Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте! Имам един проблем с рутер TL-WR841N (с две антени). Значи за да играя игри на multiplayer, трябва да въведа едни данни наречени портове в "virtial servers" и също така трябва да въведа IPv4-адрес. След въвеждането на данните, всичко си работи нормално, но на следващия ден се налага да променям, същия този адрес от настройките на рутера, за да мога да играя multiplayer. Проблемът е, че последните три цифри се сменят тоест ако днеска е 101 утре ще е 100 и така всеки ден се менят само тези три цифри.Според вас какъв може да е проблема тоест да не би да има някакви настройки или пък рутера нещо си играе с мен?Мерси, предварително!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сложи си статични настройки на ЛАН картата и ще имаш един и същи адрес. Когато си под DHCP това е нормално положение. Виж също и на кой интернет доставчик си. Ако са ти дали динамичен реален ИП адрес, ще трябва да го направиш статичен, но вече зависи от интернет доставчика.

  • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сложи си статични настройки на ЛАН картата и ще имаш един и същи адрес. Когато си под DHCP това е нормално положение. Виж също и на кой интернет доставчик си. Ако са ти дали динамичен реален ИП адрес, ще трябва да го направиш статичен, но вече зависи от интернет доставчика.

Пълен аматьор съм на тема "рутери", затова ако може на английски указания иначе това за DHCP го намерих.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пълен аматьор съм на тема "рутери", затова ако може на английски указания иначе това за DHCP го намерих.

Засега няма да пипаш рутера. Сложи си статични настройки както ти е казал колегата k0dereX.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

От маршрутизатора ще трябва да зададеш даден адрес на въпросната машина. В случая набираш 192.168.0.1 (Default Gateway-а), отиваш на таб DHCP, после Adress reservation и там поставяш мак адреса както и ип адреса който искаш да резервираш.

 

Публикувано изображение

 

Ето тук поставяш въпросните адреси:

 

Публикувано изображение

 

По настройктие на LAN картата недей пипа нищо.

  • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Начина на techmaniac е по-доброто решение +1. Относно MAC address, можеш да ги видиш лесно след като си свързал компютрите към рутера в DHCP Clients List.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

От маршрутизатора ще трябва да зададеш даден адрес на въпросната машина. В случая набираш 192.168.0.1 (Default Gateway-а), отиваш на таб DHCP, после Adress reservation и там поставяш мак адреса както и ип адреса който искаш да резервираш.

 

Публикувано изображение

 

Ето тук поставяш въпросните адреси:

 

Публикувано изображение

 

По настройктие на LAN картата недей пипа нищо.

Изписва ми 

Error code: 3007 IP address should differ from LAN IP.

Засега няма да пипаш рутера. Сложи си статични настройки както ти е казал колегата k0dereX.

Сложих всички настройки и малката икона с компютъра показва удивителен знак което значи, че няма интернет.

Редактирано от petko93 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не пипай нищо в рутера. Просто само въведи настройките на ЛАН картата. Покажи на снимка какво ти дава.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не пипай нищо в рутера. Просто само въведи настройките на ЛАН картата. Покажи на снимка какво ти дава.

Значи влязох в Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4), въведох всички числа от снимката, сложих отметка за валидация нещо си и натиснах ОК и още веднъж ОК на другия прозорец и веднага след това се стартира един прозорец, които търси за проблеми в мрежата. Щом свърши сканирането трябваше да избера първата опция която беше нещо за DHCP и срещу този ред беше изписано, че проблема е разрешен и край. Интернет имам и всичко работи нормално, но все пак трябва да изчакам до утре да видя дали пак няма да се променят последните 1 цифри от порта, но нещо ме съмнява защо, след като написах числата в Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) по-рано сега като вляза пак там ги няма тези числа тоест все едно не съм пипал нищо. Така ли трябва да бъде?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Значи влязох в Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4), въведох всички числа от снимката, сложих отметка за валидация нещо си и натиснах ОК и още веднъж ОК на другия прозорец и веднага след това се стартира един прозорец, които търси за проблеми в мрежата. Щом свърши сканирането трябваше да избера първата опция която беше нещо за DHCP и срещу този ред беше изписано, че проблема е разрешен и край. Интернет имам и всичко работи нормално, но все пак трябва да изчакам до утре да видя дали пак няма да се променят последните 1 цифри от порта, но нещо ме съмнява защо, след като написах числата в Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) по-рано сега като вляза пак там ги няма тези числа тоест все едно не съм пипал нищо. Така ли трябва да бъде?

Няма да се променят след като си ги въвел ръчно. Рестартирай си компа и рутера и ще видиш, че ще са същите.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Няма да се променят след като си ги въвел ръчно. Рестартирай си компа и рутера и ще видиш, че ще са същите.

тоест ип-адреса 192.168.0.101 - трябва да си остане същия след рестарт?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

тоест ип-адреса 192.168.0.101 - трябва да си остане същия след рестарт?

Ако си го сложиш на ЛАН картата ще стой и след 100 рестарта.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако си го сложиш на ЛАН картата ще стой и след 100 рестарта.

