Премини към съдържанието
0001

Закона за управление на отпадъците, прокурор Калинска и митницата в Петрич:

Препоръчан отговор


Я сега кажете тези 51 "мостри" нови ли са или употребвани?

Много ми смърди цялото изложение.

За "образци от ауспуси" въобще не ми се коментира. Във всеки тенекеджийски цех ще ги направят по чертеж или на място.

 

Направо ми се струва че сте свалили катализаторите от някоя морга с цел извличане на платината и други ценни метали. Или още по-лошото - в автосервиз да сте подвели собствениците че "е запушен каталозатора", да го замените с тръба и отгоре на всичкото да платят.и за осакатяването на автомобила.

А сега кажете и по колко сте ги написали като стойност въпросните изделия и да си дойдем на думата. Преди да са ви погнали за търговия с благородни метали по другия закон.

 

Смешници.. Мостри били. Аман от наглеци. То и преди доста години едни наркоалхимици от Опицвет изкараха 1 тон наркотик за лична употреба.

И повярвай ми, и без да си митничар се различава ново изделие (мостра) от отпадък.

И знам колко струва нов катализатор и отпадъчен такъв.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)
 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

:no-no: Смърди или не смърди, това вече няма значение, както моето и вашето "високо" правно и "законово" обосновани мнения". :no-no:

Пейсвам не за вас, а за по компетентни от нас /или за други потърпевши като/, следното определение на съда в Петрич, с което автомобила е освободен.

Днес, автомобила, напук на обонянието ви, беше върнат на собственика му.

http://dox.bg/files/dw?a=867c03bd82

Шест месеца прокурори и следователи "провеждат неистово и съсипващо разследване", срещу "неизвестен извършител", за липсващо престъпление. "Извършителят е известен" ... ама не е дал 50 евро, защото ги е нямал. Видно от  определението на съда, шофьорът не е бил упълномощено лице, за подобно предаване. Шофьорът е подведен умишлено от полицая и митничаря , явно защото не е имал пари, за да си плати и защото този път митничарят е е могъл да си вземе "катализатор", както се е случвало други пъти.
За какъв "неизвЕстен извършител" сТава въпрос в преписката, когато всички участници са ясни?
Бедния и глупав шофьор, уволнен заради тази случка. 
Видно от мотивите на съдията, извършителят може да е само физическото лице, а не фирмата собственик.
Това лице е ясно!
Вината му е, че не е дал пари или катализатор и е започнал да се усуква, защото катализаторите били придружени с документ.
Формулировката с  "неизвестния извършител" обслужва интересите на прокурора Калинска и и полицая Каймакански.
Тази формулировка е мотив, лишаващ засегнатите лица и фирми, от правото на достъп до "разследването" и документацията по него.
"Смешници" или не, това е единствената фабрика в несмешната държава, несмешни поркурори, полицаи и граждани като нас двамата, сертифицирана и с право да произвежда ауспуси за ЕС. :D
Няма да слизам на нивото на расъжденията ви, които не блестят правно. Даже мислЯ си, нямате сертификат за право за разсъждения , да не говорим за пък, за сертификат за "обоняние". Ако пиша и споделям тук информация, не го правя за хора като вас. :)
В случая въобще не става въпрос на "катализатори", а за мостри, част от които е катализатора, но нЯма как да ви обяснявам, както и няма защо. Прочетете определението на съда, поне десет пъти,защото от първите пъти, няма да разберете и схванете какво пише там.
Все пак знаете като велик специалист, че катализаторите особенно оригиналните, са част от изпускателната система и на първия ауспух след двигателя.
Знаете също, че катализатори дори и втора употреба струват много пари , а парите не са отпадък, нали.
Къде е престъплението, във вноса дори и на катализатори? Шест месеца прокурори и следователи "провеждат неистово и съсипващо разследване", срещу "неизвестен извършител", за липсващо престъпление. "Извършителят е известен" ... ама не е дал 50 евро, защото ги е нямал.
Катализаторите особенно оригиналните, са част от изпускателната система и на първия ауспух след двигателя. :D
Катализаторите струват пари и то не малко.  
Парите не са отпадък и това е в основата на нездравия интерес на прокурори и разследващи полицаи.
Налице е "схема", обслужваща интереси, с участието на митничар, полицай, прокурор и служител от РИОС Благоевград
Такива ми ти работи.
На някои хора и дЛЪЖностни лица, не им стигат парите и лъжат професионално и дЛЪЖНостно.
Вероятно и на вас.
Като чета написаното от вас, ставате за прокурор, разследващ полицай, даже за митничар.
Велик сте и се покланям с уважение на "величието ви".
Четете за информация:
......19. На основание чл. 27, ал. 1, т. 19, във вр. с чл. 30б, ал. 7 от ЗСВ Мариана Благоева Калинска - прокурор на РП гр. Петрич ПРИДОБИВА СТАТУТ НА НЕСМЕНЯЕМОСТ.......
Поздрави!
Редактирано от 0001 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

