Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×

Препоръчан отговор


Добър вечер! Не знам дали този е правилният раздел, но ми трябва помощ. Имам настонел компютър и преносим, на настолния тегля с 6 MB (близо 7), но когато тегля през преносимия компютър скоростта едва стига 1.2 МБ. След това почва постепенно да пада и се губи интернет връзката. Програмта която използвам е utorrent.Please help me! :)

Редактирано от Иван(: (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добър вечер! Не знам дали този е правилният раздел, но ми трябва помощ. Имам настонел компютър и преносим, на настолния тегля с 6 MB (близо 7), но когато тегля през преносимия компютър скоростта едва стига 1.2 МБ. След това почва постепенно да пада и се губи интернет връзката. Програмта която използвам е utorrent.Please help me! :)

Лаптопа безжична връзка ли ползва? И ограничил ли сте броя на връзките на торент клиента?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Лаптопа безжична връзка ли ползва? И ограничил ли сте броя на връзките на торент клиента?

Да на безжична връзка е. Това не го разбрах. ;д

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да на безжична връзка е. Това не го разбрах. ;д

Тогава е нормално скоростта ви да е по-ниска, особено ако ползвате G стандарта и/или канала е натоварен

Торент клиентите имат настройки с които можете да ограничите скорости, брой връзки и т.н. Има специална тема за вашата програма, намерете я из форума и я прегледайте

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тогава е нормално скоростта ви да е по-ниска, особено ако ползвате G стандарта и/или канала е натоварен

Торент клиентите имат настройки с които можете да ограничите скорости, брой връзки и т.н. Има специална тема за вашата програма, намерете я из форума и я прегледайте.

Знам, че е нормално просто го споменах. Но, защо спира интернет връзката?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Знам, че е нормално просто го споменах. Но, защо спира интернет връзката?

Предполагам торент клиента е проблема, написах ви по-горе какво да направите

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Предполагам торент клиента е проблема, написах ви по-горе какво да направите

Пробвах няколко торент клиента и същата работа. Няма никакви ограничения..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвах няколко торент клиента и същата работа. Няма никакви ограничения..

Вие трябва да го конфигурирате!!!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте ! При нормални обстоятелства торент клиента си работи добре без каквито и да са настройки . Ако при самата инсталация на програмата (utorrent) , не е пипал нищо по настройки , то тогава  да изтрие всички пуснати торенти който е заредил , да пусне само един за ново сваляне . Ако проблема е същия , то съм близо до мисълта че има проблем с интернет връзката по-скоро , от колкото с програмата .

Автора на темата да каже с този лаптоп само при теглене ли има проблем с връзката или и за друго му бави и т.н . Да види състоянието на връзката ( не се знае каква ОС използва ), но да види елементарното нещо - при отворен браузър и заредена примерно страница от Калдата , какви са стойностите за получени и изпратени пакети. Да не се окаже че разликата е нищожна , та дори получените да са по-малко от изпратените .

 

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте ! При нормални обстоятелства торент клиента си работи добре без каквито и да са настройки . Ако при самата инсталация на програмата (utorrent) , не е пипал нищо по настройки , то тогава  да изтрие всички пуснати торенти който е заредил , да пусне само един за ново сваляне . Ако проблема е същия , то съм близо до мисълта че има проблем с интернет връзката по-скоро , от колкото с програмата .

Автора на темата да каже с този лаптоп само при теглене ли има проблем с връзката или и за друго му бави и т.н . Да види състоянието на връзката ( не се знае каква ОС използва ), но да види елементарното нещо - при отворен браузър и заредена примерно страница от Калдата , какви са стойностите за получени и изпратени пакети. Да не се окаже че разликата е нищожна , та дори получените да са по-малко от изпратените .