Направих рестарт на машината и гледам ип-адреса си е същия  :) Мерси на всички отзовали се да ми помогнат  ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Значи влязох в Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4), въведох всички числа от снимката, сложих отметка за валидация нещо си и натиснах ОК и още веднъж ОК на другия прозорец и веднага след това се стартира един прозорец, които търси за проблеми в мрежата. Щом свърши сканирането трябваше да избера първата опция която беше нещо за DHCP и срещу този ред беше изписано, че проблема е разрешен и край. Интернет имам и всичко работи нормално, но все пак трябва да изчакам до утре да видя дали пак няма да се променят последните 1 цифри от порта, но нещо ме съмнява защо, след като написах числата в Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) по-рано сега като вляза пак там ги няма тези числа тоест все едно не съм пипал нищо. Така ли трябва да бъде?

 

Не! Числата трябва да са си там, ако ги няма нещо не си направил както трябва и утре или при следващ рестарт пак може да се смени адреса. Дай точно какво пишеш, ако може снимка. И ако ще слагаш статичен частен адрес на лан картата, то той трябва да е извън обхвата на DHCP на рутера. Другия вариант е този, който е описал tehmaniac в пост #6

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не! Числата трябва да са си там, ако ги няма нещо не си направил както трябва и утре или при следващ рестарт пак може да се смени адреса. Дай точно какво пишеш, ако може снимка. И ако ще слагаш статичен частен адрес на лан картата, то той трябва да е извън обхвата на DHCP на рутера. Другия вариант е този, който е описал tehmaniac в пост #6

Така ли? Защо тогава ip-адреса си е същия, както беше вчера тоест последните три цифри си останаха на 101?

Ето снимка на която очертах полетата, където написах  числата. Искам да отбележа, че въведох същите числа като от темата, която ми посочихте.

 

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Така ли? Защо тогава ip-адреса си е същия, както беше вчера тоест последните три цифри си останаха на 101?Ето снимка на която очертах полетата, където написах  числата. Искам да отбележа, че въведох същите числа като от темата, която ми посочихте. 

 

Ако не си правил описаното в пост #6 значи в момента си е чист късмет, че ип-то е същото. Дай числата който въвеждаш. Щом ти е дало грешка и е поискало да се пусне DHCP на лан картата значи не си въвел правилни цифрите.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не искам да засягам автора, но това с настройките на адаптера няма да помогне. При следващ рестарт на машината/маршрутизатора ще е чист късмет адреса да е същия. Да не говорим че ако се закачат и други безжични устройства, то те също биха си "искали" ип адрес от dhcp, и ако този адрес не е зададен статично, цялата работа се омазва.

 

Сега ще го обясня по-просто. Настройките на адаптера не се пипат, а само се взимат данните за наличния ип адрес който е взет от dhcp и мака, след което се въвеждат в уеб интерфейса както съм посочил в предния си пост. Въпроса е на два-три клика.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не искам да засягам автора, но това с настройките на адаптера няма да помогне. При следващ рестарт на машината/маршрутизатора ще е чист късмет адреса да е същия. Да не говорим че ако се закачат и други безжични устройства, то те също биха си "искали" ип адрес от dhcp, и ако този адрес не е зададен статично, цялата работа се омазва.

 

Сега ще го обясня по-просто. Настройките на адаптера не се пипат, а само се взимат данните за наличния ип адрес който е взет от dhcp и мака, след което се въвеждат в уеб интерфейса както съм посочил в предния си пост. Въпроса е на два-три клика.

IP-adres се промени днеска като числото 101 стана 100. Интересното е, че миналия път, когато опитах да изпълня стъпките описани в шести пост ми излизаше следната грешка (Error code: 3007 IP address should differ from LAN IP). Сега опитах пак и мисля, че стана.

 

Не искам да засягам автора, но това с настройките на адаптера няма да помогне. При следващ рестарт на машината/маршрутизатора ще е чист късмет адреса да е същия. Да не говорим че ако се закачат и други безжични устройства, то те също биха си "искали" ип адрес от dhcp, и ако този адрес не е зададен статично, цялата работа се омазва.

 

Сега ще го обясня по-просто. Настройките на адаптера не се пипат, а само се взимат данните за наличния ип адрес който е взет от dhcp и мака, след което се въвеждат в уеб интерфейса както съм посочил в предния си пост. Въпроса е на два-три клика.

IP-adres се промени днеска като числото 101 стана 100. Интересното е, че миналия път, когато опитах да изпълня стъпките описани в шести пост ми излизаше следната грешка (Error code: 3007 IP address should differ from LAN IP). Сега опитах пак и мисля, че стана. Ето и малко снимки.

В оранжево съм маркирал това, което копирах и поставих на другата страница:

Това е крайния резултат:

Сега всичко правилно ли направих?

Редактирано от petko93 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сега всичко правилно ли направих?

Да, правилно е. В случая си присвоил адрес 192.168.0.100 за въпросната машина, и винаги ще взима него от dhcp.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.