Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×

Препоръчан отговор


Преди пусках тема защото имах следния проблем-както си играех (при по-голямо натоварване но се е случва и без натоварване) компютъра гасне и дава екран Power Save no output нещо такова (ако имам възможност ще го снимам).Всички които се изказаха предположиха че е от захранването (ATX 400W) затова наскоро го замених с Cooler Master 460W, но  днес както си цъках WoW (3.3.5) и пак същия проблем... Направо не знам какво да правя вече.. Сега събирам за тази видео карта (по препоръка на потребители от тук) защото съм с вградена в момента.Дали може това да прави проблема?*В момента съм на план Висока производителност (ако има някакво значение) и съм изключил хибернациятаДа го сменя ли?

Това ми е компютъра:Pentium® E5700 Dual Core (3.0GHz, 2MB, 800MHz FSB, s775) BOX4GB DDR3 1333MHZG41, LGA775, DDR3, VGA+PCI-E, SB5.1, Lan, SATA, mATX

500GB SATA2 32MBDVDRW +R 22x, -R 22x, +RW 8x, -RW 6x, DVD 16x, CDRWR 48x40x40xCooler Master 460W

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Проверете си температурите при натоварване какви са.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Току що се изключи и изписва др. не както преди..NO INPUT SIGNAL INPUT1: HD15смених на input2 hd15 да видя дали ще има разлика

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С какво е свързан компютъра с монитора ? Да не е с някакъв преходник ?

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вероятен проблем с VGA конектора на монитора или със самия монитор. Пробвай с друг монитор! 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Супер сега и нов монитор. Като пусна още 1-2 теми  то ще е нов компютър...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Кажи с какво си свързал компютъра към монитора , какъв е изхода за видеото ???? Ако ще казваш нещо го казвай , ако ли не какво очакваш ?

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Въпроса е за изход не за вход . Сигнала от видеото на компютъра ИЗЛИЗА към монитора .

За 3 път те питам с какво е свързан компютъра към монитора . Не ти ли е малко неудобно . Къде видя някой да те пита какво има и какво няма като входове . Извинявай за тона , но тегленето от устата ти на всяка думичка е изнервящо . В края на нещата моя компютър си работи , твоя е проблемния . Ако искаш някаква помощ бъди добър да отговаряш на въпросите де . На кой изход си включил кабела за връзка на видеото  с  монитора ? Това отделен кабел ли е или си е такъв от монитора ? Някакъв преходник да не ползваш за свързване между компютъра и монитора ?

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Супер сега и нов монитор. Като пусна още 1-2 теми  то ще е нов компютър...

Вариант 1.

 

Изключи компютъра от мрежата, натисни старт бутона на кутията.

Извади видео картата и почисти със спирт и памучен парцал контактните пластини.

Сгъни един лист хартия на 4/6 и с него почисти и слота за видео картата.

 

Сглоби компютъра и ако си се справил с почистването няма да ти прави повече мизерии.

 

Вариант 2.

 

Кабела с които свързваш монитора е прецакан или е хлабав.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вариант 1.

 

Изключи компютъра от мрежата, натисни старт бутона на кутията.

Извади видео картата и почисти със спирт и памучен парцал контактните пластини.

Сгъни един лист хартия на 4/6 и с него почисти и слота за видео картата.

 

Сглоби компютъра и ако си се справил с почистването няма да ти прави повече мизерии.

 

Вариант 2.

 

Кабела с които свързваш монитора е прецакан или е хлабав.

Хубави съвети и  точни . Само кажи на автора на темата как да си извади вграденото видео и после как да го почисти .

  • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хубави съвети и  точни . Само кажи на автора на темата как да си извади вграденото видео и после как да го почисти .

Мдаа кои да види че става въпрос за вградено видео.

 

Остава варианта с хлабавия кабел. 

 

А другите повреди са си за сервиз.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

doctor, аз не съм свързвал нищо а и не разбирам така че не мога да ти кажа,кабелите са 2- този и този , преходник не използвамиска ми се да ти дам повече информация но просто си нямам понятие от това..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мдаа кои да види че става въпрос за вградено видео.

 

Остава варианта с хлабавия кабел. 

 

А другите повреди са си за сервиз.

Ами така става понякога , в бързината .... 

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

doctor, аз не съм свързвал нищо а и не разбирам така че не мога да ти кажа,кабелите са 2- този и този , преходник не използвамиска ми се да ти дам повече информация но просто си нямам понятие от това..

Разбирам те , пак прощавай за тона . Както и да е . Единия кабел ти е захранващия . Той със сигурност работи щом монитора си пали . Другия не се знае какво му е състоянието . Друг вариант е да имаш повреда по самия изход или по самата видеокарта .

Докато не се изпробва с друг кабел , не може да се елиминира вероятността за проблем точно с кабела .Ако проблема отново съществува , то използването на друга видеокарта става наложително , дори само за проба . Също така може да се направи проба със друг монитор.

Моя съвет към теб е , ако имаш познат а познания в областта , викни го да ти погледне машината , да направи пробите с кабел и друга видео карта . Ако нямаш такъв човек , са съжаление ще трябва да те посъветвам да се обърнеш към някой сервиз .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Кабела може да е захванат добре , но това не означава че е изправен . Това е първото нещо което се гледа . Колегата правилно е попитал за това . Това обаче за автора не трябва да означава със сигурност  че проблем с този кабел няма .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Току що компа много яко заби и даде нещо от типа на това. За първия ред съм сигурен че беше така но го даде за 2 секунди и не можах да видя по надолу какво пише. Освен причината да е в Windows-a? той без това е 32бита  да го преместа на 64бита? така и ще използва 4гб рам вместо 3,25 както сега

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Компа пак ще си ползва толкова но нещата ще се закучат още повече с по-тежкия вариант. Синият екран не е от това.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

отклоняваме се от темата, но тогава от какво е това  неизползване на паметта?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не казваш какво стана като върза  друг монитор . За паметта - колко искаш да използва 32 бит ОС и споделена памет на вградено видео ?

Темата стана нещо тегава без никакво развитие . Питаш нещо , правиш нещо , нещо става , после друго ..... Е няма как да се следят нещата . Никой освен теб не знае какво правиш на тази машина , какво работи на нея и въобще каквото и да е .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Днес ще сложа другия монитор,но дори да го направя може да отнеме дни докато (ако) даде грешка на другия компютър.

