Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте, както някои знаят преди две седмици някъде си купих нов лаптоп, но преди една седмица му купих още една плочка RAM 1 gb ddr3 1066 Mhz. Е хубаво сложих си я без проблеми, но от както пусна ОС се появяват такива неща:

 

Публикувано изображение

 

или

 

 

Публикувано изображение

 

Видео: 

 

Timing-те са едни и същи и на двете плочки - http://i.imgur.com/xikYOYb.png

 

И това е навсякъде в ОС, не само в браузъра... махнах оригиналната плочка 2 гб от so-dimm a и на нея сложих едната плочка (новата 1 гб) и така лаптопа беше с 1 гб рам - нямаше никакви проблеми. После добавих и оригиналната плочка 2 гб, но този път на so-dimm B и проблема веднага се появи. Което доказва, че не е от плочките RAM, а от so-dimm b. Правех тестове на паметта, пусках Dell System Diagnostic (Нещо такова) от BIOS  и сканира всички компоненти и това отне общо над 1 час (сканирането). Преинсталирах, пробвах с други ОС - същото. Проблема е хардуерен, в това съм абсолютно сигурен. Мислех, че е нещо от BIOS, обнових до последната версия A26, пак не се оправя... Лаптопа все още е в гаранция към Kvant Сервиз, но тя сигурно се губи, когато се отвори лаптопа... Предложения какво може да е ? 

Редактирано от Greak (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На празна флашка, ползвай тази програма, за да претестваш паметите. Ако се окаже, че са ОК, може да пробваме други неща.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На празна флашка, ползвай тази програма, за да претестваш паметите. Ако се окаже, че са ОК, може да пробваме други неща.

 

 

Направих я флашката, сега ще буутна от нея и ще чакам.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На празна флашка, ползвай тази програма, за да претестваш паметите. Ако се окаже, че са ОК, може да пробваме други неща.

 

Не откри никакви грешки.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако програмата не е открила грешки и при Slot B, значи имаш проблем с видео чипа.

Пробвай следното:

Остави паметта, която знаеш, че със сигурност работи

пусни си програма, която товари GPU от рода на АТI tool или Furmark (не го препоръчвам за лаптоп)

Ако ти извади артефакти на default настрйки, значи си имаш повредено видео,

ако не, пак ще го мислим.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Колкото и тъпо да звучи - махни плочките и огледай слотовете / крачетата им и евентуално ги почисти - да не е попаднало нещо там преди монтажа, Имал съм такъв проблем навремето от замърсени слотове, макар че и колегата по-горе е прав, че такива артефакти може и да са от видеото - макар че ти казваш, че като махнеш паметта - ги няма ...

Редактирано от soulless.id (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако програмата не е открила грешки и при Slot B, значи имаш проблем с видео чипа.

Пробвай следното:

Остави паметта, която знаеш, че със сигурност работи

пусни си програма, която товари GPU от рода на АТI tool или Furmark (не го препоръчвам за лаптоп)

Ако ти извади артефакти на default настрйки, значи си имаш повредено видео,

ако не, пак ще го мислим.

 

 

Но и двете работят.. По отделно ги слагам на слот A и ги пълня докрай и си работят... Но ще пробвам. Но видеото ми е Intel GMA и не знам Ati tool дали ще помогне. Но ще пробвам.

 

 

Колкото и тъпо да звучи - махни плочките и огледай слотовете / крачетата им и евентуално ги почисти - да не е попаднало нещо там преди монтажа, Имал съм такъв проблем навремето от замърсени слотове, макар че и колегата по-горе е прав, че такива артефакти може и да са от видеото - макар че ти казваш, че като махнеш паметта - ги няма ...

 

Ами огледах ги, но не видях нищо... Утре на дневна светлина пак ще видя...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Но и двете работят.. По отделно ги слагам на слот A и ги пълня докрай и си работят..

A аз питам за slot B, oтделно ATI tool  е програмка, която работи на всякакви видеокарти, не се притеснявай.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

A аз питам за slot B, oтделно ATI tool  е програмка, която работи на всякакви видеокарти, не се притеснявай.

 

 

Значи да няма нищо на слот B ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

:) Напротив, провери дали паметите работят коректно на Slot B

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

:) Напротив, провери дали паметите работят коректно на Slot B

 

 

Ами написал съм го най-отгоре. :) И двете плочки не работят добре на слот B.  Докато и двете работят на A.

 

 

 

Всъщност е доста объркващо. А Furmark го пуснах на цял екран и още със пускането се появиха "артефактите". Да не говорим, че вървеше с 1 fps...

