Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте, търся помощ?

В сайт, които сам съм правил искам да вмъкна 1-2 рекламни банера (SWF), правени на SWiSH Max2. Програмката има възможност да експортне готовия банер в готов код (HTML + SWF).

Дотук, добре.

Направих си промените, вмъкнах банера в сайта. На моя компютър, тествам през браузър и всичко е наред и банера се вижда. НО, качвам файловете на сървъра, където се хоства сайта .. и там, БАНЕРА не излиза??? Какъв може да е проблема?

 

Записал съм файла ("ad_place.swf") в root директорията на сайта, в папка "image" - също, но банера не се показва.

 

Ето какъв код, генерира програмката:

 

<center>   <object   classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"   codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,22,0"   id="ad_place"   width="205" height="77"   >   <param name="movie" value="ad_place.swf">   <param name="bgcolor" value="#FFFFFF">   <param name="quality" value="high">   <param name="allowscriptaccess" value="samedomain">   <embed   type="application/x-shockwave-flash"   pluginspage="http://www.adobe.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"   name="ad_place"   width="205" height="77"   src="ad_place.swf"   bgcolor="#FFFFFF"   quality="high"   allowscriptaccess="samedomain"   >   </embed>   </object>   </center>

 

 

Трябва ли изрично по някакъв начин да посоча точно пътя до банера (SWF файла)?

Какъв точно според вас е проблема и как да го реша? В къщи на браузъра се вижда банера, като кача файловете на сървъра, където се хоства сайта - не се показва банер?

Редактирано от Lucky[BG] (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвай така : src="../ad_place.swf" , но едва ли ще стане, но пробвай...

Редактирано от Право Токов (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да, на този ред трябва да напишете точни път:

	    <param name="movie" value="ad_place.swf">

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

Да, на този ред трябва да напишете точни път:

	    <param name="movie" value="ad_place.swf">

Ако файла е в папка "image", пътя така ли трябва да се въведе:

 

<param name="movie" value="/image/ad_place.swf">

 

И защо вкъщи на работните файлове всичко се вижда, а качени на хоста не се разчитат правилно?

 

П.С. Коригирах посоченият ред, но проблема остава. Банера не се показва? На друго място трябва ли да въвеждам целият път?

 

Редактирано от Lucky[BG] (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

 

Заради пътищата!


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Файловата структура на сървъра е различна от домашната.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Въведох го по няколко начина :

"/images/ad_place.swf"

"images/ad_place.swf"

"http://www.cadco.free.bg/images/ad_place.swf"

 

и не става

 

Бъркам ли нещо?

 

<center>   <object   classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"   codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,22,0"   id="ad_place"   width="205" height="77"   >   <param name="movie" value="/images/ad_place.swf">   <param name="bgcolor" value="#FFFFFF">   <param name="quality" value="high">   <param name="allowscriptaccess" value="samedomain">   <embed   type="application/x-shockwave-flash"   pluginspage="http://www.adobe.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"   name="ad_place"   width="205" height="77"   src="ad_place.swf"   bgcolor="#FFFFFF"   quality="high"   allowscriptaccess="samedomain"   >   </embed>   </object>   </center>

Редактирано от Lucky[BG] (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

При мен излиза Публикувано изображение, нали е това?

Да, това е?

Можеш ли да погледнеш кода на страницата и да ми кажеш с кой вариант е сработило, защото аз пробвах и качвах след всяка промяна и рефрешвах, а не се виждаше?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това трябва да е :

<div class="sbicontent"><center><objectclassid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,22,0"id="ad_place"width="205" height="77"><param name="movie" value="ad_place.swf"><param name="bgcolor" value="#FFFFFF"><param name="quality" value="high"><param name="allowscriptaccess" value="samedomain"><embedtype="application/x-shockwave-flash"pluginspage="http://www.adobe.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"name="ad_place"width="205" height="77"src="ad_place.swf"bgcolor="#FFFFFF"quality="high"allowscriptaccess="samedomain"></embed></object></center></div>
Редактирано от Право Токов (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

Това трябва да е :

<div class="sbicontent"><center><objectclassid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,22,0"id="ad_place"width="205" height="77"><param name="movie" value="ad_place.swf"><param name="bgcolor" value="#FFFFFF"><param name="quality" value="high"><param name="allowscriptaccess" value="samedomain"><embedtype="application/x-shockwave-flash"pluginspage="http://www.adobe.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"name="ad_place"width="205" height="77"src="ad_place.swf"bgcolor="#FFFFFF"quality="high"allowscriptaccess="samedomain"></embed></object></center></div>

Странна работа, аз пак не го виждам?

Сега въведох целият път

 

"http://www.cadco.free.bg/Images/ad_place.swf"

 

Може ли да погледнеш дали сега се вижда?

 

с Mozilla Firefoxe го гледам, дали може от браузъра да е проблема?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И аз съм с Мозила и пак го виждам, погледни си настройките, някой адон може да го блокира...

Виждам го и с Опера и с IE8.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И аз съм с Мозила и пак го виждам, погледни си настройките, някой адон може да го блокира...

Виждам го и с Опера и с IE8.

С IE и аз го виждам, странно - ще търся проблема в "моят телевизор". Благодаря на всички за съветите.

 

Имам последен въпрос, ако може да помогнете.

Искам да сложа подобен банер, но като кликнеш върху него да води към даден сайт. Какво трябва да добавя към кода?   <center>   <object   classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"   codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,22,0"   id="ad_place"   width="205" height="77"   >   <param name="movie" value="ad_place.swf">   <param name="bgcolor" value="#FFFFFF">   <param name="quality" value="high">   <param name="allowscriptaccess" value="samedomain">   <embed   type="application/x-shockwave-flash"   pluginspage="http://www.adobe.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"   name="ad_place"   width="205" height="77"   src="ad_place.swf"   bgcolor="#FFFFFF"   quality="high"   allowscriptaccess="samedomain"   >   </embed>   </object>   </center>  

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С IE и аз го виждам, странно - ще търся проблема в "моят телевизор". Благодаря на всички за съветите.

 

Имам последен въпрос, ако може да помогнете.

Искам да сложа подобен банер, но като кликнеш върху него да води към даден сайт. Какво трябва да добавя към кода?

Не съм се интересувал от Flash никога, нямам идея, пробвай в гугъл...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.