:no-no:  Както понякога си чоплим носа и вадим пиленца, с усещането че ниКой не ни наблюдава,  така се зачитам и замислям върху написани официални "бивалици" и "небивалици".
Намерих голямО "пиленце" в основанието за образуване на преписката за досъдебно производство,за задържаните мостри на ауспуси и катализатори, което споделям с вас:
"Чл. 353. (Изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г., изм. - ДВ, бр. 86 от 1991 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Длъжностно лице, което пусне или нареди да бъде пуснато в експлоатация предприятие или топлоелектрическа централа, преди да бъдат поставени в действие необходимите пречиствателни съоръжения, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба от сто до триста лева."
 
Това точно "основание" е записано в мотивите за разследване.
Публикувам прокурорския документ, разгласявайки една малка скрита тайна за съставен официален документ, от страна на магистрат -прокурорка, с който е набеден в престъпление един шофоьор или една фирма.
http://dox.bg/files/dw?a=a90af2c8a6 
Това е престъплението на века, в което прокурор Калинска от Петрич, задържа  фирмен бус, с фирмена собственост- мостри за ауспуси и катализатори за леки коли.
Задържания и освободен бус не е собственост на Ковачки, а фирма "ВИТО-03" , която фирма няма  и не притежава електроцентрала. :ph34r:
Ще трябват години, за да се докаже в процеса , че фирма "Вито-03"  няма и не притежава топлоелектрическа централа.
Не мога да не се засмея!
Да живее прокурор Калинска, великият дамски прокурор- титан от Петрич, защитаващ съвестно държавните интереси, от престъпници - топлоенергетици. :D

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С надеждата, че на някого ще бъдем полезни, след като бъде прочетено и това: :

До Агенция "Митници"

Централно митническо управление

ул."Георги С. Раковски" 47

София 1202

 
 

СИГНАЛ

От Вихър Атанасов Атанасов-

Управител на „ Вито-03” ООД,

 

 
Относно: Сигнал за  „схема” – избирателни,  неправомерни и незаконни действия , практикувани на  митница Петрич, ГПУ Петрич, прокурори от Районна прокуратура и вещи лица.
 
