Danail Hristov 0 Докладвай публикувано 12 януари 2014 Здравейте!искам да сменя видеокартата с хд7950,но не зная дали дъното ми е подходящо!а именно dell optiplex 745?? вече съм си намерил захранване 700 вата и съм с двуядрен процесор по 3 гх и 4 гб рам.. Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
ComerciaL 532 Докладвай публикувано 12 януари 2014 Здравейте!искам да сменя видеокартата с хд7950,но не зная дали дъното ми е подходящо!а именно dell optiplex 745?? вече съм си намерил захранване 700 вата и съм с двуядрен процесор по 3 гх и 4 гб рам..Ако компютъра ти е този (tower версията) става да, но ако е sff версията (малък) ти трябва low profile видео карта. 2 Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
killchain 6603 Докладвай публикувано 12 януари 2014 Какъв точно двуядрен процесор? В спецификацията на модела пише, че идва или с Core 2 Duo (неизвестно какъв точно), или с Pentium D (също незнайно какъв), но и в двата случая процесорът чувствително ще спъва видеокарта от толкова висок клас, та затова според мен не си струва. 2 Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Нико_ 2824 Докладвай публикувано 12 януари 2014 Процесора най-вероятно ще спъва картата. Друг е въпроса дали въобще ще влезе в кутията! И си оправи заглавието! 4 Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
techmaniac 11275 Докладвай публикувано 12 януари 2014 За тази машина или подобни от нейния клас, 7950 ще им идва в повече. Търси нещо което по-отговаря на характеристиките. 2 Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Danail Hristov 0 Докладвай публикувано 12 януари 2014 За тази машина или подобни от нейния клас, 7950 ще им идва в повече. Търси нещо което по-отговаря на характеристиките.Тип централен процесор DualCore Intel Pentium D 925, 3000 MHzсъщият е компа! дъното ще стане ли? и ако трябва да сменя процесора,препоръчайте нещо!! Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
*.* 7064 Докладвай публикувано 12 януари 2014 Целия компютър трябва да смениш. 5 Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Danail Hristov 0 Докладвай публикувано 12 януари 2014 Целия компютър трябва да смениш.ок,препоръчайте примерна конфигурация? Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Daredevil_666 3267 Докладвай публикувано 12 януари 2014 (редактирано) Тип централен процесор DualCore Intel Pentium D 925, 3000 MHzсъщият е компа! дъното ще стане ли? и ако трябва да сменя процесора,препоръчайте нещо!!Морално остарял процесор, който няма начин да се възползва от възможностите на 7950.Дори да тръгнеш да сменяш процесора няма смисъл да се дават още и още пари за тази платформа.Другото, което ме съмнява е дали ще се побере видеокартата в кутията.Какво искаш да постигнеш с този ъпгреид и колко средства си заделил?ок,препоръчайте примерна конфигурация? Която ще използваш предимно за.........и разполагаш с какви средства.........? Редактирано 12 януари 2014 от Daredevil_666 (преглед на промените) 5 Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Danail Hristov 0 Докладвай публикувано 12 януари 2014 Морално остарял процесор, който няма начин да се възползва от възможностите на 7950.Дори да тръгнеш да сменяш процесора няма смисъл да се дават още и още пари за тази платформа.Другото, което ме съмнява е дали ще се побере видеокартата в кутията.Какво искаш да постигнеш с този ъпгреид и колко средства си заделил?Която ще използваш предимно за.........и разполагаш с какви средства.........?един приятел ме надъха за копаене на биткоини, и за това питах..Морално остарял процесор, който няма начин да се възползва от възможностите на 7950.Дори да тръгнеш да сменяш процесора няма смисъл да се дават още и още пари за тази платформа.Другото, което ме съмнява е дали ще се побере видеокартата в кутията.Какво искаш да постигнеш с този ъпгреид и колко средства си заделил?Която ще използваш предимно за.........и разполагаш с какви средства.........?един приятел ме надъха за копаене на бикоини,затова питам...а кое по-добрата алтернатива конфигурацията или тези машини които са конструирани за тая цел...но до колкото разбрах все още не са на пазара? Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Roujin Z 6148 Докладвай публикувано 12 януари 2014 В такъв случай не те интересува процесора а само захранването. За кутията че действаш с подръчни средства... Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Daredevil_666 3267 Докладвай публикувано 12 януари 2014 С биткойните нещата няма да се получат само с една 7950.Там поне няколко ще ти трябват.В една машина за копане ти трябват мощни видеокарти и захранване, което да ги поддържа.Тоест слаб процесор, не много памет, дъно с pci-e слотове и то с възможно най-много, за да закачиш повече видеокарти на него, мощно захранване, а кутия, може и без нея.При теб доста от тези изисквания липсват, а за да се отметнат трябват парички! Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
*.* 7064 Докладвай публикувано 12 януари 2014 един приятел ме надъха за копаене на бикоини,затова питам...а кое по-добрата алтернатива конфигурацията или тези машини които са конструирани за тая цел...но до колкото разбрах все още не са на пазара?Тия специализираните за bitcoin отдавна ги има на пазара, но в момента наличности няма никакви или каквото има е на невъзможно високи цени, като например това - KnC Jupiter. Това се отнася само и единствено за SHA-256 криптовалутите, докато за scrypt все още няма такива специализирани копачи, въпреки че съществуват няколко scam сайта, които уж предлагат такива за преордър. Така че scrypt си се копае спокойно с видеокарти, като инвестицията се избива за около 3 до 6 месеца. С една карта, обаче наистина няма много смисъл. Ако на дъното имаш повече от един PCI-E слот може да почнеш с две карти с тенденция да ги увеличиш след време. Кажи колко пари си готов да инвестираш и колко слота имаш на дъното, че да преценим с какви карти е най-изгодно да започнеш. 1 Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове