Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×

Препоръчан отговор


Здравейте на всички. Незнам дали улучих с това заглавие, но проблема от днес е в червения сектор за мен и незнам точно как да се преборя с него. Та въпросния филм около този "котлон" днес достигна своята връхна точка, след като хвърлих 16 лева за термо паста и ефекта е нулев.

Та положението с този процесор е трагично. Може би от година-две насам постоянно прегрява. Като казвам постоянно имам предвид всеки ден. 100 градуса и се изключва сам. Проверен с еверест (незнам колко е правилна температурата.)  Пробвах почти всичко, което съм научил през годините работа с такива машини, но ефект нулев. Днес като ходих да купя нова термо паста се заговорих с продавача и той ми каза, че проблема е в охладителя. Но как това е възможно, като преди 2 години не гаснеше и ваобще нямаше такива проблеми. Попринцип винаги си е греел със дъното до към 70 градуса.  Пуснах стабилити тест на евереста и поне се промени малко положението. Със старата паста на 100% и пуснат климатик издържаше около 1:30 до 2 мин. (колкото и жалко да звучи), сега го докарва до 4-5 минути. В началото е стабилен около 2-3 мин до към 60 градуса, но в момента в който прескочи 60-те скача на 70-80-90 за секудни. Нещо не ми се връзва цялата тази работа. На изключен климатик работата е малко по добра,но в тази зима....

Също така и блуждае една мистерия в мислите ми, а именно възможно ли е проблемът да се появява от слабо захранване, защото преди 2 години смених захранване(350W китайско производство), а видеото е 9600GT, което попринцип изисква минимум 350. 

Надявам се да съм направил добро Intro към моя проблем и да можете да ми помогнете, защото вече ме подлудява (гледам си новините докато вечерям и той гасне представете си....)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Защо просто не си купиш нов охладител ? Нормално е старият ти да не охлажда толкова добре,защото от всичката тази работа се е напластил с мръсотия и вече не става за нищо.

Също така може да си подобриш въздушния поток на кутията,макар че не си казал каква е кутията и т.н.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Има един рисков вариант който може да опиташ ако някой колега не ти даде по добро предложение.

 

Предполагам че процесора е с капачка върху самия чип и между капачката и чипа трябва да има пак трябва да има термопроводимост, а щом е прегрявал толкова пъти дори и да е имало нещо там то вече се е изпекло. 

Така че махаш капачката на процесора като внимаваш да не откършиш чипа или някои друг елемент от печатната платка, чистиш чипа и капачката от вътре и нанасяш нова термо паста. Новата термо паста ще задържи достатъчно капачката върху чипа за да не падне. Слагаш в socket-а и мажеш върху капачката с паста и слагаш охладителя. Би трябвало да има доста положителен ефект, но гаранция ест. няма :)

 

Направи това в краен случай и много внимателно, ако не си сигурен във възможностите си потърси помощ от приятел или върви в сервиз :) 

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
........

:offtopic_s: Навреме сте се сетили да потърсите помощ, явно кутията е започнала да се топи...


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И отново ще дам същия съвет, както много пъти. Занесете компютъра на сервиз. Не се знае откъде е проблема с прегряването(проблем с охладител, вентилатор, неправилно сложена термопаста, проблем с напреженията и т.н). Освен това многократните прегрявания, може да са нанесли и други проблеми.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Защо просто не си купиш нов охладител ? Нормално е старият ти да не охлажда толкова добре,защото от всичката тази работа се е напластил с мръсотия и вече не става за нищо.

 

Щом според теб прегряването е от мръсотията между ребрата на охладителя, защо да купува нов, когато може просто да измие сегашният с топла вода?

Редактирано от programings (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Защото и без това стоковия охладител на AMD не струва... А един нов,който ще върши добра работа, може да се намери много лесно и бая евтино.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

има нещо което предполагам е причината :ако си ъпдеитнал биоса (което е вероятно ) понеже си тествал с еверест и ти е казало че е по-стар от 2 години :) си направил без да искаш една промяна в настройките(на БИОС-а) , от където е дошъл и проблема с прегряването на процесора - това е еднствената реялна причина за това прегряване ( БИОС-а )

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Залагам на паста между капачка и чип, без да се ангажирам категорично, захранването също е подозрително  :no-no:

Ако имаш познати с компютри и минимални хардуерни познания , виж дали някой може да ти даде процесор или захранване. 

Освен това една лека скептичност към процесор който се използва за "slow cooking", възможно е да има и поражения по процесора.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз имах подобен проблем със стария компютър и  накрая излезе чипсета.На какъв сокет е?Ако е 939 може да се разберем нещо ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И аз имах такъв проблем даже със същия процесор опитах какво ли не охлаждания, пасти(дори тази между капачката) ,захранвания и тн и накрая се указа просто от самия чип целия процесор беше дефектен.