Уважаеми Дами и Господа,
Между България и Гърция, /страни от ЕИО/ не съществува граница, митница и законни основания, за безпричинни митнически проверки на фирмени автомобили, транспортиращи стоки и товари от Гърция  за страната.
Сезираме ви  за извършена „митническа проверка” /без  наличие на сигнал / - избирателно , преднамерено,  с цел – корупционна практика /подкуп/. Видно  от приложените документи, в схемата участвуват : митничар, служител на Гранична полиция, служител на прокуратура Петрич и „услужливи” вещи лица от РИОС Благоевград. Подобни  проверки се извършват ежедневно, срещу нищо неподозиращи и неподготвени жертви.
Прилагаме жалба  от  11.12.2013 г.  на шофьора  Илиян Димитров,  описващ  фактическата обстановка, при задържането на автомобила на фирма „Вито-03 „ и мострите в него.
На 24 май 20013 година в 03 часа през ноща, служители на митница Петрич, избират да извършат „митническа проверка”  бус  FORD TRANZIT  на фирма „Вито 03”, с номера  СА2063НС. Бусът превозва  мостри за ауспуси и катализатори закупени  от контрагент в Гърция, придружени с фактура и инвойс, които прилагаме. Мострите за  катализатори не фигурират в забранителен списък за внос и вносът им не представлява нарушение.
Катализаторите /втора употреба/, имат  стойност над 100 лева бройката  и  са  „апетитни” , за проверяващите  служители.  Митничарите на смяна  са били петима и  шофьорът на буса Илиян Димитров Панайотов , бил затруднен и не е посмял да реши въпросът „рутинно”, безпроблемно, както това се е случвало друт път. Поради това, че  не е разбрал правилно  смисъла на въпросите „И какво ще правим сега?”  и „Кажи какво да правим сега?” , не е реагирал по „очаквания” начин.  Автомобилът и мострите  са задържани без  каквато и да е основателна причина.
ГПУ Петрич и прокуратурата  образуват  дознание  № 269/2013 година, до което нямаме достъп. Това дознание  умишлено е  образувано срещу „неизвестен извършител”,  когато е налице един извършител - Илиян Димитров Панайотов  . Единственият „извършител” – шофьора, също няма достъп да преписката и не подозира какво се твори в нея. Същият е подведен през нощта ,  да подпише протокол за доброволно предаване на транспортното средство и товара, без да има такива пълномощия. Подобни случаи на митница Патрич , на несъщесвуващата граница се случват често, както разбрахме в последствие.
Служителка от  РИОС Благоевград  на име  Седефка Борисова Ризова ” услужливо” , абсурдно, невярно и  поръчково  се произнася със „становище”, че мострите са отпадък. Становището се крие от нас и служи за оправдаване на действията на прокурора.  Прокурорът от своя страна,  разследва с месеци, неизвършено и несъществуващо престъпление,  отказвайки да ни върне транспорното средство и мострите.
Служителите  от митница Петрич, не са съставили  констативен протокол  за необходимостта, целта  и смисъла на извършената „проверка” , за наличността на нарушения.  По  тяхни  указания  полицаите от ГПУ Петрич - Ангел Кирилов Митев и Борис Иванов Бараков,  съставят  протокол и АУАН  550224  с очевидно незаконно и невярно съдържание . Написано  е абсурдно и невярно твърдение на някой от митничарите, че палето с  мострите  е било”видимо укрито”.  В автомобила  няма тайници, а товарът е бил само:  това пале с тегло  150-200 кг и още няколко мостри. Прилагаме жалбата ни,  срещу действията на тези двама полицаи наш изх. № 98/04.12.2013 г.
Митническите служители  нямат  права и компетентност, да се произнасят  по това, дали натоварените и превозвани мостри за ауспуси и катализатори са отпадък. Те са си присвоили права и компетенции с умисъл.
По тази схема, в ГПУ Петрич има задържани камиони и цели прицепи с авточасти,  обявени  за „отпадък” , същото вещо  лице. Прокуратурата с пълна сила разследва престъпна дейност, на „неизвестни извършители”.
Прилагаме техническа експиртиза от вещо лице Венцислав Кирилов Другански  от 02.12.2013 г., отхвърляща  несъщестуващата теза, че задържаните мостри са отпадък.
 В резултат на  тази „схема”, бусът  е задържан 5  месеци  в ГПУ Петрич. Прилагам определение № 379 от 31.10.2013 година на Районен Съд  Петрич, с което бусът ни е освободен след 5 месечно незаконосъобразно задържане на /несъществуващата/ граница с Гърция.
Фирма „Вито-03” не е  единствено пострадала в резултати за такива  избирателни и корупционно мотивирани действия на митнически служители, проверяващи избирателно и целенасочено превозвани стоки и товари.
 Освободеният от работа шофьор  Илиян Димитров Панайотов , може да свидетелствува  за  други подобни случаи,  в които е бил принуден  и е давал на служителите на митницата, мостри и катализатори. Тогава проблем не е възниквал.
Надяваме се да разгледате, разследвате и произнесете по сигнала за наличие на схема и локализирате лицата от Митница Петрич, които са били на смяна през тази нощ.
Моля,  да вземете отношение, с оглед прекратяването на тази незаконна корупционна практика, основаваща се на некомпетентността на шофьори и собственици на фирми, които не знаят че между Гърция и България не съществува  граница и митница.
Очакваме официален отговор, с  оглед на това, че на фирмата ни, са причинени вреди в голям размер..
Приложение :
-Жалба на Илиян Димитров Панайотов до РП Петрич, от 11.12.2013 година.
- Констативен протокол от 24.05.2013 година, подписан от Ангел Кирилов Митов.
-АУАН 550224 /24.05.203 година, подписан от Ангел Кирилов Митов и Борис Иванов Бараков.
-Частна автотехническа експертиза изготвена от Вещо лице – Венцислав Кирилов Другански от 02.12.2103 година.
-определение №  379 на РС Петрич от 31.10.2013
- Фактура  в превод на български от 15.05.2013 г.
-Инвойс в превод на български от 15.05.2013 г.
 
София, 17. 12. 2013 г. подпис:
  Вихър Атанасов

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Днес 20 месеца след задържането на катализаторите, публикуваме ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ПРОИЗВОДСТВОТО по несъществуващо престъпление 632/2013 година, подписано от Прокурор Калинска! 

ПРез това време производителя на ауспуси и катализатори фирма" VITO 03" беше осъдена да заплати неустойки по договори на стойност 20 хиляди лева и ппопусна печалби за много пари!

