Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте,

От скоро имам следния проблем: претоварване на процесора на 100%, без да има работещи процеси. Когато започне да претоварва, изключвам абсолютно всичко, но проблема си остава. В Диспечера на задачите няма видим процес , който да претоварва. Проблема се оправя само с рестарт.

Операционната система е инсталирана преди около 2 месеца и допреди 1 седмица, всичко си работеше нормално.Освен с обичайните програми, работя основно и с пакета на ADOBE. Конфигурацията е:

 

CPU INTEL I3-3240 3.40Ghz 3MB
RAM 8GB A-DATA DD3 1600
HDD 1 TB SEAGATE SATA III 64MB
VGA PALIT GT630 2GB SD3
MB ASUS P8H61 LGA1155
CASE GOLDEN FIELDS 500W
DVD-RW LG GH24NS SATA

 

Антивирусната е AVAST, не засичаше нищо. Просто за да пробвам, инсталирах AVG, която засече и изчисти няколко вируса, освен един, на който прикачвам снимка. Извинете ме ако давам в повече ненужна информация, но не знам от къде точно идва проблема.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А може би ти не си видял процеса който товари системата . Нещата отиват към това да се отнесеш към друг раздел на форума . Но преди това ако желаеш , пусни компютъра , влез в Диспечера на задачите и сложи отметка да се виждат всички процеси . Изчакай да се случи това натоварване и пак погледни да не би случайно да видиш кой процес прави белята . Така ще улесниш нещата доста .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Щом не си успял да изчистиш вирусите си направо за тази тема . Изпълни стъпките там и изчакай някой от колегите от HJT Team  да ти окаже съдействие.

Редактирано от Emokostov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В момента ми показва ето това:

Не се виждат това всички процеси ли са . Ако така ти изглежда Диспечера на задачите в частта си " Процеси " нещата не са добри . Я опитай пак да покажеш всички процеси , но така че да се види целия списък . Когато отвориш Диспечера на задачите и след това таба "Процеси " , натисни на "Централен процесор " да са подредиш нещата по ред на използване на ресурс по низходяща линия


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това е след рестарта, май с почти същите процеси:

 

Не се виждат това всички процеси ли са . Ако така ти изглежда Диспечера на задачите в частта си " Процеси " нещата не са добри . Я опитай пак да покажеш всички процеси , но така че да се види целия списък . Когато отвориш Диспечера на задачите и след това таба "Процеси " , натисни на "Централен процесор " да са подредиш нещата по ред на използване на ресурс по низходяща линия

 Това ли имаш в предвид? Съжалявам ако качвам не каквото трябва, но не съм много наясно в тази област :(

post-346262-0-70710700-1390732989_thumb.

post-346262-0-84713200-1390732990_thumb.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз нещо не виждам нито един процес svchost ??????  Това е неприемливо за  нормалната работата на ОС . Какво си се опитвал да правиш ? Да не си трил някакви неща за който си нямаш идея какви са и за какво служат ?

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз нещо не виждам нито един процес svchost ??????  Това е неприемливо за  нормалната работата на ОС . Какво си се опитвал да правиш ? Да не си трил някакви неща за който си нямаш идея какви са и за какво служат ?

Абсолютно нищо не е пипано никъде...

Всичко си работеше съвсем нормално до скоро, проблема се появи без видима причина и намеса 

Редактирано от mirins (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 Това трябваше да покажеш . Колко процеса общо работят на тази система ? Погледни най- отдолу . От снимките не се вижда .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Абсолютно нищо не е пипано никъде...

Всичко си работеше съвсем нормално до скоро, проблема се появи без видима причина и намеса 

Ето ги въпросните процеси

post-346262-0-89746800-1390733824_thumb.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 Това трябваше да покажеш . Колко процеса общо работят на тази система ? Погледни най- отдолу . От снимките не се вижда .

В момента дава 88 процеса

процесор между 0% и 7%

физическа памет 34%

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз предполагам, че ще е Hardware interrupts, но може и да не е така.

И деинсталирай едната от двете антивирусни.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз предполагам, че ще е Hardware interrupts, но може и да не е така.

И деинсталирай едната от двете антивирусни.

Благодаря, ще изпробвам, каквото сте ме посъветвали, дано се открие проблема.

С програмата Process Explorer ще може да локализираш по-точно кое натоварва процесора.

Извинявам се още веднъж за невежеството, но...как да разбера кое товари процесора, за пръв път отварям подобно нещо...и какво значи Hardware interrupts :eek: .