 

Щастливия край беше ,че го продадох и си взех по-хубав

(продадох го като направих лимит на изпозлването на процесора до 50%(cpu usage limit) и така той стигаше 70-80 градуса и не изключваше колкото да го продам)   ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от eXXcal
      #include <iostream> #include <fstream> #include <map> #include <ctime> #include <string> #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <vector> #include <list> #include <iterator> #include <algorithm> #include <utility> #include <time.h> using namespace std; class CPerson { private: string name; string EGN; public: CPerson() { name=" "; EGN=" "; } CPerson(const string n, const string e) { name=n; EGN=e; } string getname()const { return name; } string getEGN()const { return EGN; } void setname(const string n) { name=n; } void setEGN(const string e) { EGN=e; } virtual void print() = 0; //1.1 int getAge() const //1.2 { int age; time_t currentTime; struct tm * ltm; time( &currentTime ); ltm= localtime( &currentTime ); int year = atoi(getEGN().substr(0, 2).c_str()); int month = atoi(getEGN().substr(2, 2).c_str()); int day = atoi(getEGN().substr(4, 2).c_str()); int cyear = 1900 + ltm->tm_year; int cmonth = 1 + ltm->tm_mon; int cday = 1 + ltm->tm_mday; age = cyear - (year + 1900); if (cmonth < month) age--; if (cmonth == month && cday < day) age--; return age; } }; class CStudent: public CPerson { private: string FN; map<int, int> st_tests; public: CStudent() { FN=" "; } CStudent(const string n) { FN=n; } CStudent(const string o, const string p, const string n):CPerson(o,p) { FN=n; } void setFN(const string n) { FN=n; } void setst_tests(map<int, int> m) { st_tests=m; } string getFN() const { return FN; } bool operator () (CStudent a, CStudent b) const { return a.average() < b.average(); } map<int, int> getst_tests() { return st_tests; } void print() { cout<<"Ime: "<<getname()<<endl; cout<<"EGN: "<<getEGN()<<endl; cout<<"FN: "<<getFN()<<endl; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { cout<<it->first<<" "<<it->second<<endl; it++; } } void add_st_tests(int a, int b) { map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { st_tests.insert(pair<int,int>(a,b)); } } double average() //2.1 { double sum=0; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); for (it=st_tests.begin();it!=st_tests.end();it++) sum+=it->second; if(st_tests.size()!=0) return sum/st_tests.size(); return -1; } int search(const int a) //2.2 { return st_tests.find(a)->second; } }; class CGroup { private: string spec; int kurs; int grupa; vector<CStudent> students; public: string getspec() const { return spec; } int getkurs() const { return kurs; } int getgrupa() const { return grupa; } vector<CStudent> getstudents() { return students; } void setstudents(vector<CStudent> a) { students=a; } void setspec(const string n) { spec=n; } void setkurs(const int n) { kurs=n; } void setgrupa(const int n) { grupa=n; } CGroup(const string s, const int k, const int g) { spec=s; kurs=k; grupa=g; } void addstudent(CStudent &a) { students.push_back(a); } /* int ReadFile() //3.1 { ifstream st; st.open("students.txt",ios::in); if(!st) { cout<<"Cannot open students.txt or file does not exist."<<endl; return 0; } string a, b, c; int d, e, i=0; if (st.is_open()) { do { st >> a >> b >> c; students[i].setname(a); students[i].setEGN(b); students[i].setFN(c); do { st >> d >> e; students[i].add_st_tests(d,e); }while(st.peek() != '\n' || st.peek() != '\r'); i++; }while(!st.eof()); } st.close(); }*/ double averagetest(int a) //3.2 { double sum=0; int br=0; vector<CStudent>::iterator itt; for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { map<int, int>::iterator it=(*itt).getst_tests().find(a); while(itt!=students.end()) sum+=it->second; br++; } cout<<sum/br; return sum/br; } list<CStudent> averageparam(const int a, const int b) //3.3 { list<CStudent> l; int i=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { if((*itt).average() >= a && (*itt).average() <= b) l.push_back(*itt); i++; } cout<<"List ot studenti sus sreden broi tochki mejdu "<<a<<" - "<<b<<endl; list<CStudent>::iterator it=l.begin(); for (it=l.begin();it!=l.end();it++) (*it).print(); return l; } int averageabove(const int a) //3.4 { int br=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if((*itt).average() > a) br++; cout<<"Broi studenti sus sreden broi tochki nad "<<a<<": "<<br<<endl; return br; } void averageage(const int a) //3.5 { cout<<"Sreden uspeh na "<<a<<" godishni studenti."<<endl; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { int b=(*itt).getAge(); if(a == b) cout<<(*itt).getname()<<" "<<(*itt).average()<<endl; } } void beststudent() //3.6 { cout<<"Student s nai-visoka uspevaemost."<<endl; CStudent temp; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if ((*itt).average() > temp.average()) temp = (*itt); temp.print(); } void sortaverage() //3.7 { sort(students.begin(),students.end(),CStudent()); } void sortasc() //3.8 { } void averageage() //3.9 { } }; int main() { CStudent p1("Ivan","9711156070","61360140"); CStudent p2("Petar","9703041020","61360127"); CStudent p3("Mihail","9708032540","61360134"); p1.add_st_tests(1,55); p1.add_st_tests(2,80); p1.add_st_tests(3,69); p2.add_st_tests(1,98); p2.add_st_tests(2,25); p2.add_st_tests(3,56); p3.add_st_tests(1,32); p3.add_st_tests(2,87); p3.add_st_tests(3,57); CGroup g1 ("SIT",1,1); g1.addstudent(p1); g1.addstudent(p2); g1.addstudent(p3); g1.averagetest(2); }  
      Имам малък проблем с програмата .Успешно се  Build -ва , не изкарва грешки .А като се Run - не ми изписва map set iterator not dereferencable  също така и standard c++ libraries out of range && 0 .  Може ли някой да помогне ? Благодаря предварително
       
