Премини към съдържанието
skalata_73

След калибриране на цвета на дисплея не се запаметяват настройките

Препоръчан отговор


Здравейте. ,,Проблема,, е следният.Както се подразбира и от заглавието на темата - след калибриране на дисплея от (Калибриране на цвят) не се запазват настройките.Губят се след рестарт ,или след включване на лаптопа след като е бил изключен.Възвръщат се първоначалните настройки (преди калибрирането)!

Какво правя аз...След като съм запаметил настройките след калибриране с нов профил ги задавам ето така

Публикувано изображениеЗадай профил по подразбиране...Затвори...След като направя това дисплея си е както аз искам-както съм го калибрирал,но след рестарт или включване пак трябва да повтарям тази стъпка-иначе си е както преди калибрацията!

Драйверите на видеокарта и прочее съм ги проверил-последните са. Някакви идеи от какво може да е този,,проблем,,и как да го отстраня?

Предварително благодаря...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвай да махнеш отметката на "използвай калибриране на дисплея" ,сложи пак този, който искаш за подразбиране и рестартирай.

Другият вариант е да изтриеш всички други профили и да оставиш само този.

Windows > System32 > Spool > Drivers > Color в тази папка са, но ги запази някъде, ако се наложи да ги върнеш.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвай да махнеш отметката на "използвай калибриране на дисплея" ,сложи пак този, който искаш за подразбиране и рестартирай.

Другият вариант е да изтриеш всички други профили и да оставиш само този.

Windows > System32 > Spool > Drivers > Color в тази папка са, но ги запази някъде, ако се наложи да ги върнеш.

По първия начин не става-ако махна тази отметка не ми е активен по долу профила (не ми дава да го избера)

Пробвах от папката на Windows...... да ,,изрежа,, другите профили (за да ги запазя някъде) но не ми позволява-изписва ми това...

Публикувано изображениеСъщото ако искам и да ги изтрия-не ми позволява!

А това разрешение от TrustedInstaller не знам от къде да го поискам!?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Лаптопът да не е с две видео карти.

С една е ! Преди да пусна темата пробвах какво ли не,вкл. от настройките на видеокартата евентуално,но не се справих.

Досега пробвах десетки начини и ниц....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Колега погледни в този форум.

Автора се е справил,като  махнал отметката на Enable Application settings Override. След това е рестартирал.

Предполагам това са намира в настройките на видеокартата.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

I had exactly the same problem. In my case problem was caused by "NVIDIA Display Driver Service", I just unchecked it using "msconfig" and problem solved. This service actually has nothing to do with video card primary functions, just some maintenance junk.

 

start > run > msconfig > startup > uncheck igfxpers.exe

 

 

това са други решения, от същия форум, който е посочил колегата отгоре

Редактирано от spielberg (преглед на промените)
  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Колега погледни в този форум.

Автора се е справил,като  махнал отметката на Enable Application settings Override. След това е рестартирал.

Предполагам това са намира в настройките на видеокартата.

 

I had exactly the same problem. In my case problem was caused by "NVIDIA Display Driver Service", I just unchecked it using "msconfig" and problem solved. This service actually has nothing to do with video card primary functions, just some maintenance junk.

 

start > run > msconfig > startup > uncheck igfxpers.exe

 

 

това са други решения, от същия форум, който е посочил колегата отгоре

Попрегледах и другия форум....Пробвах пак какво ли не. 

ieenso--тази опция не я намирам в настройките на видеокартата!

spielberg--oт това start>run.........стигам до тук и не ми става ясно кое тикче да премахна?-два шота направих,за да се вижда всичко...

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Първото решение- трябва да кликнеш предишния таб services и там търсиш NVIDIA Display Driver Service, тъй като са много сървисите има една отметка hide windows services -така ще я намериш по лесно.

 

Относно второто на стартъп при теб това нещо го няма и явно не е там проблема.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Първото решение- трябва да кликнеш предишния таб services и там търсиш NVIDIA Display Driver Service, тъй като са много сървисите има една отметка hide windows services -така ще я намериш по лесно.

 

Относно второто на стартъп при теб това нещо го няма и явно не е там проблема.

Има ето това.Според теб трябва да махна тикчето ли?

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

да обаче горе пише NVIDIA Display Driver Service не Helper

Ами точно такава няма! Има една за друга за Nvidiа

Публикувано изображениеДа пробвам ли с това от  горния шот,или не е същото и няма да стане?

Много ме съмнява,защото освен този нямам други проблеми,но да не би да липсва някой драйвер?

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

възможно е, може и да експериментираш да махнеш отметката да видиш какво ще стане, после пак може да ги включиш, но и мен ме съмнява да е точно този за 3д-ето.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Оффф .Изчетох всичко буква по пуква в,,онзи,, форум--и там има идентични шотове като тук моите-правя всичко както пише и е онагледено и там ----не става и не става...След рестарт всичко започва от начало! Сега ще пробвам и с махането на тези тикчета и ако не стане и така се отказвам-----засега де :)

Така....Махнах тикчето от NVIDIA Driver Helper Service и ,,проблема,, се оправи най-после :)

(Досега пробвах само с различните настройки)

Сега просто забелязах ,че когато цъкна с десен бутон на работния плот вече не ми излиза от менюто това за настройките на видеокартата--ми нали това забраних май.При това положение няма да мога да я донастройвам-евентуално! Не знам дали е правилно така,но този проблем със запаметяване на настройките на калибриранено така се оправи.Ако забележа нещо друго ще споделя,за да има какво да четат и други с моя проблем и да е в полза и на тях.

Благодаря много на ieenso и spielberg за отделеното време и за помощта.Лека вечер колеги :)

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.