 

Публикувано изображениеБез име.png

Здравейте и на Вас! Изтрих всички торенти и почнах да свалям нов, но пак същата работа. Стигна до 5 % и постепенно почна да пада скоростта, и интернет връзката прекъсна.. Използвам Windows 8.1 Pro. Интернета спира само когато тегля, инак няма проблем. 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте ! При нормални обстоятелства торент клиента си работи добре без каквито и да са настройки . Ако при самата инсталация на програмата (utorrent) , не е пипал нищо по настройки , то тогава  да изтрие всички пуснати торенти който е заредил , да пусне само един за ново сваляне . Ако проблема е същия , то съм близо до мисълта че има проблем с интернет връзката по-скоро , от колкото с програмата .

Автора на темата да каже с този лаптоп само при теглене ли има проблем с връзката или и за друго му бави и т.н . Да види състоянието на връзката ( не се знае каква ОС използва ), но да види елементарното нещо - при отворен браузър и заредена примерно страница от Калдата , какви са стойностите за получени и изпратени пакети. Да не се окаже че разликата е нищожна , та дори получените да са по-малко от изпратените .

 

Публикувано изображениеБез име.png

Здравейте и на Вас! Изтрих всички торенти и почнах да свалям нов, но пак същата работа. Стигна до 5 % и постепенно почна да пада скоростта, и интернет връзката прекъсна.. Използвам Windows 8.1 Pro. Интернета спира само когато тегля, инак няма проблем. 

post-339288-0-32966700-1388493514_thumb.

 

post-339288-0-34332000-1388493812_thumb.

Редактирано от Иван(: (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте и на Вас! Изтрих всички торенти и почнах да свалям нов, но пак същата работа. Стигна до 5 % и постепенно почна да пада скоростта, и интернет връзката прекъсна.. Използвам Windows 8.1 Pro. Интернета спира само когато тегля, инак няма проблем.

Хайде сега се върнете на това, което аз ви казах и ограничете скоростта на теглене, качване, както и броя на връзките на вашия торент клиент!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хайде сега се върнете на това, което аз ви казах и ограничете скоростта на теглене, качване, както и броя на връзките на вашия торент клиент!

Ограничих ги и пак същата работа.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ограничих ги и пак същата работа.

На какви стойности? И прочетохте ли темата, която ви препоръчах?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На какви стойности? И прочетохте ли темата, която ви препоръчах?

На 5000 kb/s и пак същата работа. И не, не можах да намеря тази тема..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На 5000 kb/s и пак същата работа. И не, не можах да намеря тази тема..

На първата страница на раздела за проблеми с програми: http://www.kaldata.com/forums/topic/154640-%C2%B5torrent-%D0%B2%D1%8A%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8-%D0%B8-%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B0/

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нищо не намерих за моят проблем..

Прочетете темата и вижте как да ограничите броя на връзките

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробва ли клиент различен от Юторент - например QbitTorrent?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробва ли клиент различен от Юторент - например QbitTorrent?

Пробвах няколко и пак същата работа. Сега съм пуснал един торент и всичко върви добре, не спира нета и скоростта е добра!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Проблема в тази ситуация според мен се дължи на самата интернет връзка . Както е видно от снимките на състоянието , които е показал автора . При обикновено браузване или гледане на някой клип , връзката покрива тези изисквания . Когато се стигне до сваляне чрез торент клиент , връзката постепенно намалява и изчезва поради малкото количество получени пакети . С времето ( минута - две ) стойността в разликата се увеличава поради и обратната връзка през торент клиента ) . Това продължава докато получените пакети тотално намалеят или се спре получаването им за сметка на изпратените и ...... интернет спира .

Както съм показал в предния си пост , връзката за да е добра , трябва да представлява това което е видно на моята снимка , близко , или поне минимално получените пакети да са повече от изпратените .

Съвета ми към автора на темата е да се обади на доставчика си на интернет , да се провери връзката до рутера . Ако тя е добра , то тогава на място да дойде техник или човек който разбира  и да оправи тези неща . Докато това не влезе в норми , проблем винаги ще има , без значение какви торент клиенти ще се използват .

