Премини към съдържанието
ghost2

новият linux lite забива при инсталация

Препоръчан отговор


здравейте.имам проблем с новия linux lite 1.0.8 при опит да го инсталирам независимо дали 32 или  64 битова версия забива и ми показва този екран на снимката по долу .лаптопа ми е hp625 в момента ползвам предната версия на лайт 1.0.6.при нея проблеми няма нормална работа.някой да знае за какво става въпрос?благодаря ви.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Справка в Google за грешката ми казва, че може да става въпрос за дефектна оперативна памет.

 

Тествайте с Memtest86 примерно.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Справка в Google за грешката ми казва, че може да става въпрос за дефектна оперативна памет.

 

Тествайте с Memtest86 примерно

странно не мога да го стартирам мемтеста показва някаква грешка нещо от рода на cannot start with old kernel image много бързо го скри но това беше 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Предполагам , че го мъчиш от флашка и си цъкал и таб-бутона за допълнителни параметри , опитай пак без да я вадиш( с механично рестартиране) - ако не захапе от втория, на петия опит може и да стане . А може и да пробваш с различна програма/начин за направата и ( ако е от флашка , де ).

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Предполагам , че го мъчиш от флашка и си цъкал и таб-бутона за допълнителни параметри , опитай пак без да я вадиш( с механично рестартиране) - ако не захапе от втория, на петия опит може и да стане . А може и да пробваш с различна програма/начин за направата и ( ако е от флашка , де ).

да от флашка е инсталационната на линукс лайт в менюто има мемтест пробвах повторенията не стана флашката е правена с unetbootin от нея инсталирам нормално.намерих една друга програмка memtester мога да я пробвам но не знам колко време ще продължи и какъв ще е точно резултатът дали ще свърши работа


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

да от флашка е инсталационната на линукс лайт в менюто има мемтест пробвах повторенията не стана флашката е правена с unetbootin от нея инсталирам нормално.намерих една друга програмка memtester мога да я пробвам но не знам колко време ще продължи и какъв ще е точно резултатът дали ще свърши работа

ето това показа memtester

memtester version 4.2.2 (32-bit)
Copyright © 2010 Charles Cazabon.
Licensed under the GNU General Public License version 2 (only).
 
pagesize is 4096
pagesizemask is 0xfffff000
want 1904MB (1996488704 bytes)
got  1904MB (1996488704 bytes), trying mlock ...locked.
Loop 1/1:
  Stuck Address       : ok      
  Random Value        : ok
  Compare XOR         : ok
  Compare SUB         : ok
  Compare MUL         : ok
  Compare DIV         : ok
  Compare OR          : ok
  Compare AND         : ok
  Sequential Increment: ok
  Solid Bits          : ok      
  Block Sequential    : ok    

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

A "tab"-a цъка ли , да добавиш acpi=off и nomodeset , например .

не нищо не съм цъкал само реснах няколко пъти да пробвам и само на memtest 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не. Не говорех за тестове. Въвеждаш тези параметри при boot-ване.

как точно се въвеждат и къде

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Бутваш от флашката , цъкаш "таб" на "дефолт"-реда , и добавяш "acpi=off " или " acpi=off nomodeset" преди двете тирета , след това "ентър" . Ако работи (зареди) графика , след инсталацията се процедира с "e"(edit) за подобна редакция( еднократна)на подразбиращия ред в Груб ( F10 запазва промените за сесията - то си го пише)и най-добре е да инсталираш драйвер за видеото , за да не се налага да запазиш за постоянно този вариант (както ще видиш, ако проработи - със странна графика ;) ). http://askubuntu.com/questions/160036/how-do-i-disable-acpi-when-booting

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Бутваш от флашката , цъкаш "таб" на "дефолт"-реда , и добавяш "acpi=off " или " acpi=off nomodeset" преди двете тирета , след това "ентър" . Ако работи (зареди) графика , след инсталацията се процедира с "e"(edit) за подобна редакция( еднократна)на подразбиращия ред в Груб ( F10 запазва промените за сесията - то си го пише)и най-добре е да инсталираш драйвер за видеото , за да не се налага да запазиш за постоянно този вариант (както ще видиш, ако проработи - със странна графика ;) ). http://askubuntu.com/questions/160036/how-do-i-disable-acpi-when-booting

пробвах и това но не става.с първата команда се появи пак прозореца от снимката и заби.интересно с втората команда прозореца не излиза,инсталацията се стартира до избора на език и до там.нататък не продължи въпреки че го изчаках доста.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

М-не. Проблема не е тоя, който мислех, че е. Може да поразровиш в Мрежата за различните параметри при зареждане( даже и тука в някоя тема имаше), но... или както е казал колегата по-горе има нещо дефектно, или попадаш в графата неподдържани( вариант - пробвай с виртуална машина), което не пречи следващата версия да работи при тебе.

