Премини към съдържанието
eXpRess1on

Проблем с компютъра

Препоръчан отговор


Здравейте. Имам лаптоп HP ProBook 4530s от година и няколко месеца. 

 

От няколко дена имам проблем - компютъра ми загрява супер много и постоянно е с включен вентилатор на макс. Physical Memory ми стои на 40-50% постоянно и процесора на около 20%. Това е при положение, че не съм пуснал никакви програми. Веднага след рестарт (без да са заредени никакви програми) и дори по време на рестарт вентилатора си стои включен и се натоварва много. 

 

Искам да отбележа, че преди това стоях с по 3-4 включени браузера и допълнително програми и съм нямал подобни проблеми. Затова очевидно имам проблем и това не е причинено от това, че съм си включил браузера примерно.

 

За мен това е непонятно, въпреки че имам известен опит с компютрите. Знам как да се пазя от вируси по принцип и не вярвам да съм хванал. Въпреки това сканирах за вируси (използвам Avira като антивирусна) и не намери нищо зловредно. 

 

Някой има ли идея какъв може да е проблема и как мога да го оправя? Гледам да избягна преинсталация, защото съм инсталирал много програми + плугини за тях и ще ми отнеме 2 дена да ги инсталирам наново. 

 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Многото програми и техните плъгини бавят ОС, а и никога не можеш да бъдеш сигурен за вируси, но идва едно голямо питане - правена ли му е профилактика на този лаптоп. С една дума почистван ли е физически от вътре. Причини може да са най-общо две - хардуерна, а именно не добро охлаждане на машината, поради замърсяване вентилатора и съответно процесора си намаля „оборотите“, ако така мога да се изразя по-разбираемо. :)  Втората причина е софтуерна. Тя се дели на най-общо пак на две. Едната е прекалено многото програми с плъгини, които се стартират с ОС, много фрагментиран системен диск, неналично достатъчно свободно място на системния диск и ненужни други процеси, които се стартират с ОС, а те във фабричен Windows на лаптоп са прекалено много. Другата причина е някаква зараза!

 

Дай повече информация, за да може по-конкретно да ти се отговори.

 

Весели празници!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добре. Реших се да преинсталирам компютъра в крайна сметка. Проблема все още съществува... Това което ме интересува вече е защо Physical Memory ми стои на 20 30% дори 60%.. без да имам и 1 програма включена или тежък процес? Един вид ако ми е замърсен с прах компютъра, тази мемори отново ли би се вдигала така? 

 

Весели празници и от мен :)

Редактирано от eXpRess1on (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добре. Реших се да преинсталирам компютъра в крайна сметка. Проблема все още съществува... Това което ме интересува вече е защо Physical Memory ми стои на 20 30% дори 60%.. без да имам и 1 програма включена или тежък процес? Един вид ако ми е замърсен с прах компютъра, тази мемори отново ли би се вдигала така? 

 

Весели празници и от мен :)

 

20-30%, даже и повече, си заема windowsa. Нали и той си зарежда доста програмки в паметта. Зависи и колко ти е рам-а, т.е. колко реално са тези проценти. Погледни таск мениджъра и виж какви процеси са ти стартирани и колко памет заема всеки. Ако виждаш нещо съмнително, което да заема много памет - потърси инфо за този процес в гуглето.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

20-30%, даже и повече, си заема windowsa. Нали и той си зарежда доста програмки в паметта. Зависи и колко ти е рам-а, т.е. колко реално са тези проценти. Погледни таск мениджъра и виж какви процеси са ти стартирани и колко памет заема всеки. Ако виждаш нещо съмнително, което да заема много памет - потърси инфо за този процес в гуглето.

 

Забравил съм да спомена. Нямам никакви излишни процеси. Имам 8 гб рам и 30 40% за постоянно ползване ми се струва много при положение, че имам включени единствено хром и скайп. +това имам преинсталация на компютъра на няколко часа и за няколко програмки които си инсталирах едва ли съм качил някой вирус за да ми се случва отново този проблем. Дали има вероятност да не е софтуерен проблем а по-скоро нещо отвътре като запрашена част?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Забравил съм да спомена. Нямам никакви излишни процеси. Имам 8 гб рам и 30 40% за постоянно ползване ми се струва много при положение, че имам включени единствено хром и скайп. +това имам преинсталация на компютъра на няколко часа и за няколко програмки които си инсталирах едва ли съм качил някой вирус за да ми се случва отново този проблем. Дали има вероятност да не е софтуерен проблем а по-скоро нещо отвътре като запрашена част?

