Премини към съдържанието
TvTunercho

Проблем с ТВТунер(няма звук)

Препоръчан отговор


Здравейте значи моя Проблем е следния подариха ми ПЦ и имаше в него ТВ тунер но нямаше никакви дискове с драйвери или каквото и да било някак си успях да го пусна имам картина но нямам звук на никой канал.Ето скрийн с коя програма го пуснах http://tvtuner.hit.bg/Tuner.jpg прочетох една тема от този форум за Проблем с звука при някои програми там видях скриинове с настойки настеройвах го както е там и нищо и само да отбележа ,че драйвери не съм слагал ако някой знае от къде мога да зема за тоя Тунер Драйвери да постне директен Линк ще съм му благодарен много ;) Това ми е болката ;) надявам се някой да ми помогне :wors:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Здравейте значи моя Проблем е следния подариха ми ПЦ и имаше в него ТВ тунер но нямаше никакви дискове с драйвери или каквото и да било някак си успях да го пусна имам картина но нямам звук на никой канал.Ето скрийн с коя програма го пуснах http://tvtuner.hit.bg/Tuner.jpg прочетох една тема от този форум за Проблем с звука при някои програми там видях скриинове с настойки настеройвах го както е там и нищо и само да отбележа ,че драйвери не съм слагал ако някой знае от къде мога да зема за тоя Тунер Драйвери да постне директен Линк ще съм му благодарен много ;) Това ми е болката ;) надявам се някой да ми помогне :wors:

http://support.packardbell.com/de/item/ind...&ppn=PB14102712

Пробвай тези,дано да станат.Успех. А и забравих,за звука пробвай в настройките на FLY2000TV да сложиш всичко на ауто.При мен така се оправи звука.В настройките на видео избери регион България и пак всички системи да са на ауто.

Редактирано от todornb (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря за Драйверите сичко мисля че е 6 от към тях но пак няма звук ето мойте настройки ако може да ми кажете кое да промена и кое не.балгодаря

http://tvtuner.hit.bg/audio.jpg

http://tvtuner.hit.bg/hard.kpg.jpg

http://tvtuner.hit.bg/int.jpg

http://tvtuner.hit.bg/tvchanels.jpg

http://tvtuner.hit.bg/video.jpg

http://tvtuner.hit.bg/hard.kpg.jpg

а това ми изписва като пускам програмата

http://tvtuner.hit.bg/Warning.jpg

Моля помогнете :angry:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сега,казвам ти как са моите настройки,но незнам при теб дали ще проработят.Отиваш на ТВ чанълс и там където си избрал Cable има земно кълбо,кликваш и си избираш регион България.После отиваш в дясно на Аудио и избираш Ауто.След това отдоло кликваш на Auto scan channels и в прозореца някъде горе в дясно избираш Аутодетект и на Аъдио пак да е на ауто.В ляво горе си избираш да ти взема сигнал от кабелната.Даваш му сканиране и би трябвало да стане.А онова съобщение за грешката се маха като отидеш на настройките за видео и сменяш от бутончето Color space.Пробай да сменяш опциите и ще стане.Надявам се да съм помогнал.:angry:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря за помоща направих всичко както си описал но не стана нищо а и нямам Ауто за зува нито в началото нито и в скана където е http://tvtuner.hit.bg/noAuto.jpg

Ще помоля отново някой ако може да помогне да го направи ще съм му Благодарен много :angry:

Редактирано от TvTunercho (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=44835

===========================================

Пробвай тука има много подробни обяснения.

Моята програма е FLY tv 2000 rc2.При нея менютата за аудио са малко по различни.Съжалявам че не можах да помогна.Ако не си се оправил до утре ще ти дам ника си в Skype ,ще ми звъннеш и ще го оправим.Че и аз много зор съм видял с тея тунери.Успех

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Защо изобщо ползваш тази бъгъва програма,има толкова други по-добри.Например защо не пробваш с WinDVR 3 лесна с приятен интефейс програма

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А аудио кабела свързан ли е както трябва?

Повечето евтини аналогови тунери( да не вземе да се окаже, че всички) не предават звука по PCI шината и с тях връви един кабел, който свързва audio out( lineout) на картата с line in на звуковата карта. Ако този кабел е откачен, липсва или е свързан неправилно, ясно защо нямаш звук.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

@lastcyrol,май ще се окаже че всички :) .Въпросът принципно трябва да е решен с едно кабелче,което свързва вътрешно тунера с Aux на саундкартата.

@TvTunercho,на Audio разджуркай опцията под "Audio Sources" - Audio Mixer.

Нещо от рода на Aux е много вероятно да ти свърши работа.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

LINE-IN за звуков вход и трябва да има звук

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички

А аудио кабела свързан ли е както трябва?

Повечето евтини аналогови тунери( да не вземе да се окаже, че всички) не предават звука по PCI шината и с тях връви един кабел, който свързва audio out( lineout) на картата с line in на звуковата карта. Ако този кабел е откачен, липсва или е свързан неправилно, ясно защо нямаш звук.

Това беше Проблема не ми беше свързан кабела с Звуковата карта понеже тя не е вградена а в отделен слот и всичко си тръгна както трябва имам си звук картина но след като изгасих програмата и пак я пуснах ми излезна това и вече няма картина sad.gif

http://tvtuner.hit.bg/Warn.jpg

Моля помогнете отново :)

Едит: в настройките за видео от опцията Color Space на YUY2 и се появи картина но като дам Фул скрийн картината Сече sad.gif и затова го слагам на RGB23 и не сече толкова някой да знае от какво ми сече така и само да спомена че ако го сложа на YUY2 extended mode ми изписва това

http://tvtuner.hit.bg/warnche.jpg

Редактирано от TvTunercho (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами да:настройките за Full screen mode трябва да са 720х576 PAL а не NTSC и изобщо където срещнеш из настройките PAL и NTSC всичко трябва да е на PAL

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

`здраво аз със моя ал ин уондър на ати от 97-ма какви свирепи битки съм водил щот тръгва само с 98-ца уин -го пуснах на хп с ВЕЛИКИЯТ УИНАМП - това е алфа и омега за тв тунерите -свали си само тв плъгина -0.3мб е сканираи си каналите ЗВУКА РАБОТИ И С ШИНА И С АУКСА сапмо виж миксера да няма отметки за звука в таскбара

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.