Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

estario

Прекратяване на договор с Мтел при неизпълнение на условията

Препоръчан отговор


Здравейте,

Приятелката ми има договор с Мтел за 2 номера в мрежата на Loop. На 19.09.2013 подписва договор с тях за флашка с Интернет по тарифа "Мтел Мобилен Интернет М - 9,90 лв". Договърт е подписан в Хенди. Дотук всичко е добре, докато не идва първата сметка за телефон и се оказва, че са активирали услугата Мтел Мобилен Интернет М освен на флашката и на един от мобилните номерата.

Въпросът ми е мога ли да поискам на базата на тази еврейска "грешка" прекратяване на целия договор за 2та номера и флашката или в най-добрият случай мога да се надявам да спрат да таксуват за интернет поне мобилния номер. С какво мога да ги заплаша? Мисля като отида на разговора да направя аудиозапис за да ги стресирам. Къде може да се подаде жалба?

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

По закон в България никой не може да бъде записван, подслушван или фотографиран без неговото знание. Този запис не само, че няма никаква стойност и никоя институция няма да го вземе в предвид, ами могат и да те съдят за нарушаване на личното пространство и незаконно подслушване.Не го прави!!! Нищо добро за теб няма да излезне от подобно действие.Второ, прочети си договора. Вероятно някъде е отбелязано с малки букви и тогава ти/тя ще си виновен, че не е прочетено.Изчети много внимателно целият договор, буква по буква. От там се започва, за да знаеш имаш ли някакво право да се жалваш...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Обадете се на оператор в магазина няма смисъл да ходите да се оплаквате.

Грешката ви е била че сте подписали в Хенди известни са с номерата си.

 

В сайта им от доста време има възможност да поръчвате апарати, да правите промени по договори и т.н 

Защо ви трябваше точно в Хенди да се набутвате!?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ти първо прочети договора и виж какво си подписал.Те са много агресивни с предложенията.Понякога и аз се обърквам кога да кажа ДА и кога НЕ.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ако не го пише в договора тук може да се оплачеш,

И квоо! След 20-на дни, ако изобщо получи отговор - то в общия случаи отговора би гласял, че неуредените отношения по точка ? се уреждат в съда!!!


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ако не го пише в договора тук може да се оплачеш, жалба и копие на договора

Да си види договора...Много често се вкарва точка в договора, че услугата е пакетна, за да е на тази цена и ала бала. Те просто не ти казват. Ако го има и си подписал, и да ги съдиш, пак нищо няма да направиш, освен да платиш разноските по делото...Да започне с внимателно изчитане на договора!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В договорът конкретно е споменат номерът на флашката и нищо друго. Никъде не пише за конкретни цени и така нататък. Жените са жени. Просто хенди е било "най-близкото".

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В договорът конкретно е споменат номерът на флашката и нищо друго. 

 

Само си мислиш, че си прочел нещо! Чете се между точките и запетайките, малките текстове. Проверяват се звездичките. Договора се върти на 360*.

Къде шега, къде истина, но уви така стоят нещата. Ще трябва да прочетеш общите условия на оператора, общите условия за използване на конкретната услуга, както и разните анекси по договора. Сигурен съм , че нямаш и 1/2 от изброеното.

Ще се изумиш с колко неща си се съгласил полагайки подпис!!!!!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

аз лично съм получавал от тях съдействие за заблуждаваща реклама с/у голяма верига магазин

Заблуждава реклама е друго.Учил съм "Интелектуална собственост" и няма да повярваш всъщност какви глоби, в милиони се плащат за подобни заблуждаващи и подвеждащи РЕКЛАМИ.Но какво клиента е подписал, под какво си е положил подписа, това си е негов проблем и той е трябвало да чете... Това пък се учи по "Право". Също съм учил. И в университета и в училище...Ако в една от десетките точки в договора е вписано, че услугата е комплексна, че ако трябва активация на друга карта, че ако трябва да е така, както му таксуват. И Тоя отгоре не може да помогне!Друг пример, работил съм като Застраховател, в централното управление на компания, отдел, който никой няма да разбере, освен ако не се занимава с това, но основополагащ за една застрахователна компания. Всичко е в тези точки, тези запетаи, тези условия, под които се подписва клиента...И още един "позитивен" пример: КАТ, мобилни камери, превишена скорост. Ако МОБИЛНА, подчертавам МОБИЛНА камера на КАТ те уличи в превишена скорост, то това НЕ Е нарушение, веднага пада в съда, точно заради една грешно сложена запетая в закона :)п.с. Докато не се сетят да я редактират де :) Но реално не могат да те глобят за превишена скорост с мобилна камера.Всичко е в тези условия, точки, запетаи, всичко трябва да се чете от-до. Ако е подписал,ч е е съгласен, няма кой с какво да му помогне. Или по-точно на приятелката му :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В крайна сметка отидохме в офиса на Мтел при НДК. Обяснихме ситуацията, пусханме жалба и получихме уверение, че допълнително начислените пари ще бъдат върнати и услугата прекратена. Хората в Мтел бяха приятелски настроени и ни помогнаха с попълването на жалбата. Благодаря за отговорите и помощта.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.