Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте , имам един малък проблем с звука на тонколоните. Понеже съм с 5.1 (тонколонки + усилвател(bass)) , единственото нещо което работи както трябва е bassa. Когато примерно допра едната тонколонка до ухото ми чувам че работи (чува се някакъв продължителен шум) , но примерно като пусна някаква музика нищо не се чува само тоя продължителен шум за който обясних по отгоре (пак казвам че само bassa(усилвателя) работи както трябва). Единствено мога да слушам музика от слушалки. Дали е възможно проблема да е от неправилно свързване на тонколоните или просто проблема е в самите тях ?

Марката е : LUXEON C5.1 Output power: 15W + 5W*5

 

Ето и снимка :

post-339226-0-98459200-1382275642_thumb.

 

 

Благодаря предварително ! :)

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вероятността да са свързани неправилно е много голяма. Направи тест на звука за 5.1 на Уиндос конфигуратора.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Забравих да кажа че съм на Windows XP , а и ако може да ми се обясни как точно да го направя тоя тест. Проблема също е че няма как да разбера дали съм ги свързал правилно , защото realtek-а ми няма такава опция.

 

Снимка : http://imm.io/1iWiL

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А ние откъде да разберем как точно си ги свързал, за да ти кажем дали е правилно?...

Като гледам скрийншота, трябва да имаш 3 двойки изходи. Ако си свързал колоните само с един кабел с по 2 чинча от двата края - на се чуди, че не работят.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Те са общо 3-ри напълно черни кабела които трябва да отидат в компютъра , които вече са сложени. Въпроса е как да разбера дали са свързани правилно в усилвателя(bassa) при положение че и 5-те кабела са в един цвят ( жълт ) ?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами ако и 5-те малки колонки са еднакви - какво значение има?

Я дай една снимка на субвуфера отзад, ама както е с кабелите, да видим какво си навързал :) .

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

"продължителният шум" е от смущенията в усилвателя на субуфера, това не ти е сигнал от компа, изобщо не си ги свързал ! Каква ти е звуковата карта ? Би трябвало всичко да е надписано - кабелът който го ръгаш в жака за "фронтални" на звуковата карта на край му го ръгаш в субуфера на входова, където пише "front" същата е работата и при останалите !

Редактирано от Атанас Пачов (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от BluePower
      USB Портовете не ми работят ето и снимка

    • от Xristis Games
      Здравейте,
      Имам следния проблем. Компютъра ми е старичак, но постоянно добавям някоя част за да се подобри и преди седмица си купих процесор. Първият процесор с който е купен компютъра беше Intel Pentium 4 (HT 640) и му взех Intel core 2 duo E8400 и реших да го сложа, но след като го сложих и нямах картина и перките на компютъра се въртяха много силно. По интересувах се и едно момче ми каза, че дъното не ми поддържа FSBto което в случая е 1333мхз. Сложох на другия ден един друг процесор който е Pentium E5700, но с FSB 800мхз и пак не подкарва картина ...      Като си върна стария процесор и всичко си тръгва... От какво може да е това? (Биос ъпдейт? Ново дъно?) Благодаря предварително!
    • от Petar02
      Здравейте,           Не успях да намиря друга тема, по моя въпрос и за това отварям нова. Имам лаптоп Lenovo x61 windows 7 home premium. Когато го включа щом ми каже добре дошли става черен екрана и само мишката може да се движи. Така стои и не ми зареждат иконите. Щом дам Ctrl+Alt+Del и отворя Task Manager и изчакам ми се отварят иконите и си зарежда. След изчакване 30 минути при опит за отваряне на controll panel някой път се отваря, но почти винаги забива и се рестартира.
      Лаптопът е закупен втора употреба и е на норвежки, след като не мога да стигна до control panel, ни мога да му сменя и езика.
      Моля за помощ.
    • от Мирослав Каменов
      Здравейте, моят проблем е следният лаптопът ми е Guru M67SRU закупих си оригинален диск за Windows 7 от Microsoft с цел да вдигна битовете на моят понеже е 32 Bit а искам 64 Bit така сложих диска във лаптопът пуснах инсталацията започнах да го инсталирам и ми изписа че „Windows не може да се инсталира защото е стартиран безопасен режим натиснете Ok за да продължите натискам и вадя диска и пускам Windows normally излиза ми това натискам ok пак това пробвах да вляза във Safe Mode да го спра не става излиза ми само това на снимката и не ме пуска вътре помощ!!!!
       

    • от fresh_bones
      Добър ден от няколко дена компютъра прави проблеми . Не иска да стартира . Пускам го от кобчето тръгва да свети пък не зарежда windows . Трябва го изключа и да го включа пет пъти за да зареди . И още нещо някой път не върти перката на  захранването и също така по някой път като зареди Windows  след като влезе след 2-3 минути ми забива и излиза син екран . Не знам какво да права да го вода на ремонт или ще мога сам да го поправа .  Днес го преинсталирах ама проблема си остава .  Параметрите му са 2 рам  процесор Intel Celeron e3300  две ядра , дънна платка biostar G47-M7 ,  видеокарта Nvidia Getforce  210 1gb . хард диск ADATA sp550 (sata 3 ) . 
      Ето го синия екран http://prikachi.com/images.php?images/643/9357643t.jpg
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.