манол 10 Докладвай публикувано 5 януари 2014 (редактирано) Имаме в апатамента този климатик RYN50E3V1B/FTYN50FV1B от малко повече от 3 години.Днес видях,че външното тяло е силно обледено и при работа се тресе на стойката.За пръв път от толкова време безпроблемна работа го забелязвам това тресене,а навън дори не е студено -1/0+1 градуса.Преди години се е справял и при -22(беше февруари 2011 мисля).Работи на 6-ти етаж и над нас има още 7 етажа(13 етажа) и непрекъснато по външното тяло има всевъзможни боклуци изхвърлени отгоре. Има ли повод за притеснение или като се разскрежи ще спре тремора? П.С.Климатика го изчислиха за работа в свързани с междинна врата хол 19 кв.м и кухня 16 кв.м при височина 2.65 м. Редактирано 5 януари 2014 от манол (преглед на промените) Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Емил Костов 11432 Докладвай публикувано 5 януари 2014 Така или иначе е хубаво да се направи профилактика. Не е нормално при това време да се обледи цялото тяло. Може и фреона да се за смяна или допълвяане. Извикайте си специалист. Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Iliq Kova4ev 0 Докладвай публикувано 2 февруари 2014 Проверете дали се върти свободно перката на външното тяло. Шумът може да е породен от попднало парче лед в перката. Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
манол 10 Докладвай публикувано 2 февруари 2017 За да не отварям нова тема... Тази вечер върху климатика падна огромно парче лед и го изкриви,включително и предната решетка. В същото тяло се монтират и по-нови модели,които виждам всеки ден по улиците. Доколко е поправимо? Може ли да има скрити наранявания по външното тяло,които отвътре немога да видя? Аз съм на 6-ти етаж(от 13),над нас има още три климатика.Подозирам,че след размразяване на дълговременно изключен климатик от етажите над нашия е паднало въпросното огромно парче лед,трясъка дори ни събуди(компютъра не беше изключен). Мога ли да търся отговорност за заплащане на щетите,след като установя откъде е паднало? Препоръчайте ми как да го пазя от бъдещи удари.Над прозореца под който е монтиран климатика има алуминиев перваз,но го виждам отвън и нямаше сняг/лед върху него. Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове