Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×

Препоръчан отговор


Добър вечер на всички, имам запитване относно двете работи, с който разполагам, първо за лаптопа, той е

Acer Aspire 5100, доста стар модел, мисля че .... подарък ми е от братовчедка ми, даде ми го миналата година и си карам с него, обаче последно време взех да се питам повече и повече дали е проблемно това, че D:/  ми е всъщност C:/, там са всички папки и прочие, който седят в C:/ ... ходих на скоро да питам един приятел,дето работи в интернет клуб и ми казва,че това трябва да се оправи и че ако не го оправя, нещо щяло да се случи с лаптопа, да прави грешки и т.н .... но си викам да попитам и тука какво ще кажете относно това ....

 

 

Другият проблем е с компютъра, който също м ие подарък от братовчед - и той не е новичък, от може би поне 5 години, но пък разполага с по-добри характеристики от предишният ми компютър, с който съм като цяло от 2007 до някъде средата на 2013 ... но сложих този на братовчед ми, с надеждата на него да мога да си играя игри, както и като цяло стана, но само ЦС можех да играя на него, защото за да проверявам неща в интернет не ставаше ... дойде един период, в който изгоря охлаждането му и тука с баща ми към октомври-ноември го занесохме да го сменим, да не споменавам,че тука чаках седмица и нещо,а ми казаха,че за 3 дена ще е готов ...... отдлено казаха, че кондензаторите били за смяна, аз понеже не знам за какво служат и ги попитах, казали,че ако не се сменят, компютра щял да почне да става по-бавен и т.н ... като си го взех компютъра си го сложих и той още си беше толкова бавен, но играта си я подкарах пак,но го изклюквах и отзад през ноща, да не стане пак инцидент да даде на късо и да изгори пак ...... сега повече ми е интересно да знам, защо компютъра е толкова бавен, зарежда компа и като зареди всичко, да влеза в интернет е невъзможно, съм чакал и 5 минути мисля че и не става ..... отделно Таск Мениджъра седи на нисък %, а всичко зарежда доста бавно, така е през почти повечето време, решение ??? Айде,че бая роман изписах, сега сте вие, ако нещо искате да споделя, кажете :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Амм нещо форумната врачка сред нова година е още с махмурлук така че сподели :Каква марка,модел и опирационна система е лаптопа и също каквъв е модела марката на компютърът и неговата операционна( Уиндоус или линукс) е.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

еми ... и двата са с Уиндоус ХP, лаптопа съм ти написал вече какъв модел и марка е, а за компа ... не знам дали изобщо е с някаква марка, ще ти споделя характеристиките му ... Windows XP Professional Version 2002, Service Pack 2, AMD Hammer Family Processor - model unknown - 1,81 GHz, 256 MB of RAM, видео картата се чудя дали наистина с такава,ама според него съм с такава,дори да пише Галакси на нея -  Nvidia GeForce FX5500

 

 

а ето и на лаптопа характеристиките за всеки случай -  Windows XP Professional Version 2002, Service Pack 3, AMD Turion64 Mobile Technology MK-36 1,99 Ghz, 1 GB ram

 

Acer Aspire 5100, доста стар модел, мисля че .... подарък ми е от братовчедка ми, даде ми го миналата година и си карам с него, обаче последно време взех да се питам повече и повече дали е проблемно това, че D:/  ми е всъщност C:/, там са всички папки и прочие, който седят в C:/ ... ходих на скоро да питам един

Редактирано от cvtan4o (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

еми ... и двата са с Уиндоус ХP, лаптопа съм ти написал вече какъв модел и марка е, а за компа ... не знам дали изобщо е с някаква марка, ще ти споделя характеристиките му ... Windows XP Professional Version 2002, Service Pack 2, AMD Hammer Family Processor - model unknown - 1,81 GHz, 256 MB of RAM, видео картата се чудя дали наистина с такава,ама според него съм с такава,дори да пише Галакси на нея -  Nvidia GeForce FX5500

 

 

