Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Карамфил

Wamp php smarty проблем

Препоръчан отговор


Здравейте,

 

инсталирах наскоро WAmp,  но имам проблем със страниците, които са извън index:

 

Warning: require(..../public_html/libs/Smarty.class.php): failed to open stream: No such file or directory in 

 

Fatal error: require(): Failed opening required '...../public_html/libs/Smarty.class.php' (include_path='PEAR/') in

 

предполагам трябва да направя промени в Php.ini И от там да задам smarty, но не намирам как...

 

Благодаря предварително.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

http://www.smarty.net/docsv2/en/installing.smarty.basic

 

Example 2.4. Add the library path to the php.ini file

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Paths and Directories ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; *nix: "/path1:/path2"include_path = ".:/usr/share/php:/usr/local/lib/Smarty-v.e.r/libs/"; Windows: "path1;path2"include_path = ".;c:phpincludes;c:webrootlibsSmarty-v.e.rlibs"
 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

мерси за отговора, но как да добавя това като  файл, с такъв път при мен изобщо не съществува?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

мерси за отговора, но как да добавя това като  файл, с такъв път при мен изобщо не съществува?

Ами добавяте вашия път, какво толкова сложно има

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ами там е проблема, за мен проблем, че не знам кой файл и къде да до потърся


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ами там е проблема, за мен проблем, че не знам кой файл и къде да до потърся

php.ini

Оставам на вас да го намерите

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

явно нещо аз не се изразих какво и как, но благодаря все пак 

в php.ini трябва да добавя път за smarty?  

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

явно нещо аз не се изразих какво и как, но благодаря все пак 

в php.ini трябва да добавя път за smarty?  

ТОчно така. Намирате пътя в който се намира проблемния файл и го добавяте в Include_path

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да благодаря, намерих файла, всъщност през цялото време съм го гледал, но не можех да го видя, но дори като го добавих:

 

include_path = "D:/SEAJOBS/source/public_html/libs/Smarty.class.php"

 

резултата е същия

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да благодаря, намерих файла, всъщност през цялото време съм го гледал, но не можех да го видя, но дори като го добавих:

 

include_path = "D:/SEAJOBS/source/public_html/libs/Smarty.class.php"

 

резултата е същия

Вие не сте прочел какво написах!!!

 

ТОчно така. Намирате пътя в който се намира проблемния файл и го добавяте в Include_path

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Подобни теми

    • от tovamieimeto98
      Добър вечер.
      Въпросът ми не свързан с някаква програма.
      Занимавам се с програмиране от около година. Насочил съм се към web development, по - скоро php web dev.
      Знам това - онова(php функции, OOP), владе малко бази данни(mySql), html/css и малко js/jquery. Имам също и няколко проекта, общо взето CRUD, регистрации, логвания, коментари, тн... Общи неща.
      Въпросът е, че вече искам да започна като junior или стажант някъде, но не съм сигурен дали съм готов. Може ли някой запознат да ми разясни горе - долу как стоят нещата, на кое да наблегна, кое да науча.
      Благодаря 
    • от PopPop
      Здравейте!
      Имам нужда от малка консултация. Мой близък започна да се занимава с програмиране и съвсем в началото, с акцент върху PHP и JS. Има проблем с решаването на няколко задачи и реших да потърся помощ тук при вас. Предполагам, че няма да отнеме повече от 2-3 часа и разбира се ще заплатя за услугата. Подробностите можем да уточним на лични. Благодаря за отговорите предварително!
    • от zhekata
      Здравейте колеги, от скоро се занимавам с php и по-точно със Symfony и реших да направя един прост проект на него, но имам проблем с задаването на роля user на потребителите който се регистрират. Някой ще може ли да ми каже къде ми е грешката?
      Това е user модела:   https://pastebin.com/cHj7J0Qw
      Това е  userController-а: https://pastebin.com/pyB2Kd6K
      А това е грешката която ми дава Symfony-то:
       

    • от Lubo81
      Здравейте , програмисти !   Ако имаме в база данни примерно за писани 2 мин и 30 сек , които ги имаме в index.php , и брояч javascript то при рефреш на страницата ще се рестартира ли брояча и ще "помни " до къде е стигнал ? Благодаря Ви !!! 
    • от c3p0
      Програмен код на php, чрез който се изпраща e-mail с определено съдържание на определен адрес ?
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.