Става въпрос за организирана схема между митничари, гранични полицаи, прокурор, които използувайки случебното си положение, изнудват не само фирма "VITO 03"! 

Между България и Гърция няма граница!

Там където няма граници, няма гранични полицаи, митница и митничари!

Гранични полицаи нямат компетенция по закон да се произнасят дали авточасти и мостри, са отпъдък!

Авточасти и констуктивни елементи от автомобили не са отпадъци и предмет на Закона за Отпадъци!

Вноса на мостри за производство, не е престъпление, което се преследва от закона!

Тези схеми функционират ежедневно и не само фирма "Vito 03" е потъпревша и губеща!

Ето документа, с който прокурор Калинска, прекратява производство, но престъпление, което никога не е извършвано и не е съществувало по закон!

http://dox.bg/files/dw?a=2bb74b16d1 

http://dox.bg/files/dw?a=2bb74b16d1

http://dox.bg/files/dw?a=2bb74b16d1 

http://dox.bg/files/dw?a=2bb74b16d1 

http://dox.bg/files/dw?a=2bb74b16d1 

 

 

Редактирано от 0001 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Между България и Гърция, /страни от ЕИО/ не съществува граница, митница и законни основания, за безпричинни митнически проверки на фирмени автомобили, транспортиращи стоки и товари от Гърция  за страната.

Сезираме ви  за извършена „митническа проверка” /без  наличие на сигнал / - избирателно , преднамерено,  с цел – корупционна практика /подкуп/. Видно  от приложените документи, в схемата участвуват : митничар, служител на Гранична полиция, служител на прокуратура Петрич и „услужливи” вещи лица от РИОС Благоевград. Подобни  проверки се извършват ежедневно, срещу нищо неподозиращи и неподготвени жертви.

 

Кой ти каза, че не съществува граница? Нещо си в грешка. Не можеш да правиш каквото си искаш. Да си чул нещо за анализ на риска, рискови профили, контрол на втора линия /вторичен контрол/, оперативна информация? Вземи прочети европейското законодателство, директивите и шенгенския граничен кодекс.

Редактирано от andreygg (преглед на промените)
 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

Между България и Гърция, /страни от ЕИО/ не съществува граница, митница и законни основания, за безпричинни митнически проверки на фирмени автомобили, транспортиращи стоки и товари от Гърция  за страната.

Сезираме ви  за извършена „митническа проверка” /без  наличие на сигнал / - избирателно , преднамерено,  с цел – корупционна практика /подкуп/. Видно  от приложените документи, в схемата участвуват : митничар, служител на Гранична полиция, служител на прокуратура Петрич и „услужливи” вещи лица от РИОС Благоевград. Подобни  проверки се извършват ежедневно, срещу нищо неподозиращи и неподготвени жертви.

 

Кой ти каза, че не съществува граница? Нещо си в грешка. Не можеш да правиш каквото си искаш. Да си чул нещо за анализ на риска, рискови профили, контрол на втора линия /вторичен контрол/, оперативна информация? Вземи прочети европейското законодателство, директивите и шенгенския граничен кодекс.

 

Вероятно сте прав, защото има текст за ограничаване и контрол на определени стоки и товари, видно от линка:

http://old.europe.bg/htmls/page.php?category=147

 

В конкретния случай става въпрос за товар, които не е  предмет на контрол и наблюдение! Адвокатите , ще прецизират текстовете и  благодаря за коментара ви! Фирма "ВИТО 03" не е правила каквото си иска. Видно от постановлението за отказ, не е имало никакви правни и законови основания за спиране на товара и на автомобила. Ако шофьорът е бил дал "катализатори" на митничарите, проблем е нямало да има! Така е ставало  многократно в предишни случаи! Този път митниачарите са били глутница - 5 на брой! Шофорът не е имал право и пълномощия да "подарява" 5 броя катализатора. Освен това, той се е притеснявал да извършва подобни "действия" в присъствието на 5 митничари, за да не го обвинят в даване на подкуп.

Нека се знае какво става по границата в Петрич и прокуратурата там ! Длъжностни лица от РИОС получават по 200 лева за експертизи /с невярно съдържание/, както е видно от постановлението.

Случаят далеч не е единствения. Става въпрос за изпипана и функционираща схема, с порочни мотиви. Схемата облагодетелствува гранични полицаи, митничари, прокурори, служители на РИОС и функционира перфектно.

 

Редактирано от 0001 (преглед на промените)
 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нямам време да пиша и обяснавам, че отдавна институциите  са "огранизирана група" .... Няма  да бъде постигнато нищо но все пак, ви информирам .....

