дори пак ги насипах), Edge се обнови, Касперски вече можеше да се паузира. Сега вярно, че е cloud базирана, но не очаквах едни DNS-и да и повлияят така. Все си мислех, че е от последната кръпка на Net Framework-a, защото Касперски ползва Net 6. Разбира се сега всичко работи, всичко е актуализирано и вече запечатано с нов image. Сега ми е дори смешно, но тогава всичките събития накуп в тази последователност малко ме накараха да изтръпна. Все едно машината ми бе превзета от някой RAT. Сега ще взема да драсна едни гневен "rant" на Quad9 поддръжката за да ги "светна" за проблема.

PS: Проблема с DNS-а беше засегнал и синхронизацията на часовника със сървърите на Microsoft.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Все едно машината ми бе превзета от някой RAT.

Ся представи си ако това се беше случило в петък 13 то число 🤣

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

image.png.4a7fd3d1a71789e799ad6cf362715943.png

Хенри (nasdaq)  е пример за всички нас които се занимаваме с премахване на зловреден софтуер.  Хора като него са вдъхновение. Не е за вярване, че първата линия за помощ на хора с проблеми със съвременните технологии се извършва от 82 годишен, На моя приятел и колега желая  много здраве , енергия и търпение...! :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...
на 3.05.2023 г. в 13:29, icotonev написа:

image.png.4a7fd3d1a71789e799ad6cf362715943.png

Хенри (nasdaq)  е пример за всички нас които се занимаваме с премахване на зловреден софтуер.  Хора като него са вдъхновение. Не е за вярване, че първата линия за помощ на хора с проблеми със съвременните технологии се извършва от 82 годишен, На моя приятел и колега желая  много здраве , енергия и търпение...! :) 

Да. То реално обаче доста от помощните в чужбина са по-възрастни като цяло (няма да споменавам имена, защото са известни за нас така или иначе) - става въпрос за колеги и от G2G и от TechSupportForum и от BC и от други места. За съжаление някои вече не са сред нас.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вчера пак попаднах на интересна ситуация. Споменавам я, за да имате предвид следния проблем.

Вчера се наложи да върна IMAGE от преди 2 седмици. Бях бесен. AOMEI Partition Assistant Pro инсталатора ме наигра.

По принцип инсталаторите им са бъгливи и ако избереш да се качи в папка - C:\Program Files (x86)\AOMEI Partition Assistant,

той не се качва в нея, а в подпапка - C:\Program Files (x86)\AOMEI Partition Assistant\AOMEI Partition Assistant\

(поне версии 9x бяха така и за него и за AOMEI Backupper-a).

За да се качи в папката, която искам C:\Program Files (x86)\AOMEI Partition Assistant обикновено трябва да избере C:\Program Files (x86)\ (не помня с чертичката или без нея), но да...свободната на %ProgramFiles%.

Да ама явно са го оправили вече този бъг и вече като избрах свободната на %ProgramFiles% и се наши точно в свободната. Викам ОК, ще го деинсталирам ръчно (да не трия файловете един по един като неандерталец) и ще го кача пак в правилната папка. Е  да, ама като тръгна да деинсталира явно е направен като инструмента на avast! да изтрива всичко в папката, в която се намира и в случая изтри освен себе си и 90% от съдържанието на %ProgramFiles% (поне нещата, които са били с по-ниски права). И нямаше как да се оправят пораженията ако просто копирам от IMAGE-a папките от H:\%ProgramFiles% в C:\%ProgramFiles%...и реших да върна Image-a и после отново да актуализирам един куп драйвери, програми, настройки и кръпки за Windows. Обикновено правя Image-ите на 3-4 дни, но този път съм се отнесъл нещо.

Някой може ли да ми направи една услуга? Да инсталирате ProtonVPN и да проверите дали ще ви качи TAP драйверите. Или са ги махнали от версия 3.0.5 или не знам, но ги няма нито в Device Manager-a, нито ги виждам в Network Adapters... Но програмата пак си работи и без тях. Но преди помня, че ги качваше, а не намерих нищо в Changelog-a да се казва, че са премахнати в новите версии. Самите адаптери могат да се качат и ръчно отделно, но се чудя дали е нужно като бачка в момента.

Ем поне не ми е скучно напоследък да се занимавам с некадърните инсталатори на тоя и оня. Един куп рапорти им пратих на разработчиците. :D

Да живеят сенките, пясъчниците, виртуалките, бекъпите и ние покрай тях. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Наздраве Михнев! :beer:

Иначе освен гореспоменатите инциденти да спомена, че аз си продължавам чат-пат с тестовете и вчера се наложи да върна нов Image, защото следния инструмент HardenTools

https://github.com/securitywithoutborders/hardentools

направи системата да забива при рестарт малко след логото на Windows след активиране на LSA защитите. Не помогна нищо друго освен връщане на Image (в смисъл Recovery Environment, Safe Mode, System Restore, Last Good и прочие и прочие). Така че внимавайте с този инструмент или най-добре го избягвайте. Има достатъчно добри алтернативи като SysHardener (от NovirusThanks - платен) или Hard_Configurator (от Andy_Ful - безплатен).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 часа, nikssi написа:

Хи ,  Михнев  най-сетне :wors:  Наздраве пич!

Оправям си лаптопа и почвам да чета назад в разделите ,че като гледам , доста съм изостанал май 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, lost in написа:

Оправям си лаптопа и почвам да чета назад в разделите ,че като гледам , доста съм изостанал май 

Бе кво ще четеш. Всичко си е по-старому. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе не съвсем...:D Отадвна ги няма Exhibit A, Maniac, nologo, asdfag, Wankata....и други..:(

Успешен ден на всички!

Редактирано от Богатир (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, Богатир написа:

Абе не съвсем...:D Отадвна ги няма Exhibit A, Maniac, nologo, asdfag, Wankata....и други..:(

Успешен ден на всички!

Аз на франсето и загубих дирите след атентатите в Париж. Нямаш си на представа как я мисля :(  Маниак го засичам из "сурат тефтера" за Ванката знаеш ,че се спаси с 200 от форума и поради каква причина. 

Наздраве на всички 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...