 

А това нормално ли е ? http://i.imgur.com/tIb9ACD.png

Редактирано от Greak (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте, както някои знаят преди две седмици някъде си купих нов лаптоп от Kvant Сервиз

 

оксиморон

 

От там ти е и проблема... Колко е нов? Колко е тестван? Имал ли е проблем? Според мен имаш проблем или с чипсета или паметта (слота)

 

Публикувано изображение

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

оксиморон

 

От там ти е и проблема

 

Вероятно е и това... Но какво да правя ?

 

 

 

оксиморон

Така се е получило. :D Иначе е нов за мен... :D

Редактирано от Greak (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

Ако ти извади артефакти на default настрйки, значи си имаш повредено видео,

 

 

Ами... Да... 

Редактирано от Greak (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Е чакай де, нали имаш 6 месеца гаранция,защо не го връщаш а го продаваш?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Е чакай де, нали имаш 6 месеца гаранция,защо не го връщаш а го продаваш?

 

 

Ами той е отварян ? В смисъл за да сложа рам паметта трябваше малко или много да го отворя. Гаранцията важи ли все още ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами завърти един телефон до сервиза и ги питай, но за лаптоп втора ръка е нормално да е отварян,а и проблема който имаш не е от отварянето,най-добре им звънни и кажи какъв е проблема ,пък те да ти кажат какво да правиш..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами завърти един телефон до сервиза и ги питай, но за лаптоп втора ръка е нормално да е отварян,а и проблема който имаш не е от отварянето,най-добре им звънни и кажи какъв е проблема ,пък те да ти кажат какво да правиш..

 

Ами ще звънна, но проблема е друг - гаранционния лист се води на името на предишния собственик и да не се получи объркване...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Така. Какво наложи да добавяш памет? Машината си е работела чудесно. Защо добави памет с различен обем пръчка? Не всички лаптопи понасят такава процедура. Това не е настолен компютър.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Колега. Форума не е място да си продаваш куфара!

 

Не се бях сетил, махнах линковете. А защо да е "куфар" ?

Редактирано от Greak (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не се бях сетил, махнах линковете. А защо да е куфар ?

Защото чантата за лаптопа е с подобна форма. Все пак отговори на въпроса относно нуждата си да добавяш памет и съобрази ли я с документацията на съответният модел?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Защото чантата за лаптопа е с подобна форма. Все пак отговори на въпроса относно нуждата си да добавяш памет и съобрази ли я с документацията на съответният модел?

 

Ами имам си нужда, мъчение е с 2 гб рам. Не че с 3 не е, но по-малко... И аз не намерих нищо, цял ден търсих в сайта на Dell...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Е добре де, има ли фрапиращи следи от това, че е отварян? Оправи го както си е бил в първоначално състояние и си говори с хората, тия 6 месеца не са малко, за какво да хвърляш тази гаранция на вятъра. А и какво пише в този гаранционен лист, при какви условия не се признава гаранция?

 

P.S. Иначе аз съм с 2 гб рам и ми стигат за всичко и Windows 7 и 8 подкарвам без никаккъв проблем, но това е друга тема.

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Е добре де, има ли фрапиращи следи от това, че е отварян? Оправи го както си е бил в първоначално състояние и си говори с хората, тия 6 месеца не са малко, за какво да хвърляш тази гаранция на вятъра. А и какво пише в този гаранционен лист, при какви условия не се признава гаранция?

 

Ето:

 

http://i.imgur.com/FuUYPth.jpg и http://i.imgur.com/Jumm2Ss.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Има ли как да познаят че си добавял памет? Според мен не..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от El Shaarawy92
      Имам един Dell Vostro 1000. Проблемът е, че просто не стартира. Стига до зареждането на Win 7,когато излизат четирите цвята (логото на Win)   и трябва да напише starting windows, но стига до там и се рестартира. Ако го накарам да спре да се рестартира, през менюто, в което се влиза с F8, ми излиза син екран и error  - 0x0000007b, ако пробвам safe mode - се рестартира след loading classpnp.sys. Не иска да буутва от флашка, пише media failure - check cable,  затова сложих харда на друг лаптоп и инсталирах там windows 7, като на него системата тръгна без проблем. Правих всички тестове, които има в системата и не откри грешки. BIOS-а е доста стар и няма опция за  бутане на UEFI/Legacy boot, имате ли някакви идеи?
    • от Недко
      Здравейте и честита ви нова година !

      Много пъти ми се случва този старичък лаптоп да не открива харддиска при стартиране,
      и да ми изписва съобщение с подобен смисъл върху черен екран.