 

 

 

 

ДО

ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

бул. Витоша № 2

гр. София, п.к. 1000

 

ДО

МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ул. „6-ти септември” 29

гр. София, п.к. 1000

 

ДО

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ДЪРЖАВНА

АГЕНЦИЯ „НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ”

бул. "Черни връх" No 45

гр. София 1407

 

 

ЖАЛБА

от

„ВИТО 03" ООД  представлявяно от управителя си ВИХЪР АТАНАСОВ АТАНАСОВ  адрес: гр. София, 1233 ж.к.,,Баншнора” бл. 23, вх.Д , етаж 5, ап. 82

 

            УВАЖАЕМА ГОСПОЖО МИНИСТЪР,

            УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,

            Нашата фирма е засегната от неправомерни действия на длъжностни лица от състава на МВР /ГПУ-Петрич/ и Районна прокуратура гр. Петрич, в лицето на прокурор Мариана Калинска, свързани със закононарушения при  образуването и движението на прокурорска преписка 2639/2013 г. по описа на ПРП. Едновременно с предприетите от нас правни действия за защита на законните ни права и интереси по реда на чл. 2, ал.1, т.1 и т. 2 от Закона за отговорността на държавата и общините за вреди, причинени на граждани и подадената жалба до Инспектората към ВСС, обръщаме се и към Вас  с молба, в рамките на конституционните си и законови правомощия да извършите съответна проверка и да привлечете към дисциплинарна отговорност, а при наличието на достатъчно данни – и към наказателна такава, виновните длъжностни лица с всички законови последствия.

            Фактите по случая са следните:

            На 24 май 2013 година, /03 часа - сутринта/, служители от митница Петрич, ,,избират” да извършат без наличието на сигнал, митническа проверка  на микробус FORD, модел TRANZIT, с номера СА 2063 НС, собственост на нашата фирма. Към онзи момент, бусът превозва мостри за ауспуси и катализатори закупени от наш основен контрагент в Кипър, придружени с договор, фактура  (преведени на българки език), които също са предоставени на митническите служители.

            Мострите за катализатори, които пренасяхме НЕ са забранени за внос и не са включени в нито един ограничителен списък или закон, но вследствие на проверката стоката ни е задържана, а с нищожен протокол за доброволно предаване Районна прокуратура гр. Петрич за цели ПЕТ МЕСЕЦА е задържано и единственото ни работно превозно средство, с което обслужваме  контактите с международните ни  партньори. За повече от година бяха задържани мострите, безуслонто необходими за изпълнение на задълженията ни по договори, от което фирмата ни претърпя огромни загуби и пропуснати ползи.

            В Жалба до РП Петрич, от 11.12.2013 година, шофьорът на МПС-то  -  Илиян Димитров Панайотов, описва детайлно фактическата обстановка, при задържането на автомобила и  натоварената стока, както и за неправомерно съставеният АУАН.

            Въпреки, че не притежават съответната квалификация и професионален опит, за да могат да квалифицират превозваните катализатори като „отпадък”, а не като производствена суровина, каквато всъщност те представляват, полицай Ангел Кирилов Митов, като актосъставител, и полицай Борис Иванов Баранов, като свидетел, и дватама от ГПУ-Петрич съставят АУАН № 550224, изземват буса и превозваните с него материали и предават случая на прокуратурата.

            Основанието за въпросния АУАН беше, че според граничните полицаи пренасяме „отпадък” и изобщо не се съгласиха с буквата от Закон за управление на отпадъците, която, според параграф 1 т. 17, гласи, че „Отпадък“ е всяко вещество или предмет, от който притежателят се освобождава или възнамерява да се освободи, или е длъжен да се освободи." – нещо, което не кореспондира със закупената от нас стока - мостри и производствена суровина, презназначена за употреба в развиваната от нас търговска дейност.

            Районна прокуратура гр. Петрич, в лицето на прокурор Мариана Калинска, образува пр. пр. 2639/2013 г., която, в нарушение на всички императивни и диспозитивни срокове по НПК, продължи повече от година.

            Единственото необходимо процесуално действие, което прокурор Мариана Калинска следваше да направи е, да назначи техническа експертиза, която да даде заключение относно наличие на елемент от фактическия състав на престъплението по чл. 353 т. “г“ НК – а именно дали употребяваните  автомобилни катализатори  представляват отпадък или ценна производствена суровина.

            Отговорът на този въпрос не представлява техническа сложност и вече е даван в практиката на Районен съд Петрич по повод други подобни случай, по които РП Петрич неуспешно е повдигала и поддържала обвинение- напр. по НОХД 857/2012 г. на РС Петрич (ВОХД 164/2013 БлОС) .

