Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×

Препоръчан отговор


Здравейте, DVD записвачката ми е:модел Name   LITE-ON DVDRW LH-20A1SPNP Device ID   IDECDROMLITE-ON_DVDRW_LH-20A1S__________________9L02____5&1A263D29&0&0.0.0Driver   c:windowssystem32driverscdrom.sys (5.1.2600.2180 (xpsp_sp2_rtm.040803-2158), 48,38 KB (49 536 bytes), 03.8.2004 г. 23:59)Купена е през юли 2007г. и почти не е била използвана до момента. Напоследък започна да се налага да натискам копчето по 5-6 пъти за да се отвори чекмеджето, защото само буксува на едно място и не иска да го отваря.Основния проблем е, че понякога като сложа да записвам DVD+R дискове, независимо дали записвам Image или Data DVD, в самото начало на запис с Nero 6 или 7(някъде като стигне до 1-2 до 5%) се чува как почва да стърже и ми дава грешка и после виждам че диска има направено пръстенче или ореол в центъра на диска, тоест само е почнало да записва и дотам, дисковете са вече неизползваеми. После ако реша да пробвам да сложа друг нов DVD диск, записвачката прави опит да го прочете, не успява и го надрасква и него(прави му отново ореол в средата) и го прецаква със самото прочитане... После ако сложа нов диск отново ще направи същото и така нататък и така нататък... Излиза че все едно нещо забива записвачката и започва да прецаква всеки диск който сложа вътре и така докато не рестартирам компютъра, като го рестартирам мисля че проблема се оправя докато не реша да запиша с нерото нов диск и не забие отново като даде грешка още в началото на записването(на 1-5%)... Понякога обаче успява да запише поредица от например 3-4 DVD+R диска без проблеми...   Последно с Nero записах Image файл на Windows 7 на DVD+RW Verbatim и нямаше никакъв проблем. Записвал съм досега без проблеми и много както презаписваеми така и еднократни CD-та. Това ми го прави само със златистите DVD+R дискове на Maxell и може би изобщо с всякакви DVD+R дискове, с други не ми е създавало досега проблеми. С друго не смея и да пробвам, тъй като последно ми съсипа 3 поредни DVD+R диска на Maxell - 1 при опит за запис с нерото още на 1% даде грешка иведнага след това се пробвах с още 2 чисто нови диска при които започна да стърже със самото поставяне в чекмеджето, не успя да ги прочете дори и после като ги извадих бяха и двата с по едно ореолче в центъра на диска, пак ги сложих и пак стържене и докато стърже "My Computer" забива и не показва папките, а само бяло поле...Ето и грешката която ми даде още на 1% нерото последния път при опит за запис:

 

Ако можете да ми дадете някакъв съвет с нещо ще съм ви много благодарен... Не разбирам много от тези неща и ще се радвам на всякакви съвети... Мисля че DVD-то ми е за смяна... наистина е старо, от 2007ма е, но пък почти не е било ползвано...

Редактирано от tovasito (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

за отварянето - отпуснал се е ремъка на моторчето за заключващия механизъм - или го сменяш или си държиш диск в записвачката... има и трети вариант - вадиш ремъка и го почистваш със етилов спирт, ремъчните колелца също - в повечето случаи върши работа...

за проблемът със четенето и записа - замърсена оптика - чест проблем при компютри с ментажки захранвания (дето вентилатора им върти на макс) - доста прахоляк минава през записвачката... ако се пуши в стаята записвачката може и на 6-тия месец да спре да чете...

Редактирано от the professor (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

за отварянето - отпуснал се е ремъка на моторчето за заключващия механизъм - или го сменяш или си държиш диск в записвачката... има и трети вариант - вадиш ремъка и го почистваш със етилов спирт, ремъчните колелца също - в повечето случаи върши работа...

за проблемът със четенето и записа - замърсена оптика - чест проблем при компютри с ментажки захранвания (дето вентилатора им върти на макс) - доста прахоляк минава през записвачката... ако се пуши в стаята записвачката може и на 6-тия месец да спре да чете...

Едва ли ще се справя с това с ремъка...А това да си държа диск вътре не го разбрах? И като има диск вътре пак се налага по 5-6 пъти да натискам копчето за да се отвори...

 

Не се е пушило в стаята през тези 6 години и отпред пред чекмеджето има капачка с пружинка, сещате се предполагам, която би трябвало да пази колкото и да е от прах записвачка, но стаята в която ми стои компа като цяло си е доста прашна... Захранването е CODEGEN SP(Super power) 400W... Може би имате предвид че влиза прах от вътрешната страна на кутията към DVD записвачката?