В момента показва това:

post-346262-0-07165100-1390734828_thumb.

post-346262-0-25850900-1390734829_thumb.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Щраквайки върху CPU ще сортираш данните по натоварване на процесора. Гледай кой ще е с най-много проценти.

Съответно щраквайки върху имената на другите колони ще сортираш по използвана памет, име на процес и т.н.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В момента нищо не му натоварва системата . Сега и да рови нищо няма да разбере . Да пусне програмата когато процесора се натовари .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В момента нищо не му натоварва системата . Сега и да рови нищо няма да разбере . Да пусне програмата когато процесора се натовари .

 

Аз не знам, какво е положението в момента.

Как ще разбере, че процесора е натоварен ?

Докато пусне програмата и успее да сортира процесите, натоварването може и да го няма.

Щом иска да разбере, нека я стартира, да включи опцията Options - Always on top и да наблюдава.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз не знам, какво е положението в момента.

Как ще разбере, че процесора е натоварен ?

Докато пусне програмата и успее да сортира процесите, натоварването може и да го няма.

Щом иска да разбере, нека я стартира, да включи опцията Options - Always on top и да наблюдава.

Ами да , може и така както си написал . В случая мисля че автора на темата каза ясно че когато процесора се натовари единствено се "оправя " след рестарт . При това положение няма опасност натоварването да изчезне . Одеве когато процесора беше натоварен той не можа покаже всички работещи процеси . Щеше да се види със сигурност . Тогава използването на предложената програма ако се пуснеше можеше да внесе наистина повече яснота ако имаше нужда от такава .

Поздрави .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами да , може и така както си написал . В случая мисля че автора на темата каза ясно че когато процесора се натовари единствено се "оправя " след рестарт . При това положение няма опасност натоварването да изчезне . Одеве когато процесора беше натоварен той не можа покаже всички работещи процеси . Щеше да се види със сигурност . Тогава използването на предложената програма ако се пуснеше можеше да внесе наистина повече яснота ако имаше нужда от такава .

Поздрави .

Да, наистина проблема не изчезва до рестарт. Ще изчакам пак да претовари, за да видим дали ще покаже нещо...

Лошото е, че може да минат часове, претоварва се без причина.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пффф, сега имаме ново 20. След всички изпълнени съвети -деинсталиране на аваста и изчистване, изключване на nTorent, изключване на ъпдейтите, сканиране с Malwarebytes и AVG (при което странно но този път не откри вирус), компютърът ми тотално започна да забива. Дори нямам възможност вече да отворя диспечера или process explorer, за да видя дали ми е претоварен процесора, но предполагам, че да. Пълен блокаж, налага се рестарт от копчето на компа. Успях да уловя прозореца на process explorer точно когато заби за пореден път. Поради невъзможност да направя друго, просто го снимах с телефона си. Направо не знам вече! Възможно ли е проблема да не е софтуерен, компютъра ми е в гаранция още...

Направи ми впечатление само, че този VEdeck.exe, е най отгоре през повечето време. Нямам идея какво е, но след рестарта и в момента го няма.

post-346262-0-49343700-1390772479_thumb.

Редактирано от mirins (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Една проста справка с Google показва, че имаш проблеми с процес на аудиокартата и вероятно с програма, свързана с това. Може би става въпрос за процеса indesign.exe, който пак Google показва, че най-вероятно е свързан с Adobe InDesign CS2     или подобна програма.  Така, че почвай от там.

 Гадая. Възможно е тая програма да иска да се ъпдейтва, а да не може.  При XP  подобен проблем се изразява точно с това, като решението е спиране на автоматичните ъпдейти.  Но за Win 7  не мога да твърдя, че това ще оправи нещата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пффф, сега имаме ново 20. След всички изпълнени съвети -деинсталиране на аваста и изчистване, изключване на nTorent, изключване на ъпдейтите, сканиране с Malwarebytes и AVG (при което странно но този път не откри вирус), компютърът ми тотално започна да забива. Дори нямам възможност вече да отворя диспечера или process explorer, за да видя дали ми е претоварен процесора, но предполагам, че да. Пълен блокаж, налага се рестарт от копчето на компа. Успях да уловя прозореца на process explorer точно когато заби за пореден път. Поради невъзможност да направя друго, просто го снимах с телефона си. Направо не знам вече! Възможно ли е проблема да не е софтуерен, компютъра ми е в гаранция още...

