Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Тъкмо ъпгрейднах от E5300 на E8400. Не кой знае каква смяна, но имам проблеми с температурата! Миналия процесор не нагряваше повече от 60 по целзии, а този нагрява по 100 градуса на ядро! Публикувано изображение

 

 

Какъв е проблема :X

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Я свали капака и провери на допир радиатора дали е топъл, т.е. можеш ли да си задържиш пръстите. Ако не успяваш, то най-вероятно термопастата е за смяна. Нищо не каза и дали е чистен охладителя му.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами единия вариант е не добре поставена паста а другия - нали е втора ръка ...... прегряван и тн.

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Я свали капака и провери на допир радиатора дали е топъл, т.е. можеш ли да си задържиш пръстите. Ако не успяваш, то най-вероятно термопастата е за смяна. Нищо не каза и дали е чистен охладителя му.

Няма такава изсъхнала паста, дето да вдига 100градуса на един хром и скайп. А и той си е сменил току що процесора. Т'ва е почти сигурно неправилно монтиран охладител. Теста с пипането обаче е добре да го направи.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

така.. термо паста не съм му поставял, малко е останала от миналата.. едва ли човека ще ми даде прегрян процесор, познаваме се добре.. радиатора като го пипам си е топъл толкова, колкото и преди с другия процесор. Сега ще сваля Speccy

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Няма такава изсъхнала паста, дето да вдига 100градуса на един хром и скайп. А и той си е сменил току що процесора. Т'ва е почти сигурно неправилно монтиран охладител. Теста с пипането обаче е добре да го направи.

Ако е в комбинация с прашоляци по перките, напълно е възможно да ги вдигне. Както казахте обаче и охладителя може да не е поставен правилно.

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Няма такава изсъхнала паста, дето да вдига 100градуса на един хром и скайп. А и той си е сменил току що процесора. Т'ва е почти сигурно неправилно монтиран охладител. Теста с пипането обаче е добре да го направи.

Не се знае колега , може да го е пльоснал без да го почисти от старата паста или без паста .

Автора нищо не споменава за това :(

 

ПП. :) а , ето до като съм писал автора е дал правилния отговор :D

Редактирано от jonov (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

така.. термо паста не съм му поставял, малко е останала от миналата..

Е, това ти е грешката! 

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

радиатора като го пипам си е топъл толкова, колкото и преди с другия процесор.

Е това е проблем. Значи няма термоконтакт между процесора и радиатора. Ако процесора беше 100 и с добър контакт, щеше да ти е трудно да си доближиш ръката дори. Разглабяй и наново. Бас държа, че радиатора не опира добре в процесора или хич няма термопаста. Редактирано от flare (преглед на промените)
  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не се знае колега , може да го е пльоснал без да го почисти от старата паста или без паста .Автора нищо не споменава за това :(

Аз на това му викам грешно монтиран охладител, а не проблем с пастата :) Редактирано от flare (преглед на промените)
  • Харесва ми 4

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

така.. термо паста не съм му поставял, малко е останала от миналата.. едва ли човека ще ми даде прегрян процесор, познаваме се добре.. радиатора като го пипам си е топъл толкова, колкото и преди с другия процесор. Сега ще сваля Speccy

Сега го изгаси , утре му купи паста и нанеси за да не го прегрееш сега пък ти .

  • Харесва ми 4

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ок благодаря на flare, сега ще опитам да почистя пастата от радиатора :)

Ама да не го монтираш хептен без паста ей!
  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тук все едно на различни езици говорим ! Авторът пише :

 

така.. термо паста не съм му поставял, малко е останала от миналата.. едва ли човека ще ми даде прегрян процесор, познаваме се добре.. радиатора като го пипам си е топъл толкова, колкото и преди с другия процесор. Сега ще сваля Speccy

 следват постове , които нямат нищо общо с писаното от автора, или казано просто - свободни разсъждения просто ей така, да се пише нещо . Или още по-зле, пише се без да се чете какво пише автора Единствен Jonov е в темата :yanim:

 

След като е написано  "...термо паста не съм му поставял, малко е останала от миналата ..." не виждам смисъл от повече коментари ! При смяна на процесора се сваля и поставя наново охладителят, след махането на какъвто и да е охладител задължително се почистват остатъците от старата термопаста и се нанася нова !  Не виждам какво повече трябва да се коментира !

  • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение

 

След като го почистих, температурата му е сравнително 60 градуса по целзии, ще е хубаво да остане така.. Утре ще купя термо паста, нямам в наличие в момента.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Няма чип, който да работи коректно без охладител ( в компютъра). Не е желателно процесорът да работи без нанесена паста между него и охладителя !

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не ми изглежда нормално, все повече се покачва температурата.. вече стана 80 и малко ме съмнява целия проблем да е от термо пастата, защото E5300 без термо пастата по едно време си седеше на 50 градуса..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

и аз скоро го чистех и не сложих термо паста и си нямам проблем

А бихте ли му пуснали един стрес тест и след 10 минути да видим стойностите .

Сега може да не е натоварен , работи на понижена честота - не давайте такива съвети :(

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

няма проблем, но как

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Trenndo
      Здравейте, преди няколко дни си закупих  asus vivobook pro 17 n705ud, като добавих функцията за инсталация на оригинален windows 10. Реших да си инсталирам Assassin's Creed - Syndicate, като след инсталацията самата игра просто не тръгваше(моля някой да ми обясни от какво се предизвиква това),  някак си успях да я подкарам, но останах неприятното изненадан като видях ужасното лагене! Не съм очаквал, при положение че видеокартата e nvidia geforce gtx 1050, а процесора  Intel Core i7-8550U.  Инсталирах league of legends(всички знаем , това е игра която изисква малко) и отново лагването беше на лице, дори и на най-слабите настройки. Мисля, че липсват драйвери или пък трябва да превключа на по-мощната видеокарта-Nvidia (дочух от приятел за това)?! Моля, помогнете ми да се насладя на новия си лаптоп :( Благодаря предварително! 
      P.S. Функционалните бутони за яркостта на екрана не ми работят, какъв може да е проблема и как да го управя
      Поздрави! 
    • от bomar00
      Здравейте предварително се извинявам ако темата е в грешния раздел. Продавам частите си за компютър и се чудя в какво да сложа Рам памета, дънната платка и процесора ? Много ще съм ви благодарен ако ми отговорите.
    • от Xristis Games
      Здравейте,
      Имам следния проблем. Компютъра ми е старичак, но постоянно добавям някоя част за да се подобри и преди седмица си купих процесор. Първият процесор с който е купен компютъра беше Intel Pentium 4 (HT 640) и му взех Intel core 2 duo E8400 и реших да го сложа, но след като го сложих и нямах картина и перките на компютъра се въртяха много силно. По интересувах се и едно момче ми каза, че дъното не ми поддържа FSBto което в случая е 1333мхз. Сложох на другия ден един друг процесор който е Pentium E5700, но с FSB 800мхз и пак не подкарва картина ...      Като си върна стария процесор и всичко си тръгва... От какво може да е това? (Биос ъпдейт? Ново дъно?) Благодаря предварително!
    • от G.H75
      Здравейте имам проблем със компютъра!!!Когато включа компютъра не се включва монотора.Пробвах всичко смених батерията на биоса сложих нова термо паста махнах видеокартата и рама сложихги на друга машина всичко си работи.ПОМОЩ!!!!
      Видеокартата е Sapphire R9 280X Dual-X
      Дъното е MSI 970A-G43
      Рам Kingston HyperX Fury 8GB DDR3 1600MHz
       
    • от Пламен Р
      Искам да си колкна процесора от биоса , но незнам как той ми е Gigabyte 250m gaming 3 добро е дъното , захранването е 700 w а в момента процесора е i7 7700 искам на 8700k или на i9 ако има такава възможност а рамта ми е 16 gb duo
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.