Успех желая .

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Проблема в тази ситуация според мен се дължи на самата интернет връзка . Както е видно от снимките на състоянието , които е показал автора . При обикновено браузване или гледане на някой клип , връзката покрива тези изисквания . Когато се стигне до сваляне чрез торент клиент , връзката постепенно намалява и изчезва поради малкото количество получени пакети . С времето ( минута - две ) стойността в разликата се увеличава поради и обратната връзка през торент клиента ) . Това продължава докато получените пакети тотално намалеят или се спре получаването им за сметка на изпратените и ...... интернет спира .

Както съм показал в предния си пост , връзката за да е добра , трябва да представлява това което е видно на моята снимка , близко , или поне минимално получените пакети да са повече от изпратените .

Съвета ми към автора на темата е да се обади на доставчика си на интернет , да се провери връзката до рутера . Ако тя е добра , то тогава на място да дойде техник или човек който разбира  и да оправи тези неща . Докато това не влезе в норми , проблем винаги ще има , без значение какви торент клиенти ще се използват .

Успех желая .

Като се обадя на тия нещастници от blizoo, какво да им кажа? "Здравейте, искам да проверя дали връзката до рутера е добра." - Така ли? :D

Редактирано от Иван(: (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Обаждаш се и казваш че желаеш да ти се направи проверка на връзката . Ако пък и рутера е техен ,още повече си си в правото да искаш проверка и самото устройство и връзката след него на място .

То както беше написал един колега тук преди време " От Близу бягай далече " , ама нейсе . Викай ги , не ги жали .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от udobenliedivana
      Здравейте, хора!
      Сглобих си чисто нова конфигурация наскоро и 1-2 седмици след това започна едно странно жужене откъм захранването и видеокартата. След дълго разучване вече съм сигурен, че става дума за "coil whine" на захранването, което е Cooler Master MasterWatt 550.
      Със сигурност ще изпратя захранването обратно, понеже е в гаранция.
      Въпросът ми е - някой имал ли е такъв проблем и зачитат ли го изобщо за "проблем" родните сервизи?
       
      CPU: AMD Ryzen 3 2200G 3.5 GHz
      Дъно: MSI A320M Gaming Pro
      GPU: Palit GeForce GTX 1050 2GB
      Памет: 8GB Kingston 2400MHz (2x4GB)
      Захранване: Cooler Master MasterWatt 550W
      Охлаждане: Cooler Master MasterLiquid ML120 и 4 вентилатора Cooler Master MasterFan Pro
      HDD: Seagate Barracuda 1TB
      SSD: NVMe Adata SX600 XPG 128GB
       
