Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×

Препоръчан отговор


Публикувано изображение

Ракията е едно силно алкохолно питие, което присъства ежедневно на трапеза на българския народ. Тя може да бъде приготвена от разнообразни плодове, но най-често се използват грозде и сливи. 

В началото тя не е имала никакъв цвят, но днес с помощта на добавки тя се оцветява в жълтеникав или кафеникав цвят. Тя се използва за прием целогодишно през лятото се пие изстудена, а през зимния сезон се пие „греена“ ракийка, припомнят от bilka.info.

Ракията може да се използва и за борба с много болести, ето и някои от тях:

1. Бронхит – пригответе си домашен лек от ракия срещу заболяването и се избавете от него. Нужно е направите настойка, която включва 500 грама ракия, 10 добре счукани карамфила, 10 грама добре счукана медицинска дъвка, 5 грама боров терпентин, 5 грама нишадър. Приготвената отвара се оставя да престой от 8 до 10 дена и след това се прецежда. Приема се всяка сутрин по една супена лъжица поне 30 минути преди хранене.

2. Простуда – за да приготвите тази рецепта трябва да разтворите 30 грама камфор в 500 грама по-силна ракия. Нужно цялото тяло на болния да се разтрие със сместа преди да си легне и след около час е препоръчително да изпие една чаша чай от бъз или липа подправена с мед. Задължително след това се завива добре, и ако одеалата са вълнени ефекта ще е още по-добър, защото те ще помогнат болния да се изпоти добре.

3. Язва – тук трябва да накиснете 4 супени лъжици от цветовете на жълт кантарион в 1 литър гроздова ракия. След това трябва да изложите на слънце приготвената отвара и след седмица да я прецедите. Ще приемате от получената настойка по 1 ракиена чашка 3 пъти на ден 30 минути преди хранене. Препоръчва се и сутрин преди да сте закусили да приемате по 1 супена лъжица зехтин.

4. Киселини в стомаха – тук трябва да накиснете 150 грама боровинки, препоръчва се те да са сушени в 500 грама ракия. След това трябва да изложите получената настойка на слънце за 10 дни. След това просто приемайте по 1 ракиена чашка при нужда.

5. Подагра – разтворете 10 грама карамфил в 500 грама ракия и разбийте добре. Всяка вечер правете компрес с получената смес на засегнатото място, като го сменяте 3-4 пъти.

6. Ревматизъм и шипове – накиснете листа от репей в по-силна ракия и след 24 часа ги извадете и наложете на засегнатите места, като преди това ги намажете със свинска мас. Нужно е да направите компрес, като ги превържете с вълнен шал например. За да има ефект от лечението то се прилага в продължение на 1 седмица и след това има малка почивка. Можете да го продължите при нужда след почивката.

7. Болни стави – напълнете еднолитрова бутилка със смлени диви кестени и допълнете с ракия. Сложете получената смес за 30 дни на слънце и след това правете компрес с извлека.

8. При безплодие – тук има малко повече съставки, но те са лесно достъпни. Трябва да прибавите 300 грама ракия, 300 грама зехтин, 300 грама захар, по 10 грама от черен пипер, медицинска дъвка, счукани карамфили и канела. След това разбърквате добре всички съставки. Нужно е и двамата души да приемат по 1 супена лъжица от сместа всяка вечер.

9. Зъбобол – накиснете листа от тютюн в ракия и оставете лекът да престой 30 минути. Капете с капкомер в кухината на зъба няколко пъти на ден.

  • Харесва ми 8

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Така е, но се отнася за алкохолната напитката направена от хубави плодове (най-вече сливи), при която производителят не прекалява с захарта.

Наздраве ! :beer:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

У врачанско имаме следната приказка:

 

Всички болести са от нередовно пиене!

  • Харесва ми 5

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С две думи да се откажем от доказана медицина и да наблягаме на алкохола. Лекува всичко като почнем от мъка минем през болестите ...

Да се чудя да почвам ли да пия или да си стоя въздържател !

Май на комшията в съседния блок му се е родило дете ... да взема да отворя бутилката за негово здраве. Поводи винаги има ... а даже и е полезна преди всичко.

Ще се вдигнат продажбите на винпромите след прочита на подобни научни материали.

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А, то въздържанието не спасява непременно от ПТП-та. Имаш личен опит, ако не ме лъже паметта.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

У врачанско имаме следната приказка:

 

Всички болести са от нередовно пиене!

 

 

Един мой братовчед от с.Бутан врачанско твърдеше същото, пийваше си редовно, хапваше обилно и си отиде на 60 години след поредната трапеза. :D

 

Рецептите за лекарства на ракиена основа обаче са добри.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А, то въздържанието не спасява непременно от ПТП-та. Имаш личен опит, ако не ме лъже паметта.