      Забелязал съм, че се случва след огъване или друсване.

      Не съм го изпускал от високо, поне не е стигал до пода, а съм го подхващал навреме.

      Поправя се най-често след леко потупване в обратна посока на претърпяното "друсване",
      един или повече рестарта, а днес и няколко опита да го подкарам от live-флашка с Минт 13.
      (По-късна версия не понася)

      За първи път от live-Минт не се виждаше харддиска, и дяловете му с WindowsXP и Минт. 
      Обикновено се виждат като папки или иконки-харддиск,
      и се монтират автоматично след щракане върху иконките.

      Както и да е, след доста рестарти, редувани с потупване от всички страни,
      вече си намери диска и подкара наличния на него Минт.

      Току-що докато работеше, пак го обърнах от седнало положение на ляв ръб
      и екрана почерня.
      Изключих го от бутона и след няколко потупвания и 2-3 рестарта
      си намери диска, буутлоудъра и Минта и проработи нормално.

      Машинката е с донякъде гъвкав корпус и видимо се огъва като го местя и преобръщам.
      От 2-3 дни го слагам да седне върху един стол с извита седалка,
      на която корпусът леекичко "провисва", огъва се от тежестта си.

      Ползвам го почти само като монитор за почти статично гледане на снимки за рисуване на портрети и пейзажи,
      които увеличавам, намалявам, местя, превъртам и т.н.
      Рядко стои в обичайното положение "седнал" на гумените си крачета,
      най-често е на ляв ръб, на твърда равна подложка,
      заради вертикални портретни снимки,
      или виси в 2 примки от стари кабели.

      Въпросът ми е дали при така описаното поведение има шанс, аз, неспециалист в хардуера,
      да успея да отстраня проблема, чрез развинтване на винтчета, отваряне на корпуса,
      почистване на евентуално замърсяване, окисляване и пр. по някакви контактни пластини
      в съединенията на кабелите на харддиска ? (ако изобщо е на кабели, а не с по-директен контакт)
      Плитко ли е поставен харддискът 
      или е заровен под пластове платки и въздухопроводи ?
      Изобщо, дали наистина проблемът е в съединенията на кабелите,
      или е възможно да е другаде,
      примерно да не е по харддиска, а в друг възел, 
      или да е софтуерен ?
      Не е голям проблем да го занеса в сервиз.

      Предварително ви благодаря ?
    • от Кристиян_Колев
      Здравейте, отново се обръщам към вас за помощ, но този път за подробна информация за следната неизвестна дънна платка . Единственото което знам е че: 
      Dell SCI16-R13 A18 от ~98г. , също така някъде я срещнах и като "PWB 8803"
      Ето и снимки:
       
       
       
       
       
       

       
    • от pi4a7a
      Здравейте приготвил съм 1700+- лв. за лаптоп, ще се ползва за игри главно, ако ме сдобиете с добра машинка, приготвил съм половинка домашна
      Засега съм хванал на мушка това: https://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_VX5_591G-acer_aspire_vx5_591g_NH_GM2EX_019
    • от sabrispayki
      Здравейте,
      Искам да ми помогнете да си избера лаптоп за игри до 3000 ЛВ.
      След 1 месец ще си купя като се върна в България.
      В момента разгледах доста и съм между 3 модела.
      1. DELL Inspiron 7567 15.6" UHD, i7-7700HQ, RAM 16GB, 1TB HDD+128 GB SSD, GTX 1050Ti 4GB.   Модела е между 2600-2700 Лв.
      2. Лаптоп Acer Predator Helios 300 (NH.Q2BEX.012), четириядрен Kaby Lake Intel Core i7-7700HQ 2.8/3.8 GHz, 15.6" (39.62 cm) Full HD IPS Display & GF GTX 1060 6GB, (HDMI), 16GB DDR4, 1TB HDD & 128GB, 1x USB Type-C, Linux. Модела е около 2900 лева.
      3.  ALIENWARE 15 R3   -  3000 лв.
      Процесор: Intel Core I7 Skylake 6700HQ 4cores / 8 Threads X 2.5Ghz Up to 3.5Ghz (8mb cache)
      Видео карта: NVIDIA GeForce GTX 1060 - 6GB GDDR5
      Рам памет: 16GB DDR4L (2 x 8GB) 2633Mhz
      Хард диск: 1TB (1000GB) Sata 3 6Gbit/s 7200Rpm / 256GB M.2 NVMe SSD        
      Кои от тези лаптопи ще ми препоръчвате или нещо различно ? Очаквам отговорите ви !
      Благодаря Ви предварително !
       
       
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.