 

Иначе записвачката не е спряла да чете, разбрали сте ме погрешно, чете си без грешка, просто като забие при запис и даде грешка и съсипе диска, после веднага ако сложиш друг диск, въпреки че съм затворил нерото, със самото слагане в чекмеджето се опитва стържейки да запише вероятно същите данни от предишната сесия и на него и по този начин го прецаква и него и т.н. докато не рестартирам компа.. След рестарта може да забие пак при опит за запис на друг Maxell DVD+R диск и същия процес се повтаря отново...

 

Мерси все пак... Ще си купя нова записвачка... Ако може да ми препоръчате марка и дали да бъде SATA или IDE/ATA ще съм благодарен... сегашната ми е SATA... за IDE записвачка кабел нямам, а мисля че ще ми трябва... Навремето бях мега много доволен от марката TEAC, много здрава и качествена японска марка...

Редактирано от tovasito (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имах същия проблем с една Lite-On записвачка IDE на горе-долу същата възраст. Спомина се ей така ненадейно, като първо започна проблема с отварянето на чекмеджето и заяждането на копчето... Да съм записал с нея кажи-речи 200-300 диска, не вярвам да са повече. Явно това си им е дефект по рождение ли, и аз не знам.

 

 

... Ще си купя нова записвачка... Ако може да ми препоръчате марка и дали да бъде SATA или IDE/ATA ще съм благодарен... сегашната ми е SATA... за IDE записвачка кабел нямам, а мисля че ще ми трябва...

Гледай да не е LG че новите им записвачки тракат жестоко и фучат като прахосмукачки при четене и записване на диск, а това дали ще е SATA/IDE зависи от това какви конектори има дъното ти. Ако има и от двете, не е от особено значение с какъв конектор ще е записвачката.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дъното ми е това - http://www.asrock.com/mb/overview.bg.asp?Model=ALiveNF6G-VSTA

Обаче в момента записвачката както казах ми е SATA, така че имам само SATA кабел(един червен тънък), а ако си купя IDE/ATA записвачка няма ли да ми е необходим и такъв IDE/ATA кабел? SATA-та не е ли по-добро и по-бързо?

Редактирано от tovasito (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вземай САТА,така и така имаш конектори на дъното и подходящ кабел.

Тия проблеми с оптичните устройства са повсеместни.Устройствата отдавна се превърнаха в консуматив.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз и конектор за ATA/IDE имам ако става въпрос... Но оптичните устройства вече наистина станаха консуматив, не случайно вече са и толкова евтини...

 

Както и да е, поръчах си вече нова записвачка за утре, само се колебая между тези двете записвачки:1)DV-W516D16x writing for DVD-R disc, 4x rewriting for DVD-RW disc16x writing for DVD+R disc, 4x rewriting for DVD+RW disc4x writeing for DVD+R Double Layer disc32x writing for CD-R disc, 24x rewriting for CD-RW disc16x reading(Single Layer), 12x reading(Double Layer) for DVD-ROM disc40x reading for CD-ROM discBuffer under run preventionIDE/ATAPI interface2)DVD-RW Asus DRW 2014L1T SATA

 

Коя от двете е по-добра?Записвачката която имам в момента и ще я махам е SATA и предполагам мога да си ползвам за новата записвачка SATA кабела от старата, който я свързва към дъното? За IDE/ATA интерфейс ще ми трябва и такъв кабел предполагам?

Редактирано от tovasito (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз също имам проблем с моята DVD записвачка,до преди два или три дни нямаше никакъв проблем с нея,но започна да не ми чете DVD формат,мислех си да не е от настройките на BIOS-а,не знам защо така спря да чете гадта му с гад.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Подобни теми

    • от udobenliedivana
      Здравейте, хора!
      Сглобих си чисто нова конфигурация наскоро и 1-2 седмици след това започна едно странно жужене откъм захранването и видеокартата. След дълго разучване вече съм сигурен, че става дума за "coil whine" на захранването, което е Cooler Master MasterWatt 550.
      Със сигурност ще изпратя захранването обратно, понеже е в гаранция.
      Въпросът ми е - някой имал ли е такъв проблем и зачитат ли го изобщо за "проблем" родните сервизи?
       
