Премини към съдържанието
Stunterrrrr

Инсталирана памет 4,00 (3.12 използваеми)

Препоръчан отговор


Отчита и двете платки по 2ГБ в биоса..Преди пишеше използваеми 2.75, сега обърна на 3.12. С лаптоп съм samsung np-p500. Видеото е вградено 256мб..но другите 500 къде са? Моля ако някой може да ми помогне или с клок да ги управя. Искам използваеми да са 4.00. В msconfig е отбелязано само процесора 2 ядра. меморито не е отбелязано..В биоса нямам опция ремап..Ако някой може и за биоса да ми помогне - флаш с по-нов(нямам батерия).

Благодаря предварително.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вероятността да е инсталирана х32 битова ОС е 98.9%. Знаете ли как да разберете как да проверите дали не е това проблема ? 

Редактирано от Накaтa (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

64 e ! 3 пъти преинсталирах....

Ето виж http://store.picbg.net/pubpic/8D/6C/7525d4cc151f8d6c.jpg

Редактирано от Stunterrrrr (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

64 e ! 3 пъти преинсталирах....

 Махни едната плочка и виж какво ще ти покаже. После сложи тази, а махни другата. Не е нужно да преинсталираш. Питай преди това. Може да имаш проблем с някоя от двете плочки.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами приятел виж и на двете показва 2 гб на снимката пише...


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами приятел виж и на двете показва 2 гб на снимката пише...

 

 

Това не е гаранция, че плочката функционира нормално.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

По отделно си ги изкарва както трябва - 1,87 използваема защото видеото ми е вградено. и двете са така..

Заедно пак 3,12 използваема...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

По отделно си ги изкарва както трябва - 1,87 използваема защото видеото ми е вградено. и двете са така..

Заедно пак 3,12 използваема...

 

 

А този Windows 7 x64 пробвал ли си го на други компютри ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Според мен имаш разминаване в паметите работят на различни тактови честоти и от там ти идва грешката!Кога си добавял 2та плочка памет ,защото ми се струва ,че е несъвместима?!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Какво е дъното и какво се вижда точно в BIOS? Стари дъна имаха лимит от 4GB адресно тотал, пък имаше и дънца, на които трябваше да се включи memory remap. Пусни един MEMTest 86+ и виж дали ще ти отчете и изцикли цялата памет.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Каквото и да пуска няма да му помогне - просто чипсета е стар.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Каквото и да пуска няма да му помогне - просто чипсета е стар.

Именно. Но не знаем какъв е чипсета в момента. Дадох го като предположение, но не виждам марка и модел на дъно никъде.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дънна платка Samsung R59P/R60P/R61P

Работил е с 6 ГБ РАМ!!!

Дънна платка Samsung R59P/R60P/R61P

Ето снимки от АИДА64..И на двете памети :

http://store.picbg.net/pubpic/56/D7/f0b61d06d88056d7.png Памет 1

http://store.picbg.net/pubpic/25/7E/63c7b95b02f8257e.png Памет 2 

Лаптопа ми е самсунг

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дънна платка Samsung R59P/R60P/R61P

Работил е с 6 ГБ РАМ!!!

Дънна платка Samsung R59P/R60P/R61P

Ето снимки от АИДА64..И на двете памети :

http://store.picbg.net/pubpic/56/D7/f0b61d06d88056d7.png Памет 1

http://store.picbg.net/pubpic/25/7E/63c7b95b02f8257e.png Памет 2 

Лаптопа ми е самсунг

Възможно е проблема да е заради различните тайминги и латенции. Също така е възможно видеокартата да ползва споделена памет от оперативната. Иначе от снимките си личи, че и двете памети се разпознават коректно и в пълен размер.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Видеото е настроено от биос 256 мб.Демек използваната памет не е 3.12 а 3.5 да кажа грубо...Ще го нося за флаш на биоса, че нямам батерия...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Отчита и двете платки по 2ГБ в биоса..Преди пишеше използваеми 2.75, сега обърна на 3.12. С лаптоп съм samsung np-p500. Видеото е вградено 256мб..но другите 500 къде са? Моля ако някой може да ми помогне или с клок да ги управя. Искам използваеми да са 4.00. В msconfig е отбелязано само процесора 2 ядра. меморито не е отбелязано..В биоса нямам опция ремап..Ако някой може и за биоса да ми помогне - флаш с по-нов(нямам батерия).

Благодаря предварително.

другите са в некадърно написания биос и с по нов няма да стане. а това че е станало от 2.75 на 3.12 е щото си минал от 32 битов лайняндоус на 64 битов. вграденото видео винаги ползва от тая рам, която се вижда от операционната система. да се виждат 4 гб няма да стане. тоя чипсет държи максимум - по 2гб на слот, не знам какви глупости пише по горе за 6гб. ако искаш повече рам за о.с. направи видеото да ползва по малко, то така или иначе пак ще си остане х1250 - тоест бавно вградено видео - даже и 64 мб рам са му много, но май това е минимума...

Възможно е проблема да е заради различните тайминги и латенции. Също така е възможно видеокартата да ползва споделена памет от оперативната. Иначе от снимките си личи, че и двете памети се разпознават коректно и в пълен размер.

аз като гледам снимките таймингите са еднакви. чипсета държи памет ddr2@533 (2x266)

Редактирано от the professor (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Автора на темата не казва нещо много съществено - кога е станало това "обръщане " от 2.75 на 3.12 . Това няма как да се случи от само себе си . Ако е при инсталация на 64 бит. значи всичко си е наред , няма как да му се показват използваеми 4.00 Гб . Акo не се показва обема рам във run -msconfig -boot -advanced options - maximum memory , проблема е или в скапано копие на Уиндоус,в повредена плочка рам , или в някой случай в БИОС ( след някакви настройки ) .Моя съвет е като начало автора на темата да влезе в БИОС , да върне настройките по подразбиране , след рестарта да погледне какво е положението . Да не бърза с префлаш и такива крайни неща . Ако положението е същото , да опита с други плочки рам и с преинсталация на ОС ,но друго копие .

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.