Направи ми впечатление само, че този VEdeck.exe, е най отгоре през повечето време. Нямам идея какво е, но след рестарта и в момента го няма.

 

На първо място по натоварване на процесора стои System. Ако направиш подреждане по имената на процесите така, че на второ място да е System, ще видиш, че той има поделемента - Interrupts и smss. Все по-сигурен съм, че натоварването ще е на Interrupts. Това са прекъсвания предизвиквани от необходимостта на операционната система да комуникира с хардуерните устройства. Провери какви грешки има в Event log-а. Дотам се стига, като щракнеш бутона Start - напиши eventvwr.msc и Enter. Отвори Windows logs и иди на System.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Леле, показва множество грешки. Драйвери, драйвери, нестартирали процеси, ужас! Въобще не знам къде се намирам, май ще го нося някъде...

 

Една проста справка с Google показва, че имаш проблеми с процес на аудиокартата и вероятно с програма, свързана с това. Може би става въпрос за процеса indesign.exe, който пак Google показва, че най-вероятно е свързан с Adobe InDesign CS2     или подобна програма.  Така, че почвай от там.

 Гадая. Възможно е тая програма да иска да се ъпдейтва, а да не може.  При XP  подобен проблем се изразява точно с това, като решението е спиране на автоматичните ъпдейти.  Но за Win 7  не мога да твърдя, че това ще оправи нещата.

В момента, в който заби умишлено отворих няколко програми на адобе. Като че ли се случва винаги, когато са отворени въпросните програми и работя...Но мисля, че ъпдейтите са им изключени.

post-346262-0-56707200-1390810664_thumb.

post-346262-0-59425600-1390810665_thumb.

post-346262-0-34598500-1390810667_thumb.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А инсталирани ли са драйвери за звуковата ти карта? В смисъл, дали си си правил труда да инсталираш точните драйвери или караш както е дошло? Защото единият натоварващ процес е свързан точно със звуковата ти карта, а другия с Adobe.  Опитай се да преинсталираш звуковите драйвери, но изтегли точните за твоето дъно от сайта на производителя. Дори VIA  препоръчват да се инсталират само драйвери, които производителя на дъното е предписал. Другото което може да направиш, е да деинсталираш временно тая програма на Adobe  и да видиш какво ще стане. Поне от малкото инфо, аз това бих направил. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А инсталирани ли са драйвери за звуковата ти карта? В смисъл, дали си си правил труда да инсталираш точните драйвери или караш както е дошло? Защото единият натоварващ процес е свързан точно със звуковата ти карта, а другия с Adobe.  Опитай се да преинсталираш звуковите драйвери, но изтегли точните за твоето дъно от сайта на производителя. Дори VIA  препоръчват да се инсталират само драйвери, които производителя на дъното е предписал. Другото което може да направиш, е да деинсталираш временно тая програма на Adobe  и да видиш какво ще стане. Поне от малкото инфо, аз това бих направил. 

Конфигурацията си я взех наскоро, и всичко си беше инсталирано и готово. Предполагам, че са си сложили, каквото трябва. Не е случаен сервиз, не знам дали е уместно да напиша кой е.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Подобни теми

