Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×
PC doctor

Проблем със лаптоп Fujitsu Siemens AMILO Pro

Препоръчан отговор


Здравейте ! Въпросния лаптоп Fujitsu Siemens AMILO Pro - 3050 eq , показва някакви признаци на проблем с хардуера според мен . 

На лаптопа инсталирах Уиндоус 7 , преди това направих същото със Уиндоус XP . Машината е със 2 Гб рам и когато работи се държи добре на всяко ниво .

Проблема е е следния :

При стартиране въртят вентилаторите , харда върти , но индикатора за него  не мига  и  нищо на екрана .

След няколко опита машината стартира и работи нормално . Забелязваше се в БИОС че при опит да се избере каквато и да е опция от менютата,имаше моменти на забиване .

Свързах лаптопа към външен монитор когато дисплея не палеше , но всичко бе черен екран .

Когато все пак се стартира нормално всичко си работи , и на външен монитор и всички функции. Проверих харда - наред си е , няма лоши сектори , смених рам-та със доказано работеща такава . Префлашнах БИОС с последната версия посочена на сайта на марката за точния модел - ефект нямаше . Мисля си за повреда по чиповете или на чипсета , на БИОС-а , или видеокартата.

Ако някой е имал подобен проблем или пък желае да сподели свое виждане по въпроса за описаните проблеми , ще съм благодарен да сподели опит или мнение .

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Прилича на хардуерен проблем - някъде може би нещо окъсява или не прави добър контакт.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Прилича на хардуерен проблем - някъде може би нещо окъсява или не прави добър контакт.

Мислих по този въпрос и  свалях харда , махах безжичната карта , свалях рам-та , свалях записвачката , ефект нямаше . Само не съм свалял процесора и охлаждането . Пак след 10 опита примерно светваше дисплея , при следващ опит след изгасяне на машината , отново същия проблем .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мисля си за повреда по чиповете или на чипсета , на БИОС-а , или видеокартата.

 

Правилно мислисш, но е възможно да е отлепване.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ай стига глупости вече. Типични симптоми за умиращ видео чипсет. След известно време ще спре да стартира въобще, а това положение ще прогресира до посоченият момент. Все по-трудно ще се включва, а проблемът със спойките повредени ще се задълбочава от температурните амплитуди при работата с лаптопа.

Редактирано от simtech (преглед на промените)

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Определено проблем с видео чипа , колега свали си информацията от харда поне , защото лаптопа скоро време ще приключва според мен , както е казал и колегата simtech проблемните спойки ще се скапят. Успех 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Определено проблем с видео чипа , колега свали си информацията от харда поне , защото лаптопа скоро време ще приключва според мен , както е казал и колегата simtech проблемните спойки ще се скапят. Успех 

Харда е свален отдавна .

Благодаря за мненията  . Скоро ще се разбере точно какъв е проблема .

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.