Премини към съдържанието
KiriL Cox

Волен Сидеров отново забъркан в хулиганска проява.

Препоръчан отговор


Схватки в облаците 2: Волен Сидеров в сблъсък на варненското летище

 

Публикувано изображение

 

 

Прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител във връзка с вчерашните сблъсъци на летище Варна, инициирани от лидера на АТАКА Волен Сидеров и свитата му. Преценката дали ще бъде поискана имунитета на Сидеров ще бъде направена от Софийска градска прокуратура. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова на свикана днес пресконференция.

С действията си държавното обвинение се опитва да излезе от ролята на пасивен наблюдател, която имаше до този момент по отношение на Сидеров.

По информация на "Дневник", инцидентът е започнал по време на вечерния полет от София до Варна, като Сидеров се е разхождал по пътеката между седалките и е притеснявал стюардесите, като се е опитвал да влиза в контакт с екипажа. Това е провокиралo френският дипломат Стефани Дюмортие, директор на Аlliance Française във Варна, която също е пътувала в самолета, да му направи забележка. Сидеров е избухнал и е поискал тя да се легитимира. Това е накарало Димитър Бахнев, който по-късно е бил набит, да я защити. Започнала е схватка още на борда на самолета, която е продължила в автобуса, който отвежда пътниците към терминала на летището.

Председателят на парламентарната комисия за борба с корупцията (а до скоро и на парламентарната етика) Волен Сидеров пътувал в бизнес класа с шестима мъже и три жени, сред които са били депутатите Десислав Чуколов (който има опит в сблъсъците и обиждането на полицаи) и Деница Гаджева (навремето проектоснаха на Сидеров).

Прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че в резултат на сблъсъка с Волен Сидеров и групата му са пострадали двама човека – Бахнев и полицейски служител. До момента са били разпитани 22 свидетели, сред които обаче не са пътувалите депутати от "АТАКА" (които в момента бушуват пред сградата на варненската областна управа), били са освидетелствани двамата пострадали, назначени са две експертизи и разпознаване. "На този етап досъдебното производство е образувано срещу неизвестен извършител," коментира Арнаудова.

Един от пътниците в самолета, 30-годишен варненец, се възмутил от поведението на Сидеров и му направил забележка. Спорът между двамата продължил в автобуса. Пътникът нарекъл Сидеров "простак", след като депутатът му се нахвърлил. Когато скандалът се разгорещил, шофьорът на автобуса натиснал авариен бутон, пристигнали служители по сигурността на летището и успели да разтърват групата на Сидеров, която се нахвърлила върху младежа. След това пътниците от "АТАКА" слезли от автобуса, преминали през терминала, взели си багажа и излезли на паркинга. Там скандалът се възобновил, тъй като спътниците на Сидеров започнали да карат останалите пътници, снимали кавгата с телефоните си, да трият записите. На този етап досъдебното производство е за две престъпления - хулиганство и причиняване на лека телесна повреда, заяви Румяна Арнаудова. В хода на разследването, което продължава, са разпитани 22-ма свидетели, но нито един от пътувалите депутати.

От думите на Арнаудова не стана ясно защо при това положение Волен Сидеров не е бил задържан за 24 часа по реда на Закона за МВР, каквото правомощие има полицията, независимо от имунитета му. В същото време по инициатива на главния прокурор Сотир Цацаров за инцидента във Варна са били определени днес трима (3) наблюдаващи прокурори и седем (7) полицаи.

Това не е първият инцидент с лидера на "АТАКА". В началото на 2010 г. той беше задържан за кратко на летището във Франкфурт след полет с "Луфтханза", защото е буйствал на борда на самолета. И тогава Сидеров отрече за инцидента, но после се извини на екипажа за поведението си.
 
От думите на прокурор Арнаудова не стана ясно дали Сидеров ще е обект на експертиза. Повторението на инциденти в самолети повдига въпроса дали в случая не става дума за "въздушна агресия" (air rage), термин, който се използва, за да опише агресивното поведение на пътници по време на самолетни полети. През последните години тези случаи стават все по-чести. Една трета от изследваните инциденти, включващи въздушна агресия, се свързват с употреба на алкохол, друга една трета - с никотинова абстиненция. Причината за останалите е психично заболяване, според статията Air rage: Implications for forensic psychiatry, публикувана в American Journal of Forensic Psychiatry.