      CPU: AMD Ryzen 3 2200G 3.5 GHz
      Дъно: MSI A320M Gaming Pro
      GPU: Palit GeForce GTX 1050 2GB
      Памет: 8GB Kingston 2400MHz (2x4GB)
      Захранване: Cooler Master MasterWatt 550W
      Охлаждане: Cooler Master MasterLiquid ML120 и 4 вентилатора Cooler Master MasterFan Pro
      HDD: Seagate Barracuda 1TB
      SSD: NVMe Adata SX600 XPG 128GB
       
    • от eXXcal
      #include <iostream> #include <fstream> #include <map> #include <ctime> #include <string> #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <vector> #include <list> #include <iterator> #include <algorithm> #include <utility> #include <time.h> using namespace std; class CPerson { private: string name; string EGN; public: CPerson() { name=" "; EGN=" "; } CPerson(const string n, const string e) { name=n; EGN=e; } string getname()const { return name; } string getEGN()const { return EGN; } void setname(const string n) { name=n; } void setEGN(const string e) { EGN=e; } virtual void print() = 0; //1.1 int getAge() const //1.2 { int age; time_t currentTime; struct tm * ltm; time( &currentTime ); ltm= localtime( &currentTime ); int year = atoi(getEGN().substr(0, 2).c_str()); int month = atoi(getEGN().substr(2, 2).c_str()); int day = atoi(getEGN().substr(4, 2).c_str()); int cyear = 1900 + ltm->tm_year; int cmonth = 1 + ltm->tm_mon; int cday = 1 + ltm->tm_mday; age = cyear - (year + 1900); if (cmonth < month) age--; if (cmonth == month && cday < day) age--; return age; } }; class CStudent: public CPerson { private: string FN; map<int, int> st_tests; public: CStudent() { FN=" "; } CStudent(const string n) { FN=n; } CStudent(const string o, const string p, const string n):CPerson(o,p) { FN=n; } void setFN(const string n) { FN=n; } void setst_tests(map<int, int> m) { st_tests=m; } string getFN() const { return FN; } bool operator () (CStudent a, CStudent b) const { return a.average() < b.average(); } map<int, int> getst_tests() { return st_tests; } void print() { cout<<"Ime: "<<getname()<<endl; cout<<"EGN: "<<getEGN()<<endl; cout<<"FN: "<<getFN()<<endl; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { cout<<it->first<<" "<<it->second<<endl; it++; } } void add_st_tests(int a, int b) { map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { st_tests.insert(pair<int,int>(a,b)); } } double average() //2.1 { double sum=0; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); for (it=st_tests.begin();it!=st_tests.end();it++) sum+=it->second; if(st_tests.size()!=0) return sum/st_tests.size(); return -1; } int search(const int a) //2.2 { return st_tests.find(a)->second; } }; class CGroup { private: string spec; int kurs; int grupa; vector<CStudent> students; public: string getspec() const { return spec; } int getkurs() const { return kurs; } int getgrupa() const { return grupa; } vector<CStudent> getstudents() { return students; } void setstudents(vector<CStudent> a) { students=a; } void setspec(const string n) { spec=n; } void setkurs(const int n) { kurs=n; } void setgrupa(const int n) { grupa=n; } CGroup(const string s, const int k, const int g) { spec=s; kurs=k; grupa=g; } void addstudent(CStudent &a) { students.push_back(a); } /* int ReadFile() //3.1 { ifstream st; st.open("students.txt",ios::in); if(!st) { cout<<"Cannot open students.txt or file does not exist."<<endl; return 0; } string a, b, c; int d, e, i=0; if (st.is_open()) { do { st >> a >> b >> c; students[i].setname(a); students[i].setEGN(b); students[i].setFN(c); do { st >> d >> e; students[i].add_st_tests(d,e); }while(st.peek() != '\n' || st.peek() != '\r'); i++; }while(!st.eof()); } st.close(); }*/ double averagetest(int a) //3.2 { double sum=0; int br=0; vector<CStudent>::iterator itt; for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { map<int, int>::iterator it=(*itt).getst_tests().find(a); while(itt!=students.end()) sum+=it->second; br++; } cout<<sum/br; return sum/br; } list<CStudent> averageparam(const int a, const int b) //3.3 { list<CStudent> l; int i=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { if((*itt).average() >= a && (*itt).average() <= b) l.push_back(*itt); i++; } cout<<"List ot studenti sus sreden broi tochki mejdu "<<a<<" - "<<b<<endl; list<CStudent>::iterator it=l.begin(); for (it=l.begin();it!=l.end();it++) (*it).print(); return l; } int averageabove(const int a) //3.4 { int br=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if((*itt).average() > a) br++; cout<<"Broi studenti sus sreden broi tochki nad "<<a<<": "<<br<<endl; return br; } void averageage(const int a) //3.5 { cout<<"Sreden uspeh na "<<a<<" godishni studenti."<<endl; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { int b=(*itt).getAge(); if(a == b) cout<<(*itt).getname()<<" "<<(*itt).average()<<endl; } } void beststudent() //3.6 { cout<<"Student s nai-visoka uspevaemost."<<endl; CStudent temp; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if ((*itt).average() > temp.average()) temp = (*itt); temp.print(); } void sortaverage() //3.7 { sort(students.begin(),students.end(),CStudent()); } void sortasc() //3.8 { } void averageage() //3.9 { } }; int main() { CStudent p1("Ivan","9711156070","61360140"); CStudent p2("Petar","9703041020","61360127"); CStudent p3("Mihail","9708032540","61360134"); p1.add_st_tests(1,55); p1.add_st_tests(2,80); p1.add_st_tests(3,69); p2.add_st_tests(1,98); p2.add_st_tests(2,25); p2.add_st_tests(3,56); p3.add_st_tests(1,32); p3.add_st_tests(2,87); p3.add_st_tests(3,57); CGroup g1 ("SIT",1,1); g1.addstudent(p1); g1.addstudent(p2); g1.addstudent(p3); g1.averagetest(2); }  
      Имам малък проблем с програмата .Успешно се  Build -ва , не изкарва грешки .А като се Run - не ми изписва map set iterator not dereferencable  също така и standard c++ libraries out of range && 0 .  Може ли някой да помогне ? Благодаря предварително
       
