Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

И. Димитров

Само 2,61 ГБ от РАМ паметта е използваема

Препоръчан отговор


Само 2,61 ГБ от РАМ паметта е използваема. Операционната система е 64 битова, както и процесора, Уин 8. Лап топа е нов, какво ще ме посъветвате? Как да процедирам? 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Понеже не си написал какъв е лаптопа, предполага се, че имаш вградено видео, което използва остатъка от паметта.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Разликата идва от паметта, която се заделя за работа на ОС, както и за вградения видео контролер. Възможно е през BIOS да зададеш по-малко памет да се заделя за видеото, но по-добре не го пипай.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Каквото трябва на системата тя си го е заделила и конфигурирала . Всякакви настройки на тези параметри от БИОС, направени от човек без познания в голям процент от случаите довежда до проблеми , къде по- малки ,къде по-големи.

Съвети към автора от мен

1.Никога е пипай това което ти е "тъмна материя " .

2.Не следвай съвети на някой си еди кой си , просто защото ги е дал в този , онзи или N-ти форум .

3.На чисто нова машина , с грамотно инсталирани ОС , драйвери и необходими програми , настройки не се правят без познания .

4.Всяко "ровене " без реален проблем на каквото и да е ниво на системата ( хардуер или софтуер ) е неоправдано и нежелателно

5.Използването на програми за оптимизация да се ограничат до минимум , и само след точното изучаване на възможностите им . Универс програми който да карат машините да "летят " с 2-3 клика няма .

 

Успех и поздрави от мен !


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.