В същото време обаче хулиганските изцепки на лидера на АТАКА не са изолирано явление. През март 2013 г. Сидеров (тогава без да има имунитет) се опита да нахълта на заседание на служебният кабинет ,като счупи вратата на Министерски съвет, но от това не последва нищо. Сблъсъци между Сидеров и протестиращи имаше и по време на летните протести, когато той обикаляше загражденията, придружаван от яки момчета от провинцията. Тогава главният прокурор Сотир Цацаров каза единствено, че "Волен Сидеров може да бъде задържан, ако извърши хулигански прояви".

Сблъсъци на лидера на АТАКА и кохортата му имаше и в кулоарите на парламента (с журналист на тв "СКАТ") и на бензиностанция в Бургас през лятото (пак с екип на телевизията).
Отново около протестите той беше заснет да влиза в парламента с пистолет и палка, като вътрешният министър Цветлин Йовчев категорично отказа да даде информация има ли разрешение Волен Сидеров за носене на оръжие.

На 20 май 2011 г. група националисти атакува молещите се пред джамията "Баня Баши" в София. По-късно активисти на АТАКА посочиха именно Сидеров като вдъхновител на нападението. Прокуратурата все още води разследвана срещу неизвестен извършител, а по случая има дело в Европейския съд по правата на човека, което се разглежда приоритетно.

През 2008 г. Софийски градски съд оправда Волен Сидеров по обвинение за подтикване към лъжесвидетелство и укриване на извършител на престъпление – заради сбиване на автомагистрала "Хемус" през 2006 г.

Преди няколко седмици Сидеров сам призна, във връзка със снимките от негови пътувания в Париж, Венеция и Куба, че тези воаяжи се финансират от негови богати приятели. В същото време председателят на парламентарната комисия за борба с корупцията не е декларирал това обстоятелство пред Сметната палата, въпреки че според закона е задължен да го направи. Нито Сметната палата, нито прокуратурата са реагирали до този момент.

 

 

Източникk

 

 

Прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител

 

:whist:

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

че това новина ли е ? :eek: 

простакът си е простак - вари го, печи го -все същия ще си остане

  • Харесва ми 4

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

че това новина ли е ? :eek:

простакът си е простак - вари го, печи го -все същия ще си остане

 

Естествено че харакатера му не е новина.Случката е новина.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Що не вземат тва лайно Сидеров да го тикнат в затвора за няколко годинки ? Ще си го "оправят" вътре затворниците и ще е мирен като излезе. Боклук с боклука му...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Абсолютен тъпанар! Правителството на България зависи от златното пръстче на тази белокоса откачалка. Върхово падение на мутро-комунистите! Сидеров се мисли за неприкосновен, за последната година направи толкова золуми - представете си ако ги беше направил нормален гражданин какво щеше да му се случи. Този страхливец се крие зад депутатския си имунитет и се прави на големия мъж... Само масови протести и погроми ще ги вкарат в правия път всички тези самозабравили се депутатчета!


  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

... Сидеров се мисли за неприкосновен, за последната година направи толкова золуми - представете си ако ги беше направил нормален гражданин какво щеше да му се случи. Този страхливец се крие зад депутатския си имунитет и се прави на големия мъж...

 

На мен едно нещо ми е интересно - що не се прави на мъж когато е сам, ами когато около него са коврата Гаджева и мутрогентчетата като Чукулов? Тогава много бързо някой ще му свие сърмите!!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И сега ще му се размине най-вероятно...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На мен едно нещо ми е интересно - що не се прави на мъж когато е сам, ами когато около него са коврата Гаджева и мутрогентчетата като Чукулов? Тогава много бързо някой ще му свие сърмите!!

 

Именно! Нали някакви младежи го бяха хванали сам и големият мъж е насрал от страх... Аз се чудя как Европейският Съюз го търпи и не му отнеме правата на депутат ?

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И сега ще му се размине най-вероятно...

 

Имунитет, бате!!! И вече е герой в очите на сподвижниците му, че е поставил на мястото й гадната колониалистка :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

Лидерът на "Атака" заяви, че няма основание да дава имунитета си, както и че скандалът срещу него е поръчан от "най-високо политическо ниво"

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хмм....Новината е, че може би този път няма да му се размине на Волен :Има вече официална НОТА от френското посолство :