Редактирано от JvsmK (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от eXXcal
      #include <iostream> #include <fstream> #include <map> #include <ctime> #include <string> #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <vector> #include <list> #include <iterator> #include <algorithm> #include <utility> #include <time.h> using namespace std; class CPerson { private: string name; string EGN; public: CPerson() { name=" "; EGN=" "; } CPerson(const string n, const string e) { name=n; EGN=e; } string getname()const { return name; } string getEGN()const { return EGN; } void setname(const string n) { name=n; } void setEGN(const string e) { EGN=e; } virtual void print() = 0; //1.1 int getAge() const //1.2 { int age; time_t currentTime; struct tm * ltm; time( &currentTime ); ltm= localtime( &currentTime ); int year = atoi(getEGN().substr(0, 2).c_str()); int month = atoi(getEGN().substr(2, 2).c_str()); int day = atoi(getEGN().substr(4, 2).c_str()); int cyear = 1900 + ltm->tm_year; int cmonth = 1 + ltm->tm_mon; int cday = 1 + ltm->tm_mday; age = cyear - (year + 1900); if (cmonth < month) age--; if (cmonth == month && cday < day) age--; return age; } }; class CStudent: public CPerson { private: string FN; map<int, int> st_tests; public: CStudent() { FN=" "; } CStudent(const string n) { FN=n; } CStudent(const string o, const string p, const string n):CPerson(o,p) { FN=n; } void setFN(const string n) { FN=n; } void setst_tests(map<int, int> m) { st_tests=m; } string getFN() const { return FN; } bool operator () (CStudent a, CStudent b) const { return a.average() < b.average(); } map<int, int> getst_tests() { return st_tests; } void print() { cout<<"Ime: "<<getname()<<endl; cout<<"EGN: "<<getEGN()<<endl; cout<<"FN: "<<getFN()<<endl; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { cout<<it->first<<" "<<it->second<<endl; it++; } } void add_st_tests(int a, int b) { map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { st_tests.insert(pair<int,int>(a,b)); } } double average() //2.1 { double sum=0; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); for (it=st_tests.begin();it!=st_tests.end();it++) sum+=it->second; if(st_tests.size()!=0) return sum/st_tests.size(); return -1; } int search(const int a) //2.2 { return st_tests.find(a)->second; } }; class CGroup { private: string spec; int kurs; int grupa; vector<CStudent> students; public: string getspec() const { return spec; } int getkurs() const { return kurs; } int getgrupa() const { return grupa; } vector<CStudent> getstudents() { return students; } void setstudents(vector<CStudent> a) { students=a; } void setspec(const string n) { spec=n; } void setkurs(const int n) { kurs=n; } void setgrupa(const int n) { grupa=n; } CGroup(const string s, const int k, const int g) { spec=s; kurs=k; grupa=g; } void addstudent(CStudent &a) { students.push_back(a); } /* int ReadFile() //3.1 { ifstream st; st.open("students.txt",ios::in); if(!st) { cout<<"Cannot open students.txt or file does not exist."<<endl; return 0; } string a, b, c; int d, e, i=0; if (st.is_open()) { do { st >> a >> b >> c; students[i].setname(a); students[i].setEGN(b); students[i].setFN(c); do { st >> d >> e; students[i].add_st_tests(d,e); }while(st.peek() != '\n' || st.peek() != '\r'); i++; }while(!st.eof()); } st.close(); }*/ double averagetest(int a) //3.2 { double sum=0; int br=0; vector<CStudent>::iterator itt; for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { map<int, int>::iterator it=(*itt).getst_tests().find(a); while(itt!=students.end()) sum+=it->second; br++; } cout<<sum/br; return sum/br; } list<CStudent> averageparam(const int a, const int b) //3.3 { list<CStudent> l; int i=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { if((*itt).average() >= a && (*itt).average() <= b) l.push_back(*itt); i++; } cout<<"List ot studenti sus sreden broi tochki mejdu "<<a<<" - "<<b<<endl; list<CStudent>::iterator it=l.begin(); for (it=l.begin();it!=l.end();it++) (*it).print(); return l; } int averageabove(const int a) //3.4 { int br=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if((*itt).average() > a) br++; cout<<"Broi studenti sus sreden broi tochki nad "<<a<<": "<<br<<endl; return br; } void averageage(const int a) //3.5 { cout<<"Sreden uspeh na "<<a<<" godishni studenti."<<endl; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { int b=(*itt).getAge(); if(a == b) cout<<(*itt).getname()<<" "<<(*itt).average()<<endl; } } void beststudent() //3.6 { cout<<"Student s nai-visoka uspevaemost."<<endl; CStudent temp; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if ((*itt).average() > temp.average()) temp = (*itt); temp.print(); } void sortaverage() //3.7 { sort(students.begin(),students.end(),CStudent()); } void sortasc() //3.8 { } void averageage() //3.9 { } }; int main() { CStudent p1("Ivan","9711156070","61360140"); CStudent p2("Petar","9703041020","61360127"); CStudent p3("Mihail","9708032540","61360134"); p1.add_st_tests(1,55); p1.add_st_tests(2,80); p1.add_st_tests(3,69); p2.add_st_tests(1,98); p2.add_st_tests(2,25); p2.add_st_tests(3,56); p3.add_st_tests(1,32); p3.add_st_tests(2,87); p3.add_st_tests(3,57); CGroup g1 ("SIT",1,1); g1.addstudent(p1); g1.addstudent(p2); g1.addstudent(p3); g1.averagetest(2); }  
      Имам малък проблем с програмата .Успешно се  Build -ва , не изкарва грешки .А като се Run - не ми изписва map set iterator not dereferencable  също така и standard c++ libraries out of range && 0 .  Може ли някой да помогне ? Благодаря предварително
       