а ето и на лаптопа характеристиките за всеки случай -  Windows XP Professional Version 2002, Service Pack 3, AMD Turion64 Mobile Technology MK-36 1,99 Ghz, 1 GB ram

С тази 256mb рам е нормално да чакаш да зареди повече от обикновено :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С тази 256mb рам е нормално да чакаш да зареди повече от обикновено :)

да разбирам,че заради това Таск Мениджъра седи на ниски проценти, а всъщност доста бози през това време ?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

еми ... и двата са с Уиндоус ХP, лаптопа съм ти написал вече какъв модел и марка е, а за компа ... не знам дали изобщо е с някаква марка, ще ти споделя характеристиките му ... Windows XP Professional Version 2002, Service Pack 2, AMD Hammer Family Processor - model unknown - 1,81 GHz, 256 MB of RAM, видео картата се чудя дали наистина с такава,ама според него съм с такава,дори да пише Галакси на нея -  Nvidia GeForce FX5500

 

 

а ето и на лаптопа характеристиките за всеки случай -  Windows XP Professional Version 2002, Service Pack 3, AMD Turion64 Mobile Technology MK-36 1,99 Ghz, 1 GB ram

 

В настолното РС има странни неща. Това че процесора е unknown означава, че дъното не го разпознава коректно. С 256 рам се правеха машини преди повече от 10 години или нещо е сменяно или има проблем с някоя от плочките рам и не я виждаш може и контактен проблем да е. Ако има тръгнали кондензатори в един момент те ще доведат до нестабилна работа на машината рестарти гасене или изобщо няма да тръгва, но е малко под въпрос дали си заслужава подмяната им на тази машина. 

Пишеш че имаш друга машина с нея какво се случи? Може от нея да се прехвърли евентуално памет но за целта трябва да ни дадеш повечко инфо за моделите на дъната процесорите и паметите и на двете.

За лаптопа това дето ти е разправял твоя приятел за дяловете е пълна глупост нищо му няма, че ОС е на дял Д.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Подобни теми

    • от udobenliedivana
      Здравейте, хора!
      Сглобих си чисто нова конфигурация наскоро и 1-2 седмици след това започна едно странно жужене откъм захранването и видеокартата. След дълго разучване вече съм сигурен, че става дума за "coil whine" на захранването, което е Cooler Master MasterWatt 550.
      Със сигурност ще изпратя захранването обратно, понеже е в гаранция.
      Въпросът ми е - някой имал ли е такъв проблем и зачитат ли го изобщо за "проблем" родните сервизи?
       
      CPU: AMD Ryzen 3 2200G 3.5 GHz
      Дъно: MSI A320M Gaming Pro
      GPU: Palit GeForce GTX 1050 2GB
      Памет: 8GB Kingston 2400MHz (2x4GB)
      Захранване: Cooler Master MasterWatt 550W
      Охлаждане: Cooler Master MasterLiquid ML120 и 4 вентилатора Cooler Master MasterFan Pro
      HDD: Seagate Barracuda 1TB
      SSD: NVMe Adata SX600 XPG 128GB
       