 

Не знам дали още го има проблема. От запрашена част или хардуерен проблем паметта не може да се заеме :) , но включване на вентилатора и работа на високи обороти, могат да се получат от задръстване  с прах. Възможно е след преинсталацията, ундоуса да е започнал да се ъпдейтва, а обикновено ъпдейтите са доста и от това да се товари машината известно време. Преглеждането на диспечера на задачите, както споменах и преди, ще покаже най-добре кой заема паметта и какво товари процесора.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от eXXcal
      #include <iostream> #include <fstream> #include <map> #include <ctime> #include <string> #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <vector> #include <list> #include <iterator> #include <algorithm> #include <utility> #include <time.h> using namespace std; class CPerson { private: string name; string EGN; public: CPerson() { name=" "; EGN=" "; } CPerson(const string n, const string e) { name=n; EGN=e; } string getname()const { return name; } string getEGN()const { return EGN; } void setname(const string n) { name=n; } void setEGN(const string e) { EGN=e; } virtual void print() = 0; //1.1 int getAge() const //1.2 { int age; time_t currentTime; struct tm * ltm; time( &currentTime ); ltm= localtime( &currentTime ); int year = atoi(getEGN().substr(0, 2).c_str()); int month = atoi(getEGN().substr(2, 2).c_str()); int day = atoi(getEGN().substr(4, 2).c_str()); int cyear = 1900 + ltm->tm_year; int cmonth = 1 + ltm->tm_mon; int cday = 1 + ltm->tm_mday; age = cyear - (year + 1900); if (cmonth < month) age--; if (cmonth == month && cday < day) age--; return age; } }; class CStudent: public CPerson { private: string FN; map<int, int> st_tests; public: CStudent() { FN=" "; } CStudent(const string n) { FN=n; } CStudent(const string o, const string p, const string n):CPerson(o,p) { FN=n; } void setFN(const string n) { FN=n; } void setst_tests(map<int, int> m) { st_tests=m; } string getFN() const { return FN; } bool operator () (CStudent a, CStudent b) const { return a.average() < b.average(); } map<int, int> getst_tests() { return st_tests; } void print() { cout<<"Ime: "<<getname()<<endl; cout<<"EGN: "<<getEGN()<<endl; cout<<"FN: "<<getFN()<<endl; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { cout<<it->first<<" "<<it->second<<endl; it++; } } void add_st_tests(int a, int b) { map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { st_tests.insert(pair<int,int>(a,b)); } } double average() //2.1 { double sum=0; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); for (it=st_tests.begin();it!=st_tests.end();it++) sum+=it->second; if(st_tests.size()!=0) return sum/st_tests.size(); return -1; } int search(const int a) //2.2 { return st_tests.find(a)->second; } }; class CGroup { private: string spec; int kurs; int grupa; vector<CStudent> students; public: string getspec() const { return spec; } int getkurs() const { return kurs; } int getgrupa() const { return grupa; } vector<CStudent> getstudents() { return students; } void setstudents(vector<CStudent> a) { students=a; } void setspec(const string n) { spec=n; } void setkurs(const int n) { kurs=n; } void setgrupa(const int n) { grupa=n; } CGroup(const string s, const int k, const int g) { spec=s; kurs=k; grupa=g; } void addstudent(CStudent &a) { students.push_back(a); } /* int ReadFile() //3.1 { ifstream st; st.open("students.txt",ios::in); if(!st) { cout<<"Cannot open students.txt or file does not exist."<<endl; return 0; } string a, b, c; int d, e, i=0; if (st.is_open()) { do { st >> a >> b >> c; students[i].setname(a); students[i].setEGN(b); students[i].setFN(c); do { st >> d >> e; students[i].add_st_tests(d,e); }while(st.peek() != '\n' || st.peek() != '\r'); i++; }while(!st.eof()); } st.close(); }*/ double averagetest(int a) //3.2 { double sum=0; int br=0; vector<CStudent>::iterator itt; for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { map<int, int>::iterator it=(*itt).getst_tests().find(a); while(itt!=students.end()) sum+=it->second; br++; } cout<<sum/br; return sum/br; } list<CStudent> averageparam(const int a, const int b) //3.3 { list<CStudent> l; int i=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { if((*itt).average() >= a && (*itt).average() <= b) l.push_back(*itt); i++; } cout<<"List ot studenti sus sreden broi tochki mejdu "<<a<<" - "<<b<<endl; list<CStudent>::iterator it=l.begin(); for (it=l.begin();it!=l.end();it++) (*it).print(); return l; } int averageabove(const int a) //3.4 { int br=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if((*itt).average() > a) br++; cout<<"Broi studenti sus sreden broi tochki nad "<<a<<": "<<br<<endl; return br; } void averageage(const int a) //3.5 { cout<<"Sreden uspeh na "<<a<<" godishni studenti."<<endl; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { int b=(*itt).getAge(); if(a == b) cout<<(*itt).getname()<<" "<<(*itt).average()<<endl; } } void beststudent() //3.6 { cout<<"Student s nai-visoka uspevaemost."<<endl; CStudent temp; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if ((*itt).average() > temp.average()) temp = (*itt); temp.print(); } void sortaverage() //3.7 { sort(students.begin(),students.end(),CStudent()); } void sortasc() //3.8 { } void averageage() //3.9 { } }; int main() { CStudent p1("Ivan","9711156070","61360140"); CStudent p2("Petar","9703041020","61360127"); CStudent p3("Mihail","9708032540","61360134"); p1.add_st_tests(1,55); p1.add_st_tests(2,80); p1.add_st_tests(3,69); p2.add_st_tests(1,98); p2.add_st_tests(2,25); p2.add_st_tests(3,56); p3.add_st_tests(1,32); p3.add_st_tests(2,87); p3.add_st_tests(3,57); CGroup g1 ("SIT",1,1); g1.addstudent(p1); g1.addstudent(p2); g1.addstudent(p3); g1.averagetest(2); }  
      Имам малък проблем с програмата .Успешно се  Build -ва , не изкарва грешки .А като се Run - не ми изписва map set iterator not dereferencable  също така и standard c++ libraries out of range && 0 .  Може ли някой да помогне ? Благодаря предварително
       