    • от eXXcal
      #include <iostream> #include <fstream> #include <map> #include <ctime> #include <string> #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <vector> #include <list> #include <iterator> #include <algorithm> #include <utility> #include <time.h> using namespace std; class CPerson { private: string name; string EGN; public: CPerson() { name=" "; EGN=" "; } CPerson(const string n, const string e) { name=n; EGN=e; } string getname()const { return name; } string getEGN()const { return EGN; } void setname(const string n) { name=n; } void setEGN(const string e) { EGN=e; } virtual void print() = 0; //1.1 int getAge() const //1.2 { int age; time_t currentTime; struct tm * ltm; time( &currentTime ); ltm= localtime( &currentTime ); int year = atoi(getEGN().substr(0, 2).c_str()); int month = atoi(getEGN().substr(2, 2).c_str()); int day = atoi(getEGN().substr(4, 2).c_str()); int cyear = 1900 + ltm->tm_year; int cmonth = 1 + ltm->tm_mon; int cday = 1 + ltm->tm_mday; age = cyear - (year + 1900); if (cmonth < month) age--; if (cmonth == month && cday < day) age--; return age; } }; class CStudent: public CPerson { private: string FN; map<int, int> st_tests; public: CStudent() { FN=" "; } CStudent(const string n) { FN=n; } CStudent(const string o, const string p, const string n):CPerson(o,p) { FN=n; } void setFN(const string n) { FN=n; } void setst_tests(map<int, int> m) { st_tests=m; } string getFN() const { return FN; } bool operator () (CStudent a, CStudent b) const { return a.average() < b.average(); } map<int, int> getst_tests() { return st_tests; } void print() { cout<<"Ime: "<<getname()<<endl; cout<<"EGN: "<<getEGN()<<endl; cout<<"FN: "<<getFN()<<endl; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { cout<<it->first<<" "<<it->second<<endl; it++; } } void add_st_tests(int a, int b) { map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { st_tests.insert(pair<int,int>(a,b)); } } double average() //2.1 { double sum=0; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); for (it=st_tests.begin();it!=st_tests.end();it++) sum+=it->second; if(st_tests.size()!=0) return sum/st_tests.size(); return -1; } int search(const int a) //2.2 { return st_tests.find(a)->second; } }; class CGroup { private: string spec; int kurs; int grupa; vector<CStudent> students; public: string getspec() const { return spec; } int getkurs() const { return kurs; } int getgrupa() const { return grupa; } vector<CStudent> getstudents() { return students; } void setstudents(vector<CStudent> a) { students=a; } void setspec(const string n) { spec=n; } void setkurs(const int n) { kurs=n; } void setgrupa(const int n) { grupa=n; } CGroup(const string s, const int k, const int g) { spec=s; kurs=k; grupa=g; } void addstudent(CStudent &a) { students.push_back(a); } /* int ReadFile() //3.1 { ifstream st; st.open("students.txt",ios::in); if(!st) { cout<<"Cannot open students.txt or file does not exist."<<endl; return 0; } string a, b, c; int d, e, i=0; if (st.is_open()) { do { st >> a >> b >> c; students[i].setname(a); students[i].setEGN(b); students[i].setFN(c); do { st >> d >> e; students[i].add_st_tests(d,e); }while(st.peek() != '\n' || st.peek() != '\r'); i++; }while(!st.eof()); } st.close(); }*/ double averagetest(int a) //3.2 { double sum=0; int br=0; vector<CStudent>::iterator itt; for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { map<int, int>::iterator it=(*itt).getst_tests().find(a); while(itt!=students.end()) sum+=it->second; br++; } cout<<sum/br; return sum/br; } list<CStudent> averageparam(const int a, const int b) //3.3 { list<CStudent> l; int i=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { if((*itt).average() >= a && (*itt).average() <= b) l.push_back(*itt); i++; } cout<<"List ot studenti sus sreden broi tochki mejdu "<<a<<" - "<<b<<endl; list<CStudent>::iterator it=l.begin(); for (it=l.begin();it!=l.end();it++) (*it).print(); return l; } int averageabove(const int a) //3.4 { int br=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if((*itt).average() > a) br++; cout<<"Broi studenti sus sreden broi tochki nad "<<a<<": "<<br<<endl; return br; } void averageage(const int a) //3.5 { cout<<"Sreden uspeh na "<<a<<" godishni studenti."<<endl; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { int b=(*itt).getAge(); if(a == b) cout<<(*itt).getname()<<" "<<(*itt).average()<<endl; } } void beststudent() //3.6 { cout<<"Student s nai-visoka uspevaemost."<<endl; CStudent temp; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if ((*itt).average() > temp.average()) temp = (*itt); temp.print(); } void sortaverage() //3.7 { sort(students.begin(),students.end(),CStudent()); } void sortasc() //3.8 { } void averageage() //3.9 { } }; int main() { CStudent p1("Ivan","9711156070","61360140"); CStudent p2("Petar","9703041020","61360127"); CStudent p3("Mihail","9708032540","61360134"); p1.add_st_tests(1,55); p1.add_st_tests(2,80); p1.add_st_tests(3,69); p2.add_st_tests(1,98); p2.add_st_tests(2,25); p2.add_st_tests(3,56); p3.add_st_tests(1,32); p3.add_st_tests(2,87); p3.add_st_tests(3,57); CGroup g1 ("SIT",1,1); g1.addstudent(p1); g1.addstudent(p2); g1.addstudent(p3); g1.averagetest(2); }  
      Имам малък проблем с програмата .Успешно се  Build -ва , не изкарва грешки .А като се Run - не ми изписва map set iterator not dereferencable  също така и standard c++ libraries out of range && 0 .  Може ли някой да помогне ? Благодаря предварително
       