Un agent diplomatique français a été la victime d’insultes et de menaces d’un citoyen bulgare, lors d’un vol de la compagnie Bulgaria Air entre Sofia et Varna, le 6 janvier au soir. Ce citoyen lui a reproché violemment sa nationalité et a fait état de sa qualité de député pour exiger de vérifier les papiers de cet agent diplomatique, alors que, n’étant pas policier, il n’a pas ce pouvoir.L’ambassade de France rappelle que les agents diplomatiques et consulaires sont protégés par la Convention de Vienne du 18 avril 1961 et qu’il appartient aux autorités bulgares de prendre toutes mesures appropriées pour empêcher que les agents diplomatiques soient atteints dans leur personne, leur liberté et leur dignité.publié le 7 janvier 2014

 http://www.ambafrance-bg.org/Communique-de-presse,5096Френското посолство в София излезе с остра позиция във връзка с инцидента с лидера на "Атака" Волен Сидеров.По време на полета София-Варна той влезе в пререкание с френския дипломат Стефани дьо Мартие. По-рано днес пред БНТ тя потвърди инцидента, при който тя била обект на словесни нападки от страна на Сидеров.В прессъобщение до медиите от посолството поискаха извинение по случая "от гражданите", които чрез "осъдителното си поведение" показват, че не са достойни за членове на парламента. От посолството оценяват поведението на българските депутати като недостойно и от чисто човешка гледна точка.В съобщението не се излагат подробности около инцидента, като се обяснява единствено, че френски дипломат е бил "обект на обиди и заплахи" от страна на "очевидно пиян" български гражданин.Без да посочват името на Волен Сидеров, от посолството поясняват, че е недопустимо гражданин да отправя критики по отношение на националността на дипломатически служител, а също така, възползвайки се от качеството си на депутат, да изисква документи за проверка на този дипломат. В съобщението се казва, че по този начин се изземват функции, като "ясно се игнорира разделението на законодателната и изпълнителната власт."Посолството на Франция и френското Министерство на външните работи в момента проучват детайлно ситуацията, се казва още в съобщението. В него се цитира и Виенската конвенция, според която българските власти са длъжни да предприемат всички мерки за предотвратяване на посегателства към личността, свободата и достойнството на дипломатите.Ето и пълния текст на съобщението:Френски дипломатически служител е бил жертва на обиди и заплахи от страна на български гражданин, очевидно в нетрезво състояние, по време на полет на България Ер от София до Варна, на 6 януари вечерта. Този български гражданин му е отправил укор по отношение на националността му и, позовавайки се на депутатските си качества, е поискал документите на дипломатическия служител за проверка, определено не правейки различие между законодателни и изпълнителни функции.Посолството на Франция очаква извинения от този гражданин, чието осъдително поведение не е достойно за качеството му на депутат, нито дори и на човек, който уважава самия себе си. Посолството на Франция и френското министерство на външните работи проучват понастоящем инцидента с цел да се вземат необходимите мерки срещу това недопустимо поведение.Те напомнят, че по силата на Виенската конвенция от 18 април 1961 година, българските власти са длъжни да вземат необходимите мерки за да не се допуска посегателство върху личността на дипломатически служители, както и върху тяхната свобода и достойнство.

 

( офн'з)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

извинение от такива като него - друг път

срам и позор за страната ни

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

не може никой да го махне

избран е законно с "демократични" избори - махнаха ли Пеевски

 

А бе момче/момиче, ти няма ли да спреш с безмисления спам?

Я си провери източниците и виж, ако парламента гласува сваляне на имунитета му дали не могат да го махнат.

А ако после прокуратурата докаже вината му и го осъдят найш ли кога ще бъде народен представител?

 

И не на последно място - Пеевски или който и да е друг от твоите омразни политици не ги намесвай, защото ще се наказваме.

Виж заглавието на темата и или пиши по него или не се обаждай повече в нея.

 

пп. Не ти е за първи път това провинение.

Приеми поста ми към теб като последно предупреждение!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Гади ми се вече от случващото се в нашата държава... :(

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Няма друга такава олигофренска и гнусна държава като нашата, казвам го с безкрайно съжаление, но е истина. Аз съм сигурен, че на този фашизоиден шизофреник отново ще му се размине. Все пак той крепи правителството... А се излагаме с него пред цял свят. Такъв позор, не знам какво следва оттук нататък  - може би да му дадем безгранична власт на него и на неговите нацистчета да бият наред. А, то всъщност май вече е така...

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз се чудя защо нямаше реакция от нас, българите. Помня когато назначиха Делян Пеевски за шеф на ДАНС - бях на дълъг и изтощителен път от Северна до Южна България. Чухме за назначението на Пеевски някъде по обяд, 4-5 часа по-късно вече се бях прибрал в родният си град и площадите се пълнеха с гневни хора. Имаше бърза обществена реакция, която стресна управляващите (макар, че беше само за момент - те по принцип са си глухонеми). А сега защо така си спим? Властта се крепи на пръстчето на една откачалка, която не зачита нито нас като граждани, нито държавата като държава, нито институциите, нито законите - той си мисли, че заради тази си функция е безнаказан и безсмъртен

Съжалявам да го кажа, обаче мисля че трябват масови вълнения в стил 1996-1997ма и погроми, за да може тия хора веднъж за винаги да бъдат изметени и наказани. А в краткосрочен план - ако в сряда не му бъде свален имунитета и не бъде подведен под отговорност, бъдете сигурни че скандала ще се потули и всичко ще си продължи по старо му.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

.....

