Премини към съдържанието
DeathSkull

Малко помощ за програма на Pascal

Препоръчан отговор


Здравейте,

имам задачата да направя програма в която:

А) Въвежда в масив от записи резултатите от олимпиада по математика; всеки запис съдържа информация за името,фамилията на ученика и неговия резултат от представянето му (в брой точки от 0 - 100).
Б) Да се изведат имената на участниците с брой точки над 50.
В) Да се намери и изведе най-добрият и най-слабият резултат. 
 
Направих си кода,но ми дава грешка (error 113:Error in statement) на края на програмата (на End.). Точно на самото енд.
Прилагам снимка на кода - моля да ми помогнете,трябва ми до понеделник и е за оценка(важно е). Сега ясно ми е,че ще кажете да си го науча,но както виждате целия код сам съм си го написал,но не мога да разбера защо тук ми дава грешка.
 
   post-335097-0-57770100-1389481266_thumb.
 
 
pp. На Var , тези min,max,m са за разширение на програма,просто забравих да ги изтрия,но не е от тях.
Редактирано от DeathSkull (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

Здравейте,

имам задачата да направя програма в която:

А) Въвежда в масив от записи резултатите от олимпиада по математика; всеки запис съдържа информация за името,фамилията на ученика и неговия резултат от представянето му (в брой точки от 0 - 100).
Б) Да се изведат имената на участниците с брой точки над 50.
В) Да се намери и изведе най-добрият и най-слабият резултат. 
 
Направих си кода,но ми дава грешка (error 113:Error in statement) на края на програмата (на End.). Точно на самото енд.
Прилагам снимка на кода - моля да ми помогнете,трябва ми до понеделник и е за оценка(важно е). 

Сега ясно ми е,че ще кажете да си го науча,но както виждате целия код сам съм си го написал,но не мога да разбера защо тук ми дава грешка.

 
 
 
pp. На Var , тези min,max,m са за разширение на програма,просто забравих да ги изтрия,но не е от тях.

 

 

някой?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

Прилагам снимка на кода - моля да ми помогнете,трябва ми до понеделник и е за оценка(важно е).

 

Има таг код <> от опцията с отговорите. Копирайте сорс кода в него, за да не го преписваме от картинката.

Като е важно, защо се сетихте чак сега ?! :)  Май е важно, ама другия път.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами не, просто го мъчих досега :Д По-точно свалях 2 часа паскал и се мъчих да го подкарам на Windows 8.1,но това е друг въпрос.

Ето кода :

type uchastnik=recordime:string[25];familiq:string[30];rezultat:integer;end;var i,n:integer;A:array[1..30] of uchastnik;Beginrepeatwrite('vuvedete br. uchastnici');readln(n);whine n>=1 do writeln('vuvedete danni za uchastnicite');for i:=1 to n dowith A[i] do beginwrite('ime:');readln(ime);write('familiq:');readln(familiq);write('rezultat:');readln(rezultat);end;writeln('Uchastnici s i nad 50 tochki,minavashti tozi krug');for i:=1 to n dowith A[i] do if rezultat>=50 then writeln('Ime:',ime,'Familiq:',familiq,'Rezultat:',rezultat);End.

Това е кодът,който ми дава грешка при End. (Error in Statement).А защо е важно - ами защото от това ми зависи срочната оценка и според мен ще е яко тъпо заради тази малка грешка да нямам 6-ца а 5...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С тая програма не си и за 3 камо ли за 6 ама я пооправих малко колкото да тръгне;

type uchastnik=record   ime:string[25];   familiq:string[30];   rezultat:integer;   end;var i,n:integer;    mn, mx:integer;    A:array[1..30] of uchastnik;Begin  repeat     writeln;     write('vuvedete br. uchastnici ');     readln(n);  until (n>0) and (n<31);  writeln('vuvedete danni za uchastnicite');  for i:=1 to n do      with A[i] do begin          write('ime:');readln(ime);          write('familiq:');readln(familiq);          write('rezultat:');readln(rezultat);          if i=1 then begin             mn := rezultat;             mx := rezultat;          end else begin             if mn > rezultat then mn := rezultat;             if mx < rezultat then mx := rezultat;          end;      end;   writeln('Uchastnici s i nad 50 tochki,minavashti tozi krug');   for i:=1 to n do      with A[i] do         if rezultat>=50 then            writeln('Ime:',ime,' Familiq:',familiq,' Rezultat:',rezultat);   Writeln('Minimalen rezultat ', mn);   Writeln('Maximalen rezultat ', mx);End.
Редактирано от ined (преглед на промените)

  • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А да попитам - това с най-добър и най-слаб резултат как ще стане ? Смисъл най-добрият резултат не е задължително да е 100т.,може да е 80,затова как ще трябва да го напиша ?(същото важи и за най-слабия).

 

Ще съм ви много благодарен ако и с това ми помогнете - може да не е целия код,а само функцията ,с която се прави.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А да попитам - това с най-добър и най-слаб резултат как ще стане ? Смисъл най-добрият резултат не е задължително да е 100т.,може да е 80,затова как ще трябва да го напиша ?(същото важи и за най-слабия). Ще съм ви много благодарен ако и с това ми помогнете - може да не е целия код,а само функцията ,с която се прави.

Че в кода на inedе направено. Виж, променливите mn и mx.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.