    • от eXXcal
      #include <iostream> #include <fstream> #include <map> #include <ctime> #include <string> #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <vector> #include <list> #include <iterator> #include <algorithm> #include <utility> #include <time.h> using namespace std; class CPerson { private: string name; string EGN; public: CPerson() { name=" "; EGN=" "; } CPerson(const string n, const string e) { name=n; EGN=e; } string getname()const { return name; } string getEGN()const { return EGN; } void setname(const string n) { name=n; } void setEGN(const string e) { EGN=e; } virtual void print() = 0; //1.1 int getAge() const //1.2 { int age; time_t currentTime; struct tm * ltm; time( &currentTime ); ltm= localtime( &currentTime ); int year = atoi(getEGN().substr(0, 2).c_str()); int month = atoi(getEGN().substr(2, 2).c_str()); int day = atoi(getEGN().substr(4, 2).c_str()); int cyear = 1900 + ltm->tm_year; int cmonth = 1 + ltm->tm_mon; int cday = 1 + ltm->tm_mday; age = cyear - (year + 1900); if (cmonth < month) age--; if (cmonth == month && cday < day) age--; return age; } }; class CStudent: public CPerson { private: string FN; map<int, int> st_tests; public: CStudent() { FN=" "; } CStudent(const string n) { FN=n; } CStudent(const string o, const string p, const string n):CPerson(o,p) { FN=n; } void setFN(const string n) { FN=n; } void setst_tests(map<int, int> m) { st_tests=m; } string getFN() const { return FN; } bool operator () (CStudent a, CStudent b) const { return a.average() < b.average(); } map<int, int> getst_tests() { return st_tests; } void print() { cout<<"Ime: "<<getname()<<endl; cout<<"EGN: "<<getEGN()<<endl; cout<<"FN: "<<getFN()<<endl; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { cout<<it->first<<" "<<it->second<<endl; it++; } } void add_st_tests(int a, int b) { map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { st_tests.insert(pair<int,int>(a,b)); } } double average() //2.1 { double sum=0; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); for (it=st_tests.begin();it!=st_tests.end();it++) sum+=it->second; if(st_tests.size()!=0) return sum/st_tests.size(); return -1; } int search(const int a) //2.2 { return st_tests.find(a)->second; } }; class CGroup { private: string spec; int kurs; int grupa; vector<CStudent> students; public: string getspec() const { return spec; } int getkurs() const { return kurs; } int getgrupa() const { return grupa; } vector<CStudent> getstudents() { return students; } void setstudents(vector<CStudent> a) { students=a; } void setspec(const string n) { spec=n; } void setkurs(const int n) { kurs=n; } void setgrupa(const int n) { grupa=n; } CGroup(const string s, const int k, const int g) { spec=s; kurs=k; grupa=g; } void addstudent(CStudent &a) { students.push_back(a); } /* int ReadFile() //3.1 { ifstream st; st.open("students.txt",ios::in); if(!st) { cout<<"Cannot open students.txt or file does not exist."<<endl; return 0; } string a, b, c; int d, e, i=0; if (st.is_open()) { do { st >> a >> b >> c; students[i].setname(a); students[i].setEGN(b); students[i].setFN(c); do { st >> d >> e; students[i].add_st_tests(d,e); }while(st.peek() != '\n' || st.peek() != '\r'); i++; }while(!st.eof()); } st.close(); }*/ double averagetest(int a) //3.2 { double sum=0; int br=0; vector<CStudent>::iterator itt; for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { map<int, int>::iterator it=(*itt).getst_tests().find(a); while(itt!=students.end()) sum+=it->second; br++; } cout<<sum/br; return sum/br; } list<CStudent> averageparam(const int a, const int b) //3.3 { list<CStudent> l; int i=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { if((*itt).average() >= a && (*itt).average() <= b) l.push_back(*itt); i++; } cout<<"List ot studenti sus sreden broi tochki mejdu "<<a<<" - "<<b<<endl; list<CStudent>::iterator it=l.begin(); for (it=l.begin();it!=l.end();it++) (*it).print(); return l; } int averageabove(const int a) //3.4 { int br=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if((*itt).average() > a) br++; cout<<"Broi studenti sus sreden broi tochki nad "<<a<<": "<<br<<endl; return br; } void averageage(const int a) //3.5 { cout<<"Sreden uspeh na "<<a<<" godishni studenti."<<endl; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { int b=(*itt).getAge(); if(a == b) cout<<(*itt).getname()<<" "<<(*itt).average()<<endl; } } void beststudent() //3.6 { cout<<"Student s nai-visoka uspevaemost."<<endl; CStudent temp; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if ((*itt).average() > temp.average()) temp = (*itt); temp.print(); } void sortaverage() //3.7 { sort(students.begin(),students.end(),CStudent()); } void sortasc() //3.8 { } void averageage() //3.9 { } }; int main() { CStudent p1("Ivan","9711156070","61360140"); CStudent p2("Petar","9703041020","61360127"); CStudent p3("Mihail","9708032540","61360134"); p1.add_st_tests(1,55); p1.add_st_tests(2,80); p1.add_st_tests(3,69); p2.add_st_tests(1,98); p2.add_st_tests(2,25); p2.add_st_tests(3,56); p3.add_st_tests(1,32); p3.add_st_tests(2,87); p3.add_st_tests(3,57); CGroup g1 ("SIT",1,1); g1.addstudent(p1); g1.addstudent(p2); g1.addstudent(p3); g1.averagetest(2); }  
      Имам малък проблем с програмата .Успешно се  Build -ва , не изкарва грешки .А като се Run - не ми изписва map set iterator not dereferencable  също така и standard c++ libraries out of range && 0 .  Може ли някой да помогне ? Благодаря предварително
       