    • от eXXcal
      #include <iostream> #include <fstream> #include <map> #include <ctime> #include <string> #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <vector> #include <list> #include <iterator> #include <algorithm> #include <utility> #include <time.h> using namespace std; class CPerson { private: string name; string EGN; public: CPerson() { name=" "; EGN=" "; } CPerson(const string n, const string e) { name=n; EGN=e; } string getname()const { return name; } string getEGN()const { return EGN; } void setname(const string n) { name=n; } void setEGN(const string e) { EGN=e; } virtual void print() = 0; //1.1 int getAge() const //1.2 { int age; time_t currentTime; struct tm * ltm; time( &currentTime ); ltm= localtime( &currentTime ); int year = atoi(getEGN().substr(0, 2).c_str()); int month = atoi(getEGN().substr(2, 2).c_str()); int day = atoi(getEGN().substr(4, 2).c_str()); int cyear = 1900 + ltm->tm_year; int cmonth = 1 + ltm->tm_mon; int cday = 1 + ltm->tm_mday; age = cyear - (year + 1900); if (cmonth < month) age--; if (cmonth == month && cday < day) age--; return age; } }; class CStudent: public CPerson { private: string FN; map<int, int> st_tests; public: CStudent() { FN=" "; } CStudent(const string n) { FN=n; } CStudent(const string o, const string p, const string n):CPerson(o,p) { FN=n; } void setFN(const string n) { FN=n; } void setst_tests(map<int, int> m) { st_tests=m; } string getFN() const { return FN; } bool operator () (CStudent a, CStudent b) const { return a.average() < b.average(); } map<int, int> getst_tests() { return st_tests; } void print() { cout<<"Ime: "<<getname()<<endl; cout<<"EGN: "<<getEGN()<<endl; cout<<"FN: "<<getFN()<<endl; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { cout<<it->first<<" "<<it->second<<endl; it++; } } void add_st_tests(int a, int b) { map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { st_tests.insert(pair<int,int>(a,b)); } } double average() //2.1 { double sum=0; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); for (it=st_tests.begin();it!=st_tests.end();it++) sum+=it->second; if(st_tests.size()!=0) return sum/st_tests.size(); return -1; } int search(const int a) //2.2 { return st_tests.find(a)->second; } }; class CGroup { private: string spec; int kurs; int grupa; vector<CStudent> students; public: string getspec() const { return spec; } int getkurs() const { return kurs; } int getgrupa() const { return grupa; } vector<CStudent> getstudents() { return students; } void setstudents(vector<CStudent> a) { students=a; } void setspec(const string n) { spec=n; } void setkurs(const int n) { kurs=n; } void setgrupa(const int n) { grupa=n; } CGroup(const string s, const int k, const int g) { spec=s; kurs=k; grupa=g; } void addstudent(CStudent &a) { students.push_back(a); } /* int ReadFile() //3.1 { ifstream st; st.open("students.txt",ios::in); if(!st) { cout<<"Cannot open students.txt or file does not exist."<<endl; return 0; } string a, b, c; int d, e, i=0; if (st.is_open()) { do { st >> a >> b >> c; students[i].setname(a); students[i].setEGN(b); students[i].setFN(c); do { st >> d >> e; students[i].add_st_tests(d,e); }while(st.peek() != '\n' || st.peek() != '\r'); i++; }while(!st.eof()); } st.close(); }*/ double averagetest(int a) //3.2 { double sum=0; int br=0; vector<CStudent>::iterator itt; for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { map<int, int>::iterator it=(*itt).getst_tests().find(a); while(itt!=students.end()) sum+=it->second; br++; } cout<<sum/br; return sum/br; } list<CStudent> averageparam(const int a, const int b) //3.3 { list<CStudent> l; int i=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { if((*itt).average() >= a && (*itt).average() <= b) l.push_back(*itt); i++; } cout<<"List ot studenti sus sreden broi tochki mejdu "<<a<<" - "<<b<<endl; list<CStudent>::iterator it=l.begin(); for (it=l.begin();it!=l.end();it++) (*it).print(); return l; } int averageabove(const int a) //3.4 { int br=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if((*itt).average() > a) br++; cout<<"Broi studenti sus sreden broi tochki nad "<<a<<": "<<br<<endl; return br; } void averageage(const int a) //3.5 { cout<<"Sreden uspeh na "<<a<<" godishni studenti."<<endl; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { int b=(*itt).getAge(); if(a == b) cout<<(*itt).getname()<<" "<<(*itt).average()<<endl; } } void beststudent() //3.6 { cout<<"Student s nai-visoka uspevaemost."<<endl; CStudent temp; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if ((*itt).average() > temp.average()) temp = (*itt); temp.print(); } void sortaverage() //3.7 { sort(students.begin(),students.end(),CStudent()); } void sortasc() //3.8 { } void averageage() //3.9 { } }; int main() { CStudent p1("Ivan","9711156070","61360140"); CStudent p2("Petar","9703041020","61360127"); CStudent p3("Mihail","9708032540","61360134"); p1.add_st_tests(1,55); p1.add_st_tests(2,80); p1.add_st_tests(3,69); p2.add_st_tests(1,98); p2.add_st_tests(2,25); p2.add_st_tests(3,56); p3.add_st_tests(1,32); p3.add_st_tests(2,87); p3.add_st_tests(3,57); CGroup g1 ("SIT",1,1); g1.addstudent(p1); g1.addstudent(p2); g1.addstudent(p3); g1.averagetest(2); }  
      Имам малък проблем с програмата .Успешно се  Build -ва , не изкарва грешки .А като се Run - не ми изписва map set iterator not dereferencable  също така и standard c++ libraries out of range && 0 .  Може ли някой да помогне ? Благодаря предварително
       
