Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

SvetlozarNS

Проблем с ново захранване

Препоръчан отговор


Здравейте.
 
За коледа си направих подарък и си взех нова видео карта и ново захранване. До сега не съм сменял захранване на компютър, но не предполагах, че ще срещна някакви трудности, но уви такива се появиха.
 
Ето няколко снимки на новото захранване и на sockets които има.
 
Ето и няколко снимки на старото / досегашното захранване:
 
Последно, ето и снимки на motherboard-а, като на първата съм маркирал с червено къде старото захранване беше закачено.
 
 
До колкото разбирам захранването трябва да е закачено за - CPU-то, Hard Drive-а, CD-ROM-a и самият Motherboard. Когато закачих новото захранване на същите месата където беше старото и се опитах да стартирам компютъра, вентилаторите се включват и CD-ROM-a се отваря и затваря, но на екрана на компютъра не се появява нищо. 
 
За да се уверя, че съм направил всичко както трябва, сложих старото захранване и всичко си заработи както трябва.
 
Информация за компютъра може да видите тук: http://www.engadget.com/products/dell/inspiron/570/specs/

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да разбирам ли ,че от вградено видео преминавате на дискретна видеокарта?Ако е така ,трябва да проверите : дали има нужда от допълнително захранване ;дали след поставянето и  равномерно влиза в слота ; разрешили ли сте я от БИОС .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря Ви за бързите отговори. При първоначалното слагане на новото захранване, сложих и видео картата която е ATI Sapphire 7790 и изисква да бъде прикачена директно към захранването, но след като видях, че не работи, махнах видео картата и оставих само новото захранване да видя дали проблема си остава. 

Като цяло лампичката на компютъра където е Power бутона има 2 мод-а. Ако свети бяло, всички компоненти на pc-то са се заредили успешно и всичко след това е най-вероятно софтуер бъг, а ако свети оранжево, компютъра не е успял да мине през зареждането на компонентите. Лампичката свети оранжево с новият power supply, но когато върна стария, светва бяло и OS-a се зарежда.

 

Гледах в нет-а специално за този модел PSU понеже е препоръчан за моя модел Dell и не видях никой да има проблем.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Погледнете на страницата на съпорта . Няма логика  да не работи при положение че всички кабели са включени.Убедете се че всички куплунзи са на точното място и че са добре вкарани.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Бях чел някъде, че при захранванията на DELL подреждането на пинчетата със съответното напрежение нa 20 пиновия ATX кабел не е същото като при захранванията на останалите не-DELL компютри. 

Сравни реда на цветовете на 20-24 пиновия кабелна старото и новото захранване, за всеки случай ей така просто да се убедиш че не е това причината.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Разгледах още в Интернет и гледах следното видео 

където се слага малко по нов модел PSU, но на същата фирма върху моят модел компютър. Направих всичко 1 към 1 , но пак не тръгна, за това се обадих на Support-a и се оказа, че най-вероятно самото захранване е дефектно и трябва да го върна за да получа ново.

 

Благодаря на всички които се опитаха да ми помогнат в темата. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.