       Ето го и условието :
       
      1. Да се дефинира абстрактен клас CPerson, с член данни име и ЕГН, освен необходимите методи, да се напишат и следните:
      абстрактен метод за печат
       
      метод, който връща възрастта на човека на база на ЕГН-то
       
      2. Да се дефинира клас CStudent наследник на CPerson, съхраняващ информацията за факултетен номер на студента и контейнер съхраняващ резултатите на студента от различни тестове (код на теста и получения брой точки, напр. (map<unsigned, unsigned> st_tests). Освен необходимите конструктори, методи и оператори (сред които е функцията за печат) да се добавят:
       
      метод, който връща средния брой точки получени от студента
       
      метод, който връща брой точки по код на тест, подаден като параметър
       
      3. Да се дефинира клас група студенти CGroup, съхраняващ информацията за специалност, курс, група и контейнер от студентите в нея (напр. vector<CStudent>). Освен необходимите методи, да се реализират и следните член функции:
       
      да се дефинира конструктор с параметър име на файл, съдържащ необходимата информация за запълване на контейнера
       
      изчислява и връща средния брой точки за тест, подаден като параметър
       
      връща списък от студенти (list<CStudent*>) със среден брой точки принадлежащи на интервал [a;b] (a,b - параметри)
       
      изчислява и връща броя на студентите със среден брой точки, по-голям от числото подадено като параметър
       
      изчислява и връща средния брой точки на студентите на възраст, подадена като параметър
       
      намира студента с най-висока успеваемост на тестовете
       
      сортира студентите по среден брой точки
       
      сортира тестовете в низходящ ред по среден брой точки, получени от студентите в групата
       
      изчислява средната възраст на студентите от групата
       
      4. Да се създадат няколко обекта от класа CGroup и се демонстрира работоспособността на методите му като се направят различни справки и съпоставки между тях (напр. коя специалност има по-висока средна успеваемост на тестовете, коя по-висока средна възраст, коя повече студенти получили точки над зададена стойност). Да има обработка на изключения на необходимите места.
    • от transcend92
      със Intel 2300 съм ядрата стигат до 65 градуса
      със един вентилатор на кутията съм 
      това става когато играя игри 
      играя Fortnite, PUBG със Nvidia - 1050ti 4gb 
      PC кутия е на Raidmax Vortex V4 404WBG
      ето и снимки

      какво трябва да направя за да не стига тези температури докато играя
      имам опция за още 3 вентилатора 
      2 x 120 мм (опционален, отпред)
      1 x 120 мм (опционален, отгоре)
      ако сложа тях ще си реша ли проблема ?
       
    • от asdfj
      Привет.От доста време насам имам проблем при инсталирането на уиндоус 8 на Lenovog50.Закупен е с 8-цата и след това съм го преинсталирал няколко пъти с уиндоус 7. На диск тръгва и когато се покаже инсталацията да избера език и т.н. отказва и блокира клавиатурата и мишката,а в биоса работи и при 7-цата върви без проблем.Възможно ли е да е заключен към 8? Отчаян съм тъй като тази 7ца не върви добре и искам да си върна предишния.Другия ми въпрос е чрез флашка какви са настройките в биоса с UEFI/Legacy и как да подкарам флашката.
      Багодаря предварително.
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.