Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте, днес си купих рутер - TP-Link , модел:TL-WR740N и си го сложих и настроих. Всичко е точно хващам си интернет с лаптопа, но се появи проблем, че настолния компютър не може да се свърже и не знам къде е проблема. Кабелите са свързани правилно , настройките на рутера са както трябва. Остава че проблема е в компютъра. Свързвам се чрез PPPoE. Написах си паролата и потребителското име на доставчика и не иска да установи връзка. Пише: Връзка чрез WAN Miniport (PPPOE)... и до там.. След определено време ми показва грешка 651..А ако махна кабела от рутера и го сложа в ПЦ-то се свързва както трябва...Ако може някой да помогне.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Кой е доставчика? Предполагам заключват по мак и трябва да клонираш мака на компютъра си.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте, днес си купих рутер - TP-Link , модел:TL-WR740N и си го сложих и настроих. Всичко е точно хващам си интернет с лаптопа, но се появи проблем, че настолния компютър не може да се свърже и не знам къде е проблема. Кабелите са свързани правилно , настройките на рутера са както трябва. Остава че проблема е в компютъра. Свързвам се чрез PPPoE. Написах си паролата и потребителското име на доставчика и не иска да установи връзка. Пише: Връзка чрез WAN Miniport (PPPOE)... и до там.. След определено време ми показва грешка 651..А ако махна кабела от рутера и го сложа в ПЦ-то се свързва както трябва...Ако може някой да помогне.

Маршрутизатора се настройватой да прави PPPoE връзката, а машините зад него само да получават ИП-та динамично. Вие в момента се опитвате да го ползвате като комутатор

Кой е доставчика? Предполагам заключват по мак и трябва да клонираш мака на компютъра си.

ЧОвека се опитва да направи PPPoE от компютъра, какъв доставчик, какъв МАК

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ок , може ли малко помощ тогава от къде да бутна настройките?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Провери си протокола на мрежовата карта TCP-IP - не е включен :)

 

Публикувано изображение

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ок , може ли малко помощ тогава от къде да бутна настройките?

1. какво сте настройвал в маршрутизатора

2. задайте компютъра да получава динамично ИП адрес и вижте какво ще стане

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нещо не мога да се справя. Говорих с един приятел, той е на същия интернет доставчик и го попитах. Той ми каза че като си взел рутер и на него му дало същия проблем , безжично хваща, но с кабел не става, и се обадил на доставчика му , дошли и му го оправили. Мисля и аз така да направя.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.