            Буди недоумение факта, че прокурор Калинска цяла година не можа да се произнесе по преписка, която не представлява никаква фактическа и правна сложност и по която вече има установена съдебна практика на Окръжен съд Благоевград.

            Междувременно дружеството, което представлявам беше лишено от възможността на упражнява стопанската си дейност, като преките вреди, които претърпяхме, са за плащане неустойки по вече сключени договори. Освен това търпяхме щети от нереализирани търговски договори, за които не предявяваме претенции в настоящото производство.  Преговорите, които водихме с колеги на чуждестранния ни партньр се ПРОВАЛИХА – нещо, което продължава да оказва негативно влияние върху опитите ни да пробием, като българска фирма, на международния пазар.

            След обстойни (близо година) проверки, обвиненията срещу нас бяха свалени и бяхме напълно оправдани след като бе категорично доказано, от тройна съдебна експертиза, че не сме пренасяли отпадъци, а ценна производствена суровина, но вследствие на шиканьозните процесуални действия, партньора ни – от страна на Р. Гърция – развали договорните си отношения с нас, а ние претърпяхме множество имуществени вреди.

            В резултат на задържането за повече от пет месеца на единственото ни работно превозно средство, бяхме принудени да наемем заместващ микробус., а във връзка със защитата по образуваната преписка дружеството бе принудено да стори разходи за адвокатска защита и командировки на служители на дружеството.

            За претърпяните от дружеството вреди и пропуснати ползи сме предявили претенции по исков ред срещу Прокуратурата на РБ.

            Същевременно сезираме Вашата компетентна намеса, доколкото в случая се касае за фрапантни нарушения от страна на гранични полицаи от състава на МВР и прокурор от РП Петрич и доколкото ни стана известно, че е налице системна практика за издевателства от страна на служители на МВР и прокурори над шофьори, превозващи подобен товар.

            Производството е образувано в нарушение на чл. 211, ал. 1 НПК, доколкото не са били налице достатъчно данни за обосновано предположение за извършено престъпление. Тъкмо обратно – от представените още в момента на граничната проверка търговски и митнически книжа се установява, че не става дума за транспорт на отпадъци, а за производствена суровина, принадлежаща за последваща преработка и обработка, поради което не са налице съществени елементи от изпълнителния състав на деянието по чл. 353 т. “г“ НК. Касае се за злоупотреба с предоставените на прокурора процесуални правомощия, довели до предприемане на действия срещу невиновни лица и умишлено забавяне на произнасянията по направените искания за прекратяване на преписката и връщане на автомобила.

            Преписката не е приключена в законовия срок съгласно чл. 234 НПК. Законът предвижда само в изключителни случаи по дела с особена фактическа и правна сложност разследването да продължи до 6 месеца, а в случая то е продължило близо година. Касае се за липса на организация, компетентност или за умишлени действия на злоупотреба с власт.

            Считаме, че горните нарушения следва да бъдат предоставени на вниманието на Главния прокурор на РБ, Министъра на вътрешните работи и Председателя на ДАНС, тъй като в обхвата на Вашите дискреционни правомощия попада възможността за извършване на задълбочена и обстоятелствена проверка на дейността на ГПУ-Петрич и РП-Петрич по „установяването” и „разследването” на подобни случаи и при констатиране на системност в нарушенията, да се изследва евентуално наличието на умисъл при виновното поведение на съответните длъжностни лица.

            Оставаме на разположение при необходимост от допълнителни обяснения и предоставяне на доказателствени материали.

            Надяваме се на своевременната Ви и компетентна намеса, още повече, че ни станаха известни и други подобни случаи във въпросния съдебен район, сочещи на системен произвол и злоупотреби, които при липса на реакция от ваша страна ще следва да предоставим на медиите, както и да се обърнем към Европейски и международни правозащитни организации.