       Ето го и условието :
       
      1. Да се дефинира абстрактен клас CPerson, с член данни име и ЕГН, освен необходимите методи, да се напишат и следните:
      абстрактен метод за печат
       
      метод, който връща възрастта на човека на база на ЕГН-то
       
      2. Да се дефинира клас CStudent наследник на CPerson, съхраняващ информацията за факултетен номер на студента и контейнер съхраняващ резултатите на студента от различни тестове (код на теста и получения брой точки, напр. (map<unsigned, unsigned> st_tests). Освен необходимите конструктори, методи и оператори (сред които е функцията за печат) да се добавят:
       
      метод, който връща средния брой точки получени от студента
       
      метод, който връща брой точки по код на тест, подаден като параметър
       
      3. Да се дефинира клас група студенти CGroup, съхраняващ информацията за специалност, курс, група и контейнер от студентите в нея (напр. vector<CStudent>). Освен необходимите методи, да се реализират и следните член функции:
       
      да се дефинира конструктор с параметър име на файл, съдържащ необходимата информация за запълване на контейнера
       
      изчислява и връща средния брой точки за тест, подаден като параметър
       
      връща списък от студенти (list<CStudent*>) със среден брой точки принадлежащи на интервал [a;b] (a,b - параметри)
       
      изчислява и връща броя на студентите със среден брой точки, по-голям от числото подадено като параметър
       
      изчислява и връща средния брой точки на студентите на възраст, подадена като параметър
       
      намира студента с най-висока успеваемост на тестовете
       
      сортира студентите по среден брой точки
       
      сортира тестовете в низходящ ред по среден брой точки, получени от студентите в групата
       
      изчислява средната възраст на студентите от групата
       
      4. Да се създадат няколко обекта от класа CGroup и се демонстрира работоспособността на методите му като се направят различни справки и съпоставки между тях (напр. коя специалност има по-висока средна успеваемост на тестовете, коя по-висока средна възраст, коя повече студенти получили точки над зададена стойност). Да има обработка на изключения на необходимите места.
    • от O.o o.O
      Здравейте на следната конфигурация и трябва рам и захранване, бихте ли ми предложили такива.
      CPU: I5-8400
      MB: GB b360 aorus gaming 3 WiFi
      RAM:
      HDD: 1TB HDD sedate baracuda
      Case: coolermaster masterbox 5 msi edition
      PSU:
      1• EVGA 550 B3 550w bronze
      2•Corsair VS series vs650 650w bronze
      3• или нещо по-добро в ценовия диапазон до 140лв
      GPU: 1060 6 gb EVGA SC 3/6gb (още не съм решил коя ще взема, но май ще е 6)
       
      Поздрави 
    • от asdfj
      Привет.От доста време насам имам проблем при инсталирането на уиндоус 8 на Lenovog50.Закупен е с 8-цата и след това съм го преинсталирал няколко пъти с уиндоус 7. На диск тръгва и когато се покаже инсталацията да избера език и т.н. отказва и блокира клавиатурата и мишката,а в биоса работи и при 7-цата върви без проблем.Възможно ли е да е заключен към 8? Отчаян съм тъй като тази 7ца не върви добре и искам да си върна предишния.Другия ми въпрос е чрез флашка какви са настройките в биоса с UEFI/Legacy и как да подкарам флашката.
      Багодаря предварително.
    • от Tixomir Katev Zizi
      Здравейте хора искам нещо да попитам ... тъй като преди около час взех едно компютърче и му сложих 2ри чисто нов хард диск и тръгнах да му слагам W7 ... при преинсталацията изтрих стария без да се искам а той беше с цялата ми информация....... и сега седя и умувам как да я върна тази информация с целия w7 или просто информацията като диск ..... един вид възтановяване на форматираният хард.... много ще съм ви благодарен ако има решение на този проблем   поздрави !!!
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.