Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

algor

Пловдив: Общинският съвет нарочно взима незаконни решения

Препоръчан отговор


Кметът: Общинският съвет нарочно взима незаконни решения

21 октомври 2013 06:59 | Eкип на Дарик

 

Публикувано изображение

 

 

Общинският съвет на Пловдив взима нарочно подготвени незаконосъобразни решения. Това става ясно от запис, изпратен до Дарик и други национални медии. Записът е от партийно събрание на ГЕРБ, водено от кмета на Пловдив и местен лидер Иван Тотев.

Незаконните решения се гласуват умишлено, за да се връщат от областния управител Венцислав Каймаканов. Целта е вината за нереализираните в града проекти да пада върху него, а не върху общинската администрация. На записите от събранието се чува още как кметът Иван Тотев обяснява, че се подготвя за гласуване “брутално незаконно решение”.

По думите на градоначалника, Каймаканов е доста компрометиран, особено след системните протести пред кабинета му през лятото при встъпването му в длъжност.  “Знаете ние много добре го изиграхме и никой не разбра”, казва Тотев пред съпартийците си.

Чуйте още от прикачения звуков файл

До един месец Пловдивският административен съд ще се произнесе по делото за 30-милионния заем. През септември областният управител спря изпълнението на решението с мотивите, че са установени процедурни пропуски и от тях е отстранен само един – а именно упълномощаването на кмета за извършването на корекции в бюджета. Не са спазени изискванията за оповестяване на публичен дебат, за становище по въпроса в постоянните общински комисии и провеждане на процедура по ЗОП за избор на банка – кредитор. Строежът  на подземен паркинг под фонтаните на Цар Симеоновата градина в центъра на града също бе оспорен, тъй като не е посочен способ за обезпечаване на искания заем от 3 млн.лв. Освен това самият проект също не е бил представен на публичното обсъждане.

 

От записите става ясно още, че ГЕРБ започва на национално ниво подготовка за извънредни избори, а “с благословията на централното ръководство” в Пловдив  вече текат преговори с всички десни лидери, като основно се залага на твърдия електорат, който имат бившият кмет Спас Гърневски и кръгът около сегашния председател на общинския съвет Илко Николов.

 

В потвърждение на това е проведеният миналата седмица концерт “Не на реставрацията на комунизма. Не на олигархичното управление” на централния площад в града. На рекламните плакати и афишите, като инициатори на събитието бяха обявени ГЕРБ, СДС, ДСБ, Движение България на гражданите, Обединените земеделци, гражданско сдружение „Разум” и Съюза на репресираните. Представителите на реформаторския блок в Пловдив обаче обявиха открито, че се разграничава от организаторите. Те заявиха официално пред журналисти, че не подкрепят замесването на имената им  в организацията на концерта и са против това ГЕРБ да ги  присъединят  към себе си, за да ги използват.

Междувременно през почивните дни зам.-председателят на Общинския съвет от ГЕРБ генерал Димитър Цветков напусна партията и застана до Николай Бареков. Генералът, който бе председател на предизборния щаб на ГЕРБ, не пожела да обясни мотивите за напускането си. Цветков ще изпрати писмо до Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която да прекрати членството му, но не смята да напуска мястото си в местния парламент.

Екипът на Дарик Пловдив информира своевременно  кмета Иван Тотев,  председателя на Общинския съвет Илко Николов и областния управител Венцислав Каймаканов и очаква от тях, както и от председателите на групи в Общинския съвет, отговорна реакция и адекватни обяснения пред пловдивчани за работата на Местния парламент и решенията, които се взимат за развитието на града.

 

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1161416

 

 

Две прокуратури се самосезираха за записите с Иван Тотев

21 октомври 2013 15:25 | Дарик Пловдив

 

Публикувано изображение

 

 

Окръжна и Районна прокуратура Пловдив се замосезираха във връзка с днешните новини, свързани със записи от изказвания на кмета на гр. Пловдив Иван Тотев.

Разпоредено е да се извършат проверки, които трябва да докажат има ли или не достатъчно данни за извършено длъжностно престъпление. Втората проверка е по чл. 339а от НК и е образувана по искане на кмета Иван Тотев за незаконно използване на Специални раузнавателни средства за подслушване и запис (СРС).

Извършването на проверките е възложено на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при Областната дирекция на МВР Пловдив.

 

Първоначално определения срок за приключване на проверките е 30 дни.

 

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1161790

 

 

Разказаните до сега под сурдинка истини вече са обществена тайна.

Знаех, че рано или късно ще изплуват простотиите на Тотев, но не мислех, че е толкова глупав да влезе така с двата крака.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Търсят кой провеси "Тотев вън" на "Альоша"

Акцията е на "Пловдив без цензура"
 
Публикувано изображение
 

Полицията е започнала проверка за хулиганска проява днес в Пловдив. Транспарант с надпис „Тотев вън” беше провесен днес на паметника „Альоша” в града.

От пресцентара на полицията съобщиха, че са предприети са съвместни действия с екипи на пожарната и платното, което е с широчина един метър и дължина 20 метра, е свалено. При огледа са открити алпинистки куки, с помощта на които транспарантът е бил закачен на паметника. Продължава работата по установяване на авторите на деянието.

Акцията е насочена срещу кмета на Пловдив Иван Тотев. От съобщение до медиите на ”България без цензура” става ясно, че инициативата е на пловдивската им организация ”Пловдив без цензура”.

 

http://www.dnes.bg/politika/2013/11/03/tyrsiat-koi-provesi-totev-vyn-na-aliosha.204874

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.