 

 

                                                                                  С уважение:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

 • Горещи теми в момента

 • Подобни теми

  • от Любомир Мулетаров
   Здравейте драги съселяни от село Глупоггледец, интелигентни мили дебили.... братя мои и сестри.
   Когато си глупав, всичко е против теб.
   Наши глупави съселяни от село Глупогледец са били блъснати от тъп състезател.
   Какво свещенно място е Глупогледец, в което трябва да прекараш живота си неподвижен, за да не рискуваш живота е здравето си.
   Рисковно и глуповато е , да отидеш и гледаш "усилията" на жалък "комлпексар- състезател" с кола.
   Пътищата са пълни със "състезатели!" , състезаващи се да осакатят или, да убият някого..... или себе си.
   Рисковано е, да живееш , да участвуваш в движението по пътищата на село Глупогледец.
   Истинският Сънчо броди като берач на гъби и пълни кошницата си, за да нахрани после, бедните червеи в Земята.
   Катастрофите са ежедневие.... Животът в селото стана катастрофа.
   Американците хвърлиха 75 ракети по сирия и убиха трима араби.
   А тук?
   Без ракети и война, всеки ден, Сънчо събира по двама глупаци от Глупогледец ...
   За какво са му глупаци?
   Ще го питам някога.
   https://dariknews.bg/…/tova-liato-vseki-den-na-pytia-e-imal…
   Вероятно и червеите са гладни и имат права, да се хранят.
   Ми така де!
  • от 0001
   "Не сме народ, не сме народ, а мърша-цялата нация
   хора, дето нищо не щат да вършат-фалшификация
   Всичко тежко, всичко мъчно е за нас-циганизация
   "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас-пърдификация
   И не знаем, не можеме, не щеме-профанация
   да работим за себе си със време-плужи-фикация
   Само знаем и можеме, и щеме-хоспитализация
   един други злобно да се ядеме-самоампутация
   Помежду си лихи, буйни, топорни-идиотизация
   пред други сме тихи, мирни, покорни-гъзификация
   Все нас тъпчат кой отдето завърне-низходяща градация
   щот сме туткун, щото не сме кадърни-стерилизация
   Всякой вика "Яманни не нам хала!"- бюрокрация
   а всякому мерамът е развала-ваксинация
   Не сме народ! Не сме народ, а мърша-демонокрация
   пак ще кажа и с това ще да свърша оле-мале-нация
   1875
    
    

  • от 0001
   Колективен иск срещу Църквата, за опит за умишленото ни въвеждане в заблуда, относно лъжата за поредното възкръсване на Иисус.- /Разбирайте написаното като разсъждение и горчива шега/
      Мисля се, че е време вече, да заведем иск срещу Църквата, за опит за умишленото ни въвеждане в заблуда, относно лъжата за поредното възкръсване на Иисус.
   А стига вече! Не ви ли писна!
   Църквата и свещениците са извършители на ненаказано престъпно деяние: разпъване и ритуално убийство. В това деяние няма нищо тържествено и подходящо за празнуване, то е срамно.
   Досадно и обидно е, Господ да "възкръсва като малоумен" всяка година, да бъде повод за фалшиви празници, пред фалшиви и малоумни празнуващи. 
   Иисус не е бил мазохист, за да изтърпява с удоволствие подобни действия и празненства, свързани с неговото еднократно разпъване.
   Може ли еднократното разпъване, да бъде причина за 2013 възкръсвания, безкрайно количество филми и предавания?
   Църквата няма авторско право, пълномощно или правно заявена божествена дискреция , да представлява Иисус и използува по подобен начин грозните му лични преживявания, за църковни цели.
   Още повече, че Иисус не е Христос, защото думата Христос, е възникнала 308 години, след като Иисус е бил разпнат. В този смисъл Иисус е набеден, наклеветен и осъден с тази гръцка дума незаконно. Това е наказуемо по смисъла на Наказателния кодекс.
   Готов съм да докажа, че Библията е документ с съдържащ неверни обстоятелства и факти, използувани с цел и умисъл, нанесла вреди и причинила щети, на мен и хората, вече хиляди години.
   Готов съм да вкарам Библията и църквата в Прокуратурата , заради убийство на невинен, присвоени и нарушени авторски права, върху историята и биография на Иисус.. 
   Прокуратура, вече е е работно място на политици, министри, премиери.... и друга престъпна паплач. Защо да не стане работно място и на лъжливите свещеници, продаващи свещите си на гърба на Иисус и страданията Му?
   Вие какво ще кажете?  /Разбирайте написаното като разсъждение и горчива шега/ 

