Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×

Препоръчан отговор


Здравейте,взех си рутер  TP-Link TL WR841N.Свързах го без проблем(жично на 2 пц + wi-fi).Нет си имаше навсякъде,но при смяна на дефоултската парола рутера реши да не ме пуска нито с новата нито със старата.Ресетнах го и наново направих настройките,пусна ме с новата ми парола,имаше и жичен нет,но wi-fi то отказа.А зеления индикатор си светна.Чавката в настройките е сложена,но ми изписва в червено,че трябва да я сложа.

post-323636-0-37496400-1381612553_thumb.

Някой да знае къде бъркам?Мерси

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А прочетохте ли (и разбрахте ли) какво точно пише в червено на снимката?...

В червено колега пише:"No indians" :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А прочетохте ли (и разбрахте ли) какво точно пише в червено на снимката?...

Ще се радвам да споделите,или поне къде греша?

В червено колега пише:"No indians" :)

А след като се посмяхме всички,ще благоволиш ли да кажеш нещо смислено по проблема ми или ще продължим да се смеем.За което не взимам пари,така че продължавай...............

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пише да използвате копченцето на гърба на рутера. Едното е за включване/изключване на рутера нацяло, другото е за радиото. Другото.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пише да използвате копченцето на гърба на рутера. Едното е за включване/изключване на рутера нацяло, другото е за радиото. Другото.

Така,явно вие не сте прочели какво съм написал в първия си пост.А именно,че зеления индикатор за включен WI-FI си свети,тоест отзад бутона е включен.

Пише да използвате копченцето на гърба на рутера. Едното е за включване/изключване на рутера нацяло, другото е за радиото. Другото.

По вашите думи излиза,че рутера не отчита правилно бутона за on-off,и може би затова не пуска нет.Рестартирах го,но уви,същия червен надпис.

Ако ще ви улесня да снимам всички под раздели на Wireless?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А опитахте ли да натиснете два пъти онова копче и да махнете и след това пак да сложите отметката на рутера?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А опитахте ли да натиснете два пъти онова копче и да махнете и след това пак да сложите отметката на рутера?

O,не два пъти,много пъти го превключвах.Но както се вижда на снимката,чавката е в малко по светъл цвят,тоест неактивна.Не ми дава да я махам или слагам.Когато изключа WI-FI то от бутона,чавката изчезва,но не мога да я слагам,след като пусна сигнала,чавката се появява,но не мога да я махна.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

пробвайте с hard reset и отново въведете настройките си.

Мерси,ще пробвам за пореден път.Но надали ще се получи.Единственото,което промених е паролата,сега да взема да я оставя дефоултската,не че е от значение,но вече не знам къде да пипам.

След поредния ресет не се получи нищо,къде вече да човъркам,не знам

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Може да опиташ с промяна на фърмуера до последна версия, за да решиш проблема.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мерси,ще пробвам за пореден път.Но надали ще се получи.Единственото,което промених е паролата,сега да взема да я оставя дефоултската,не че е от значение,но вече не знам къде да пипам.

След поредния ресет не се получи нищо,къде вече да човъркам,не знам

пробвайте да изтриете записа за мрежата в операционната ви система и да пробвате да се свържете отново към безжичната мрежа

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

пробвайте да изтриете записа за мрежата в операционната ви система и да пробвате да се свържете отново към безжичната мрежа

Странното е,че в My Network се вижда единствено лан картата,но това е само на пц 1,на пц 2 е видим рутера.Не знам дали това пречи нещо на wi-fi то.Така,че да пробвам да изтрия запис на рутера от второто пц?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Странното е,че в My Network се вижда единствено лан картата,но това е само на пц 1,на пц 2 е видим рутера.Не знам дали това пречи нещо на wi-fi то.Така,че да пробвам да изтрия запис на рутера от второто пц?

А ПС1 има ли безжична карта? Ако да то имате проблем с драйверите щом не се вижда при мрежите

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Изтрих,наново го ресетнах с 30сек задържане + вадене на захранването за 30сек.Всичко си е както наснимката от първия ми пост.Жичен нет имам,безпроблеми,но безжичния не го пуска.

А ПС1 има ли безжична карта? Ако да то имате проблем с драйверите щом не се вижда при мрежите

Не,нямам.Единствено са лан,като преди да взема рутера двете пц-та си ги бях вързал с кабел посредством две лан карти на пц1 и с една на пц 2.Взехме рутера за безжична връзка в апартамента и в момента се ползва само смартфон.До вчера всичко си беше наред с всички устройства в къщи,но както описах по-нагоре,смених паролата за достъп към рутера,но той не я разпозна,както и дефоултската си.Затова го ресетнах посредством бутона отзад на рутера,настроих го както преди,всички зелени индикатори си светнаха,нета си тръгна веднага на двете пц-та,wi-fi то не.

