Бум 125 Докладвай публикувано 18 декември 2013 Здравейте ! Опитвам се да инсталирам Пакет трейсъра , всъщност успях, но след като го стартирам зарежда около 30 секунди и след това спира да зарежда и съответно не дава и признаци, че ще стартира.Порових се в гугъл и не знам дали съм разбрал, но мисля че става въпрос за ето този пакет : но след като се опитах да го инсталирам ми дава тази грешка. Някакви идеи ? Благодаря Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
capnemo 44514 Докладвай публикувано 18 декември 2013 Здравейте ! Опитвам се да инсталирам Пакет трейсъра , всъщност успях, но след като го стартирам зарежда около 30 секунди и след това спира да зарежда и съответно не дава и признаци, че ще стартира.Порових се в гугъл и не знам дали съм разбрал, но мисля че става въпрос за ето този пакет : но след като се опитах да го инсталирам ми дава тази грешка. Някакви идеи ? Благодаря Опитайте да потърсите libsgtk или нещо подобно. КОомандата е:sudo apt-cache search ..... 1 Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
tux 1642 Докладвай публикувано 18 декември 2013 Стартирай въпросния софтуер през терминала и подай грешката насам да погледнем. 1 Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Бум 125 Докладвай публикувано 18 декември 2013 (редактирано) Доста тъп въпрос , но как да го стартирам през терминала ? Опитайте да потърсите libsgtk или нещо подобно. Не намира нищо. Редактирано 18 декември 2013 от Бум (преглед на промените) Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
techmaniac 11275 Докладвай публикувано 18 декември 2013 Каква грешка ти дава програмата ? Я пробвай с : sudo apt-get install ia32-libs-multiarch 1 Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
capnemo 44514 Докладвай публикувано 18 декември 2013 Доста тъп въпрос , но как да го стартирам през терминала ? Не намира нищо.А как го инсталирахте? Пробвахте ли с apt-get install <packagename> 1 Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Бум 125 Докладвай публикувано 18 декември 2013 (редактирано) Инсталирах го по начин,който беше описан в някакъв форум, но преди на Убунту също съм го инсталирал по-този начин и нямаше проблеми със стартирането. Редактирано 18 декември 2013 от Бум (преглед на промените) Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
capnemo 44514 Докладвай публикувано 18 декември 2013 Инсталирах го по начин,който беше описан в някакъв форум, но преди на Убунту също съм го инсталирал по-този начин и нямаше проблеми със стартирането.Вие направихте ли си труда да прочетете какво ви пише в конзолата?Стартирайте всички команди със sudo отпред!!! 1 Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
techmaniac 11275 Докладвай публикувано 18 декември 2013 (редактирано) Явно има някакви счупени пакети. sudo apt-get install -f после един sudo apt-get update Накрая опитай отново да стартираш софтуера. Редактирано 18 декември 2013 от techmaniac (преглед на промените) Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Бум 125 Докладвай публикувано 18 декември 2013 Изпълних всичките команди, изтрих програмата и след като пробвах да инсталирам по на capnemo съвета : Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Бум 125 Докладвай публикувано 18 декември 2013 Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
capnemo 44514 Докладвай публикувано 18 декември 2013 Ето как се инсталира: http://www.ubuntubuzz.com/2011/05/installing-and-running-cisco-packet.html 1 Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Бум 125 Докладвай публикувано 18 декември 2013 Правя всичко както е описано, но проблемът си остава. Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
capnemo 44514 Докладвай публикувано 18 декември 2013 Правя всичко както е описано, но проблемът си остава.Стартирайте програмата от командна линия. АКо е бил деб пакет с командата:dpkg -L packetnameще получите (мисля, колегите да ме коригират) с файловете в пакета и така е откриете какво се стартира Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Бум 125 Докладвай публикувано 18 декември 2013 Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
capnemo 44514 Докладвай публикувано 18 декември 2013 Моля, научете се да четете!!! Аз написах друго, не това, което вие сте изпълнил!!! Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Бум 125 Докладвай публикувано 18 декември 2013 Извинявам се , но не разбирам точно какво се иска да направя ... Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
capnemo 44514 Докладвай публикувано 18 декември 2013 Извинявам се , но не разбирам точно какво се иска да направя ... Вижте по-горе как точно съм написал командата. И след това вижте как вие сте я изпълнил Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Бум 125 Докладвай публикувано 18 декември 2013 За това ли става въпрос или пак се изложих ? Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
capnemo 44514 Докладвай публикувано 18 декември 2013 За това ли става въпрос или пак се изложих ? Пак. По-горе уцелихте точното име на пакета. Моля погледнете точно какво съм написал, буква по буква, знак по знак. Защото ако не се научите да работите така под линукс в даден момент ще имате проблеми, които ще са неразрешими Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Бум 125 Докладвай публикувано 18 декември 2013 dpkg -L CPT6 изписвам го в директорията на файла, в хоум директорията , пише че пакетът не е инсталиран, а съм инсталирал програмата имам иконка на десктопа, при стартиране не тръгва. Инсталирах и библиотеката с sudo apt-get install ia32-libs-multiarch , пак същото. Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Бум 125 Докладвай публикувано 18 декември 2013 По някакъв начин, след 2 дена цъкане само заради тази програмка, в крайна сметка успях да я подкарам, но ръчно ето така : Само, че в търсачката след като я потърся не ми излиза и единствения начин за стартиране е този, който всъщност не ме устройва.Какво още трябва да се направи за да инсталирам напълно програмата ? Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
capnemo 44514 Докладвай публикувано 18 декември 2013 По някакъв начин, след 2 дена цъкане само заради тази програмка, в крайна сметка успях да я подкарам, но ръчно ето така : Само, че в търсачката след като я потърся не ми излиза и единствения начин за стартиране е този, който всъщност не ме устройва.Какво още трябва да се направи за да инсталирам напълно програмата ?Направете си шорткът на десктопа Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Бум 125 Докладвай публикувано 18 декември 2013 Но това ли е правилният начин за инсталация, когато инсталирам по другият начин ми излиза иконка в старт менюто, има ли команда която да завърши инсталацията тъй като сега сякаш просто съм разархивирал архива и стартирам. Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
capnemo 44514 Докладвай публикувано 18 декември 2013 Но това ли е правилният начин за инсталация, когато инсталирам по другият начин ми излиза иконка в старт менюто, има ли команда която да завърши инсталацията тъй като сега сякаш просто съм разархивирал архива и стартирам.Ако работи - да, какъв е проблема. Явно когато сте инсталирал предишния път е било със sudo (т.е. като root) Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове