Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×

Препоръчан отговор


Преди 1 месец си купих рутер TP-Link TL-WR740N. Абонамента ми е за 50 mbps интернет, но от рутера изкарвам най-много 7-8 mbps. Техници го погледнаха, казаха да го върна и това направих. Обновили са firmware-а му и са написали, че би трябвало да работи добре, но проблема си остана. Върнах рутера отново, дадоха ми нов и пак същия проблем. В момента се чудя дали те не са си отворили учебниците или е отново проблем в рутера, или е проблем от моята страна.

Интернет кабела ми е свързан към LINKSYS SPA2102. От там чрез друг кабел са свързани рутера и LINKSYS SPA2102. Компютъра ми, и рутера са свързани чрез Eathernet кабел.

Редактирано от geshadve (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Преди 1 месец си купих рутер TP-Link TL-WR740N. Абонамента ми е за 50 mbps интернет, но от рутера изкарвам най-много 7-8 mbps. Техници го погледнаха, казаха да го върна и това направих. Обновили са firmware-а му и са написали, че би трябвало да работи добре, но проблема си остана. Върнах рутера отново, дадоха ми нов и пак същия проблем. В момента се чудя дали те не са си отворили учебниците или е отново проблем в рутера, или е проблем от моята страна.

Интернет кабела ми е свързан към LINKSYS SPA2102. От там чрез друг кабел са свързани рутера и LINKSYS SPA2102. Компютъра ми, и рутера са свързани чрез Eathernet кабел.

Опитайте само с кабела директно в компютъра/лаптопа и вижте каква ще е скоростта. Най-вероятно тези от Интернет-а ви са поредните шмекери дето се чудят как да изкарат повече пари :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Опитайте само с кабела директно в компютъра/лаптопа и вижте каква ще е скоростта. Най-вероятно тези от Интернет-а ви са поредните шмекери дето се чудят как да изкарат повече пари :)

С кабела директно в компютъра, скоростта e колкото трябва да бъде - 50 mbps download и 25 mbps upload. С други думи - всичко е нормално.

Редактирано от geshadve (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С кабела директно в компютъра, скоростта колкото трябва да бъде - 50 mbps download и 25 mbps upload.

Трябва да бъде или е толкова ? Пробвахте ли или и Вие не си отворихте учебника като доставчика Ви ?

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Трябва да бъде или е толкова ? Пробвахте ли или и Вие не си отворихте учебника като доставчика Ви ?

Извинявам се за грешката ми. Имах предвид, че с кабела директно в компютъра ми, всичко е както трябва да бъде. Толкова трябва да бъде скоростта - 50 mbps download и 25 mbps upload.

Редактирано от geshadve (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Поиграй си малко с MTU size... Виж само каква ти е връзката и съответно, какво е максималното четири цифрено число :) Аз имах такъв проблем, много ми беше бавен интернета, докато не отидох с рутера при доставчика да ми пипне настройките. :)Може да пробваш да смениш работния канал... 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Поиграй си малко с MTU size... Виж само каква ти е връзката и съответно, какво е максималното четири цифрено число :) Аз имах такъв проблем, много ми беше бавен интернета, докато не отидох с рутера при доставчика да ми пипне настройките. :)Може да пробваш да смениш работния канал... 

Ще ми трябва малко помощ с намирането на тези настройки и какво да правя с тях. :D

За връзката, дали е PPPoE ли ? Ако за това става дума значи да, PPPoE е връзката ми.

Редактирано от geshadve (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Network --> WAN --> Advanced --> MTU SIZE --> 1492 

Няма разлика в скоростта :( Все още максимална скорост e 6 mbps, а трябва да е 50 mbps.

Редактирано от geshadve (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Със същия рутер съм и 50 mbps ги достигам без проблем, не виждам особена разлика в скоростта с кабел и без кабел. Така че проблемът е в настройките на безжичната ти карта или антивирусната програма. Изключи антивирусната и пак измери скоростта. Аз съм с avast и при деактивиране на "Интернет щит" и добавката за Firefox скоростта с рутера скочи двойно.

Също така провери дали безжичната карта се свързва чрез n стандарта и с колко mHz. Моята по подразбиране беше на 20 mHz и като я направих Auto достигнах 50 mbps, колкото ми дава и доставчика.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Няма разлика в скоростта :( Все още максимална скорост e 6 mbps, а трябва да е 50 mbps.

Да не бъркаш MB и Mbits? Защото 6MB са 50Mbits : 1 byte = 8 bits

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Да не бъркаш MB и Mbits? Защото 6MB са 50Mbits : 1 byte = 8 bits

Най вероятно. И защо трябва да се префлашва рутера, след като това не е направено от фирмата производител? Щото имало нова версия? Този рутер без проблем си ги достига не 50, а 70Mbit. А при WI-Fi, скоростта му е по- малка, но достатъчна за такъв, от този клас.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от udobenliedivana
      Здравейте, хора!
      Сглобих си чисто нова конфигурация наскоро и 1-2 седмици след това започна едно странно жужене откъм захранването и видеокартата. След дълго разучване вече съм сигурен, че става дума за "coil whine" на захранването, което е Cooler Master MasterWatt 550.
      Със сигурност ще изпратя захранването обратно, понеже е в гаранция.
      Въпросът ми е - някой имал ли е такъв проблем и зачитат ли го изобщо за "проблем" родните сервизи?
       
      CPU: AMD Ryzen 3 2200G 3.5 GHz
      Дъно: MSI A320M Gaming Pro
      GPU: Palit GeForce GTX 1050 2GB
      Памет: 8GB Kingston 2400MHz (2x4GB)
      Захранване: Cooler Master MasterWatt 550W
      Охлаждане: Cooler Master MasterLiquid ML120 и 4 вентилатора Cooler Master MasterFan Pro
      HDD: Seagate Barracuda 1TB
      SSD: NVMe Adata SX600 XPG 128GB
       
    • от eXXcal
      #include <iostream> #include <fstream> #include <map> #include <ctime> #include <string> #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <vector> #include <list> #include <iterator> #include <algorithm> #include <utility> #include <time.h> using namespace std; class CPerson { private: string name; string EGN; public: CPerson() { name=" "; EGN=" "; } CPerson(const string n, const string e) { name=n; EGN=e; } string getname()const { return name; } string getEGN()const { return EGN; } void setname(const string n) { name=n; } void setEGN(const string e) { EGN=e; } virtual void print() = 0; //1.1 int getAge() const //1.2 { int age; time_t currentTime; struct tm * ltm; time( &currentTime ); ltm= localtime( &currentTime ); int year = atoi(getEGN().substr(0, 2).c_str()); int month = atoi(getEGN().substr(2, 2).c_str()); int day = atoi(getEGN().substr(4, 2).c_str()); int cyear = 1900 + ltm->tm_year; int cmonth = 1 + ltm->tm_mon; int cday = 1 + ltm->tm_mday; age = cyear - (year + 1900); if (cmonth < month) age--; if (cmonth == month && cday < day) age--; return age; } }; class CStudent: public CPerson { private: string FN; map<int, int> st_tests; public: CStudent() { FN=" "; } CStudent(const string n) { FN=n; } CStudent(const string o, const string p, const string n):CPerson(o,p) { FN=n; } void setFN(const string n) { FN=n; } void setst_tests(map<int, int> m) { st_tests=m; } string getFN() const { return FN; } bool operator () (CStudent a, CStudent b) const { return a.average() < b.average(); } map<int, int> getst_tests() { return st_tests; } void print() { cout<<"Ime: "<<getname()<<endl; cout<<"EGN: "<<getEGN()<<endl; cout<<"FN: "<<getFN()<<endl; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { cout<<it->first<<" "<<it->second<<endl; it++; } } void add_st_tests(int a, int b) { map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { st_tests.insert(pair<int,int>(a,b)); } } double average() //2.1 { double sum=0; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); for (it=st_tests.begin();it!=st_tests.end();it++) sum+=it->second; if(st_tests.size()!=0) return sum/st_tests.size(); return -1; } int search(const int a) //2.2 { return st_tests.find(a)->second; } }; class CGroup { private: string spec; int kurs; int grupa; vector<CStudent> students; public: string getspec() const { return spec; } int getkurs() const { return kurs; } int getgrupa() const { return grupa; } vector<CStudent> getstudents() { return students; } void setstudents(vector<CStudent> a) { students=a; } void setspec(const string n) { spec=n; } void setkurs(const int n) { kurs=n; } void setgrupa(const int n) { grupa=n; } CGroup(const string s, const int k, const int g) { spec=s; kurs=k; grupa=g; } void addstudent(CStudent &a) { students.push_back(a); } /* int ReadFile() //3.1 { ifstream st; st.open("students.txt",ios::in); if(!st) { cout<<"Cannot open students.txt or file does not exist."<<endl; return 0; } string a, b, c; int d, e, i=0; if (st.is_open()) { do { st >> a >> b >> c; students[i].setname(a); students[i].setEGN(b); students[i].setFN(c); do { st >> d >> e; students[i].add_st_tests(d,e); }while(st.peek() != '\n' || st.peek() != '\r'); i++; }while(!st.eof()); } st.close(); }*/ double averagetest(int a) //3.2 { double sum=0; int br=0; vector<CStudent>::iterator itt; for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { map<int, int>::iterator it=(*itt).getst_tests().find(a); while(itt!=students.end()) sum+=it->second; br++; } cout<<sum/br; return sum/br; } list<CStudent> averageparam(const int a, const int b) //3.3 { list<CStudent> l; int i=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { if((*itt).average() >= a && (*itt).average() <= b) l.push_back(*itt); i++; } cout<<"List ot studenti sus sreden broi tochki mejdu "<<a<<" - "<<b<<endl; list<CStudent>::iterator it=l.begin(); for (it=l.begin();it!=l.end();it++) (*it).print(); return l; } int averageabove(const int a) //3.4 { int br=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if((*itt).average() > a) br++; cout<<"Broi studenti sus sreden broi tochki nad "<<a<<": "<<br<<endl; return br; } void averageage(const int a) //3.5 { cout<<"Sreden uspeh na "<<a<<" godishni studenti."<<endl; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { int b=(*itt).getAge(); if(a == b) cout<<(*itt).getname()<<" "<<(*itt).average()<<endl; } } void beststudent() //3.6 { cout<<"Student s nai-visoka uspevaemost."<<endl; CStudent temp; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if ((*itt).average() > temp.average()) temp = (*itt); temp.print(); } void sortaverage() //3.7 { sort(students.begin(),students.end(),CStudent()); } void sortasc() //3.8 { } void averageage() //3.9 { } }; int main() { CStudent p1("Ivan","9711156070","61360140"); CStudent p2("Petar","9703041020","61360127"); CStudent p3("Mihail","9708032540","61360134"); p1.add_st_tests(1,55); p1.add_st_tests(2,80); p1.add_st_tests(3,69); p2.add_st_tests(1,98); p2.add_st_tests(2,25); p2.add_st_tests(3,56); p3.add_st_tests(1,32); p3.add_st_tests(2,87); p3.add_st_tests(3,57); CGroup g1 ("SIT",1,1); g1.addstudent(p1); g1.addstudent(p2); g1.addstudent(p3); g1.averagetest(2); }  
      Имам малък проблем с програмата .Успешно се  Build -ва , не изкарва грешки .А като се Run - не ми изписва map set iterator not dereferencable  също така и standard c++ libraries out of range && 0 .  Може ли някой да помогне ? Благодаря предварително
       
