Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

TafoOo

Решаване на задачи по АООП със заплащане.

Препоръчан отговор


Здравейте, искам да Ви попитам дали може да помогнете за решаването на едни задачи по АООП. Който може да помогне предлагам заплащане по 2 лева на подусловие, а те са 13, демек 26 лв. Заплащането може да стане и по банков път а който е от Пловдив кеш.

Ето ги и въпросните задачи:

 

  • [*]Да се създаде
структуриран файл с химичните елементи (ХЕ) и техни характеристики:

  • [*]Характеристиките и данните за ХЕ се взимат от разработената по „Бази данни и програмиране” база данни за ХЕ, достъпна на адрес
http://chem.fractime.net/aoop/elements.mdb. [*]Всеки ХЕ се описва на самостоятелен ред от файла – съдържа всичките 15 характеристики от таблицата на базата данни. (Пример за структурата на такъв файл е показан в лекция „8. Потоци за вход и изход” – разделителят между характеристиките няма да може да е „запетая и интервал”, какъвто е в лекциите.) [*]Всеки студент въвежда в текстовия файл информация за конкретни ХЕ(101-110), указани в таблицата „Самостоятелни задачи” (виж по-надолу);

 

 

    2.  Да се създаде клас Element, за описание на ХЕ. Задължителни полета и методи са:

  • [*]полетата са 15-те характеристики описани във файла; [*]конструктор с 15 (съответни на полетата) параметъра; [*]метод toString() – връща пълна информация за химичен елемент в подходящ вид; 3. Да се създаде
клас Elements, за работа със списък от ХЕ. Полета и методи [*]Поле на класа: списък от ХЕ (масив); [*]Конструктор с параметър „име на файл”, от който се зареждат данните в списъка. [*]Методи, които за 20 случайно избрани(с помощта на класа Random) ХЕ от списъка извеждат пълната информация за: [*]избраните ХЕ;

3.3.12.ХЕ с откривател, започващ с ‘B’;

 

 

3.4.Методи, които за 30 случайно избрани(с помощта на класа Random) ХЕ от списъка извеждат:

3.4.14.име, номер и брой атоми за всеки от ХЕ, намиращи се в един общ съд (при идеални условия) и за които се знае, че са с равни количества и общото им тегло е 60 грама.

3.4.3.име, номер, плътност, група и период на ХЕ и средно- квадратично на плътността за ХЕ с четна група и нечетен период;

 

4.Клас ElementsTest с main метод, в който

  • [*]създава се обект от класа Elements; [*]извикват се методите на Elements, които всеки студент самостоятелно е реализирал.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Тошко2001
      Здравейте! Извинявам се, че публикувам тук, но не мога да намеря темата по математика. Имам следния проблем- равнобедрен трапец с основи 6см и 8см  и БЕДРО 5см му търсят лицето. А кажете ми аджаба колко му е височината и лицето, че ми взе здравето таз задача. Аз получавам 4 см височина и 28 см квадратни лице. Отговорите са дадени с корени
      а- 14V6 cm
      b- 28V6 cm
      в- 56V6 cm
      г - 7V26 cm
      д- 2V42 cm
    • от Kristian Krastev
      Здравейте,написал съм едно текстово поле и една текстова област, 
      направил съм бутон "Търси",искам неговият ActionListener да взима текста от текстовото поле
      и да го търси в текстова област,или по някакъв начин да го отбелязва?
      Благодаря предварително!

    • от Kristian Krastev
      Здравейте,
      искам да попитам ако имам това:
      JLabel time = new JLabel();
      JLabel time1 = new JLabel();
              Thread clock = new Thread() {
                  public void run() {
                      for (;;) {
                      Date date = new Date();
                      SimpleDateFormat format = new SimpleDateFormat("HH:mm:ss");
                      
                      time.setText(format.format(date));
                      time1.setText(format.format(date));
                      try {
                          sleep(1000);
                      } catch (InterruptedException e) {
                          e.printStackTrace();
                      }
                  }
              }
          };
          clock.start();
       
      как да направя на time и time1 int едното минус другото, за да ми даде разликата примерно ако time е 14:00 а time1 е 14:01 
      да ми изведе времетраене 00:01 една минута.
       
      time ще е когато се натисне един бутон а time1 когато се натисне друг бутон,и
      целта е да даде разликата в времето на натискането на бутоните.
      Благодаря предварително!
    • от Kristian Krastev
      Здравейте,
      искам да попитам ако една JTextArea чете от три файла:
      файл "A" файл "B" и файл "C"
      Имали как JTextArea примерно като прочете реда от файл "A"  реда да бъде с червен цвят,
      реда от файл "B" да бъде със син цвят а реда от файл "C" да бъде с зелен цвят.
    • от Kristian Krastev
      ако int = 0;
      и после му зададеш да дава по едно число отгоре след натискане на бутон с i++;
      как мога да запазя последното дадено число от i след рестарт на програмата?
      Примерно i++; System.out.println(i); натиснал съм 50 пъти бутона и стигнало до 50 но след рестарт пак ще започне
      от 0.
      Въпроса ми е как да продължи от 50? 
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.