Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

4erpaka

Въпроси от изпит по информатика

Препоръчан отговор


Ако може да ми отговорите на тези въпроси :)

 

Първите реално използваеми и предлагани компютри на пазара са произведени от ? IBM, Apple, MITS

Вътрешната честота на процесор е: По-малка от честотата към системната шина, По-голяма..., Равна...

Честотата с която работи памет DDR II може да бъде? Равна на вътрешната честота на процесора; Равна на честотата на процесора към системната шина; По-голяма от двете.

 

 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Така ли се пише въпрос?

Отговорите съм сигурен, че ще ги намериш с едно търсене в гугъл.

Поздрави.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Честотата на процесора се образува като произведение на системният брояч(system clock)/системната шина и множителят на процесора. Вътрешната честота на процесора при днешните процесори задължително е по-висока от тази на системната шина. Процесорите, които днес ги гледаме като исторически са имали CPU:FSB съотношение 1:1. Говорим за процесори в системи отпреди 30години. DDRII паметта при FSB:RAM съотношение 1:1 работи на честотата на системната шина. Ефективната честота е 2 пъти по-висока от тази на системната шина. Важно е да се отбележи, че масово процесорите се отбелязват с ефективната честота на FSB, а паметта с ефективната си честота. При PentiumIV например рекламираната FSB честота в MT е 4 пъти по-висока от действителната честота на системният брояч/system clock-а/, а паметта - с 2 пъти по-висока честота от тази на системната шина в MT. Изясни си много добре какво те питат и ако трябва - ти попитай. Дали става въпрос за ефективни или действителни честоти. Имай предвид, че е възможно FSB:RAM съотношението да е различно от 1:1, макар че обикновено се има предвид като 1:1.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.