Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

dxhhh

Windows приложение

Препоръчан отговор


Здравейте, трябва ми помощ за част от задача на c#. Трябва да създам Windows-приложение, което да реализира система за работа с двоични файлове.

 

 

 

Файла да съдържа следните данни:

 • [*]Факултетен номер. [*]Име на студента. [*]Курс (1,2,3,4). [*]Име на дисциплина. (Математика, Програмиране, Мрежи, Икономика ..... ) [*]Оценка. [*]Пол.

Задачи:

 • [*]Въвеждане на данни [*]Извеждане на всички данни [*]Извеждане на оценките по определена дисциплина . [*]Извеждане на оценките на определен студент по всички дисциплини. [*]Да се изведът тримата студенти с най-висок успех [*]В текстови файл да се запише средния успех по дисциплини ( Име на дисциплина, брой студенти, ср.успех) [*]Да се определи дали студентите от мъжки или женски пол са с по-висок успех

 

Въпроса ми е относно 5 условие. Не мога да преброя броя на студентите,които съм записал т.е. стурктурата на масив и цикъл не ми се получава.Данните трябва да ми се появят в datagridvie.- фак № име и съответно средния успех.Средният успех ми е проблем за задачата.

Благодаря!

 

 

 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

 • Подобни теми

  • от Tomi-001
   Здравейте...
   имам тежката задача да направя програма за продажби на автомобили... (говорим за кусров проект ) 
   всичко до момента беше добре но ми се наложи да вкарвам и изкаврам в Array информация. До тук се справих но одарих на камък когато се налогаше да напваря тази част от програмата кято да чете всеки един елемтн от Array и един по един да ги премахва или прехвърля в отделен параграф.
   но това трябва да става едно по едно като визуално ги премахва пробвах старомодния начин но той ги прехвърля наведнъж а те трябва да са една по една за да могат да се редактират ако е нужно ...
   кода е подобен на този.
   string[] weekDays2 = { "Sun", "Mon", "Tue", "Wed", "Thu", "Fri", "Sat" };
   просто трябва едно по едно да се преместват или изтриват .
   нещо като лист за обработка на данни
  • от Мирела Александрова
   Имам да направя win приложение на c# - информационна система за мобилни оператори последната ми задача е да изведа всички клиенти , които  имат повече от едно въвеждания на данни и не знам как да я направя. На първата форма , където се записват данните при натискане на бутон запис съм направила да пита дали иска клиента да въведе още веднъж данни.
  • от momski
   Здравейте, имам нужда от помощ . Искам да направя в textbox да може да се въвежда само часове (hh:mm) но не знам как да го сетна  Благодаря ви предварително ! Задачката ми трябва да convert-ва от 24я формат в 12ч формат.. само,че като използвам numericUpDown ми изкарва часовете до 23.12 .. изгубих се съвсем днес с това... а изглеждапе така леснo
  • от Стилиян Велинов
   Здравейте,
    
   Студент последна година съм и заданието за дипломната ми работа е "Софтуер за фитнес клуб". Правя го на C#, използвайки Windows Forms и Visual Studio 2012. Започнах да правя нещо и стигнах до създаването на релациите в базата данни и връзките между тях. Първо трябва да си направя качествено БД за да продължа нататък. Използвам вградената в студиото СУБД. А сега същинската част:
    
   До момента съм замислил със сигурност да ги има следните таблици: Клиенти, Служители, Абонаменти, Продукти, Доставки, Доставчици, Заплати, Работни графици, Оборудване. Мисля, че ми трябват още 2 таблици - една за приходи и разходи, която за момента съм я кръстил Баланс, и една за провеждане на тренировки между конкретни инструктор и клиент.
    
   Идва ред на атрибутите на релациите:
   за Клиенти - Id, FirstName, LastName, SubFrom, SubTo, SubType, AddedAt, NumberRenewings, Email и PhoneNumber. На български те са съответно - идентификационен номер, име, фамилия, абонамент от(дата), абонамент до(дата), тип абонамент, добавен на(регистрация на клиенти в БД - дата), брой подновявания(на абонамента), ел. поща и телефон. Може би е добро и един атрубут инструктор - дали ползва или не (true/false). за Служители - Id, FirstName, LastName, FirstWorkDayDate, MonthSalary. На български съответно - първите 3 са ясни, дата на постъпване и месечна заплата. Идеята тези две таблици да са отделени една от друга е: първо, че във всяка от тях има специфична информация, която не е нужна в другата таблица - т.е. ще има доста полета с NULL стойност; второ, че така ще си улесня заявките. В самото приложение, оттам и в базата данни, мисля да има 3 роли за служител - шеф, който има достъп до всичко, инструктор, който може да си провери графика, с кои клиенти работи и т.н., и касиер, който да регистрира нови клиенти, подновява абонаменти и т.н. за Продукти - Id, Name, Amount, Barcode, Group, LastDeliveryDate, FutureDeliveryDate. От английски се подразбира, но все пак - идентификационен номер, име на продукт, количество, баркод, група (аминокиселини, протеини и пр.), дата на последна доставка и дата на бъдеща доставка. за Абонаменти - Id, Name, Price, Duration(months). Съответно - идентификационен номер, име, цена, продължителност(в месеци). за Доставки - Id, Provier, Date, Price, Amount. Идентификационен номер, доставчик, дата, цена, количество. Идеята е в тази таблица да присъстват всички доставки - т.е., очаква се да  има много редове за 1 продукт, но идеята все пак е пълен отчет. Може би тук е мястото, където да имам атрибути - доставна цена и продажна цена. Останалите таблици не съм ги разписал толкова подробно, но идеята като цяло е:
   В Доставчици да пазя ид на доставчик, име на фирмата доставчик, адрес, телефон за връзка, e-mail и подобни. В Работни графици да пазя ид, ид на служител, смяна, работно време, дата и т.н. За всеки ден тук ще се пази кой кога е на работа В Баланс - да има ежедневен отчет за приходи и разходи - ид, дата, вид на операция (приход или разход), не се сещам за други полета, но със сигурност трябват. В Оборудване - ид, име (например дъмбел 5 кг.), брой, дата на доставка, брой ремонти, срок на годност, дата на бъдеща смяна, цена при закупуване. Нещо подобно. В Заплати - за всеки месец ще съхраняваме информация кой служител каква заплата е взел - ид, ид на служител, месец и година, пари, още нещо? Пълен отчет. Във все още безименната таблица, в която да се опише тренировката между клиент и инструктор - ид-та и на двамата, дата на провеждане, начален час, краен час, цена (може би). Тук помагайте. Първични ключове във всички таблици е полето Id.
   Като цяло май това са таблиците за момента. И ако кажем че за тях имам идея, то за връзките между тях ще имам нужда от помощ. 
   Със сигурност трябва да има връзка между Служители и Заплати. Id на служител в таблицата за Заплати, тоест Id на служител ни е вторичен ключ в Заплати. Трябва да има връзка и между Клиенти и Служители - да можем да проверим за всеки клиент дали ползва инструктор, и ако да - кой? И обратно - инструктор да може да види кои са му клиенти. Т.е., излиза че и в двете таблици, трябва да има вторичен ключ от другата таблица. Отделно в таблицата за тренировка, трябва да ги има отново Id-тата на клиент и инструктор - може би реално тази таблица е връзката между Служители и Клиенти. Осъзнавам, че се получава излишък на информация, но целта ми е: първо, да мога лесно/директно да проверя на даден клиент кой му е инструктор например, и второ - ако правя заявка да е по-лесна. В Доставки трябва да има Id на продукт от таблица Продукти, т.е. е вторичен ключ. Доставчици и Доставки също трябва да имат връзка помежду си. Id на доставчик в Доставки.
    
   Ще се радвам някой да прочете разсъжденията ми и да сподели съвет - как да променя релациите, атрубутите или връзките между тях. Ще бъде бонус ако се отзове и някой с опит в програмирането на C# и по-специално вградената СУБД в Visual Studio.
    
   Предварително благодаря! Поздрави!
  • от kalcho97
   Здравейте, как бих могъл да запиша стринг в определена клетка от excel файл ?
 • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.