Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

svilen83

Много проблеми с шрифтовете

Препоръчан отговор


Здравейте,

имам навярно всички възможни проблеми с шрифтовете на компа. Преди време, на почти всички програми, текска ми излизаше директно italic или bold, каквито и настройки да направя. Четох в един форум и си сложих VistaFontFix.zip за да отстраня проблема. Така и стана. Всичко започна да излиза нормално, но.. явно шрифта time new roman се повреди (най-малко):

- на някои програми въобще го няма, на други е там, но не се показва той, а друг;

- не мога да го изтрия и заменя с новия, дори и под save mode. Казва ми, че е използван от някоя програма;

- когато отварям файлове, правени от друг компютър, настройките на текста нямат нищо общо едни с други;

- когато разпечатвам, всичко писано на латиница излиза ероглифи, кирилицата се чете.

Дайте малко помощ, какво да правя. Може би, най-лесно ще е нов Windows, но компа служебен и не ми се ще, че има много информация къде ли не.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Първо виж дали регионалните настройки са както трябва. Шрифта с unlocker , би трябвало да го изтриеш без проблем.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да не би да са подменяни шрифтовете с някоя програма от типа на FlexType? Times New Roman (TNR) е от системните шрифтове, та не виждам как ще го изтриеш без да оплескаш тотално пейзажа. Впрочем, може да опиташ нещо, макар и без особена надежда - ако ползваш MS Office или друг офис пакет (Libre или Open) влез в съответната текстообработваща програма (съответно MS Word, Writer или както там беше, че не съм ползвал безплатните отдавна и съм ги позабравил) и промени основния шрифт, ако е TNR с кой да е друг популярен и работещ (например Arial). После копирай в папката с шрифтовете TNR взет от друг, безпроблемен компютър шрифта и рестартирай. После задай пак TNR като основен.

Може и да не помогне, но поне няма да навреди - TNR няма да се изтрие, ако не е възможно, нито пък ще допусне презаписване.

 

П.П. Преинсталирането е за предпочитане при проблем с шрифтовете, поне аз така мисля. А да се държат документи на основния дял е несериозно...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Оправих генерално проблема - преинсталация. Иначе шрифтовете на Windows се оправят от Display Properties -> Appearance -> Font size го слагате на Extra large. Много кофти изглежда, но след това го връщате на нормал и шрифтовете на Windows са добре. Хванаха ме бясовете обаче за всяка една програма да ги оправям и не се знаеше до кога и преинстал. Поздрави и благодаря за помощта.

unlocker-а върши чудна работа!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.