       Ето го и условието :
       
      1. Да се дефинира абстрактен клас CPerson, с член данни име и ЕГН, освен необходимите методи, да се напишат и следните:
      абстрактен метод за печат
       
      метод, който връща възрастта на човека на база на ЕГН-то
       
      2. Да се дефинира клас CStudent наследник на CPerson, съхраняващ информацията за факултетен номер на студента и контейнер съхраняващ резултатите на студента от различни тестове (код на теста и получения брой точки, напр. (map<unsigned, unsigned> st_tests). Освен необходимите конструктори, методи и оператори (сред които е функцията за печат) да се добавят:
       
      метод, който връща средния брой точки получени от студента
       
      метод, който връща брой точки по код на тест, подаден като параметър
       
      3. Да се дефинира клас група студенти CGroup, съхраняващ информацията за специалност, курс, група и контейнер от студентите в нея (напр. vector<CStudent>). Освен необходимите методи, да се реализират и следните член функции:
       
      да се дефинира конструктор с параметър име на файл, съдържащ необходимата информация за запълване на контейнера
       
      изчислява и връща средния брой точки за тест, подаден като параметър
       
      връща списък от студенти (list<CStudent*>) със среден брой точки принадлежащи на интервал [a;b] (a,b - параметри)
       
      изчислява и връща броя на студентите със среден брой точки, по-голям от числото подадено като параметър
       
      изчислява и връща средния брой точки на студентите на възраст, подадена като параметър
       
      намира студента с най-висока успеваемост на тестовете
       
      сортира студентите по среден брой точки
       
      сортира тестовете в низходящ ред по среден брой точки, получени от студентите в групата
       
      изчислява средната възраст на студентите от групата
       
      4. Да се създадат няколко обекта от класа CGroup и се демонстрира работоспособността на методите му като се направят различни справки и съпоставки между тях (напр. коя специалност има по-висока средна успеваемост на тестовете, коя по-висока средна възраст, коя повече студенти получили точки над зададена стойност). Да има обработка на изключения на необходимите места.
    • от asdfj
      Привет.От доста време насам имам проблем при инсталирането на уиндоус 8 на Lenovog50.Закупен е с 8-цата и след това съм го преинсталирал няколко пъти с уиндоус 7. На диск тръгва и когато се покаже инсталацията да избера език и т.н. отказва и блокира клавиатурата и мишката,а в биоса работи и при 7-цата върви без проблем.Възможно ли е да е заключен към 8? Отчаян съм тъй като тази 7ца не върви добре и искам да си върна предишния.Другия ми въпрос е чрез флашка какви са настройките в биоса с UEFI/Legacy и как да подкарам флашката.
      Багодаря предварително.
    • от Лина Георгиева
      Здравейте! 
      От известно време компютърът (на баба ми) има следният проблем:
      Не може да се стартира, а вместо това изписва, че операционната система не била съвместима с процесора. Опитах да си направя инсталационен (Repair) диск чрез Контрол панела на друг лаптоп, работещ на Windows 7 (който записах на DVD), но поради някаква причина "The Disc failed to be read. Press Ctr+Alt+Del to restart". В BIOS-а също не го отчита изобщо като Bootable device. 
      Може би трябва да го запиша този файл като .iso на флашка? 
      Или може би някъде греша? 
      Какво може да се направи по въпроса? Може би трябва някаква друга програма или по друг начин? Непременно ли е наложителна смяната на процесора или въпросът може да се реши по друг начин? 
      Ето част от характеристиките (по памет):
      Компютър 
      Dell Optiplex(?) 475 
      Intel Pentum 
      От няколко месеца компютърът работи на Windows 7, преди това е бил на XP.
       
      Ще ви бъда много благодарна, ако помогнете! 
      ^_^ 
       
       
       
    • от Tixomir Katev Zizi
      Здравейте хора искам нещо да попитам ... тъй като преди около час взех едно компютърче и му сложих 2ри чисто нов хард диск и тръгнах да му слагам W7 ... при преинсталацията изтрих стария без да се искам а той беше с цялата ми информация....... и сега седя и умувам как да я върна тази информация с целия w7 или просто информацията като диск ..... един вид възтановяване на форматираният хард.... много ще съм ви благодарен ако има решение на този проблем   поздрави !!!
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.