Голяма врачка ще излезеш. Тъкмо разрешавам един подобен проблем сега в прокуратурата.Спирам на специално разрешено място за успоредно паркиране и маркировка отварям си вратата и един мотор се изсипа пред колата. Чупен лакет и се опитават да ме изкарат виновен. Закона в Бг е ясен. Неспазване на дистастанция и несъобразена скорост ама тук ще е грингото понеже е плащач ще е виновен. Мотора без документи от 14 години без номер и водача без каска. (гражданска отговорност ... това са екстри и не са необходими явно).Та застрахователната ми компания ми прати сега една дебела адвокатка и ще я видим какво ще се разбере с тия (цялата фамилия са тук баси). Но много впечатлени че съм го закарал в частна клиника на моя сметка.Баси да не ти идва на главата. Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Офф/Де да можех и числата от тотото да знам/

 

Но определено, преди да отвориш вратата след спиране, е задължително да погледнеш в огледалото за обратно виждане.

 

П.П. Кайсиевата ми, вече трета година кара, но е малко над литър останала само :( А е толкова прекрасна. Получи се перфектна, още при печенето.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

от греяната ракия става главобол после

:get out:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

от греяната ракия става главобол после

:get out:

 

За женския главобол не ми говори :nono: Ако не е той, ще сте в цикъл.... :get out: Знам ви всичките номера....

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За женския главобол не ми говори :nono: Ако не е той, ще сте в цикъл.... :get out: Знам ви всичките номера....

аз такъв немам уе, нема да ме слагаш под общ знаменател с другите женки моля моля дъ си имаме уваженийцету

 

говоря ти за шекера - нали се слага шекер за греяна ракия - е аз избягвам сичко де има шекер

после не моа си намеря кратуната щото

алнадъму

:D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ма то греяна се пие, по канче....не кат теби с бакъра......Мене що не ма боли глава, а :D

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ма то греяна се пие, по канче....не кат теби с бакъра......Мене що не ма боли глава, а :D

къв бакър аз обичам с юзче

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

къв бакър аз обичам с юзче

 

А държиш ли го на слънце, а?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А държиш ли го на слънце, а?

ко ? не

стоят на тъмну у механата ни на вилата

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ко ? не

стоят на тъмну у механата ни на вилата

 

Ко, ко? Пише у статията, че требва са държи по 30 дена и кусур на слънце....Аз па я държа у хладилника ракията и да ти кажа, много арна става ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ко, ко? Пише у статията, че требва са държи по 30 дена и кусур на слънце....Аз па я държа у хладилника ракията и да ти кажа, много арна става ;)

а аз рекох за юзчетата говориш

 

па аз още немам болни стави уе - пупу, па и 30 дена тя и у холодилника не мое издаяни толкоз

мани, не чети, не вАжи за нас

наздраве

:cheers:

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако искате да минем на наказания - продължавайте със спама.

Тук не е чат-стая !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За да не изляза спамер, ще ва светна за една рецепта. Та, в едно селце близо до Зарата, правят "илачлия ракия". Зимат един трилитров буркан и го пълнят2/3 със силна ракия-60-70 градуса и го заравят в градината. И като цъфне някоя билка, късат по някой гирлюк, изравят буркана, слагат гирлюка и пак го заравят. После като дойде времето на друга билка-пак така.....Става нещо, като прословутата "шведска горчивка", ама по мои и по впечатленията на други, заслужаващи доверие източници, е много по-ефективна и полезна....Да допълня, че да не стане некоя грешка....Като свършат билките, демек некъде към късна есен, буркана се изравя и ракията се прецежда. Сетне се слага в подходящи шишета и се пие по една глътка, три пъти на ден. Предизвиква леки газове, ама не е болка за умиране, а само за леко проветряване...

 

ПП Забравих най-важното :wub: За какво помага.....Взима се за проблеми с черва, шкембе, бял и черен джигер, помага също и за костни проблеми....Ако не страдате от подобни, не пречи да се пие профилактично....

Редактирано от Препикану мушкату (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ракията и без билки си е лековита. Един познат така вика: аз само с ракия се лекувам. Ако нещо няма ефект и още съм болен след 1-2 дена, удвоявам дозата. И така до пълно излекуване. После за поддържане на имунитета кара на тая доза- иначе болестта го повтаря!!!

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А с ракиени вестници да сте спали -

като настинехме баба ни разтриваше яко с ракия, после ни мажеше със свинска мас и накрая вестници отпред и отзад

плюс вълнен пуловер

и спи

 

Божкеее каква мъка беше, то сън няма само шумолиш цяла нощ

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А с ракиени вестници да сте спали -

като настинехме баба ни разтриваше яко с ракия, после ни мажеше със свинска мас и накрая вестници отпред и отзад

плюс вълнен пуловер

и спи

 

Божкеее каква мъка беше, то сън няма само шумолиш цяла нощ

Да, като малък и мен са ме лекували така. Само, че маста се маже върху вестника, дори се "посолва" със ситно стрит аспирин, който съответно се полепва по намазания с мас вестник, самия вестник се надупчва на доста места (не знам защо), после ти лепват така подготвени вестници на гърдите и гърба, увива се с някакъв плат за да не цапа дрехите и спиш като къпан. В началото шумоли известно време, после или заспиваш и не усещаш, или вестника явно омеква, но не шуми цяла нощ.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.