  • от 0001
   "Синята зона" - зона на юридически неграмотните, глупавите и рекетьорите на общинска заплата:
   "Съдът отмени част от наредбата за Синя зона в София
   Обявени са за незаконосъобразни разпоредбите, с които е въведен режим на локално платено паркиране на автомобили на собственици и наематели на жилищни имоти, попадащи в "синя" и "зелена зона"
   http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5557171
   Много поздрави на общинските съветници- на СОС, както и на общинските рекетьори от провинцията-дребни и гадни душички.
   Много поздрави и на всички тези "компетентни българи", които авторитетно изказваха мнения, в подкрепа на общинския рекет върху софиянци. Заради тях и тяхната неграмотност и глупост, сме на този хал.
   Съдиите почти винаги мълчаливо дават кредит на доверие и подкрепа на общинските чиновници. Решението на съда, макар и половинчато, е болезнен факт и доказателство, че общинарите са неграмотни и крадливи. 
   Бай Ганьо не е осъзнал , че общината, не е институция, но се е провъзгласила като такава и че всяко общинско решение е правно неиздържано, неграмотно и подлежащо на атакуване в съда.
   Дали сега, Общината ще върне парите на хората, милионите, които е събрала без закон и в нарушение на закона?
   Отваря се възможност, Общината да бъде съдена и осъдена по ЗАКОН ЗА ОТГОВОРНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНИТЕ ЗА ВРЕДИ, нанесени на гражданите!
   Радвам се!
   Скърбя, че има толкова много неграмотни и глупави граждани, съграждани и  общинари!
  • от 0001
   Велико ли е "Великото Народно Събрание", превърнало България в жертва на омразните политици цели 20 години?
   България и народът,жертва на "Великото Народно Събрание", докога?
   Всички ние сме жертва на три думички: "Великото Народно Събрание".
   Три думи, са капана заложен от именно такива депутати и същества, от който не можем да излезем десетки години:
    
   ПРЕДЛАГАМ,
   "Великото народно събрание" да се събере  и вземе решение, с една единствена точка :
   "Заличава навсякъде в текста на Конституцията  думата "ВЕЛИКО".
   Тогава нещата ще си дойдат на мястото и Конституцията може да се променя от легитимното Народно Събрание.
   Заличавайки тази единствена дума, пада една жестока бариера, превръщайки ни в жертва на думичките:
   "Велико народно събрание" и кърлежите, наречени български политици.
    
    
   Важно е да бъде заличена част на чл. 153 от Конституцията.   Така ще се преодолее нереодолимата днес пречка,защото само Велико Народно събрание може да реформира съдебната система и всички структуро определящи части на държавната машина. С отпадането на този текст ще се отнеме на политиците в бъдеще, да се крият зад това решение на Конституционния съд и под натиска на хората да правят реформите- например изборност на съдиите, отзоваване на депутати и др.   Натискът следва да бъде упражнен сега- преди да се разпусне това НС, което може с 2/3 мнозинство да вземе решение за свикване на Велико НС. Това е въпрос на 1 ден. В противен случай ще трябва да чакаме новоизбраното НС да събере 2/3- което е съмнително. КРБ Чл. 153.  Народното събрание може да изменя и допълва всички разпоредби на Конституцията с изключение на тези, предоставени в правомощията на Великото Народно събрание. Чл. 157.  Великото Народно събрание се състои от 400 народни представители, избрани по общия ред. Чл. 158.  Великото Народно събрание: 1. приема нова Конституция; 2. решава въпроса за изменение територията на Република България и ратифицира международни договори, предвиждащи такива изменения; 3. решава въпросите за промени във формата на държавно устройство и на държавно управление; 4. решава въпросите за изменение на чл. 5, ал. 2 и 4 и на чл. 57, ал. 1 и 3 от Конституцията ; 5. решава въпросите за изменение и допълнение на гл. девета от Конституцията. Чл. 159.  (1) Правото на инициатива по предходния член имат най-малко една втора от народните представители и президентът. (2) Проектът за нова Конституция или за изменение на действащата, както и за промени в територията на страната по чл. 158 се разглежда от Народното събрание не по-рано от два месеца и не по-късно от пет месеца след внасянето му. Чл. 160.  (1) Народното събрание решава да се произведат избори за Велико Народно събрание с мнозинство две трети от общия брой на народните представители. (2) Президентът насрочва избори за Велико Народно събрание в тримесечен срок от решението на Народното събрание. (3) С произвеждането на избори за Велико Народно събрание пълномощията на Народното събрание се прекратяват. Чл. 161. Великото Народно събрание приема решение по внесените проекти с мнозинство две трети от всички народни представители на три гласувания в различни дни. Чл. 162.  (1) Великото Народно събрание решава само тези въпроси от Конституцията, за които е избрано. (2) В неотложни случаи Великото Народно събрание изпълнява функциите и на Народно събрание. (3) Правомощията на Великото Народно събрание се прекратяват, след като то се произнесе окончателно по въпросите, за които е избрано. В този случай президентът насрочва избори по реда, определен със закон. Чл. 163.  Актовете на Великото Народно събрание се подписват и обнародват от неговия председател в седемдневен срок от приемането им.
 • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.