Редактирано от bojoviki (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

пробвайте да изтриете записа за мрежата в операционната ви система и да пробвате да се свържете отново към безжичната мрежа

Здравейте,сега ми хрумна дали да не почна цялата операция наново?Тоест още с инсталирането на диска от рутера.Но не знам може ли да се изтрива или деинсталира рутер,след като е създаден вече адреса му?Или да го инсталирам върху старата инсталация?

Реших да пробвам и Quick Setup,но и там ми излиза червения надпис да си включа wi-fi то от бутона отзад.А точно под надписа е опцията Enable Wireless Router Radio,която е  Enable.Направо се въртя в някакъв омагьосан кръг.Вече се чудя дали да не ходя до магазина от където купих рутера.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Изключете радиото (Wi-Fi) от бутона, изчакайте няколко минути и го включете пак.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Изключете радиото (Wi-Fi) от бутона, изчакайте няколко минути и го включете пак.

Мерси за предложението,вече е правено,както само с бутона,така и на цяло изключване на рутера.Но нищо не пречи,отново да пробвам.След малко ще пиша какво е положението.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ще се радвам да споделите,или поне къде греша?

А след като се посмяхме всички,ще благоволиш ли да кажеш нещо смислено по проблема ми или ще продължим да се смеем.За което не взимам пари,така че продължавай...............

Дал съм ти линк с онлайн емулатор и съм ти казал какво да направиш. Ако с това не може да се справиш си викаш човек, който да го направи. Шегата не беше насочена директно към теб. Ако съм те обидил се извинявам пред всички.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дал съм ти линк с онлайн емулатор и съм ти казал какво да направиш. Ако с това не може да се справиш си викаш човек, който да го направи. Шегата не беше насочена директно към теб. Ако съм те обидил се извинявам пред всички.

Не бе човек,не съм се засегнал,но ми дойде в повече,предния ден харда,на следващия wi-fi-то.И то  не съм правил нещо различно,всичко си работеше и изведнъж след един ресет,отказа.Само да вметна,че тук не виждам линк с емулатор.А да споменеш за какво по-точно ще ми послужи,в смисъл че преди си работеше без емулатор.

Изключете радиото (Wi-Fi) от бутона, изчакайте няколко минути и го включете пак.

И това не помогна,отново червения надпис,но мерси все пак

Току-що наново сложих софтуера за рутера,наново изпълних стъпка по стъпка указанията и отново ми показва,че имам wi-fi,тоест е включено и свети зеления индикатор,в настройките отметката също е сложена,но същия червен надпис ме приканва да включа wi-fi to.Изказаха се доста хора вещи по темата,за което им благодаря,но утре взимам рутера и в магазина да го настройват и така.Поздрави

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не бе човек,не съм се засегнал,но ми дойде в повече,предния ден харда,на следващия wi-fi-то.И то  не съм правил нещо различно,всичко си работеше и изведнъж след един ресет,отказа.Само да вметна,че тук не виждам линк с емулатор.А да споменеш за какво по-точно ще ми послужи,в смисъл че преди си работеше без емулатор.

И това не помогна,отново червения надпис,но мерси все пак

Току-що наново сложих софтуера за рутера,наново изпълних стъпка по стъпка указанията и отново ми показва,че имам wi-fi,тоест е включено и свети зеления индикатор,в настройките отметката също е сложена,но същия червен надпис ме приканва да включа wi-fi to.Изказаха се доста хора вещи по темата,за което им благодаря,но утре взимам рутера и в магазина да го настройват и така.Поздрави

Ресетни рутера и му забрани безжичната свързаност. Няма как да не стане.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В крайна сметка ако след ресет правиш всичко правилно възможно е да има и хардуерен дефект с копченцето отзад конкретната бройка и рутера да си мисли, че му е изключено вифито. Като кледам софтуера е така направен, че да се съобразява с хардуерното копче и ако там има гаф да не ти дава да го пуснеш.

Върни се наистина в магазина, да се пробват и те и ако не успеят да ти дадат друга бройка. Хем няма да има спорове има или няма дефект, ако и те не го подкарат.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В крайна сметка ако след ресет правиш всичко правилно възможно е да има и хардуерен дефект с копченцето отзад конкретната бройка и рутера да си мисли, че му е изключено вифито. Като кледам софтуера е така направен, че да се съобразява с хардуерното копче и ако там има гаф да не ти дава да го пуснеш.

Върни се наистина в магазина, да се пробват и те и ако не успеят да ти дадат друга бройка. Хем няма да има спорове има или няма дефект, ако и те не го подкарат.

Здравей и тук teou.

Точно,лъжат се и копчето и софтуера.:)Поздрави

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.