Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

S0S

Заразен лаптоп Acer

Препоръчан отговор


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте,

 

Опасявам се, че вашия проблем не се дължи на зловреден софтуер и дори бих заложил, че не се дължи на софтуерен проблем (макар Windows-a да изглежда сериозно омазан).

По-скоро е хардуерен проблем....това се вижда ясно от Event Viewer логовете и грешките:

9.12.2013 г. 23:01:49, Error: atapi [11]  - The driver detected a controller error on DeviceIdeIdePort2.

8.12.2013 г. 16:45:26, Error: volsnap [14]  - The shadow copies of volume C: were aborted because of an IO failure on volume C:.

8.12.2013 г. 06:28:03, Error: Ntfs [55]  - The file system structure on the disk is corrupt and unusable. Please run the chkdsk utility on the volume C:.

8.12.2013 г. 15:15:39, Error: Microsoft-Windows-Kernel-General [6]  - An I/O operation initiated by the Registry failed unrecoverably.The Registry could not flush hive (file): '??C:UsersMimintuser.dat'.

 

 

Това е индикация за проблем с хардиска (ако проблема е в него ще се наложи смяна на хардиска), контролера на дъното (ако е от него ще се наложи смяна на дъното), прецакан кабел (ако е от него трябва да се смени) или грешни настройки в БИОС (относно IDE/SATA/AHCI режимите). Забавянето може да е причинено от лоши сектори, грешки във файловата система на диска, малко място на дяла на който е инсталирана Операционната Система - C: is FIXED (NTFS) - 40 GiB total, 6,889 GiB free. - това е доста малко място за системния дял и това се вижда от последната грешка цитирана от мен - тя е индикация за недостатъчен обем на SWAP файла - pagefile.sys отговорен за виртуалната памет) и не на последно място забавянето може да се е получило от повреден потребителски профил и за финал, ако хардиска е минал в PIO режим на работа вместо DMA. Лично аз съветвам да започнете с тестване на хардиска за грешки и проверка на S.M.A.R.T. статуса на устройството и настройките в БИОС и в какъв режим работи хардиска в Device Manager-a.

 

Да направим една проверка на файловата система:

 

Натиснете start => въведете в полето за търсене CMD => кликнете върху файла CMD.exe и изберете Run as administrator => напишете CMD.exe В конзолата  въведете командата:

chkdsk c: /x /f /r => натиснете Enter

 

Съгласете се с Y на диалоговия прозорец.

Рестартирайте компютъра и би трябвало проверката да започне.

След това вижте какви са били резултатите.

 

Рапорта от проверката ще намерите тук:

Start => в полето за търсене въведете eventvwr.msc => applications => събитие WinInit Event ID 1001

Kопирайте рапорта в следващия си пост.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.