       Ето го и условието :
       
      1. Да се дефинира абстрактен клас CPerson, с член данни име и ЕГН, освен необходимите методи, да се напишат и следните:
      абстрактен метод за печат
       
      метод, който връща възрастта на човека на база на ЕГН-то
       
      2. Да се дефинира клас CStudent наследник на CPerson, съхраняващ информацията за факултетен номер на студента и контейнер съхраняващ резултатите на студента от различни тестове (код на теста и получения брой точки, напр. (map<unsigned, unsigned> st_tests). Освен необходимите конструктори, методи и оператори (сред които е функцията за печат) да се добавят:
       
      метод, който връща средния брой точки получени от студента
       
      метод, който връща брой точки по код на тест, подаден като параметър
       
      3. Да се дефинира клас група студенти CGroup, съхраняващ информацията за специалност, курс, група и контейнер от студентите в нея (напр. vector<CStudent>). Освен необходимите методи, да се реализират и следните член функции:
       
      да се дефинира конструктор с параметър име на файл, съдържащ необходимата информация за запълване на контейнера
       
      изчислява и връща средния брой точки за тест, подаден като параметър
       
      връща списък от студенти (list<CStudent*>) със среден брой точки принадлежащи на интервал [a;b] (a,b - параметри)
       
      изчислява и връща броя на студентите със среден брой точки, по-голям от числото подадено като параметър
       
      изчислява и връща средния брой точки на студентите на възраст, подадена като параметър
       
      намира студента с най-висока успеваемост на тестовете
       
      сортира студентите по среден брой точки
       
      сортира тестовете в низходящ ред по среден брой точки, получени от студентите в групата
       
      изчислява средната възраст на студентите от групата
       
      4. Да се създадат няколко обекта от класа CGroup и се демонстрира работоспособността на методите му като се направят различни справки и съпоставки между тях (напр. коя специалност има по-висока средна успеваемост на тестовете, коя по-висока средна възраст, коя повече студенти получили точки над зададена стойност). Да има обработка на изключения на необходимите места.
    • от asdfj
      Привет.От доста време насам имам проблем при инсталирането на уиндоус 8 на Lenovog50.Закупен е с 8-цата и след това съм го преинсталирал няколко пъти с уиндоус 7. На диск тръгва и когато се покаже инсталацията да избера език и т.н. отказва и блокира клавиатурата и мишката,а в биоса работи и при 7-цата върви без проблем.Възможно ли е да е заключен към 8? Отчаян съм тъй като тази 7ца не върви добре и искам да си върна предишния.Другия ми въпрос е чрез флашка какви са настройките в биоса с UEFI/Legacy и как да подкарам флашката.
      Багодаря предварително.
    • от Tixomir Katev Zizi
      Здравейте хора искам нещо да попитам ... тъй като преди около час взех едно компютърче и му сложих 2ри чисто нов хард диск и тръгнах да му слагам W7 ... при преинсталацията изтрих стария без да се искам а той беше с цялата ми информация....... и сега седя и умувам как да я върна тази информация с целия w7 или просто информацията като диск ..... един вид възтановяване на форматираният хард.... много ще съм ви благодарен ако има решение на този проблем   поздрави !!!
    • от даниел павелов
      Здравейте! Имам един проблем. След много разговори с майка ми се отказах от рисуването и сега се чудя с какво да следвам след 12-и клас, аз сега съм 11 - и клас. Дайте ми съвет. Търся някоя специалност, след завършването, на която да имам реализация и добро заплащане....
      По български съм добре
      По история брилянтен
      По английски живот и здраве ще държа изпит този септември за c1, но като цяло не ми вървят езиците
      По география съм добре.....
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.