       Ето го и условието :
       
      1. Да се дефинира абстрактен клас CPerson, с член данни име и ЕГН, освен необходимите методи, да се напишат и следните:
      абстрактен метод за печат
       
      метод, който връща възрастта на човека на база на ЕГН-то
       
      2. Да се дефинира клас CStudent наследник на CPerson, съхраняващ информацията за факултетен номер на студента и контейнер съхраняващ резултатите на студента от различни тестове (код на теста и получения брой точки, напр. (map<unsigned, unsigned> st_tests). Освен необходимите конструктори, методи и оператори (сред които е функцията за печат) да се добавят:
       
      метод, който връща средния брой точки получени от студента
       
      метод, който връща брой точки по код на тест, подаден като параметър
       
      3. Да се дефинира клас група студенти CGroup, съхраняващ информацията за специалност, курс, група и контейнер от студентите в нея (напр. vector<CStudent>). Освен необходимите методи, да се реализират и следните член функции:
       
      да се дефинира конструктор с параметър име на файл, съдържащ необходимата информация за запълване на контейнера
       
      изчислява и връща средния брой точки за тест, подаден като параметър
       
      връща списък от студенти (list<CStudent*>) със среден брой точки принадлежащи на интервал [a;b] (a,b - параметри)
       
      изчислява и връща броя на студентите със среден брой точки, по-голям от числото подадено като параметър
       
      изчислява и връща средния брой точки на студентите на възраст, подадена като параметър
       
      намира студента с най-висока успеваемост на тестовете
       
      сортира студентите по среден брой точки
       
      сортира тестовете в низходящ ред по среден брой точки, получени от студентите в групата
       
      изчислява средната възраст на студентите от групата
       
      4. Да се създадат няколко обекта от класа CGroup и се демонстрира работоспособността на методите му като се направят различни справки и съпоставки между тях (напр. коя специалност има по-висока средна успеваемост на тестовете, коя по-висока средна възраст, коя повече студенти получили точки над зададена стойност). Да има обработка на изключения на необходимите места.
    • от sa6o
      Не знаех как точно да кръстя заглавието на въпроса ми за това моля да ме извините. А сега към въпроса : на настолния ми компютър съм с TP Link адаптер (тип флашка) понеже рутера ми е много далеч и не е удобно да опъна кабел и да ги свържа. Та проблема е , че в началото като почнах да го ползвам нета си беше добре , от скоро почна много да пада и да намаля скоростта. Чудех се от какво е и не намирах проблема , реших да го сложа на друго USB и пак си почна да раобти супер. От 2 дни насам пак почна да бави нета на това USB и преди малко го смених на друго (имам 6 USB-та на кутията) , на другото USB си работи идеално сега. Не знам на какво се дължи това , нещо адаптера ли прецаква USB-тата или нещо друго се случва ? Да сега на 3-тото USB , на което съм го сложил отново си работи добре , но до кога ... Иска ми се да разбера от какво е проблема , а не само да менкам USB-тата.
    • от asdfj
      Привет.От доста време насам имам проблем при инсталирането на уиндоус 8 на Lenovog50.Закупен е с 8-цата и след това съм го преинсталирал няколко пъти с уиндоус 7. На диск тръгва и когато се покаже инсталацията да избера език и т.н. отказва и блокира клавиатурата и мишката,а в биоса работи и при 7-цата върви без проблем.Възможно ли е да е заключен към 8? Отчаян съм тъй като тази 7ца не върви добре и искам да си върна предишния.Другия ми въпрос е чрез флашка какви са настройките в биоса с UEFI/Legacy и как да подкарам флашката.
      Багодаря предварително.
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.