Съжалявам да го кажа, обаче мисля че трябват масови вълнения в стил 1996-1997ма и погроми.....

 

Ами то в петък е 10-ти януари.

годишнина се пада малко ......

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Французите изпратиха вече нота.. Поне в международен план едва ли ще се потули толкова бързо..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Французите изпратиха вече нота.. Поне в международен план едва ли ще се потули толкова бързо..

Еее, то само една нота. Докато изсвирят цялата мелодия, че ни се отели вола.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Селска сватба,пред сватбарите в прахоляка се въргаля и реве едно магаре, един го пита - що ревеш и се въргаляш баш пред сватбарите бе а то отговаря  ако сега не си покажа магарията то кога. Типично за Воленчо. 

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Напълно подкрепям Сидеров. Лично аз се възмущавам от помията, която се хвърля всяка една секунда върху Атака. Точно от това трябва да се срамуваме, както и от нескопосаните жълти репортажи с недомлъвки като тоя. Не можахте да свалите Орешарски и се захванахте с Атака. Е, Атака и да се махне, предателите от ГЕРБ пак ще удържат мнозинството :) А да ви е честито. 

 

И нали не си мислите, че като затриете Атака мястото ще остане празно? Няма как да остане празно, защото в тая колкото и да ви се струва и наричате "мизерна държавица", все още живеят българи като мен.  И аз ще се боря срещу всичко чуждо, което ни обезличава като нация и изобщо като хора.

Редактирано от Кико (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Напълно подкрепям Сидеров. Лично аз се възмущавам от помията, която се хвърля всяка една секунда върху Атака. Точно от това трябва да се срамуваме, както и от нескопосаните жълти репортажи с недомлъвки като тоя. Не можахте да свалите Орешарски и се захванахте с Атака. Е, Атака и да се махне, предателите от ГЕРБ пак ще удържат мнозинството :) А да ви е честито. 

 

И нали не си мислите, че като затриете Атака мястото ще остане празно? Няма как да остане празно, защото в тая колкото и да ви се струва и наричате "мизерна държавица", все още живеят българи като мен.  И аз ще се боря срещу всичко чуждо, което ни обезличава като нация и изобщо като хора.

Силно се надявам да иронизираш. Ако ли не- много жалко за теб, щом не можеш да направиш разлика между патриотизъм и откровена простащина и изопачено самовъзприятие, насложени върху мания за величие...... 

  • Харесва ми 10

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

"Искат да ме изкарат участник в скандал! Защото ние, "Атака" сме съвестта на България, юмрука на народа".

Публикувано изображение

"Ще мине време и клеветниците ще бъдат осъдени. Защото, скъпи съратници, колеги, гости, минувачи, униформени и безуниформени ченгета! Какво се случва у нас, ако едно лице тръгне да ме обижда, да ме нарича "Простак, боклук" и да ми се заканва. Аз исках да установя този човек и да го съдя. Вместо да ми съдействат, полицейските служители от Варна започнаха да ме блъскат - мен и още 11 души народни представители от "Атака". Това не попречи на лицата в униформи да ни блъскат арогантно и след това да излизат и да лъжат, че са били ударени от нас", заяви пред събралите се привърженици на "Атака" Сидеров.

 

"Говорителката Арнаудова - на Главна прокуратура - защо толкова спешно дава пресконференция в 11 часа, тича задъхано да събере медиите, за да не каже нищо в крайна сметка. Нали едно досъдебно производство трябва да стигне до край, до съд. Така става в правовите държави. А госпожата излиза и казва - Сидеров и колегите му са замесени. И услужливите медиите думкат тъпана на другия ден: "Айде, падна Сидеров! Волен кацна на Цацаров". Толкова сте жалки, толкова сте некадърни, че не не искам да ви коментирам. Не сте научени как се пише, какво е журналистика. Научени сте само на едно - да леете помия. В България няма журналистика, има само фекаломети! Но всичко ще се обърне срещу тези, които поръчват тази помия", заяви уверено Волен Сидеров.

 

 

Привържениците на националистическата партия подкрепиха лидера си със скандирания: "Волен! Волен! "Атака", "Атака". Част от тях носят надписи „Волен президент".

 

(още прочетете тук)

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.