Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Преди 1 месец си купих рутер TP-Link TL-WR740N. Абонамента ми е за 50 mbps интернет, но от рутера изкарвам най-много 7-8 mbps. Техници го погледнаха, казаха да го върна и това направих. Обновили са firmware-а му и са написали, че би трябвало да работи добре, но проблема си остана. Върнах рутера отново, дадоха ми нов и пак същия проблем. В момента се чудя дали те не са си отворили учебниците или е отново проблем в рутера, или е проблем от моята страна.

Интернет кабела ми е свързан към LINKSYS SPA2102. От там чрез друг кабел са свързани рутера и LINKSYS SPA2102. Компютъра ми, и рутера са свързани чрез Eathernet кабел.

Редактирано от geshadve (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Преди 1 месец си купих рутер TP-Link TL-WR740N. Абонамента ми е за 50 mbps интернет, но от рутера изкарвам най-много 7-8 mbps. Техници го погледнаха, казаха да го върна и това направих. Обновили са firmware-а му и са написали, че би трябвало да работи добре, но проблема си остана. Върнах рутера отново, дадоха ми нов и пак същия проблем. В момента се чудя дали те не са си отворили учебниците или е отново проблем в рутера, или е проблем от моята страна.

Интернет кабела ми е свързан към LINKSYS SPA2102. От там чрез друг кабел са свързани рутера и LINKSYS SPA2102. Компютъра ми, и рутера са свързани чрез Eathernet кабел.

Опитайте само с кабела директно в компютъра/лаптопа и вижте каква ще е скоростта. Най-вероятно тези от Интернет-а ви са поредните шмекери дето се чудят как да изкарат повече пари :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Опитайте само с кабела директно в компютъра/лаптопа и вижте каква ще е скоростта. Най-вероятно тези от Интернет-а ви са поредните шмекери дето се чудят как да изкарат повече пари :)

С кабела директно в компютъра, скоростта e колкото трябва да бъде - 50 mbps download и 25 mbps upload. С други думи - всичко е нормално.

Редактирано от geshadve (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С кабела директно в компютъра, скоростта колкото трябва да бъде - 50 mbps download и 25 mbps upload.

Трябва да бъде или е толкова ? Пробвахте ли или и Вие не си отворихте учебника като доставчика Ви ?

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Трябва да бъде или е толкова ? Пробвахте ли или и Вие не си отворихте учебника като доставчика Ви ?

Извинявам се за грешката ми. Имах предвид, че с кабела директно в компютъра ми, всичко е както трябва да бъде. Толкова трябва да бъде скоростта - 50 mbps download и 25 mbps upload.

Редактирано от geshadve (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Поиграй си малко с MTU size... Виж само каква ти е връзката и съответно, какво е максималното четири цифрено число :) Аз имах такъв проблем, много ми беше бавен интернета, докато не отидох с рутера при доставчика да ми пипне настройките. :)Може да пробваш да смениш работния канал... 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Поиграй си малко с MTU size... Виж само каква ти е връзката и съответно, какво е максималното четири цифрено число :) Аз имах такъв проблем, много ми беше бавен интернета, докато не отидох с рутера при доставчика да ми пипне настройките. :)Може да пробваш да смениш работния канал... 

Ще ми трябва малко помощ с намирането на тези настройки и какво да правя с тях. :D

За връзката, дали е PPPoE ли ? Ако за това става дума значи да, PPPoE е връзката ми.

Редактирано от geshadve (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Network --> WAN --> Advanced --> MTU SIZE --> 1492 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Network --> WAN --> Advanced --> MTU SIZE --> 1492 

Няма разлика в скоростта :( Все още максимална скорост e 6 mbps, а трябва да е 50 mbps.

Редактирано от geshadve (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Със същия рутер съм и 50 mbps ги достигам без проблем, не виждам особена разлика в скоростта с кабел и без кабел. Така че проблемът е в настройките на безжичната ти карта или антивирусната програма. Изключи антивирусната и пак измери скоростта. Аз съм с avast и при деактивиране на "Интернет щит" и добавката за Firefox скоростта с рутера скочи двойно.

Също така провери дали безжичната карта се свързва чрез n стандарта и с колко mHz. Моята по подразбиране беше на 20 mHz и като я направих Auto достигнах 50 mbps, колкото ми дава и доставчика.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Няма разлика в скоростта :( Все още максимална скорост e 6 mbps, а трябва да е 50 mbps.

Да не бъркаш MB и Mbits? Защото 6MB са 50Mbits : 1 byte = 8 bits

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Да не бъркаш MB и Mbits? Защото 6MB са 50Mbits : 1 byte = 8 bits

Най вероятно. И защо трябва да се префлашва рутера, след като това не е направено от фирмата производител? Щото имало нова версия? Този рутер без проблем си ги достига не 50, а 70Mbit. А при WI-Fi, скоростта му е по- малка, но достатъчна за такъв, от този клас.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от iliqn marinovvv
      Проблема с моя Акаунт е следния: Добавях хора в моята Група в Фейсбук, и след около 2 мин. Сесията ви изтече. Изхвърли ме от Фейсбука, след това ми изискваше разпознаване на приятели, направих го. И стигнах до стъпка която ми изискваше. Смяна на парола ок! след това името ми в фейсбук. дава ми 2 имена но аз не съм нито с едното нито с другото. Писах на супорт в фейсбук но уви. от 26.11.2018 съм без Фейсбук и немога да си го възстановя. Моля кажете какво да направя? Ще пробвам да кача и снимки с проблема. Благодаря предварително!!!

    • от Klin411
      Здравейте имам рутер TP-LINK Archer C2 AC900. Тази сутрин ми светна лампичката за интернета в оранжево и няма интернет... какво означава като светне в оранжево?

    • от Valentin Monov
      Здравейте , купих си нов фотоапарат nikon colop и ми прави проблеми. Като направя снимка на някакъв обект, ръбовете на обекта са назъбени когато се гледа отдалечено снимката във Photoshop. Някой може ли да ми помогне. Благодаря предварително!

    • от Ivailo Mihalev
      Здравейте! 
      От известно време имам проблем със зареждането на определени страници в интернет.Винаги ми излиза ''няма достъп до интернет'' а реално имам интернет. Имам втори компютър който е на същия интернет и при него няма никакъв проблем със зареждането на определени страници.Реших че имам някакъв вирус и сканирах с Malwarebytes Premium и той откри няколко заплахи след което ги изтрих но нямаше резултат.Долу-горе 50% от страниците не ми ги отваря.


      Поздрави!

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.