Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте! Лаптопът ми е ASUS, модел А53Б.

Имам следния проблем, но не знам дали е от зарядното или от буксата, или от нещо друго.

Когато включа зарядното в лаптопа, се чува странен звук отдолу, наподобяващ звука от старите крушки, когато им се нагрява жичката. Звукът не се чува, когато е само на батерия, но включа ли зарядното, започва да се чува. Понякога, когато батерията се зарежда, спира да се зарежда и започва да мига лампичката на power button-а. Това сякаш се случва, когато скоро не съм изключвал кабела на лаптопа, т.е. не е почивал. Когато лаптопът е само на зарядно, не се изключва, но звукът продължава да се чува.

Кабелът два пъти ми се разваля и го носих на сервиз, където го смениха - просто го запоиха, не са разглабяли кутията на адаптера.

Да не би буксата, която се включва към лаптопа да не е точно тази, която трябва, защото този звук започна да се чува, след като за втори път смениха кабела? Смисъл, влиза си нормално в буксата на лаптопа, имам чувството, че влиза сякаш малко по-тегаво (трябва лекичко да я натиснеш), за да влезе.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Гост

Здравейте! Лаптопът ми е ASUS, модел А53Б.

Имам следния проблем, но не знам дали е от зарядното или от буксата, или от нещо друго.

Когато включа зарядното в лаптопа, се чува странен звук отдолу, наподобяващ звука от старите крушки, когато им се нагрява жичката. Звукът не се чува, когато е само на батерия, но включа ли зарядното, започва да се чува. Понякога, когато батерията се зарежда, спира да се зарежда и започва да мига лампичката на power button-а. Това сякаш се случва, когато скоро не съм изключвал кабела на лаптопа, т.е. не е почивал. Когато лаптопът е само на зарядно, не се изключва, но звукът продължава да се чува.

Кабелът два пъти ми се разваля и го носих на сервиз, където го смениха - просто го запоиха, не са разглабяли кутията на адаптера.

Да не би буксата, която се включва към лаптопа да не е точно тази, която трябва, защото този звук започна да се чува, след като за втори път смениха кабела? Смисъл, влиза си нормално в буксата на лаптопа, имам чувството, че влиза сякаш малко по-тегаво (трябва лекичко да я натиснеш), за да влезе.

Най- вероятният проблем е хлабав конектор към лаптопа и понеже токът на консумация е по-голям, в буксата почва да прехвърчава лека искра и издава този шум. Задължително е да вземете лаптопа и зарядното и наново да ви сменят женската букса, която трябва "мазно" да влиза в другата половина, монтирана на лаптопа. Също е ЖЕЛАТЕЛНО в сервиза последният да се отвори и да се замени куплунга в който вкарвате женската букса. Вече може и да е "нагорял" което не е много опасно, но ще продължи да прави същите поразии. Това е задължително да се ремонтира, за да нямате по-големи проблеми. Едно само не ми е ясно! Какво правите с тези кабели, че постоянно ги късате или разваляте.С техниката човек трябва да е по-внимателен . Особено, когато към нея има прикачени допълнителни принадлежности и акцесоари /клавиатури, мишки, принтери, скенери и други/! От мен успех.Вземете на сериозно въпроса.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от mar_tin
      Здравейте.
      Имам следният проблем:
      При пускане на компютъра не ми тръгва звукът от колонките а се чува едно леко бръмчене. След като размърдам жака, който влиза в кутията с няколко движения /понякога и повечко мъка пада/ звукът тръгва нормално и кара с часове така докато не изключа компа. На следващият ден историята се повтаря. Положението е същото без значение дали са включени отпред на кутията или отзад. Пробвах ги с телефона и тръгват веднага без никакъв подобен проблем. Със старите колонки положението беше същото 

       
    • от Nicole V.
      Здравейте, от скоро имам един проблем..Вече ползвам телефона (samsung j7 2017) от половин година и наскоро изведнъж се появи следния проблем. Като си пусна например песен, първите секунди си се чува както трябва, но после изведнъж рязко се намалява сам без да го пипам, а е усилен до край и няма как да го усилиш още..така е със всичко звънене, аларми..И нямам дори идея защо е така, не съм теглила приложения и не съм си пипала настройките, някой да знае как да се справя, че нещо май не му се свири? 
    • от Пламен Р
      Нямам звук от слушалките! пробвах от жака на компютърът където е за слушалки не става , а на външни тонколонки звук си има!!!
    • от Кристиян Кръстев
      Така преинсталирах си компютъра и съм с asrock n68c-gs fx дъно свалих си драйвери от сайта инсталирах ги и пак нямам звук  ако някой знае защо какво ли не направих  
    • от SilentSword
      Здравейте! Специално се регистрирах за да получа вашето мнение относно моят проблем свързан с лаптопа ми. Купих лаптоп Асус преди четири месеца, наложи се да ми го преинсталират още на първия месец, защото взе да забива. След преинсталацията всичко беше наред, вече не забиваше, но ми изникна друг проблем. Когато пусна някое клипче  след няколко минути звука сякаш се проваля, не знам как по друг начин да го опиша. Пускам клипа някъде към средата се чува "тррр" за няколко секунди и после се оправя. Помислих си, че е от самия уиндоус и го дадох на друг човек да ми го преинсталира, но това нещо си продължава, вече не толкова често, но си продължава. Днес го носих на сервиз уж ми го били тествали нямало проблем за тях, но проблема все си стои.
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.