Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

algor

Въоръжен обир на 349 000 лв. от куриерска фирма в София

Препоръчан отговор


Въоръжен обир на 349 000 лв. от куриерска фирма в София

07:20  |  15 октомври 2013 Общество

 

 

Публикувано изображение

 

Въоръжен грабеж е бил извършен за 4 минути и 8 секунди в понеделник около 20.20 часа в куриерска фирма в кв. "Горубляне" в столицата. 349 000 лева са били откраднати. От тях 9 000 са разпилени по пътя, докато обирджиите бягали от местопрестъплението.

Обирът е извършен от петима маскирани мъже, облечени в униформи с надписи "ГДБОП". 

Те са прескочили оградата на офиса на "Спиди" на бул. "Цариградско шосе", до разклона за Самоков, и влезли в склада, предаде БТА. 

Вътре видели служителка, която ударили с бухалка по главата и превели в безпомощно състояние. След това част от мъжете насочили автомати "Калашников" към намиращите се в другата стая служители и ги накарали да легнат на земята. 

От запис на охранителна камера става ясно, че обирът е извършен за 4 минути и 8 секунди. Точно толкова време крадците са се задържали в помещението за логистика, където са разбили четирите каси, от които са откраднали крупната сума пари.  Маскираните ги разбили, взели парите и избягали обратно през оградата. 

Оттегляйки се, нападателите изпуснали 9000 лева, които разследващите са събрали, описали и предали за изследване на пръстови отпечатъци, съобщи БНТ. 
Откраднати са и документи.

Засега не е ясно с какво превозно средство са успели да избягат обирджиите. Районът около автокъщите в кв. "Горубляне" е слабо осветен, а част от бул. "Самоковско шосе" е в ремонт, което вероятно е улеснило нападателите. 


На място е извършен оглед от полицейски екипи с кучета. На местопрестъплението снощи дойде голяма част от ръководството на СДВР.
За случая е уведомена прокуратурата. Оттам заявиха, че към момента не може бъде съобщена допълнителна информация, докато тече разследването.

Ударената жена е настанена за лечение в Окръжна болница, състоянието й не е тежко. 
Тя е пусната в отпуск за няколко дни, допълниха от спедиторската фирма.

Още от сутринта днес касовите дейности са реорганизирани и дейността на дружеството е възстановена в рамките на стандарта за обслужване на клиентите, като е направено необходимото инцидентът да няма отражение върху работата с партньори и доставчици, се казва още в съобщението на "Спиди".
 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Калашници, а? Това ми прилича на организирана престъпна група, а не на няколко дребни крадци. Парите едва ли ще бъдат върнати, а крадците съмнително дали ще бъдат разкрити някога. Обаче това, което е станало трябва да е притеснително. А иначе на обикновените граждани не дават оръжие да притежават за самозащита, а група престъпници с калашници са се сдобили! Утре може и някое РПГ да извадят с тая тенденция. И после престъпниците въоръжени, а обикновените хора няма с какво да се пазят както винаги. В тая държава обикновените хора ни взимат за рая, която може и има право само и единствено да бъде грабена. Неприемливо!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Длъжни са да проверят парите за отпечатъци, но шанса им е никакъв. Щом са си сложили главата в торбата да правят въоръжен обир трябва да са малоумни да не ползват ръкавици.  До колкото съм чувал срещу пари  се намира оръжие на черно. 

Споделям гледната точка, че айдуците ще намерят как да се въоръжат, а законопослушния гражданин ще стои беззащитен. Калашников обаче е страшно оръжие и дори хипотетично да е имало въоръжени служители, те  биха могли да предизвикат касапница, но не и да неутрализират или отблъснат нападателите със своите пистолети или револвери. 

Пак добре, че няма пострадали хора! 

Дано полицията бързо да разкрие извършителите и те да си понесат заслуженото за да не станат пример за подражание за други бандити, че може да станем като в Дивия Запад!

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Едва ли са някакви Робинхудовци, но пък вземат дейно участие в управлението на парикопотока от богати към бедни.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.