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

М-не. Проблема не е тоя, който мислех, че е. Може да поразровиш в Мрежата за различните параметри при зареждане( даже и тука в някоя тема имаше), но... или както е казал колегата по-горе има нещо дефектно, или попадаш в графата неподдържани( вариант - пробвай с виртуална машина), което не пречи следващата версия да работи при тебе.

преди малко го инсталирах на виртуалка всичко си върви идеално.а при мене не ще.не е кой знае какъв проблем де просто ми беше любопитно за причината.за лаптопа съм сигурен че няма технически проблем защото най редовно е преглеждан  досега с профилактиките му и всичко останало.освен някой чарк да си  тръгва в момента но визуално няма никакво проявление или с нещо да подскаже че има проблем.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

преди малко го инсталирах на виртуалка всичко си върви идеално.а при мене не ще.не е кой знае какъв проблем де просто ми беше любопитно за причината.за лаптопа съм сигурен че няма технически проблем защото най редовно е преглеждан  досега с профилактиките му и всичко останало.освен някой чарк да си  тръгва в момента но визуално няма никакво проявление или с нещо да подскаже че има проблем.

Ако имаш желание да ти се реши проблема прочети си наново темата която си пуснал,ако трябва няколко пъти и ще намериш решението.

Редактирано от tux (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако имаш желание да ти се реши проблема прочети си наново темата която си пуснал,ако трябва няколко пъти и ще намериш решението.

постове от типа гатанка нали знаеш че не са много умни tux а целта на цялото това писане е хора със сходен или същия проблем да си го решат.иначе аз проблема съм си го решил за мен специално.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

постове от типа гатанка нали знаеш че не са много умни tux а целта на цялото това писане е хора със сходен или същия проблем да си го решат.иначе аз проблема съм си го решил за мен специално.

И как го реши проблема освен ако не е тайна ?

Постове от твоя тип не са много умни!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И как го реши проблема освен ако не е тайна ?

Постове от твоя тип не са много умни!

ако си дошъл в темата да пишеш глупости и да се заяждаш по добре се разкарай няма да ти давам обяснения

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ако си дошъл в темата да пишеш глупости и да се заяждаш по добре се разкарай няма да ти давам обяснения

Хъм.Страннен човек си ти.Питам те как си реши проблема?Очевидно не си и много умен.Погледни какво написах в "твоята" тема,моя първи коментар.Решение ти беше дадено от един и същ човек поне два пъти но ти продължаваше да си пишеш.Пак да питам как си реши проблема?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хъм.Страннен човек си ти.Питам те как си реши проблема?Очевидно не си и много умен.Погледни какво написах в "твоята" тема,моя първи коментар.Решение ти беше дадено от един и същ човек поне два пъти но ти продължаваше да си пишеш.Пак да питам как си реши проблема?

не виждам смисъл точно на теб да доказвам колко съм умен.моля админа да закрие темата.много умни се събрахме на едно място.чак почнахме да си пречим.ти като имаш някакъв проблем има лично.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

не виждам смисъл точно на теб да доказвам колко съм умен.моля админа да закрие темата.много умни се събрахме на едно място.чак почнахме да си пречим.ти като имаш някакъв проблем има лично.

То стана като поговорката ама нема да ти я кажа.С какво те засегнах в първия пост ? И като искаш да помогнеш на други кажи как си решил проблема си.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мисля че, @tux е прав в този случай!

АКо сте решили проблема си, може споkойно да обясните кaк сте го решили, все пак товa e форум, и утре можe дa бъде ползно зa неkой със същият проблeм като вашият.

 

Не е толкоз сложно, момчете реших си проблема , беше еди ко си ... мерси на всички :)

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.