       Ето го и условието :
       
      1. Да се дефинира абстрактен клас CPerson, с член данни име и ЕГН, освен необходимите методи, да се напишат и следните:
      абстрактен метод за печат
       
      метод, който връща възрастта на човека на база на ЕГН-то
       
      2. Да се дефинира клас CStudent наследник на CPerson, съхраняващ информацията за факултетен номер на студента и контейнер съхраняващ резултатите на студента от различни тестове (код на теста и получения брой точки, напр. (map<unsigned, unsigned> st_tests). Освен необходимите конструктори, методи и оператори (сред които е функцията за печат) да се добавят:
       
      метод, който връща средния брой точки получени от студента
       
      метод, който връща брой точки по код на тест, подаден като параметър
       
      3. Да се дефинира клас група студенти CGroup, съхраняващ информацията за специалност, курс, група и контейнер от студентите в нея (напр. vector<CStudent>). Освен необходимите методи, да се реализират и следните член функции:
       
      да се дефинира конструктор с параметър име на файл, съдържащ необходимата информация за запълване на контейнера
       
      изчислява и връща средния брой точки за тест, подаден като параметър
       
      връща списък от студенти (list<CStudent*>) със среден брой точки принадлежащи на интервал [a;b] (a,b - параметри)
       
      изчислява и връща броя на студентите със среден брой точки, по-голям от числото подадено като параметър
       
      изчислява и връща средния брой точки на студентите на възраст, подадена като параметър
       
      намира студента с най-висока успеваемост на тестовете
       
      сортира студентите по среден брой точки
       
      сортира тестовете в низходящ ред по среден брой точки, получени от студентите в групата
       
      изчислява средната възраст на студентите от групата
       
      4. Да се създадат няколко обекта от класа CGroup и се демонстрира работоспособността на методите му като се направят различни справки и съпоставки между тях (напр. коя специалност има по-висока средна успеваемост на тестовете, коя по-висока средна възраст, коя повече студенти получили точки над зададена стойност). Да има обработка на изключения на необходимите места.
    • от asdfj
      Привет.От доста време насам имам проблем при инсталирането на уиндоус 8 на Lenovog50.Закупен е с 8-цата и след това съм го преинсталирал няколко пъти с уиндоус 7. На диск тръгва и когато се покаже инсталацията да избера език и т.н. отказва и блокира клавиатурата и мишката,а в биоса работи и при 7-цата върви без проблем.Възможно ли е да е заключен към 8? Отчаян съм тъй като тази 7ца не върви добре и искам да си върна предишния.Другия ми въпрос е чрез флашка какви са настройките в биоса с UEFI/Legacy и как да подкарам флашката.
      Багодаря предварително.
    • от Tixomir Katev Zizi
      Здравейте хора искам нещо да попитам ... тъй като преди около час взех едно компютърче и му сложих 2ри чисто нов хард диск и тръгнах да му слагам W7 ... при преинсталацията изтрих стария без да се искам а той беше с цялата ми информация....... и сега седя и умувам как да я върна тази информация с целия w7 или просто информацията като диск ..... един вид възтановяване на форматираният хард.... много ще съм ви благодарен ако има решение на този проблем   поздрави !!!
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.