       Ето го и условието :
       
      1. Да се дефинира абстрактен клас CPerson, с член данни име и ЕГН, освен необходимите методи, да се напишат и следните:
      абстрактен метод за печат
       
      метод, който връща възрастта на човека на база на ЕГН-то
       
      2. Да се дефинира клас CStudent наследник на CPerson, съхраняващ информацията за факултетен номер на студента и контейнер съхраняващ резултатите на студента от различни тестове (код на теста и получения брой точки, напр. (map<unsigned, unsigned> st_tests). Освен необходимите конструктори, методи и оператори (сред които е функцията за печат) да се добавят:
       
      метод, който връща средния брой точки получени от студента
       
      метод, който връща брой точки по код на тест, подаден като параметър
       
      3. Да се дефинира клас група студенти CGroup, съхраняващ информацията за специалност, курс, група и контейнер от студентите в нея (напр. vector<CStudent>). Освен необходимите методи, да се реализират и следните член функции:
       
      да се дефинира конструктор с параметър име на файл, съдържащ необходимата информация за запълване на контейнера
       
      изчислява и връща средния брой точки за тест, подаден като параметър
       
      връща списък от студенти (list<CStudent*>) със среден брой точки принадлежащи на интервал [a;b] (a,b - параметри)
       
      изчислява и връща броя на студентите със среден брой точки, по-голям от числото подадено като параметър
       
      изчислява и връща средния брой точки на студентите на възраст, подадена като параметър
       
      намира студента с най-висока успеваемост на тестовете
       
      сортира студентите по среден брой точки
       
      сортира тестовете в низходящ ред по среден брой точки, получени от студентите в групата
       
      изчислява средната възраст на студентите от групата
       
      4. Да се създадат няколко обекта от класа CGroup и се демонстрира работоспособността на методите му като се направят различни справки и съпоставки между тях (напр. коя специалност има по-висока средна успеваемост на тестовете, коя по-висока средна възраст, коя повече студенти получили точки над зададена стойност). Да има обработка на изключения на необходимите места.
    • от asdfj
      Привет.От доста време насам имам проблем при инсталирането на уиндоус 8 на Lenovog50.Закупен е с 8-цата и след това съм го преинсталирал няколко пъти с уиндоус 7. На диск тръгва и когато се покаже инсталацията да избера език и т.н. отказва и блокира клавиатурата и мишката,а в биоса работи и при 7-цата върви без проблем.Възможно ли е да е заключен към 8? Отчаян съм тъй като тази 7ца не върви добре и искам да си върна предишния.Другия ми въпрос е чрез флашка какви са настройките в биоса с UEFI/Legacy и как да подкарам флашката.
      Багодаря предварително.
    • от Tixomir Katev Zizi
      Здравейте хора искам нещо да попитам ... тъй като преди около час взех едно компютърче и му сложих 2ри чисто нов хард диск и тръгнах да му слагам W7 ... при преинсталацията изтрих стария без да се искам а той беше с цялата ми информация....... и сега седя и умувам как да я върна тази информация с целия w7 или просто информацията като диск ..... един вид възтановяване на форматираният хард.... много ще съм ви благодарен ако има решение на този проблем   поздрави !!!
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.