       Ето го и условието :
       
      1. Да се дефинира абстрактен клас CPerson, с член данни име и ЕГН, освен необходимите методи, да се напишат и следните:
      абстрактен метод за печат
       
      метод, който връща възрастта на човека на база на ЕГН-то
       
      2. Да се дефинира клас CStudent наследник на CPerson, съхраняващ информацията за факултетен номер на студента и контейнер съхраняващ резултатите на студента от различни тестове (код на теста и получения брой точки, напр. (map<unsigned, unsigned> st_tests). Освен необходимите конструктори, методи и оператори (сред които е функцията за печат) да се добавят:
       
      метод, който връща средния брой точки получени от студента
       
      метод, който връща брой точки по код на тест, подаден като параметър
       
      3. Да се дефинира клас група студенти CGroup, съхраняващ информацията за специалност, курс, група и контейнер от студентите в нея (напр. vector<CStudent>). Освен необходимите методи, да се реализират и следните член функции:
       
      да се дефинира конструктор с параметър име на файл, съдържащ необходимата информация за запълване на контейнера
       
      изчислява и връща средния брой точки за тест, подаден като параметър
       
      връща списък от студенти (list<CStudent*>) със среден брой точки принадлежащи на интервал [a;b] (a,b - параметри)
       
      изчислява и връща броя на студентите със среден брой точки, по-голям от числото подадено като параметър
       
      изчислява и връща средния брой точки на студентите на възраст, подадена като параметър
       
      намира студента с най-висока успеваемост на тестовете
       
      сортира студентите по среден брой точки
       
      сортира тестовете в низходящ ред по среден брой точки, получени от студентите в групата
       
      изчислява средната възраст на студентите от групата
       
      4. Да се създадат няколко обекта от класа CGroup и се демонстрира работоспособността на методите му като се направят различни справки и съпоставки между тях (напр. коя специалност има по-висока средна успеваемост на тестовете, коя по-висока средна възраст, коя повече студенти получили точки над зададена стойност). Да има обработка на изключения на необходимите места.
    • от asdfj
      Привет.От доста време насам имам проблем при инсталирането на уиндоус 8 на Lenovog50.Закупен е с 8-цата и след това съм го преинсталирал няколко пъти с уиндоус 7. На диск тръгва и когато се покаже инсталацията да избера език и т.н. отказва и блокира клавиатурата и мишката,а в биоса работи и при 7-цата върви без проблем.Възможно ли е да е заключен към 8? Отчаян съм тъй като тази 7ца не върви добре и искам да си върна предишния.Другия ми въпрос е чрез флашка какви са настройките в биоса с UEFI/Legacy и как да подкарам флашката.
      Багодаря предварително.
    • от Tixomir Katev Zizi
      Здравейте хора искам нещо да попитам ... тъй като преди около час взех едно компютърче и му сложих 2ри чисто нов хард диск и тръгнах да му слагам W7 ... при преинсталацията изтрих стария без да се искам а той беше с цялата ми информация....... и сега седя и умувам как да я върна тази информация с целия w7 или просто информацията като диск ..... един вид възтановяване на форматираният хард.... много ще съм ви благодарен ако има решение на този проблем   поздрави !!!
    • от даниел павелов
      Здравейте! Имам един проблем. След много разговори с майка ми се отказах от рисуването и сега се чудя с какво да следвам след 12-и клас, аз сега съм 11 - и клас. Дайте ми съвет. Търся някоя специалност, след завършването, на която да имам реализация и добро заплащане....
      По български съм добре
      По история брилянтен
      По английски живот и здраве ще държа изпит този септември за c1, но като цяло не ми вървят езиците
      По география съм добре.....
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.